Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

Perskaičiau Jūsų diskusijas apie alergiškų kūdikių maitinimą. Norėčiau įsiterpti ir pateikti keletą patarimų, kad Jūs nekartotumėte viena kitos klaidų ir neeksperimentuotumėte su savo vaikučiais.
Iš tiesų alergija yra šio amžiaus rykštė. Vis daugėja alergiškų ne tik vaikų , bet ir suaugusių žmonių, kurie iki šiol nebuvo alergiški. Visų alergijos atsiradimo priežasčių aš nenagrinėsiu, nes tai yra labai plati tema. Paliesiu tik alergijos priežastis kūdikystėje ir ankstyvajame amžiuje.
Taigi labai svarbu yra alergijos prevencija - t.y. užbėgti alergijai " už akių " ,neprovokuoti ir negilinti alerginių procesų.
Pats pagrindinis alergenas kūdikystėje yra maistas. Todėl jis turi būti tinkamas ir nealergizuojantis. Kiekvienas žmogus gali turėti individualią alerginę reakciją, atrodo ir tokiems nekaltiems produktams kaip bulvė, obuolys ar kt., todėl vyresnius vaikus turi konsultuoti alergologas ir atlikti specialius tyrimus alergijai nustatyti. O su kūdikiais skubėti pas alergologą nereikia, na nebent Jūs viską teisingai darote, o alergija nemažėja. Pats pirmas alergologas yra Jūsų pediatras, kuris turėtų Jums patarti ,kaip maitinti ir prižiūrėti alergišką kūdikį. Tik labai gaila, kad ne visi pediatrai įsigilina į šią problemą ir palieka mamą su savo bėda vieną. Ir dar labiau liūdna, kad atsiranda tokių gydytojų, kurie rekomenduoja alergiškam kūdikiui karvės pieną. Bet manau,kad tai išimtis.


Taigi, keletas mano patarimų:

Patys pagrindiniai alergenai kūdikiams yra karvės pienas, kiaušiniai,kviečiai, soja, žemės riešutai, medus, šokoladas. Todėl šių produktų reikėtų vengti iki vienerių metų.

Pati didžiausia apsauga nuo alergijos yra mamos pienas, nes mamos piene esantys baltymai brandina kūdikio žarnyno gleivinę, kad ji nebūtų pralaidi stambioms baltymo molekulėms( o jos ir provokuoja alergines reakcijas). Ir labai svarbu, kad kūdikis iki 5-6 mėn. būtų juo maitinamas. Iki šio amžiaus subręsta kūdikio žarnyno gleivinė, ir jau alerginių reakcijų galimybė yra mažesnė. o ,kaip minėjau, mamos piene esantys baltymai padeda jai geriau subręsti.

Bet ir maitinant mamos pienu, kartais pasireiškia alergija. O tai atsitinka pirmųjų mėnesių kūdikiams, kol dar nebūna subrendusi jų žarnyno gleivinė. O mamos daro klaidas , valgydamos alergizuojančius produktus - daug karvės pieno produktų, kiaušinių, riešutų, citrusinių vaisių. Todėl svarbiausia yra mamos dieta- nevartoti alergizuojančių produktų ir bandyti nustatyti, nuo ko jį beria. Kuo Jūs ilgiau vartosite šiuos produktus, tuo labiau gilės kūdikio alerginės reakcijos ir tuo sunkiau bus vaiką gydyti, nes pradžioje vaikas būna alergiškas vienam produktui, o negydant, produktų ratas plečiasi ir alergija stiprėja.

Ir netiesa, kad jei mama pati maitina savo pienu, o vaikas yra alergiškas, reikia nutraukti maitinimą mamos pienu ir primaitinti ar visai pereiti prie mišinių. Alergija mamos pienui būna išskirtinai retais atvejais ir ją reikia įrodyti, kad būtų galima atsisakyti mamos pieno.

Na o ką daryti, jei atsitiko taip ,kad mama negali maitinti ar neturi pieno. Tikrai nesijauskite nepilnaverte, kad Jūs kūdikiui negalite duoti savo pieno.
Tuomet labai svarbu, kokį mišinį pasirinkti. Labai dažnai daroma klaida, kai nesant mamos pieno, bandoma per labai trumpą laiką išbandyti visų ar kelių firmų pieno ar sojos mišinius.Svarbiausia tikslingai pasirinkti tokį mišinį, kuris neprovokuotų alerginių reakcijų ir būtų labai naudingas kūdikio žarnyno gleivinei( ji turi bręsti panašiu tempu, lyg vaikas valgytų mamos pieną), kad normaliai funkcionuotų jo žarnyno mikroflora- o tai irgi apsaugo nuo alergijos. Taigi idealiausia, jei kūdikis yra pirmo pusmečio ir netgi visiškai sveikas, o mama nemaitina pati, kad išvengti besivystančios alergijos, kūdikį pradėti maitinti ne įprastos sudėties, bet hidrolizuotais prevenciniais mišiniais (juose baltymas yra suskaidytas, susmulkintas iki smulkiausių molekulių, kurios neprovokuoja alerginių reakcijų). O jei šeimoje yra rizika sirgti alergija- kas nors iš šeimos narių serga alerginėmis ligomis- tokį kūdikį , be abejonės, reikėtų maitinti tik šiais prevenciniais hidrolizuotais mišiniais. O kokia daroma klaida? Pradedami "bandyti "paprasti pieno ar sojos mišiniai, kas kelios dienos keičiant juos, o alerginės reakcijos tik stiprėja. Tuomet teigiama , kad niekas nepadeda. Dažnai keisti mišinius kūdikiams nepatariama,nes prie kiekvieno jam reikia priprasti. Jei Jūsų kūdikis yra alergiškas, nesvarbu, kokios firmos Jūs pasirinksite paprastą- įprastos sudėties mišinį, jis Jūsų kūdikiui netiks...

