Gyvenimas pats savaime nėra nei gėris, nei blogis, o tik jų buveinė; koks jis bus, priklausys nuo mūsų pačių.
(Michel de Montaigne)
Nepadarei kažko, reiškia negalėjai, nu ir viskas, kam čia nervuotis.
/liaudies išmintis/
/liaudies išmintis/
Raktas
Kartą ūkininko paklausė, kaip jam pavyksta taip gerai ūkininkauti: kasmet jo auginami kukurūzai vis geresni.
- Paslaptis paprasta: geriausias sėklas nuo kiekvieno pasėlio aš išdalinu visiems kaimynams.
- Kam gi dalinti sėklas, jei galite pats vis didinti ir gerinti savo derlių?
- Matote, šyptelėjo ūkininkas, vėjas nešioja žiedadulkes iš mano laukų į kaimynų, ir atvirkščiai. Jei kaimynų pasėliai bus menkesni, tai ir maniškiai gali pablogėti. Jei aš išauginau gerus kukurūzus, tai turiu pasirūpinti, kad ir kaimynai pasodintų tokius pačius.
Panašiai vyksta ir gyvenime. Kiekvienas, norintis pasiekti sėkmės, turi pasirūpinti ir kitais bei padėti jiems siekti sėkmės. Kas nori gerai gyventi, turi padėti kitiems gerai gyventi. Todėl, kad kuo geriau visiems aplinkui, tuo geriau ir tau pačiam. Mes visi esame viena šiame pasaulyje susaistyti ir priklausomi vieni nuo kitų.
(Liaudės išmintis )
Kartą ūkininko paklausė, kaip jam pavyksta taip gerai ūkininkauti: kasmet jo auginami kukurūzai vis geresni.
- Paslaptis paprasta: geriausias sėklas nuo kiekvieno pasėlio aš išdalinu visiems kaimynams.
- Kam gi dalinti sėklas, jei galite pats vis didinti ir gerinti savo derlių?
- Matote, šyptelėjo ūkininkas, vėjas nešioja žiedadulkes iš mano laukų į kaimynų, ir atvirkščiai. Jei kaimynų pasėliai bus menkesni, tai ir maniškiai gali pablogėti. Jei aš išauginau gerus kukurūzus, tai turiu pasirūpinti, kad ir kaimynai pasodintų tokius pačius.
Panašiai vyksta ir gyvenime. Kiekvienas, norintis pasiekti sėkmės, turi pasirūpinti ir kitais bei padėti jiems siekti sėkmės. Kas nori gerai gyventi, turi padėti kitiems gerai gyventi. Todėl, kad kuo geriau visiems aplinkui, tuo geriau ir tau pačiam. Mes visi esame viena šiame pasaulyje susaistyti ir priklausomi vieni nuo kitų.
(Liaudės išmintis )
Jei kažkas mėgina jus įžeisti, greičiausiai tam kažkam yra daug blogiau nei jums.
Nėra prasmės reikalauti iš žmonių to, ko jie neturi - pavyzdžiui, jausmų, kurių jie nejaučia.
Kai mes laimingi - mes tokie geri...
Laimingi būdami mes visada geri, bet būdami geri - nevisada laimingi

QUOTE(brita33 @ 2014 02 26, 23:25)
Tikra tiesa.
,,Viskas, ko tu nori yra kitoje baimės pusėje.'' (G.Addair)
Kol neišmoksite naudotis irklais, keisti valtį nėra prasmės.
Angelu pokalbis
- Raportuok. Trumpai.
- Gyvas. Eina į darbą. Kažko vis tikisi.
- Ko tikisi?
- Sunku man pasakyti. Du kartus rodžiau jam laimingą sapną. Nemato. Vis skundžiasi, kad darbe pavargsta.
- O kas darbe?
- Kaip ir pas visus. Vadovai. Betvarkė. Kava. Gandai.
- Vadovai griežti?
- Vadovai kaip vadovai. Kaip ir visur. Tik bijo jis kažkodėl jų.
- Baimes vaikei?
- Žinoma, kas rytą pakeliui į darbą. Sparnais mojavau virš galvos. Net debesis išvaikiau. Teko per galvą pliaukštelėti, kad bent saulę pastebėtų.
- Simpatiška nepažįstamoji?
