Jau šios temutės gerumas
gal pasidalintumet kaip skaniai paruoti orkaitej kotletus su kokiu padaziuku, labai karta, nesinori prie keptuves dar kaitintis
QUOTE(spin2liux @ 2013 08 06, 19:22)
gal pasidalintumet kaip skaniai paruoti orkaitej kotletus su kokiu padaziuku, labai karta, nesinori prie keptuves dar kaitintis 
jūs visiškai teisi
arba pačius kotletukus jei padarysit plokštesnės formos, prieš pabaigą ištraukiat, dedat po šaukštuką majonezo ir beriat sūrio gausiai
nežinau, ar padėjau, viskas labai elementaru...
QUOTE(brashke77 @ 2013 08 06, 21:12)
aš padarau kotletų masę paprastai, kaip visada, na, faršas, piene mirkytas batonas, kiaušinis, TARKUOTAS svogūnas, pora šaukštų krakmolo (tada jau tiksliai nepasileis:)), prieskoniai.
Kiek kepat ar kepant nesutrūksta?
QUOTE(brashke77 @ 2013 08 06, 22:12)
Lygiai taip pat darau
QUOTE(Edičiuks @ 2013 08 06, 23:58)
nea. Užtat ir reikia faršą gerai išminkyt , paplot, kad oro tarpeliai išnyktų. Kepu ...net nežinau, kol gražiai paruduoja. Perkept nereikia. Na, jei koks ir sutūksta, tai padažu aplieju ir nesimato
QUOTE(Gerda*** @ 2013 08 07, 11:12)
Merginos, o kaip atrodo tas lašišų faršas? Dviejuose maximose ieškojau, niekur neradau. Ar taip ir rašo, kad faršas ar kitaip yra užvadintas? Būsiu labai dėkinga už info 
Esu ragavusi tokį lašišos faršą. Bent jau įpakavimas panašus.
http://www.premiafoo...i/lasisu-farsas
Paprastieji balandėliai

4 - 5 žmonėms:
Kopūstas (šviežias) 1 vidutinė galva
Kiaulienos faršas 500 gr.
Ryžiai 1 virimo maišelis
Kiaušinis 1 vnt.
Morka (vidutinė) 1 vnt.
Sultinys 1 puodelis
Pomidorų padažas 100 ml.
Grietinė 200 gr.
Marinuotų peperoncini pipirų marinatas 4 - 5 valgomieji šaukštai
Jūros druska, raudonoji (saldžioji paprika), aitrioji paprika, juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)
Aliejaus kepimui
Ryžius (aš naudojau plikytus) išsivirkite pasūdytame vandenyje ir palikite pravėsti. Kiaulienos faršą pabarstykite jūros druska bei visų rūšių pipirais ir atsidėkite į šoną.
Užvirkite didelį puodą vandens, kopūstui išpjaukite kotą ir įmeskite galvą į verdantį vandenį. Pavirkite 5 min. Puodą išjunkite, bet galvos neišimkite. 2 šaukštų pagalba, vartydami kopūstą, atsargiai po vieną nulupkite kopūstlapius.
Į faršą su prieskoniais muškite kiaušinį ir suberkite dar šiltus (bet nekarštus ryžius). Viską gerai paminkykite.
Dėkite įdaro į kopūstlapius ir suvyniokite. Didesnius lanksčiau "vokeliu", o mažesnius kopūstlapius susukau voleliu (galus užlenkiau į vidų).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite balandėlius sujungimo vieta į apačią. Apkepkite juos, ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių.
Puodo, kuriame troškinsite, dugną padenkite morkos griežinėliais. Ant jų sudėkite apkeptus balandėlius ir supilkite karštą sultinį.
Kai tik sultinys užvirs, suberkite visas džiovintas žoleles ir žiūpsnį juodųjų pipirų. Sudėkite pomidorų padažą ir pilkite peperoncini marinato. Troškinkite 30 min. ant mažiausios ugnies.
Praėjus nurodytam laikui, sudėkite grietinę, išjunkite puoda ir palikite uždengtą dar 15 - ai min.
http://tingiojikiaul...alandeliai.html

4 - 5 žmonėms:
Kopūstas (šviežias) 1 vidutinė galva
Kiaulienos faršas 500 gr.
Ryžiai 1 virimo maišelis
Kiaušinis 1 vnt.
