Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(166cm @ 2013 01 23, 15:21)
jūs juokitės, bet vakaruose tiek nelaiko. man nejuokinga. manęs neišleido, kai norėjau vykti namo, nes jaučiausi labai gerai, vaikui jokių komplikacijų ar rizikų, geltos ar pns. man palatoj buvo tvanku, kaimynę lankė nemiela kompanija, pagėrus ir su sloga, o dar ligų sezono metu

jūs teigiat, kad nėra pinigų organizuot naminius gimdymus, bet juk toms namų gimdyvėms nereik lovadienių su visa higiena, maistu ir pns. tai tas ant to išeina ar bent sušvelnina išlaidas

Butent! Mes pasigimdem apie pietus, o vakare 9 jau buvom namuose. Jokiu komplikaciju, jokiu neramumu, abi sveikos. Po to dar kokias 5 dienas lanke pribuvejos ir sveikatos priziuretoja. Miegojom savo lovoj nuo pat pirmos nakties. Kaifas! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 01 24, 00:57)
Butent! Mes pasigimdem apie pietus, o vakare 9 jau buvom namuose. Jokiu komplikaciju, jokiu neramumu, abi sveikos. Po to dar kokias 5 dienas lanke pribuvejos ir sveikatos priziuretoja. Miegojom savo lovoj nuo pat pirmos nakties. Kaifas!  wub.gif

Aišku, šaunu, kai galima džiaugtis namų sienomis 4u.gif Pas mus bent jau parą tai tikrai pralaiko vien dėl galimos naujagimio geltos. smile.gif Ir tikrai nieko tame blogo nematau, kaip tik, džiaugiuosi, kad pas mus yra labai rūpinamasi mamomis ir naujagimiais. Išleidžia namo tada, kai mato, jog yra visiškai saugu. 4u.gif Aš tai tik už tai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 23, 23:04)
Aišku, šaunu, kai galima džiaugtis namų sienomis  4u.gif Pas mus bent jau parą tai tikrai pralaiko vien dėl galimos naujagimio geltos.  smile.gif  Ir tikrai nieko tame blogo nematau, kaip tik, džiaugiuosi, kad pas mus yra labai rūpinamasi mamomis ir naujagimiais. Išleidžia namo tada, kai mato, jog yra visiškai saugu.  4u.gif Aš tai tik už tai  4u.gif

kaip jau minejo- leliukai lankomi namuose pirmomis dienomis, tad gelta butu pastebeta laiku.
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 23, 22:27)
Ar pritariate tam? 4u.gif
O jei gimdymo metu apsisuka virkštelė apie kakliuką? Kaip laiku padėti mamai ir gimstančiam vaikui?
"Tiesa, kai kurios pribuvėjos giriasi pačios galinčios nuimti virkštelę nuo vaiko kaklo, tačiau, Rolando Žiobako įsitikinimu, tai veikiau primena fantazijas, nei tiesą."Gimdymo metu gydytojas savo pirštais gali tik paliesti "pirmaujančią" vaiko galvutės dalį tam, jog įsitikintų, kad vaiko galva įsistačiusi taisyklingai, ir kūdikis guli tinkama poza. Įkišti ranką giliau už vaiko galvos, o juo labiau nuimti nuo kaklo virkštelę dar nesugebėjo nei vienas medikas", - aiškina R.Žiobakas."

Mmmmmm... Mano dukrytei buvo virkstele apsivyniojus. Pribuveja atvyniojo. Gimimo dokumentuose viskas aprasyta. Dukryte sveika kaip ridikas nuo pat gimimo, jokiu problemu. g.gif
Papildyta:
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 23, 22:16)
dėl infekcijų grėsmės, kraujo užkrėtimų, sepsių....
Papildyta:
Ir aplamai, visuose straipsniuose minima, kad vieni iš pagrindinių kriterijų - nėščiosos sveikatos būklė ir atstumas iki GN. Tai jei man GN už pusvalandžio kelio ar daugiau? Man nebeleidžiama gimdyti, nes per toli. Ar čia ne diskriminacija?

Nu jetus, pasiskaitykit statistika, prasau! Labai prasau!
Ligoninese infekciju, sepsiu ir kraujo uzkretimu pasitaiko DAZNIAU (!) negu gimdant namuose.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 01 24, 01:22)
Mmmmmm... Mano dukrytei buvo virkstele apsivyniojus. Pribuveja atvyniojo. Gimimo dokumentuose viskas aprasyta. Dukryte sveika kaip ridikas nuo pat gimimo, jokiu problemu.  g.gif
Papildyta:
Nu jetus, pasiskaitykit statistika, prasau! Labai prasau!
Ligoninese infekciju, sepsiu ir kraujo uzkretimu pasitaiko DAZNIAU (!) negu gimdant namuose.

