Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

Kokoso šokolado saldainiai su Chia

user posted image

user posted image


* 200 g kokoso drožlių
* 1 valg. š. kakavos (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 2 valg.š. Chia sėklų (galima nedėti visai arba keisti į lino sėklas)
saldumo mėgėjams + 1 šaukštas natūralaus medaus

* silikoninių formelių saldainiams ( tinkamos ir ledukams)

gaminimo eiga:

1. Kokoso drožles ir Chia sėklas suberti į smulkintuvą ir malti iki skystos baltos konsistencijos (protarpiais daryti pertraukas, kad smulkintuvas neperkaistų) Užtruksite vos ~ 10-15 min. wink.gif
2. Suberti kakavą ir dar kartą gerai pamalti - konsistencija iš vis suskystėja ir ją bus lengva supilstyti į formeles.
2.2. Jei nuspręsite pasaldinti ir įdėsite šaukštą medaus, nuo jo skysta masė akimirskiu pavirs kietesne, primenančia minkštą plastiliną - tiesiog tokią masę kabinkite šaukšteliu ir įspauskite į formeles.
3. Į silikonines formeles supilti kokoso šokolado masę, pastatyti į šaldytuvą ir palikti kelioms valandoms, kad sustingtų.
4. Laikyti šaltai.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Tortas "Bitės geluonis"

Labai skanus, purus ir lengvai pagaminamas tortas.

user posted image

Reikės:

Biskvitui:

3 kiaušinių L dydžio
125 g miltų
125 g cukraus
2 nubrauktų a. š. kepimo miltelių
100 g migdolų plokštelių
3 v. š. skysto medaus arba auksaspalvio sirupo

Kremui:

200 ml grietinėlės 35 – 36 %
200 g rikotos sūrio
2 – 3 v. š. cukraus pudros
šviežių citrinos sulčių
tarkuotos citrinos žievelės

Kepimo forma 22 cm.

Kiaušinius plakite su cukrumi 5 – 7 min. iki baltos purios masės. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus suberkite migdolų plokšteles.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 175 laipsnių 25 – 35 min. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Stebėkite kepimo laiką pagal savo orkaitę. Ištraukite biskvitą iš orkaitės ir dar karštą apliekite medumi ar sirupu.

Atvėsusį biskvitą perpjaukite per pusę.

Kremui išplakite grietinėlę, rikotą ir cukraus pudrą. Įpilkite citrinos sulčių, kad kremas būtų saldžiarūgštis. Suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišykite.

Kremą tepkite ant pirmo biskvito, uždenkite antru ir dėkite į šaldytuvą nakčiai arba palaikykite bent 3 – 5 val.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 13 vasario 2013 - 01:25
VARŠKINIAI RITINĖLIAI

user posted image

Produktai:
250g varškės
275g miltų
100g cukraus
1 kiaušinis
40g sviesto
1 arb. š. kepimo miltelių
1 šaukštas cinamono

Darbo eiga:
Sviestą ištirpinti. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, varške, tirpintu sviestu. Viską gerai išmaišyti. Kiaušinį plakti su cukrumi apie 5min (iki purumo). Viską supilti i varskinę masę, užminkyti tešlą ir leisti jai truputi pastovėti. Tešlą iškočioti i 0,5 cm storio stačiakampio formos lakštą, pabarstyti cinamonu jau sumaišytu su cukrumi ir suvynioti kaip vyniotini (vynioti ilgesni kraštą). Supjaustyti 1cm storio ritinėliais ir kepti 180C apie 15min.

Atsakyti
Tortas "Bitės geluonis" fantastiskai atrodo, butinai isbandysiu wub.gif
Atsakyti
Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Forma 20 cm skersmens


225 g sviesto kambario temperatūros
50 g kakavos (be jokių priedų)
1/2 stiklinės pieno
2 šaukštai vyšnių likerio
200g cukraus pudros
4 kiaušiniai (baltymus ir trynius atskirai)
žiupsnelis druskos
200 g miltų

300 gr.šaldytų vyšnių be kauliukų +2 valg.šaukštai cukraus + 2 valg.šaukštai vyšnių likerio

Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros

Orkaitę įkaitiname iki 180 C temperatūros.
Vyšnias atšildome.
Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.
Sviestą išplakame su cukrumi,po vieną plakdami dedame kiaušinio trynius.
Miltus ir kakavą persijojame ir dedame į kiaušinių masę.
Sudedame druską,supilame pieną ir likerį.Išmaišome iki vientisos masės.
Baltymus suplakame iki lengvų pūtų ir atsargiai dalimis įmaišyme į tešlą.
Kepame maždaug 45-50 min. priklausomai nuo orkaitės.