Morka (vidutinė) 1 vnt.
Sultinys 1 puodelis
Pomidorų padažas 100 ml.
Grietinė 200 gr.
Marinuotų peperoncini pipirų marinatas 4 - 5 valgomieji šaukštai
Jūros druska, raudonoji (saldžioji paprika), aitrioji paprika, juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)
Aliejaus kepimui
Ryžius (aš naudojau plikytus) išsivirkite pasūdytame vandenyje ir palikite pravėsti. Kiaulienos faršą pabarstykite jūros druska bei visų rūšių pipirais ir atsidėkite į šoną.
Užvirkite didelį puodą vandens, kopūstui išpjaukite kotą ir įmeskite galvą į verdantį vandenį. Pavirkite 5 min. Puodą išjunkite, bet galvos neišimkite. 2 šaukštų pagalba, vartydami kopūstą, atsargiai po vieną nulupkite kopūstlapius.
Į faršą su prieskoniais muškite kiaušinį ir suberkite dar šiltus (bet nekarštus ryžius). Viską gerai paminkykite.
Dėkite įdaro į kopūstlapius ir suvyniokite. Didesnius lanksčiau "vokeliu", o mažesnius kopūstlapius susukau voleliu (galus užlenkiau į vidų).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite balandėlius sujungimo vieta į apačią. Apkepkite juos, ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių.
Puodo, kuriame troškinsite, dugną padenkite morkos griežinėliais. Ant jų sudėkite apkeptus balandėlius ir supilkite karštą sultinį.
Kai tik sultinys užvirs, suberkite visas džiovintas žoleles ir žiūpsnį juodųjų pipirų. Sudėkite pomidorų padažą ir pilkite peperoncini marinato. Troškinkite 30 min. ant mažiausios ugnies.
Praėjus nurodytam laikui, sudėkite grietinę, išjunkite puoda ir palikite uždengtą dar 15 - ai min.
http://tingiojikiaul...alandeliai.html
QUOTE(brashke77 @ 2013 08 06, 21:12)
Man kaip pradedanciajai seimininkei tikrai padejote, aciu uz smulkiai aprasyta procesa
O kaip orkaiteje kepti vistienos arba kiaulienos kepsnelius kad mesyte labai nesusitrauktu ir neperdziutu?
QUOTE(FoxLady @ 2013 08 09, 08:52)
Man kaip pradedanciajai seimininkei tikrai padejote, aciu uz smulkiai aprasyta procesa
O kaip orkaiteje kepti vistienos arba kiaulienos kepsnelius kad mesyte labai nesusitrauktu ir neperdziutu?
O kaip orkaiteje kepti vistienos arba kiaulienos kepsnelius kad mesyte labai nesusitrauktu ir neperdziutu?
svarbu neperkepti
QUOTE(gaily @ 2013 08 02, 12:27)
Cukinijų, daržovių blyneliai su krabų lazdelėmis
Reikės:
1 mažos cukinijos
1 morkos
saujos svogūnų laiškų
saujelės krapų
2 skiltelių česnako
150 g krabų lazdelių
50 gr sūrio
2 kiaušinių
apie 5-6 šaukštų miltų
druskos, pipirų
Cukiniją, morką, sūrį sutarkuoti burokine tarka, likusius produkus supjaustyti, česnaką susmulkinti arba įspausti. Miltus dedant žiūrėti tešlos tirštumą, aš visokius tokius blynus mėgstu skystesnius, kad daugiau daržovės, o ne tešla jaustųsi, tai tešlą palikau skystesnę.
Valgėme su grietine ir sojos padažu.
Reikės:
1 mažos cukinijos
1 morkos
saujos svogūnų laiškų
saujelės krapų
2 skiltelių česnako
150 g krabų lazdelių
50 gr sūrio
2 kiaušinių
apie 5-6 šaukštų miltų
druskos, pipirų
Cukiniją, morką, sūrį sutarkuoti burokine tarka, likusius produkus supjaustyti, česnaką susmulkinti arba įspausti. Miltus dedant žiūrėti tešlos tirštumą, aš visokius tokius blynus mėgstu skystesnius, kad daugiau daržovės, o ne tešla jaustųsi, tai tešlą palikau skystesnę.
Valgėme su grietine ir sojos padažu.
Labai patiko ir greitai neliko.





