QUOTE(Suprem @ 2012 12 29, 14:36)
Tai prašyk kas su Canon, kad painstruktuotų, kitaip šviesumo nebus
Prašau tuomet
QUOTE(kristalines @ 2012 12 29, 14:39)
nu sviesa gali ir is sono nuo lango kristi, daryk f3,5 , pasidek ant stalo ar ant ko tvirtai fotika, kad galetum islaikyma trumpinti ir rankos nedrebetu

ir mazink iso skaiciu.
ziuredama pro akute yra exponometras (?) (matysi + ir - ir bruksniukai, i desine per tamsu, i kaire per sviesu) juo bandyk vadovautis
Fotografuota nejudinant, laikant ant stalo

+....- yra, bandžiau su +1, jei apie tą patį kalbam
QUOTE(Afrė @ 2012 12 29, 14:39)
Perskaitei straipsnį? Paskaityk, niekur nenubėgsi Ar kažkas dega jau?
Dar pasiskaityk, ne mažai info yra
Aną paskaičiau, o šitą dar skaitysiu
QUOTE(vienintelė @ 2012 12 29, 15:12)
kaip šviesos gauti na galima objektyva šviesų pirkti bus geriau, galima ant stovo dėti ir ilgint išlaikyma, galima nefotografuot namuose kai apniuke ir laukti gero oro viskas pagals galimybes ir norus
QUOTE(Peperoni @ 2012 12 29, 17:43)
Klausimas "kaip man gauti daugiau šviesos" akivaizdžiai rodo, kad žmogus vis dar nesuvokia išlaikymo, ISO ir diafragmos santykio. O juk tas suvokimas ir yra namų darbų esmė, ar ne?
Taigi atsikelk ryte, perskaityk darsyk fotoaparato instrukciją. Ir tada išbandyk kelis/keliasdešimt/kelis šimtus išlaikymo, ISO ir diafragmos nustatymų variantų M režimu, susidėjus tuos savo daikčiukus, kad ir ant palangės pvz.
Kas yra iso ir f aš suprantu, bet va išlaikymas

niekaip nesukarmtau esmės, kad ir kiek skaityčiau apibrėžimą.
Galiu ant palangės, bet ar tada tiks negražus fonas, kuris nebus vientisas?
QUOTE(gotte @ 2012 12 29, 18:15)
Bet čia jau nesveiki parametrai

1/25 kad fotografuot, tai reikia gi visai nejudėt. Iso tokio aukštumo užkeltas. Siaubeli

Netikiu, kad dienos metu pasidėjus daiktus prie pat pat lango, praktiškai įsiremiant į jį (tarkim stalą pristūmus), nepavyktų padaryt normalių parametrų

bent jau iso 800, išlaikymas 1/80, diafragma 3,5. Tikrai pamenu, kai fotkindavau su kitiniu prie pat lango ir tikrai gaudavosi...nebent tavo namai - belangė pirkia.
Man skaitant tavo aprašytas problemas vis tik kyla įtarimas, kad kažką ne taip darai

arba esi ne prie pat bet už kokio metro dviejų nuo lango...arba kažką blogai nusistatai.
Kadangi buvo pasiūlymas didint iso, tai ir padidinau

Nejudėjau visai, nes tvirtai pdėtas ant stalo fotoaparatas buvo
Objektas apie 1m nuo lango buvo, bet šviesa krito į jį, diena apniukus, bet gi šviesu buvo
Jei ne kliūtis palangės fonas bus, pabandysiu rytoj taip, dar prieš tai paskaitysiu apie išlaikymą, kuris man kaip kiniečių kalba.