Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis" kaktusai

Šiaip jau nei velykiniai, nei kalėdiniai kaktusiukai nėra labai lepūs šviesos atžvilgiu, tai kažin, ar šviesos trūkumas; gal perlaistėt? Aš tai nepastebiu, kada perlaistau, pamatau, kad jau nupuvo iš apačios ir tenka dauginti  :)​ Trūkstant šviesos tik žydėjimas mažta.


Pridėta:

Atsakyti

Atsiprašau, nemoku panaikinti sudvigubinto pranešimo  :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Athenarin: 03 lapkričio 2017 - 14:24

Norėjau užklauti,man labai patinka velykinis, tačiau jie visada pas mane nusibaigia. Pastovi kokius du mėnesius ir nubyra nareliai. Jau kelis metus pavasariais nusiperku ir vis tas pats. Skaičiau, kad tai erkutės ar dar kokia liga. Bet  ar gali būti, kad ta pati liga egzistuoja namuose ir nedingsta? Kodėl kiti augaliukai auga gerai, o velykiniai numiršta?

Atsakyti

Čia gal tik merga gali atsakyti. Reiktų gal po žydėjimo bandyti prigydyti naują augaliuką, tai kad senas ir numirtų - naujas liktų. O man iš to paties geltono kaktuso gavosi padauginus skirtingų atspalvių žiedais augaliukai: geltonas ir oranžinis  :), nors nuotraukose gal nelabai skiriasi, bet natūroje antras ryškiai oranžinis.

Priedas  Geltonas8lg.JPG   113,06KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  oranzin4g.JPG   104,6KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Athenarin: 01 gruodžio 2017 - 14:35
Antras tai is vis groziu grozis tongue.gif tongue.gif . Matyt kazkada buvo padauginta, dabar isryskejo tos savybes mirksiukas.gif . Blyskesni gelsva nugriebiau maximoje dabar per akcija, irgi apsidziaugiau 4u.gif . Man taip pat yra buve, kad zydejo dvispalviais ziedais.
Atsakyti
QUOTE(devde @ 2017 11 23, 10:50)
<p>Norėjau užklauti,man labai patinka velykinis, tačiau jie visada pas mane nusibaigia. Pastovi kokius du mėnesius ir nubyra nareliai. Jau kelis metus pavasariais nusiperku ir vis tas pats. Skaičiau, kad tai erkutės ar dar kokia liga. Bet  ar gali būti, kad ta pati liga egzistuoja namuose ir nedingsta? Kodėl kiti augaliukai auga gerai, o velykiniai numiršta?</p>


Pas mane tai gal tie kalėdiniai-velykiniai ir geriausiai auga. Turiu tokį vieną milžiną, kurio jau pati nepakeliu. Tik vyras gali. O kai visas pražysta, tai grožis... Kaip jie pas mane auga... Dabar mąstau: daug šviesos yra toje vietoje. Tikrai žiauriai daug. Dar jų šaknys eina ne į gylį, o į plotį. Tai geriau seklesnis vazonas, bet platesnis. Laistau ne per dažniausiai - kartą per savaitę. Trąšų įpilu BIOPON bet tik tada kai prisimenu. Tikrai nedažnai ir nesistemingai. Atrodo, kad nei jo ten prižiūrėti reikia nei ką. Pats auga, du kartus apsipila žiedais per metus ir toliau žaliuoja.
Kartais užmirštu savaitėm palaistyti, bet prisimenu, palaistau ir jis nedejuoja niekaip. Vasarą tai būna, kad ilgesniam laikui išvažiuojam, kartšta, sausa, bet gyvena...
Tai sakyčiau gal kritinis dalykas, kad jam pas mane yra daug šviesos. Jeigu apskirtai Lietuvoje jos daug gali būti biggrin.gif biggrin.gif
Seniau fikusus mano puolė tripsai. Vieną teko net išmesti. Kiti sugebėjo pasveikt augalai. O šito tai net nepuolė.
Kas čia dar... dar pas tave gali būti klimatas per drėgnas namie arba.... gal per sausas???? Sunku pasakyti, koks jis ten pas mus yra. Nu skalbiniai per naktį daugmaž išdžiūva. Tai sakyčiau gal labiau sausas negu drėgnas.
Gal kažkokia informacija tau padės.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 12, 21:53)

----------------------------------

Kiek, Merga, pačiai pavyko gražuolių išsaugoti?


Pas mane šiai dienai yra 20 veislių ;)
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2018 01 02, 22:10)
Pas mane šiai dienai yra 20 veislių ;)

Noretumėm įrodymų dabar juk pats žydėjimas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2018 01 02, 21:10)
Pas mane šiai dienai yra 20 veislių ;)

Labas, prapuolėle 4u.gif
Daug dar išsaugojai. Ar naujas veisles parsisiunti iš užsienio, ar LT parduotuvėse sumedžioji?

Maniškis kalėdukų stovas išmontuotas rūsyje guli, o kalėdukai iškeliavo į darbovietės koridorius, kur juos pati ir prižiūriu. Labai jie greit išaugo į didžiulius krūmus, nebetilpo stove, o ir neįdomu į vienodus krūmus visus metus žiūrėti. Dar reikėjo atlaisvinti vietą sukulentų kolekcijai.
Kiek dabar veislių prižiūriu? Liko 7 patvariausios. Labiausiai gaila prarastos štai šios-atrodo Brazilija vadinos

vartotojo įkelta nuotrauka

Namuose liko didžiulis vazonas su raudona ir baltai ružava. Prieš Kalėdas baigė žydėti.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Ruošiasi žydėti mano milžinas. Šalia dviejų litrų laistytuviukas. Prieš augalą atrodo visai mažas. Kai pražys pilnai - įdėsiu nuotrauką.
Priedas  IMG_0699.JPG   151,58KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 24 kovo 2018 - 21:49

Mano kalėdiniai prieš Velykas antrą kartą žydės. nors ir ne taip gausiai, bet po kelis žiedus nusprendė parodyti.

Atsakyti
Gražiai mus sveikina su Velykomis mūsų kaktusas. Sveikinu ir Jus! 4u.gif
Priedas  IMG_0706.JPG   148,49KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti