Įkraunama...
Įkraunama...

Giminaičiai neatsiklausę valgydina mano kūdikį

Saunuole mamyte 4u.gif , ir nenusileiskite. as pati nekramtau savo vaikui maisto o cia dar svetimi aggressive.gif, paklauskite kada buvo paskutini karta pas stomotolaga, ar neturi skyliu biggrin.gif . Paskykite kad gydytoja perspejo, kad nemaitintu kiti, nes dabar siauteja roto virusas, ir kad daznai reikia plauti rankas. smile.gif
As savo visus svecius issiauklejau, kai ateidavo lankyti mazyli, visi pirma i vonia rankas plauti, o paskui tik prie vaiko. biggrin.gif . Sakydavau kad gydytoja liepe taip, nes jis viska deda i burna. O ka kiti galvojo apie mane man nesvarbu, svarbu vaikas.
Atsakyti
QUOTE(*Mamis* @ 2012 12 16, 20:24)
ai buvo tokiu, kai pradejo saipytis, kad as dukrytei (tada jai buvo tik apie 1.5 m) balandzio pradzioj neleidau duoti braskiu doh.gif  man protu nesuvokiama, kaip tokiam mazam vaikui galima duoti dirbtinai prisirpintas braskes doh.gif  oj pamenu tada kiek komentaru sulaukiau, koks buvo issisaipymas  doh.gif

drinks_cheers.gif Šaipytis čia tikrai nėr ko, matyt, tiek to supratimo žmonės ir teturi. Jei nežino, tegu mamos paklausia, jei patys neturi ką pasakyti, tegu patyli, o ne komentarus mėto.

Bandysiu pasinaudot Kristtulės patarimu, jei nori ko pasiūlyt mažiui, tegu nulupa, atpjauna, taip nori nenori turės manęs atsiklausti, ar galima, o tai šast ranka su maisto gabalu vaikui panosėj, vos sureaguoti spėju unsure.gif Šiaip čia turbūt kažkokia gilesnė problema, neišsiauklėjimas ar kas. Anyta, pavyzdžiui, niekad nesiveržia maitinti mažiuko, nors visada atneša jam lauktuvių. Tiesiog paduoda man, jei vaikas pavalgęs, atidedu ir vėliau sumaitinu, jei alkanas- tuoj pat. Ir močiutei smagu, ir man gerai. O čia... Jetau, niekad anksčiau nesusimąsčiau, kiek mamoms reikia tvirtybės net ir tokiose, atrodo, paprastose situacijose 4u.gif
Atsakyti
Neleidziu niekamaitinti maziaus be mano zinios,o tuo labiau pakramtyta maista,ner nieko bjauriau schmoll.gif
Atsakyti
Atsimenu, mažytei gal buvo kažkur porą mėnesių, naktį atsikėliau pas nykštukus ir mažytė pravirko... Mama pašoko iš lovos ir atidundėjo, į rankas ir sūpuoti doh.gif Tai aš išėjusi iš tualeto tokį skandalą padariau, kad paskui visi pakraupę buvo lotuliukas.gif Užtat kaip suveikė. Praėjo metai, o nieko dar neatsiklausę nei daro, nei siūlo ax.gif
Gražus ramus tonas.... g.gif Maniškis parėjęs iš darbo pasipasakoja ką veikė, gražiu ramiu tonu, aš apsimetu, kad man įdomu ir aš girdžiu ką jis sako blush2.gif
Atsakyti
Per svente: vienas vaikas atsigere is stiklines, pribego kitas vaikas atsigere is tos pacios stiklines. Na atrodo nieko blogo, bet tas pirmas vaikas sirgo zarnyno infekcija, tik kolkas nebuvo jokiu pozymiu. Rezultatas: antras net reanimacijoje gulejo.
Tik tevai (dar jeigu kam leidziate ir pasitikite) gali maitinti savo kudiki, cia ne zaislas. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(visadaten @ 2012 12 18, 22:42)
Tik tevai (dar jeigu kam leidziate ir pasitikite) gali maitinti savo kudiki, cia ne zaislas.  doh.gif

Tikra tiesa. As aplamai visiems sakyciau (ir kartociau taip grieztai/piktai, kol suprastu), kad VAIKA MAITINA TIK MAMA IR TETIS! Ir viskas!
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 19, 17:40)
Tikra tiesa. As aplamai visiems sakyciau (ir kartociau taip grieztai/piktai, kol suprastu), kad VAIKA MAITINA TIK MAMA IR TETIS! Ir viskas!

drinks_cheers.gif
Atsakyti
kai viena žmogysta atsikando obuolio ir iš burnos ištraukus nuokandą atkišo mano vaikui, galvojau,kad numirsiu vien nuo vaizdo, nežinau kaip man susišvietė, bet atkandau savo obuolio ,ištraukiau sau iš burnos ir pasiūliau geradarei suvalgyt, kažkodėl atsisakė išpūtusi akis,kad ką aš čia sau galvoju, bet susiprato,daugiau ne tik nuokandų,absoliučiai nieko nekišo mano vaikui.

Draugė šį metoda išbandė su savo anyta,suveikė visu šimtu procentų, tad jeigu gražiuoju į jūsų prašymus nereaguoja,pabandykit,jų metodą pritaikyt jiems patiems. Jeigu kas bandytų pakramtęs įkišt vaikui mėsytės ar bulvytės,padaryčiau lygiai taip pat,gal paskui būtų apsipykinusių, bet manau pakartot nenorėtų niekas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žinoma @ 2012 12 21, 15:16)
kai viena žmogysta atsikando obuolio ir iš burnos ištraukus nuokandą atkišo mano vaikui, galvojau,kad numirsiu vien nuo vaizdo, nežinau kaip man susišvietė, bet atkandau savo obuolio ,ištraukiau sau iš burnos ir pasiūliau geradarei suvalgyt, kažkodėl atsisakė išpūtusi akis,kad ką aš čia sau galvoju, bet susiprato,daugiau ne tik nuokandų,absoliučiai nieko nekišo mano vaikui.

Draugė šį metoda išbandė su savo anyta,suveikė visu šimtu procentų, tad jeigu gražiuoju į jūsų prašymus nereaguoja,pabandykit,jų metodą pritaikyt jiems patiems. Jeigu kas bandytų pakramtęs įkišt vaikui mėsytės ar bulvytės,padaryčiau lygiai taip pat,gal paskui būtų apsipykinusių, bet manau pakartot nenorėtų niekas  4u.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mano mama visą savaitę pas mus svečiuose buvo (mano mažiukei beveik 7mėn), na bet malačius - tikrai nieko jai nesiūlė ir net nesikišo į tai, ką aš jai maitinu, ką į košytę dedu ir panašiai smile.gif ir anyta nėra niekada tokių fintų su maistu sugalvojus...
Pakraupau paskaičius apie atkastą oboulį - reikėjo matyt mano veido išraišką, kai paskaičiau apie pakramtytą maistą doh.gif
Be Velykų giminėm savo mažylės nevešiu, tai jau matau, kad gražuolės su tėčio pagalba iš akių/rankų nepaleisim, nes ką žinai ką tetulės visokios gali prissigalvot fear.gif

P.S. iš burnos perduotas maistas tikrai kelias ėduniui, kariesui ir panašioms problemoms.
Šiurpstu, kai pamatau tėvelius kur nors vaikučiui pametus čiulptuką - kyšt sau į burną ir tada atgal jam į burną 2.gif Jei jau atsarginės nėra, tai geriau jokios gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(lakstute7 @ 2013 01 06, 21:12)

tikrai nesakau, kad reikia duot atkasto ar pakramtyto maisto vaikui, nes tai slykstu, bet sovietmeciu taigi praktiskai visi taip dare. Gi blenderiu nebuvo. Todel ta senesne karta ir dabar taip legiasi.
Atsakyti
Negerai leisti svetimiems duot vaika maitint taip iš niekur. Mano nuomone tai yra labai nehigieniška sad.gif

isivaizduokit, mūsų kūnas turi įv. bakterijų mikroflora. Prie vienu organizmų organizmas pripranta, į kitus nereaguoja nes jie neturi jokio poveikio.

sakykim turi kokia močiutė ten ant odos bakteriją kad ir auksini stafilokoka, kuris biškį "piktas" atsparesnis ar šeip aktyvesnis už savo brolius ar seses. taigi ta močiutė duodama ar atkasta ar atlaužtą ar kitaip visai nehigieniškai padalinta maistą, kiša kūdkiui... o vaiko organizmas iprates prie to ka turėjo mama, įsimes tas stafilokokas, neatrems organizmas ir šast, pūlinys, infekcija, kraujo užkrėtimas...

net nusikratau pagalvojus...

Biškį čia baisiai parašiau. Nepulkite bijot biggrin.gif jeigu žmogus laikosi higienos, gali ir nepakenkti pamaitinimai /(jeigu nusiplauna rankas ir maista pjausto švariu peiliu... ir žinoma maistas ne koks pusžalis

Kita pusė maitinimo. Dėdės tetos mamos mociutės kartais pamiršta kad yra toks nuostabus dalykas kaip alergijos sad.gif kai buvau mažutė man nuo šokolado išberdavo veida ir pradėdavo luptis oda. vajė kiek buvo pykčių kol mama rado tą geradarį kuris man saldainių duodavo (močiutė). taip pat herpesas, pūslelinė ir kitos ligos sukeliamos bakterijų kurios kolonizuojasi burnoje.

Tuo labiau, kas gali labiau užknisti kai savo vaika maitini maistu be cukraus ar druskos ( nes iki 5 metukų vaikams užtenka druskos ir cukraus, jau esančio pačiuose produktuose), ir pamatai kaip vaikui duodamas cheminis saldainis kur grynas cukrus ar aiškiai persūdyta mėsa ar kiti patiekalai ar ČIPSAI .... wacko.gif net neatsiklausus....

Kadangi savo soske.gif neturiu, bet dirbu su tokiais kleckais, daug kartu gaunu prašymų švenčių metu vaikus užimti toliau nuo svečių ir neleisti pastariesiems užsiimti popinimu. oi kokios tetos būna nepatenkintos.... ir kokios jos būna įsižeidusios kai paaiškini jų žygdarbių pasekmes...

Mamytės, stiprybės jums wink.gif pastovėkit už savo mažutį, jau geriau atrašyt moralą artimiesiems nei žaisti rusiška ruletę su vaiko sveikata.

taip pat primenu, kad nesigasdintumėt del bakterijų smile.gif
Atsakyti