QUOTE(gaudyk @ 2013 01 23, 13:55)
1Vargu, greiciau jau gali prireikt gaivinimo del nukraujavimo, galbut deguonies kaukes taip pat o itin prastu atveju gal ir kraujo perpylimo. Kaip ta padaryti namie su pribuveja?
2Man idomu, kiek moteru pasiryztu gimdyti namie jei istatymai nedraustu med. personalui asistuoti gimdymo metu, taciau butu privaloma gimdyves pasirasoma forma kad nereiks medikams/med istaigai pretenziju del gimdymo metu iskilusiu komplikaciju, kadangi suvokia savo pasirinkimo rizika.
3Del tos 'mazos rizikos nestumo' savokos - labai jau reliatyvu, nes 'itin mazos rizikos nestumas' gali labai greitai pavirsti itin komplikuotu gimdymu, man paciai buvo butent taip.
1kraujo perpilymas butu atliekamas liginineje, i kuri gimdyve butu atvezta tuo pat stabilizuojant/stabilizavis jos bukle. Kaip tai daryti- kiekviena akusere zino ir tai yra daroma lygiai taip pat, kaip tai butu daroma ligoninej- injekcija ir gimdos masazas.
2kaip ir kiekvienoj vakaru valstybej apie 1-2proc
3tai nera interpretuotina savoka, ji yra aiskiai apibrezta, esant komplikacijoms, vaziuojama i ligonine.
Papildyta:
QUOTE(KameHame @ 2013 01 23, 14:02)
Oj ne, Putlute, aš nė necyptelėjau, tyliai ir ramiai dukrytė atėjo į šį pasaulį
O štai gimdyvė iš 3 gimdyklos

Aš gulėjau paskutinėje, 7, ir girdėjau viską kuo puikiausiai

Žinok neperdedu, skambėjo visas skyrius
manau, namuose gimdanciu moteru gimdymo skausmo priemimas ir raiska yra siek tiek kitokie
bet tai juk detales, smulkmenos, o mes juk apie sveikata ir gyvybe cia kalbame