Vyšnias užpilame cukrumi,statome ant ugnies ir pakaitinime iki virimo.Įpilame likerį ir išmaišome.

Iškeptą pyragą ištraukiame iš orkaitės, biški atvėsiname.
Pabadome su mediniu pagaliukų ir sudedame ant viršaus vyšnias.

Suflė sluoksniui suplakame kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Atsargiai sudedame baltymus ant vyšnių ir išlyginame.
Vėl statome į orkaitę ir kepame dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.

user posted image

user posted image



Atsakyti
Rekomenduoju pabandyti labai skanų pyragą iš paprastų produktų. Mane rezultatas maloniai nustebino. Trapus pagrindas su gardžiu pienišku įdaru. 4u.gif

Amerikietiškas tart'as

user posted image

Trapi tešla:
1 puodelis kvietinių miltų
1/3 puodelio kukurūzų miltų (jei neturite, galite dėti kvietinius drąsiai)
1/2 a.š. druskos
1/4 puodelio kiaulės taukų
1/4 puodelio atšaldyto sviesto (apie 50g)
1/4 puodelio ledinio vandens

Sumaišome miltus ir druską. Įmaišome kubeliais pjaustytus riebalus ir triname, kol gausime trupinius ir kol tarp pirštų nebesijaus riebalai. Kas dėl riebalų, taukai suteikia trapumo tešlai, tačiau jei jų neturite, tiesiog pakeiskite sviestu. Į trupinių masę šliūkštelėkite šiek tiek vandens ir formuokite apvalų vientisą tešlos rutulį. Apvyniokite maist.plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai. Po to išimkite, iškočiokite ir tieskite į apvalią išardomą formą. Tešlą su visa forma kiškite į šaldiklį, kol paruošite įdarą.

Įdaras:
2 kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių
6 valg. š. kamb. temperatūros sviesto (dėjau apie 50-60g)
150g cukraus (nepilna stiklinė)
3 valg.š. miltų
1 valg.š. citrinos sulčių
1/4 a.š. malto muskato riešuto
1/4 a.š. druskos
1 puodelis pasukų arba kefyro

Įkaitiname orkaitę iki 180C. Plaktuvu ištrinti sviestą su cukrumi. Įmaišyti trynius, gerai išmaišyti. Berti miltus, pilti citrinos sultis, muskatą. Lėtai supilti kefyrą ir plakti 1 minutę. Baltymus išplakti iki putų su žiupsneliu druskos (druska padeda gerai išplakti baltymus ir 'nuima' kefyro rūgštumą). Išplaktus baltymus per tris kartus įmaišyti į kefyro-sviesto-trynių masę. Supilti viską ant atšaldyto tešlos pagrindo ir šauti į orkaitę. Kepame 45-50 minučių, kol gražiai apskrus. Prieš patiekiant reiktų atšaldyti. Skanaus. 4u.gif

user posted image

user posted image

P.S. Pyragas amerikietiškas, todėl matavimas puodeliais, bet tiesiog paimkit 240 ml dydžio įprastą puodelį ir matuokite. Labai paprasta ir skanu.
Atsakyti
Krepšeliai su varške

Tešlai:
125 g sviesto
60 g cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
1 a. š. vanilinioo cukraus
200 g miltų

Į dubenį suberti miltus, sudėti kiaušinių trynius, stambiai tarkuotą sviestą, suberti cukraus pudrą ir vanilinį. Užminkyti kietoką tešlą. Suvynioti ją į foliją ir valandą palaikyti šaldytuve. Iš atvėsusios tešlos iškočioti apskritimus ir dėti juosd į formeles taip, kad kraštai užsilenktų. Tešlą pabadyti šakute ir kepti 15 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (nors man krepšeliai iškepė per kokias 8 min ir pradėjo degt kraštai doh.gif )

Įdarui:
250 g liesos varškės
125 g cukraus pudros
125 g migdolų
2 a. š. krakmolo
2 kiaušinių baltymai
2 v. š. grietinės

Migdolus sugrūsti, sumaišyti su cukraus pudra ir krakmolu. Sukrėsti varškę ir ištrinti iki vientisos masės. Kaišinių baltymus išplakti iki putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Įdarą lygiomis dalimis sudėti į apkepusius krepšelius, kiekvieną patepti grietine. Galima įspausti kokių nors uogų. Krepšelius vėl dėti į orkaitę ir kepti 20 min (aš kepiau tik 10 min).