- Be abejo. Gatvėje kaktom susidūrė.
- Ir kaip?
- Kaip? Niekaip. Suburbuliavo "atsiprašau" ir vėl į savo mintis pasinėrė.
- O po darbo?
- Parduotuvė. Televizorius. Internetas. Miegas.
- Televizorių gadinai?
- Žinoma. Naują nusipirko.
- Internetą atjunginėjai?
- Penkias dienas iš eilės. Tada darbe sėdi iki vėlumos.
- Taaaaip.. o savaitgaliai?
- Miega iki pietų. Tada tvarkosi. Vakare - draugai, nereikšmingi pliurpalai, degtinė. Namo vidurnaktį. Iš ryto skaudanti galva. Visą dieną lovoje arba prie kompiuterio.
- O JI?
- JI šalia. Į vieną parduotuvę vaikšto.
- Eilėje susidūrė?
- Viskas kaip priklauso. Net savaitgalį į autobusų stotelę abu atvedžiau.
- Likimo linijas tikrinai?
- Taip. Sutampa. Tame ir reikalas. Toks jo gyvenimo būdas... Na, negaliu aš daugiau!
- Baigt kalbas! Kur ypatingo poveikio priemonių sąrašas?
- Štai, šefe. Gripas su karščiavimu ir kliedesiais. Kaulų lūžis. Automobilio avarija. Bankrotas. Gaisras. Finansinė krizė.
- Pakanka. Ypatingo poveikio priemonių panaudojimui leidimą gavai. Bet kol kas išrink tik vieną... Gal atsipeikės. Vykdyk.
Nevargink savo Angelo..
- Raportuok. Trumpai.
- Gyvas. Eina į darbą. Kažko vis tikisi.
- Ko tikisi?
- Sunku man pasakyti. Du kartus rodžiau jam laimingą sapną. Nemato. Vis skundžiasi, kad darbe pavargsta.
- O kas darbe?
- Kaip ir pas visus. Vadovai. Betvarkė. Kava. Gandai.
- Vadovai griežti?
- Vadovai kaip vadovai. Kaip ir visur. Tik bijo jis kažkodėl jų.
- Baimes vaikei?
- Žinoma, kas rytą pakeliui į darbą. Sparnais mojavau virš galvos. Net debesis išvaikiau. Teko per galvą pliaukštelėti, kad bent saulę pastebėtų.
- Simpatiška nepažįstamoji?
- Be abejo. Gatvėje kaktom susidūrė.
- Ir kaip?
- Kaip? Niekaip. Suburbuliavo "atsiprašau" ir vėl į savo mintis pasinėrė.
- O po darbo?
- Parduotuvė. Televizorius. Internetas. Miegas.
- Televizorių gadinai?
- Žinoma. Naują nusipirko.
- Internetą atjunginėjai?
- Penkias dienas iš eilės. Tada darbe sėdi iki vėlumos.
- Taaaaip.. o savaitgaliai?
- Miega iki pietų. Tada tvarkosi. Vakare - draugai, nereikšmingi pliurpalai, degtinė. Namo vidurnaktį. Iš ryto skaudanti galva. Visą dieną lovoje arba prie kompiuterio.
- O JI?
- JI šalia. Į vieną parduotuvę vaikšto.
- Eilėje susidūrė?
- Viskas kaip priklauso. Net savaitgalį į autobusų stotelę abu atvedžiau.
- Likimo linijas tikrinai?
- Taip. Sutampa. Tame ir reikalas. Toks jo gyvenimo būdas... Na, negaliu aš daugiau!
- Baigt kalbas! Kur ypatingo poveikio priemonių sąrašas?
- Štai, šefe. Gripas su karščiavimu ir kliedesiais. Kaulų lūžis. Automobilio avarija. Bankrotas. Gaisras. Finansinė krizė.
- Pakanka. Ypatingo poveikio priemonių panaudojimui leidimą gavai. Bet kol kas išrink tik vieną... Gal atsipeikės. Vykdyk.
Nevargink savo Angelo..
Nebūtinai žmogus, kuris užaugino sūnų, pastatė namą, pasodino medį vyras. Neretai tai būna moteris
,,Mes neturime galimybės visiems daryti gerą, bet galime pasistengti bent jau kuo mažiau pakenkti.''