Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(ramune.v @ 2013 12 29, 00:09)
pagal atsakymus nelabai suprantu kiek jus patyrusi tortu kepime  g.gif
*pagal kirbes recepta 2 sauksteliai sodos i norma, tiek pati visad dedu ir puikiai viskas, man taip tikrai geriau iskyla biskvitas gaunasi purus, ir galiu plonyciais ji supjaustyti - juk cia ne tradicinis kociojamas medutis. Tiesa gesinu i 2 saukstus acto, viskas ten suputoja smile.gif ir acte ir puode.
**Kaip zelatina gali sugadinti? juk klausiama ar kivi ja tepti o ne i krema deti smile.gif nors yra juk meduciai kur kremas su zelatina bet tada jie sulaistomi (pvz. arbata).
jei nevalget ir nezinot-nekomentuokit smile.gif man valgyt teko, jie buvo tepti tortengus zele ir taip izoliuoti nuo kremo. Tiesa kad grietinele ir kivi nelabai draugauja nes kivis turi askorbo rugsties tai duoda rugima, gali ir pasileisti ji, bet norint viskas imanoma. Nereik pamirsti kad paprasta zelatina sunkiau stingsta su kivi, bet tortengus taip tik tokiems atvejams skirta. Vistik pati su kivi daryciau tik sau, o ne kitiems ir juos keisciau i bruknes / spanguoles - jei jau ko nors tokio norisi smile.gif Bet cia jau tik mano patarimas o jusu pasirinkimas smile.gif

sveiki, hmm, paziurejau pirmame puslapyje nu parasyta, kad Kirbes recepte 3 arb sauksteliai sodos, as taip ir dejau blush2.gif
o tikrai jus dedate 2?
o gal zinote meduolio recepta, kaskada kepdavo mociute, toks dregnas, sunkus ir kvapnus gaudavosi, gaila, kad recepto taip ir nepaklausiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2014 01 07, 18:40)
O ar laktai iskerti pagal kirbes recepta irgi gali ilgai stoveti?As juos kepu po viena atskirai.Ant kepimo popieriaus paskleidziu pora saukstu teslos,paskleidziu ir kepu.Man taip zymiai greiciau,nei kocioti.Tik idomu su laikymo tepminu kaip?

bent jau savaite tai tikrai esu laikiusi kamb. temp. uzdaroje tortineje,tiktai reikejo butinai kiekviena laksta atskirai perdengti kad ir kepimo popieriumi ,nes jie man buvo ganetinai lipnus (as ir kepu kiekv.laksta atskirai) smile.gif o jei ilgiau -tai visad dedu i saldikli ir issitraukiu jau kada tik reikia rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 15 sausio 2014 - 13:12
Merginos,kepiau medutį pirmą kartą pagal pirmam puslapyje esantį receptą ir dar nespėjus iškepti žiūriu jis jau gerokai apskrudęs blink.gif pamažinau kaitrą ir susmego po perkūnais doh.gif biggrin.gif gavosi krateris. Kaip manot kas blogai buvo? Nes kepiau ant 180 laipsnių ir ne per aukštai buvo padėta g.gif
Mamai irgi buvo panaši avarija, bet jai taip kilo,kad bėgti iš indo pradėjo,mama atidarė orkaitę ir tada pššš: krateris biggrin.gif bet čia suprantam,kaltos, kad atidarėm.
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2014 01 23, 21:57)
Merginos,kepiau medutį pirmą kartą pagal pirmam puslapyje esantį receptą ir dar nespėjus iškepti žiūriu jis jau gerokai apskrudęs blink.gif  pamažinau kaitrą ir susmego po perkūnais doh.gif  biggrin.gif  gavosi krateris. Kaip manot kas blogai buvo? Nes kepiau ant 180 laipsnių ir ne per aukštai buvo padėta g.gif
Mamai irgi buvo panaši avarija, bet jai taip kilo,kad bėgti iš indo pradėjo,mama atidarė orkaitę ir tada pššš: krateris biggrin.gif bet čia suprantam,kaltos, kad atidarėm.

per karsta jam buvo, tai per greit iskilo, o vidus liko "zalias" todel ir susmeko. neziurekit aklai i temperaturos reikalavima, reik prie savo orkaites adaptuoti receptuka smile.gif as biskvitukus visad apziurineju, atidarineju, pasukioju, buna ir pabadau biggrin.gif - ir nieko, o kitu l. jautrios orkaites.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 23 sausio 2014 - 21:06
QUOTE(ramune.v @ 2014 01 23, 22:06)
per karsta jam buvo, tai per greit iskilo, o vidus liko "zalias" todel ir susmeko. neziurekit aklai i temperaturos reikalavima, reik prie savo orkaites adaptuoti receptuka smile.gif as biskvitukus visad apziurineju, atidarineju, pasukioju, buna ir pabadau biggrin.gif - ir nieko, o kitu l. jautrios orkaites.