Pirmą dieną pasirodė labai saldūs, o antrą dieną labai pats tas biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
user posted image

Riešutinis- braškinis tortas

I sluoksnis- pagal trupininio receptą.
II sluoksnis- liesa varškė, maišyta su maltų karamelizuotų riešutų mase*.
III sluoksnis- plikytos tešlos lakštai* [t.y. vienas iškeptas lakštas perpjautas išilgai], tarp jų- karamelė [cukrus kaitinamas su sviestu kol paruduoja, plus šlakelis karšto pieno. Karšto, kad cukrus vėl nesusikristalizuotų- tektų maišyti kol ištirps].
IV sluoksnis- braškių želė [trintos braškės+cukrus+vanilė+želatina]
V sluoksnis- liesa varškė, kiek pasaldinta miltiniu cukrumi, trinta su braškių želė ir žiupsneliu vanilės.
Ant viršaus- smulkinti riešutai. Kadangi nepavyko dailiai viršaus aplieti šokoladine karamele [likusi karamelė+keli gabalėliai šokolado], mat išėjo per tiršta, teko suktis iš padėties ir iš karamelės ir sulipusių riešutų suformuoti širdelę. Šioji gerai derėjo prie iš kakavinio biskvito išpjautų širdelių, kurios dengė torto kraštą.
Prieš sluoksniuojant, tešlos lakštus sulaistyti.
*Receptai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 17 vasario 2013 - 13:18
QUOTE(Keith @ 2013 02 16, 20:34)
Rekomenduoju pabandyti labai skanų pyragą iš paprastų produktų. Mane rezultatas maloniai nustebino. Trapus pagrindas su gardžiu pienišku įdaru.  4u.gif

Amerikietiškas tart'as


Skaniai atrodo thumbup.gif
O kuo galima būtų pakeisti kiaulės taukus? Neturiu tokių... O gal būna jų prekybcentriuose? g.gif
Atsakyti
Valentino dienai išbandytas receptukas:

"Jaffa" pyragas

https://fbcdn-sphoto...502623341_n.jpg


Ingridientai:

Žele sluoksniui:
2 Chivers apelsinu žele pakeliai (po 135 g.)

Biskvito sluoksniui:
3 kiaušiniai
75 g miltų
75 g smulkaus (caster) cukraus

Putėsių sluoksniui:
100 g "marshmallows"
100 g pieniško šokolado
80 g pieno
2 a.š. želatinos (milteliais)
2 v.š. vandens
250 ml plakamos grietinėlės

Šokolado sluoksniui:
200 g juodo šokolado

Gamybos eiga:

Pirmiausia reiktų pasigaminti žele sluoksnį. Kadangi naudojau aplesininę žele iš pakelio teliko sekti ant jo nurodytas gamybos instrukcijas. Paruoštą žele reikia supilti į skardą ar kitą turimą indą, kad gautumėte panašiai 1 cm storio sluoksnį. Žele sluoksnis taip pat turėtų būti to paties ar kiek didesnio dydžio nei pats pyragas. Patartiną naudojamą indą iškloti plėvele dėl lengvesnio išėmimo - pati neturejau tuo metu, tai teko gana nemažai pavargti norint gražiai ją išimti. Atvėsusią žele palikti šaldytuve sustingti.

Toliau gaminamas biskvitinis pagrindas. Įkaintinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celcijaus. Išklokite skardą (17x24) kepimo popieriumi.
Kiaušinius ir cukrų plakti mikseriu kol masė padvigubės, sudėti po truputį miltus ir gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į skardą ir kepti 10-12 min kol gražiai pagels, tikrinti su mediniu smeigtuku.

Kol biskvitas vėsta gaminame putėsių sluoksnį. Virš puodo su garais ištirpinkite kartu sudėtus šokoladą, pieną ir marshmellows. Ištirpus, sumaišykite želatiną su vandeniu ir sudėkite į ištripintą masę. Kai putėsių masė atvės, suplakite grietinėlę iki minkštų putų ir atsargiai įmaišykite į putėsius.

Tuomet seka pyrago surinkimas: ant biskvito sluoksnio atsargiai uždėkite žele, po to ant viršaus supilkite putėsius, išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

Pyrago užbaigimui ištirpdykite šokoladą, leiskite kiek atvėsti ir tuomet užpilkite ant sustingusio putėsių sluoksnio ir vėl padėkite atgal į šaldytuvą, kad sustingtų. Man šokolado sluoksnis gavosi labai kietas ir dėl to labai apsunkino pyrago pjaustymą, todėl ateityje darydama šį pyragą, šokoladą skiesčiau su grietinėle ar sviestu, kad gautusi kiek minkštesnis, bet kuriuo atveju, pakaitintas peilis kiek palengvina pjaustymą.

