Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(liusinda @ 2013 09 26, 16:54)
pasidariau sito skanesto,bet jis ma biski kietokas  blush2.gif reik daug kramtyt lotuliukas.gif  gal medaus daug idejau?  4u.gif

Spėju,kad per ilgai kepinote blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2013 09 27, 14:26)
Spėju,kad per ilgai kepinote blush2.gif  4u.gif


visko gali but ax.gif pirmas blynas visad buna biski pasviles biggrin.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liusinda @ 2013 09 27, 21:15)
visko gali but  ax.gif pirmas blynas visad buna biski pasviles  biggrin.gif aciu  4u.gif

Na svarbiausia,kad nenusivylėte 4u.gif

Bandelės su sėklomis

user posted image

Reikės:
250 ml pieno
60 g sviesto
2 kiaušiniai
560 g miltų
2 a. š. druskos
2 v. š. cukraus (jei norite saldžių bandelių,tuomet cukraus kiekį didinkite)
2 a.š. sausų mielių
1 kiaušinio bandelėms aptepti
Įvairių sėklų mišinio

Į dubenį įpilti 100 ml pieno ir suberti mieles. Palikti 5 minutėms, kol mielės ištirps. Tuomet pašildyti likusį pieną puode su sviestu ir cukrumi, kol ištirps sviestas. Ataušinti iki kambario temperatūros ir įmušti kiaušinius.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti pieno, bei sviesto mišinį. Maišyti, kol gausis minkšta ir lipni tešla. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol tešla taps lygi, elastinga ir blizgi. Jei tešla labai limpa prie rankų - įmaišyti po šaukštą miltų, tik jokiu būdu nepadauginti, kad tešla nebūtų per kieta. Dėti tešlą į sviestu pateptą dubenį, uždengti rankšluosčiu ir šiltai kildinti apie 1 - 1,5 valandos.
Tuomet dar kartą perminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Padalinti tešlą į 16 - 19 dalių, formuoti bandeles, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir kildinti, kol padvigubės apie 20 - 30 min. Bandeles patepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti pasirinktomis sėklomis ir kepti iki 180C orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apkeps. Ataušinti ant grotelių.
Skanaus!

Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2013 09 25, 12:57)
Obuolių pyragas su perliniu cukrumi

Labai purus, lengvas ir skanus pyragas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(liusinda @ 2013 09 26, 15:54)
pasidariau sito skanesto,bet jis ma biski kietokas  blush2.gif reik daug kramtyt lotuliukas.gif  gal medaus daug idejau?  4u.gif



Man ir granola neisejo, kazkokia kieta, dariau pagal Beatos recepta, bet neįmanoma buvo valgyti.
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2013 09 29, 18:51)
Labai purus, lengvas ir skanus pyragas thumbup.gif


Smagu, kad patiko smile.gif Man tai kol kas pyragas Nr. 1. Greita, paprasta, skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2013 09 30, 09:40)
Man ir granola neisejo, kazkokia kieta, dariau pagal Beatos recepta, bet neįmanoma buvo valgyti.



ir mano kietoka,tikiuosi kitakart geriau iseis smile.gif bet valgoma lotuliukas.gif
Atsakyti
Lengvas Medaus torčiukas wub.gif

user posted image

Receptas:
5 kiaušiniai
3 šaukštai medaus
1 stiklinė cukraus (aš dėjau mažiau)
2 stiklinės kvietinių miltų
50 gramų sviesto
2 šaukšteliai sodos
1 šaukštelis acto

Kremas :
800 g. grietinės,
5 valg. šaukštai cukraus
citrinos sulčių ( pagal skonį),
du valg. šaukštai želatinos, (prieš tai išbrinkintos ir pakaitintos ant silp ugnies su trupučiu vandens, kad ištirptų).

Gaminimas:
Medų šildyti kartu su sviestu ant silpnos ugnies. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai medus praaušta, pilti į kiaušinių masę. Maišant dėti nugesintą actu sodą ir labai gerai išmaišyti. Dėti miltus ir dar kartą išmaišyti. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, o šonus patepti sviestu. Į kepimo formą dėti po 4 šaukštus tešlos. Iškepti papločius. Kepa greitai, vienas kažkur 7min.
Kremas : Grietinę išplakite su cukrumi bei citrinos sultimis, įpilkite ištirptintą želatiną.
Ataušusius papločius pertepti grietininiu kremu. Palikti nakčiai šaldytuve, kad kremas susigertų.


Man labai patiko kad nereikia kočioti papločių, turiu dvi vienodo dydžio formas, vieną silikoninę, kitą metaline, su nuimamas šonais, dėjau į orkaitę abi formas, tad kepimo procesas vyko labai greitai. Ir šiaip labai nesunkiai pagaminamas be galo skanus medutis wub.gif
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2013 09 30, 22:50)
Lengvas Medaus torčiukas  wub.gif




Ar ne per sausas gaunasi? g.gif Nes nuotaukoje man atrodo kremo visai nedaug blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*jolantab* @ 2013 09 30, 22:10)
Ar ne per sausas gaunasi?  g.gif Nes nuotaukoje man atrodo kremo visai nedaug  blush2.gif


Taip, kremo tikrai neperdaugiausiai, nes jis gaunasi toks skystokas, ir jo neužtepsi storai, bet tikrai gaunas nesausas 4u.gif
Atsakyti
Žemės riešutų sviesto sausainiai

user posted image

Reikės:
1 puodelio žemės riešutų sviesto (200ml)
3/4 puodelio cukraus
1 didelis kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus

Žemės riešutų sviestą išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, bei kepimo milteliais. Įmušti kiaušinį, vėl paplakti ir rankomis formuoti grakiško riešuto dydžio rutukiukus, kuriuos šiek tiek paploti, dėti į kepimo poieriumi išklotą skardą ir šakutės pagalba paspausti kryžmai, kad susidarytų grotelės. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių. Išimti tik atvėsusius,nes iškepti jie būna labai minkšti.
Skanaus!

Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2013 10 01, 11:20)


Žemės riešutų sviestą išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, bei kepimo milteliais. Įmušti kiaušinį, vėl paplakti ir rankomis formuoti grakiško riešuto dydžio rutukiukus, kuriuos šiek tiek paploti, dėti į kepimo poieriumi išklotą skardą ir šakutės pagalba paspausti kryžmai, kad susidarytų grotelės. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių. Išimti tik atvėsusius,nes iškepti jie būna labai minkšti.
Skanaus!


O miltų nereikia? g.gif
Atsakyti