Todėl, kad gimdymų skaičius neadekvatus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 23, 22:27)
Ar pritariate tam? 4u.gif

Nei pritariu nei nepritariu. Jeigu mamos tam ryztasi, vadinasi turi tam priezasciu.
Papildyta:
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 23, 22:55)
Ir aplamai, mamos, nesvarbu kur gimdysime: namie ar GN (reikia gerbti abi puses, nes abi pusės svarsto, kas joms ir jos būsimam vaikui saugiausia, svarbiausia), svarbiausia, kad vaikas būtų labai laukiamas, gimtų sveikas ir apsuptas begalinės tėvų meilės  4u.gif
Kiekviena turim savo nuostatas, tvirtą nuomonę, ir puiku, taip ir turi būti ir reikia laikytis savo įsitikinimų, nuojautų, jausmų  4u.gif  wub.gif

drinks_cheers.gif Uz tai ir isgerkim lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Labai teisingai pasakete!
Papildyta:
QUOTE(Selva @ 2013 01 23, 23:10)
kaip jau minejo- leliukai lankomi namuose pirmomis dienomis, tad gelta butu pastebeta laiku.

Nu, maniske turejo gelta turbut kokia savaite, bet matyt nebuvo labai rimta, nes i ligonine nesiule tik liepe kuo dazniau maitint.
Papildyta:
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 23, 23:23)
Todėl, kad gimdymų skaičius neadekvatus  4u.gif

Procentai irgi meluoja?
Biski velu sivakar, bet rytoj paieskosiu statistikos.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 01 23, 23:29)
Nu, maniske turejo gelta turbut kokia savaite, bet matyt nebuvo labai rimta, nes i ligonine nesiule tik liepe kuo dazniau maitint.

mano abu turejo rolleyes.gif bet man psaaiskino, kad 3+ para prasidejusi gelta yra fiziologine, ty normalu. O jei anksciau- nelabai gerai.
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 23, 22:11)
taip, taip, saugiau gimdyti purvinuose namuose nei GN, nes mikrobai savi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

ar jūs žinote, kad ligoninių mikroflora labai nepalanki naujagimiui? būtent todėl jis po gimdymo guldomas tiesiai ant plikos mamos odos: kad apsisėtų namų, o ne GN bakterijom. ar žinote, kad apie 10proc. žmonių ligoninėse pasigauna hospitalinę infekciją, t.y. ligoninių "gyvūnija" sukelia papildomas komplikacijas?

ar dažnai jūsų "namų purvas" jums sukelia ligas? ne viešuose tualetuose gyvenam, higiena rūpinamės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 01 24, 01:29)
Nei pritariu nei nepritariu. Jeigu mamos tam ryztasi, vadinasi turi tam priezasciu.
Papildyta:
drinks_cheers.gif  Uz tai ir isgerkim  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Labai teisingai pasakete!
Papildyta:
Papildyta:
Procentai irgi meluoja?
Biski velu sivakar, bet rytoj paieskosiu statistikos.

na tikrai nebus 50 proc. gimdančių ligoninėse ir 50 proc. gimdančių namuose.

Aš nebenoriu čia daugiau besiplėtoti, bet iš savo profesinės pusės žinau apie mikrobus, mikroorganizmus ir t.t. 4u.gif

SĖKMĖS ABIEMS PUSĖMS.

MERGAITĖS, GYVENKIM DRAUGIŠKAI 4u.gif surrender.gif surrender.gif surrender.gif
Papildyta:
QUOTE(166cm @ 2013 01 24, 01:35)
ar jūs žinote, kad ligoninių mikroflora labai nepalanki naujagimiui? būtent todėl jis po gimdymo guldomas tiesiai ant plikos mamos odos: kad apsisėtų namų, o ne GN bakterijom. ar žinote, kad apie 10proc. žmonių ligoninėse pasigauna hospitalinę infekciją, t.y. ligoninių "gyvūnija" sukelia papildomas komplikacijas?

ar dažnai jūsų "namų purvas" jums sukelia ligas? ne viešuose tualetuose gyvenam, higiena rūpinamės biggrin.gif

Jums saugiau namie - valio 4u.gif Man saugiau GN - taip pat valio 4u.gif

Taika? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 24, 00:36)
Aš nebenoriu čia daugiau besiplėtoti, bet iš savo profesinės pusės žinau apie mikrobus, mikroorganizmus ir t.t.  4u.gif

Tai pasidalinkit žiniomis, tikrai įdomu. Ta prasme jei turit kokios informacijos, kuri teigia, jog infekcijos požiūriu gimdymas namie yra didesnėje rizikoje tikrai būtų įdomu paskaityti.

Aš nelabai įsivaizduoju kaip MMRSA galima būtų užsikrėsti gimdant namuose g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tyliai_SV: 24 sausio 2013 - 00:48
QUOTE(Selva @ 2013 01 24, 01:32)
mano abu turejo  rolleyes.gif  bet man psaaiskino, kad 3+ para prasidejusi gelta yra fiziologine, ty normalu. O jei anksciau- nelabai gerai.

Jo, jei per pirmą parą pasireiškia, reikia bilirubiną mažinti. Tai patologinė gelta.
Papildyta:
QUOTE(Tyliai_SV @ 2013 01 24, 01:45)
Tai pasidalinkit žiniomis, tikrai įdomu. Ta prasme jei turit kokios informacijos, kuri teigia, jog infekcijos požiūriu gimdymas namie yra didesnėje rizikoje tikrai būtų įdomu paskaityti.

Aš nelabai įsivaizduoju kaip MMRSA galima būtų užsikrėsti gimdant namuose g.gif

ja neužsikrėsi namie 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 24, 00:41)

kad čia tik diskusija biggrin.gif aš prieš abi puses pasisakau. pagal nuotaiką biggrin.gif visgi profesionalios pagalbos namie draudimas - absurdas.
Atsakyti