Originalus receptukas cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 17 vasario 2013 - 19:07
Noriu pasiūlyti labai skanius avižinius sausainius su granato sėklomis!

originalaus recepto nuoroda ir daugiau čia:
http://belgija.blogs...o-seklomis.html

mano variantas toks:

user posted image

Puodelis 200 ml

Reikės:

½ puodelio sviesto
½ puodelio rudo cukraus
½ puodelio balto cukraus (balto cukraus dėjau tik 1 v.š. aš visada pamažinu)
1 kiaušinio
1 a.š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1¼ puodelio miltų
1 puodelio avižinių dribsnių
½ a.š. kepimo miltelių
½ a.š. sodos
¼ a.š. druskos
1 puodelio arba šokoladinių lašelių, arba kaip dariau aš - puodelį pripildžiau kokoso drožlėm, nekepintom saulėgrąžom bei moliūgo sėklom. Visi lygiom dalim, pilnas puodelis
1 puodelis granato sėklų (maždaug išeina vienas vaisius )

Sviestą ištrinti su cukrumi (aš pamiršau išimti jį anksčiau, tai tiesiog ištirpdžiau mikrobangėje), įmušti kiaušinį, supilti vanilę.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską bei suberti avižinius dribsnius. Sudėti likusius priedus, t.y. arba naudojamą šokoladą, arba saulėgrąžas, kokosą...
Sumaišyti sausus ingredientus su sviesto mase kol viskas susijungs, atsargiai įmaišyti išdarinėtą granatą.
Kai kurios sėklytės susispaus ir išbėgs sultys, nieko baisaus, sultys suteikia drėgnumą sausainiams.

Orkaitę įkaitinti 180 laipsnių. Kepimo skardą ištiesti popieriumi, šaukšto pagalba arba padrėkinus rankas formuoti nedidelius rutuliukus, juos sudėti į skardą paliekant tarpus. Sausainius šiek tiek paploti šakute ir dėti kepti apie 12-15 min. kol gražiai paruduos, patikrinus mediniu pagaliuku bus sausas. Jei sausainiai didesni ir storesni, gali kepti ilgiau, plonesniems reiks, žinoma, mažiau laiko, tad būtina stebėti!

Iškepusius leisti atvėsti, nes karštos granatų sėklytės gali išskirti dar sultis.Jei galvojate, kad sėklytės "maišysis" kramtant, ( nes žinau, kad yra žmonių, kurie jų nevalgo, išspjauna) taip nėra, jos suminkštėja kažkiek, bet palieka tas traškumas, kuris puikiai tinka su saulėgrąžom bei moliūgų sėklom.
Tikrai negailiu nei vieno gero žodžio, nežinau kam gali nepatikt smile.gif Nebent tiems, kas visai nemėgsta granatų ir avižinių sausainių!
Laikyti sandariai, išsilaikė minkšti ir kvapnūs!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 17 vasario 2013 - 23:56
Kadangi kėliau į blogą, tai įkelsiu ir čia, dar vienas geras receptas

http://belgija.blogs...is-pyragas.html

user posted image

Puodelis 200 ml

Reikės:

300 g. miltų

1 1/2 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
250 g. cukraus (cukraus dėjau 180 gr. ir likusius gramus dėjau daugiau kokoso)
170 g. sviesto
1 a.š. vanilės ekstrakto
3 kiaušinių
230 ml. kefyro
1 puodelio kokoso drožlių
Ant viršaus pyliau:
5 valgomus šaukštus citrinos sulčių sumašytų su 2 valgomais šaukštais cukraus pudros bei 2 v.š. kokosų drožlių.

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei druską. Kitame dubenyje išplakti sviestą su cukrumi (sviestą tirpdžiau mikrobangėje), sudėti vieną po kito kiaušinius ir išplakti iki purumo. Supilti kefyrą, vanilę bei miltus ir gerai išmaišyti, galiausiai įmaišyti kokoso drožles ir viską gerai permaišyti.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Į kepimo indą įtiesti popierių, supilti pyragą. Kepti apie 35-40 minučių, gali prireikti ir ilgiau, jei jūsų kepimo indas daugiau į aukštį, nei į plotį. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Tik iškeptą pyragą aptepti pasiruoštu glaistu iš citrinos sulčių, cukraus pudros bei kokosų. Viską tiesiog užpilti ant pyrago ir peilio pagalba ištepti visą paviršių. Leisti pyragui atvėsti.

Orig. recepte ant viršaus buvo šokoladas.

user posted image
Atsakyti