Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Inge1 @ 2013 10 13, 19:18)
Kepiau šiandien, labai skanus  wub.gif

Džiugu,kad patiko 4u.gif

Obuolių pyragas su razinomis ir abrikosų džemu

user posted image

Reikės:
250 g miltų
200 g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
150 g rudojo cukraus (galima ir mažiau)
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. kepimo miltelių
3 vidutinių obuolių
50 g razinų
125 g abrikosų džemo

Įkaitinti orkaitę iki 160C. Išplakti sviestą su cukrumi iki purumo. Po vieną vis paplakant įmušti kiaušinius. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir įmaišyti į sviesto masę. Nedideliais kubeliais supjaustyti obuolius, sumaišyti su abrikosų džemu, bei razinomis ir įmaišyti į tešlą. Pasirinktą kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti pasiruoštą tešlą ir kepti apie 1 - 1. 15 valandos, kol įkišus medinį pagaliuką jis liks sausas.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2013 09 30, 23:33)
Taip, kremo tikrai neperdaugiausiai, nes jis gaunasi toks skystokas, ir jo neužtepsi storai, bet tikrai gaunas nesausas  4u.gif

Grietine, galit tikrai gerai isplakti,tik reik kiek ilgiau plakti nei grietinele. Ir nebus skysta smile.gif
Atsakyti
Keksas su obuoliais

user posted image

user posted image

Reikia:

125 g. minkšto sviesto;
135 g. cukraus;
20 g. vanilinio cukraus;
2 vidutinių kiaušinių;
2 nubrauktų a. šaukštelių kepimo miltelių;
250 g. miltų;
100 ml. pieno;
3 v. š. cinamono;
3 obuolių.

Eiga:
Sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrum. Po vieną įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Persijoti ir suberti pusę miltų. Supilti pieną ir suberti likusius miltus. Tešlą turi būti tiršta. Sudėti tešlą į kepimo indą. Sutarkuoti obuolius burokine tarka, sudėti į juos cinamoną ir išmaišyti. Šią masę sudėti ant obuolių. Kepti 180°C orkaitėje apie valandą.
Receptas iš čia
Atsakyti
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis

user posted image

22-24 cm. apvaliai formai

Tešlai:

180 gr. sviesto
1,5 v.š. majonezo arba grietinės
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
2,5-3 stiklinės miltų

Aguonų įdarui:

125 ml. pieno
1 v.š. manų kruopų
70 gr. cukraus
100 gr aguonų
1 v.š. minkšto sviesto

Varškės įdarui:

500 gr. varškės
3 kiaušinio tryniai
75 gr. minkšto sviesto
3 v.š. pieno
3 v.š. krakmolo
1 citrinos sultys
1 a.š. vanilinio cukraus

3 nedideli obuoliai

Tešla. Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus. Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome. Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.

Аguonų įdaras. Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę. Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.

Varškės įdaras. Varškę petriname per sietelį. Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu. Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.

Pyrago surinkimas. Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu. Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką). Įspaudžiame obuolių puseles į varškę. Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min. Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!

http://aj-receptai.b...-aguonomis.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 23 spalio 2013 - 11:36
QUOTE(Nova @ 2013 10 23, 11:35)
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis

o vargeli kaip gardžiai atrodo bigsmile.gif 4u.gif laiko visai neturiu, bet malyg tuoj prašysiu mb, kad parneštų reikalingus produktus ir į kokią pertraukėlę gaminsiu ax.gif
Atsakyti
Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu

Tešlai:

150 g sviesto
2 stiklinės miltų
0,5 stiklinės grietinės
1 v.š. kepimo miltelių

Įdarui:

8 vidutinio dydžio obuoliai
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė grietinės
2 v.š. miltų

Pasiruošiame tešlą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Ištirpiname sviestą, sumaišome su miltų mišiniu. Sudedame grietinę, išminkome minkštą tešlą. Ją išformuojame kepimo inde ir dedame į šaldytuvą atvėsti, kol paruošime įdarą.

Ruošiame įdarą. Obuolius nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę ir miltus.

Ant suformuotos tešlos dedame pusę obuolių, pilame plakinį, tada sudedame likusius obuolius ir vėl užpilame. Aš pabaigoje pabarsčiau cinamonu, bet nėra būtina.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

Karštą sunku pjauti, tegul kiek pravėsta ir susistovi kremas smile.gif

user posted image



Atsakyti
o kaip skonis?

Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 10 25, 10:28)
o kaip skonis?


Labai skanu. MB irgi liko sužavėtas, krovėsi 4 gabaliukus laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 10 25, 12:20)
Labai skanu. MB irgi liko sužavėtas, krovėsi 4 gabaliukus laugh.gif


4u.gif
na ir atrodo labai skaniai, bet kartais imi ir apsigauni, todėl ir perklausiau
Atsakyti
QUOTE(Fjäril @ 2013 09 25, 18:36)
Kaip skaniai atrodo, tikrai isbandysiu  4u.gif  wub.gif


ne tik skaniai atrodo, bet ir skanus mirksiukas.gif isbandziau 4u.gif
Atsakyti
gaily, o Jūsų stiklinė kiek ml turi? noriu šiandien to gardaus pyrago smile.gif
Atsakyti
QUOTE(axioma @ 2013 10 27, 09:03)
gaily, o Jūsų stiklinė kiek ml turi?  noriu šiandien to gardaus pyrago smile.gif

Standartine ta - 250 ml smile.gif
Atsakyti