Dėkui 4u.gif nauja orkaitė,tai bandau susidraugauti. Dabar kaip tik baiginėja iškepti, kepiau ant mažesnės temperatūros,tai tikiuosi nesusmegs unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,visus kartus kai kepiau kiekviena laksteli atskirai gavosi tobulai,o vakar kepiau sestadieniui i gimtadieni nestis,sumaniau pagudrauti,supyliau visa i forma....ir ka jus manot doh.gif iskilo tik pats vidurys labai labai, krastai liko tik dvieju laksteliu storio,taigi teko dar ir pagal Cipciuka naujus lakstus keptis,bet va tu laksteliu neapipjausciau,tai ka dabar man daryt? Jeigu idesiu vel i orkaite,kazin suminkstes ar isvis sudzius? Ir tas pirmutinis jau valgomas,smaliziai nelauke net kol papuosiu ar kol kremas susigers smile.gif bet vistiek idmu ka dariau ne taip?
Is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avieteleeee: 24 sausio 2014 - 10:10
QUOTE(avieteleeee @ 2014 01 24, 11:05)
Sveikos,visus kartus kai kepiau kiekviena laksteli atskirai gavosi tobulai,o vakar  kepiau sestadieniui i gimtadieni nestis,sumaniau pagudrauti,supyliau visa i forma....ir ka jus manot doh.gif  iskilo tik pats vidurys labai labai, krastai liko tik dvieju laksteliu storio,taigi teko dar ir pagal Cipciuka naujus lakstus keptis,bet va tu laksteliu neapipjausciau,tai ka dabar man daryt? Jeigu idesiu vel i orkaite,kazin suminkstes ar isvis sudzius? Ir tas pirmutinis jau valgomas,smaliziai nelauke net kol papuosiu ar kol kremas susigers smile.gif bet vistiek idmu ka dariau ne taip?
Is anksto aciu 4u.gif

esu kaskur skaiciusi, jei labai sukieteja meduoliai, ideti maiseli kelias skilteles obuolio, palaikyti nors pusdieni-suminksteja,
pabandykite biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos merginos ,turiu tokį klausimą - medaus tortas šonus vakar aptepiau su ta pačia plakta gretinele kaip ir lakstus smile.gif
Ar galiu naudoti sviestini +beze krema šonu papuosimui ,ar visgi nelabai ?
Blaskausi , nesugalvoju kaip papuošti smile.gif
Laiko turiu nedaug , patirties su papuosimais irgi nulis sad.gif
O tortukas gavosi dvieju aukštu smile.gif
Ar geriau visgi dengti viršų sokoladu o šonus trupiniukais ir bandyt gal tvorelės is šokolado ax.gif
Nesu tikra ar pavyks ... Nu bet kadangi tokį giganta pasigaminom reikia ji nors minimalei kaskaip papuošti , būsiu dekinga už patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*STEBUKLAS* @ 2014 01 25, 07:23)
Sveikos merginos ,turiu tokį klausimą - medaus tortas šonus vakar aptepiau su ta pačia plakta gretinele kaip ir lakstus smile.gif
Ar galiu naudoti sviestini +beze krema šonu papuosimui ,ar visgi nelabai ?
Blaskausi , nesugalvoju kaip papuošti smile.gif
Laiko turiu nedaug , patirties su papuosimais irgi nulis sad.gif
O tortukas gavosi dvieju aukštu smile.gif
Ar geriau visgi dengti viršų sokoladu o šonus trupiniukais ir bandyt gal tvorelės is šokolado  ax.gif
Nesu tikra ar pavyks ... Nu bet kadangi tokį giganta pasigaminom reikia ji nors minimalei kaskaip papuošti , būsiu dekinga už patarimus smile.gif

jei dengsit sokoladu,darykit sokoladine glazura, nes paprastas tirpintas sokoladas sukietes ir pjaustant ''lauzys''biskvitus
Atsakyti
Ar kas nors bandet is Kirbes meducio daryt torta "Barbe"? smile.gif Mastau ar jis ne per minkstas sijonui (juk jis pakankamai aukstas turi buti)? gal krema reiktu daryt grietine+grietinele+zelatina? Kadangi valgys vaikai, dar galvoju zele gabaliuku i krema ideti... g.gif Ar nesugrius mano barbe is kirbes meducio? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2014 02 15, 19:13)
Ar kas nors bandet is Kirbes meducio daryt torta "Barbe"? smile.gif Mastau ar jis ne per minkstas sijonui (juk jis pakankamai aukstas turi buti)? gal krema reiktu daryt grietine+grietinele+zelatina? Kadangi valgys vaikai, dar galvoju zele gabaliuku i krema ideti...  g.gif Ar nesugrius mano barbe is kirbes meducio? biggrin.gif

jokios bedos, kai reik meducio visad darau kirbes smile.gif barbem irgi smile.gif
vat viena, viskas ok. dariau pertepima grietine+grietinele, aukstis torto toks kaip koju ilgis
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 02 16, 00:58)
jokios bedos, kai reik meducio visad darau kirbes smile.gif barbem irgi smile.gif
vat viena, viskas ok. dariau pertepima grietine+grietinele, aukstis torto toks kaip koju ilgis
[img][/img]

ramune ,labai grazi jusu barbe, o sakykit ,kur perkat tuos padekliukus?kiek kainuoja vnt.?nes as darausi pati,karpau kartonines dezes,apsuku spalvotu dovanu popieriumi ir dar ant virsaus permatomu popieriumi rolleyes.gif .
barbe jums visad uzsakovas duoda ar pati perkat? pati svarstau kepti torta barbe,bet mane neramina,kad ja pjaustyt gali buti nepatogu,nes valgys apie 15-18zmoniu,bet reikia viso labo 2kg g.gif
Atsakyti