Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(onute33 @ 2013 02 05, 19:36)
Sunku pasakyti kuom is isiskiria, nes nezinau kokius pyragus Jus kepate smile.gif Man jis skaniausias is visu ragautu sokoladiniu pyragu. O jai dar idesite sokolado gabaliuku i tesla, tai bus is viso super.Tiesiog reiketu iskepti ir paragauti.Arba patiks arba ne biggrin.gif
Pabandykite   wink.gif  wink.gif

nu turbūt nepabandžius, nesužinosi smile.gif man patinka drėgni, ir laabai šokoladiniai smile.gif
pvz kaip šitas, vienas iš favouritų
http://belgija.blogs...is-pyragas.html

p.s. o dėl pieno, cituoju
QUOTE
Kuo daugiau pilsite pieno, tuo jis bus dregnesnis ir minkstesnis
tai jau tikrai nepatarčiau pilti daugiau pieno, kad jis būtų drėgnesnis, gi tam ir yra proporcijos. tada reiktų diddinti sausų produktų kiekį, kitaip bus skystas įpylus daugiau, nei nurodo receptas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 05 vasario 2013 - 23:41
QUOTE(irmulia @ 2013 02 04, 07:57)

bigsmile.gif jūs fantastiška bigsmile.gif net nebūčiau pagalvojusi blush2.gif tai savaitgali jau bus išmeginti rageliai bigsmile.gif
Atsakyti
As jau isbandziau ragelius.Tiesiog fantastiski.smile.gif
Atsakyti
Pagalvojau idesiu viena savo (ir ne tik) megstamiausiu sausainiu receptu:

Tradiciniai italiski sausainiai (Almond Biscotti):

user posted image

Ingridientai:
145g sveikų migdolų;
1arb.š. sodos;
truputis druskos;
280g miltų;
150g cukraus;
3 dideli kiaušiniai;
pagal skonį vanilės arba vanilinio cukraus.

Gamybos eiga:

Sumaišyti miltus, cukrų ir sodą, sudėti pakepintus ir sukapotus (nesmulkiai - į daugmaž tris dalis) migdolus ir viską kartu išmaišyti su išplaktais kiaušiniais. Suminkytą tešlą pasidalinti į kelias dalis (priklausomai nuo skardos dydžio) ir iš kiekvienos išrutulioti gal 3cm skersmens 'sliekus' biggrin.gif

Sudėti į išteptą aliejumi arba kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 35-45 min 180 laipsnių karštyje. Iškepus atvėsinti, supjaustyti ir dar 10 min pakepti, jei reikia apversti ir dar 10 min kepti. Atvėsinti. Skanaus!

Pastabos: vietoj sodos as naudoju 'self-rising' miltus, kitaip tariant miltus jau su kepimo milteliais juose. Sumaisyta tesla gali pasirodyti vis dar kimbanti prie ranku, bet miltu daugiau nereikia, tiesiog rankas pasitepat aliejum ir greit suformuojat 'sliekus'. Kepu sausainius ant kepimo popieriumi isklotos skardos. Sausainiai bent man iskepa greiciau nei originaliam recepte parasyta, per kokia 20min gal del to, kad orkaite su fenu. Vietoj migdolu galima det ka tik sirdis geidzia, bandziusi su sokolado gabaliukais, ivairiom dziovintom uogom, pistacijom ir kitais riesutais.
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2013 02 07, 10:58)
As jau isbandziau ragelius.Tiesiog fantastiski.smile.gif

o man kreme kažko trūksta g.gif matyt esu labai įnoringa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 02 10, 17:04)
o man kreme kažko trūksta g.gif matyt esu labai įnoringa doh.gif

As dejau trintu braskiu.
Atsakyti
user posted image

Labas vakaras,
prieš miegą, šiek tiek skanėstų smile.gif patys paprasčiausi sausainukai, tinkantys netikėtiems svečiams pavaišinti, arba nenumaldomam saldumynų poreikiui "čia ir dabar" numalšinti:)
receptukas labai lengvas:

Reikės:
pakelis "Mantingos" šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
cukrus
cinamonas
kiaušinis (aptepimui)

Tešlą palaikyti kambario temperatūroje (ant pakelio rašo 75 min, aš laikiau tikrai trumpiau) kol suminkštės ir atšils. Tada tešlos lakštą iš abiejų pusių apvolioti cukraus ir cinamono mišiniu. Geriausia dar ir kočėlu pakočioti, kad įsispaustų cukrus į tešlą. Tada lakštą padalinti mintyse per pusę, ir iš abiejų pusių vynioti tešlos kraštus vidurio link. Galiausiai supjaustyti 1 cm gabalėliais, juos dėti į sviestiniu popieriumi (neglausti arti vienas kito, nes šiek tiek pučiasi jie) išklotą skardą, patepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti cukrumi ir kepti 15-20 min kol gražiai paruduos.

Skanaus smile.gif
Atsakyti
Kepti obuoliai su traškia sausainių plutele

user posted image

10 tokių obuolių pasigaminti sunaudojau:

10 vidutinio dydžio obuolių
50 g sviesto
pusę pakelio "Selgos" sausainių
50g šokolado
3 v.š. pieno
Šiek tiek karamelės
Sauja migdolų riešutų

Eiga:

Išlydyti sviestą.
Sausainius susmulkinti kočėlo pagalba.
Obuolius nulupti, išimti sėklas. Obuolį aptepti lydytu sviestu ir apvolioti sausainių trupinukuose.
Kepti 120 laipsnių orkaitėje. Kepimo ilgis priklauso nuo obuolio dydžio, tiesiog po 20min įdurkite į obuolį mediniu krapštuku, jei minkštas - iškepė.
Piene išlydyti šokoladą. Pakepinti riešutus.
Karamelę perku turgelyje, būna prie sveriamų pieno gaminių.
Valgyti kol obuolys dar šiltas.
Skanaus !
Atsakyti
QUOTE(munyt @ 2013 02 08, 22:59)
Tradiciniai italiski sausainiai


Man jie labai patinka. tik as juos darau su klevu sirupu bei graikiniais riesutais wub.gif ir supjaustau 1cm storio duoniukais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sannioks @ 2013 02 11, 11:31)
Man jie labai patinka. tik as juos darau su klevu sirupu bei graikiniais riesutais wub.gif  ir supjaustau 1cm storio duoniukais wub.gif

mm skamba kaip labai geras derinys, reiks pabandyt kita karta, o ta klevu syrupa i tesla imaisai ar kaip nors kitaip? cukraus gal tada maziau dedi?
Atsakyti
senieji gerieji mokykliniai riestaniai

user posted image


Jums reikės
420 gramų miltu

100 gramų sviesto

175 gramai cukraus

1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliu

40 mililitrųvandens

1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

2 kiausiniai

40 gramų kondensuoto pieno
Paruošimas
sviesta,cukru,kiausinius ir kondensuota piena issukame iki vientisos mases.Sudedame miltus,vandeni ir uzminkome tesla.Padaliname tesla i 13 daliu .Iskociojame voleli su nusmailintais galais.Suraitome riestaini.Padedame riestaini ant cukraus. Tada necukruota puse sudedame i skardele.Kepame 10-12 min.

Kepti 230 laipsniu orkaiteje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 11 vasario 2013 - 17:42
QUOTE(adiaVT @ 2013 01 15, 19:28)
Skaniosios spurgytės pagal šį receptą

isbandziau ir as sivakar, super skanios thumbup.gif
Atsakyti