QUOTE(Arneza @ 2013 04 19, 07:31)
Perskaičiau ir nušiurpau. Tos, kurios čia į krūtinę mušasi, kad reikia "šaudyti" tuos, kurie nupirko darbą (nežiūrint, dėl kokių priežasčių), kad "niekada, niekada", primena nelaimingas ir nusivylusias damas. Vargšelės, keistuolės ir tiek. Į visą pasaulį žiūri pro savo nelaimingų akių prizmę.
tema diplominis darbas, bet diskusija rutuliojasi kiek platesne tema- apie sąžiningumą atliekant savo pareigą. Šiuo konkrečiu atveju pareiga suprantama
mokantis ir savo mokslingumą ginant diplominiu darbu. Žmogaus savybės atsiskleidžia visumoje darant paprasčiasusius veiksmus. Jei žmogus save pateisina, kad gali neatlikti pareigos, kurią, beje, pasirenka savanoriškai, nieks su šautuvu į universitetus nevaro, kokias išvadas galima daryti analizuojant? Koks esi smulkmenosse, toks esi ir visumoje. Besimokydamas gali sau lesiti nesąžiningumą, tai ir dirbdamas tą sau leisi. Nieks nenorėtų susidurti su teisėju, kuris augindamas vaiką, pramiegojo paskaitas ir nusipirko diplominį, nieks nenorėtų skristi lėktuvu, kurį pilotuoja proteguotas per egzaminą lakūnas. Aišku, sakysite, kam tokie pavyzdžiai, iš aukštumų ir pan. Bet aš nenoriu, kad mane aptarnautų nesusivokiantis bankininkas, nenoriu kad mano įmonėje dirbtų nesugebantis sąžiningai atlikti savo pareigos vadybininkas, nenoriu, kad mano paltą valykloje valytų neišmanantis valymo ypatybių asmuo. Sovietų palikimas - tai sugebančio pralįsti, užlįsti, gauti stogą, nusirašyti , susikombonuoti, apsukti gebačio garbinimas ir žavėjimasis juom.
Primityviai mąstant, skundimas - tai padaryta konkreti žala neteisėtus veiksmus atlikusiam žmogui. Pagailima nesąžiningo asmens, galbūt aplinkybės jį privertė nesąžiningai elgtis. Bet mąstant kiek plačiau, neskundimas- tai
netiesiogiai daroma žymiai didesnė žala nekaltajam, kuruio galime tapti bet kuris iš mūsų kuriam nesąžiningasis padarys žalą, ar nemokėdamas dirbti, ar gaudamas nemokamą mokslą ir pan.