Keletas pastebėjimų apie sojos mišinius. 50 proc. vaikų, alergiškų karvės pieno baltymui yra alergiški ir sojai, todėl alergijos atveju, tai nėra išeitis. O be to sojos baltymas kūdikio organizmo yra žymiai blogiau įsisavinamas, nei karvės pieno baltymas, todėl nėra toks vertingas. Be to sojos mišiniuose nėra laktozės, kuri labai svarbi kūdikio žarnyno veiklai, nes skatina normalios žarnyno floros vystymąsi, skatina kalcio įsisavinimą ir yra galaktozės šaltinis (o galaktozė labai svarbi smegenų brandai).Dėl šios priežasties pieno mišiniai yra žymiai pranašesni nei sojos mišiniai. Sojos mišinių pagrindinė indikacija yra laktozės netoleravimas (o tai nėra tas pats kas ir alergija- jis pasireiškia viduriavimu)Taigi ir belaktoziniai mišiniai alergiškiems kūdikiams netinka.

Kai kurios mamos maišo alergiją su gliuteno netoleravimu. Gliutenas - tai toks baltymas, kuris randamas kviečiuose, rugiuose, miežiuose, bei avižose. Gliuteno netoleravimas pasireiškia irgi viduriavimais, o ne odos bėrimais tik tuomet, kai kūdikiui įvedamos košės iš minėtų grūdų. . Todėl alergjos atveju, apie gliuteną kalbėti nereikia, o jo vengimas neturi prasmės.

Jeigu turite pirmų mėnesių kūdikį ir jo negalite maitinti savo pienu, arba šeimoje yra ir alergijos rizika , patarčiau maitinti HiPP HA1 - hidrolizuotu prevenciniu mišiniu. Jį galima nusipirkti Nuko parduotuvėse arba Rimi prekybos tinklo parduotuvėse.

Hidrolizuotais mišiniais reikėtų maitinti iki 5-6 mėn., kol subręsta kūdikio žarnyno gleivinė, o po to bandyti pereiti prie įprastos sudėties mišinių. Stebėti ar neatsiranda alerginės reakcijos, jei atsiranda- vėl grįžti prie hidrolizuotų.

Kokios dažniausios kūdikių alerginės reakcijos?
Tai odos ir žarnyno forma. Apie odos -visi žino ir mato , o apie žarnyno -retai kas pagalvoja. Todėl jei kūdikis yra labai neramus, tuštinasi nepastoviomis, gleivėtomis, kartais netgi su kraujo priemaiša išmatomis- tai alerginė žarnyno reakcija. Vėlgi tokiu atveju padeda tik hidrolizuoti mišiniai.

Dar daroma viena klaida, kai bandoma alergišką kūdikį maitinti ožkos pienu. Atminkite! Ožkos piene yra tas pats alergizuojantis baltymas, kaip ir karvės piene, o ilgą laiką maitinant kūdikį ožkos pienu, gali išsivystyti mažakraujystė, nes jame labai mažai folinės rūgšties bei B12 vitamino.
Labai daug klaidų daroma, pradedant papildomą maitinimą alergiškiems vaikams. Jei pati maitinate, ar hidrolizuotu pieno mišiniu, neskubėkite įvesti papildomo maitinimo produktus, tegu subręsta jo žarnyno gleivinė.

Taigi papildomą maitinimą pradėkite apie 5-6 mėn.
Pradėti reikia nuo daržovių tyrelės - iš daržovių nuo ankstyvųjų morkų tyrelės, nes jos skonis primena mamos pieno ar pieno mišinio skonį, yra mielai valgomos, o svarbiausia morka nėra pats pagrindinis alergenas.Termiškai apdorojant morkas, sumažėja jų alergizuojantis poveikis. Individualiai morkai gali būti alerginė reakcija, todėl reikia keletą kartų su pertraukomis nustatyti, ar vaikas iš tikrųjų yra alergiškas morkai ar ne. Morka yra kūdikiui pati vertingiausia daržovė, jos sudėtyje esantis beta karotinas dalyvauja daugelyje svarbių organizmo reakcijų- imuninėse, apsauginėse, regėjimo ir kt. Ir morkos mes neturime kuo pakeisti. Morkai alergija dažniausia būna vyresniems vaikams ir suaugusiems .Ji pažeidžia burnos ir nosiaryklės gleivinę, o odos reakcijos būna labai retai. Todėl keletą kartų bandykite nustatyti, ar tikrai išbėrė nuo morkos ir tik tada jos atsisakykite.
Antras žingsnelis būtų prie morkų tyrelės pridėti bulvę. (bulvė kūdikiui yra labai neskani ir jei papildomą maitinimą pradedate nuo jos, kūdikiai jos nevalgo ir spjauna, o sumaišius su morkų tyrele, jau skaniau valgo) Po to jau galima bandyti ir kitas daržoves, stebint vaiką, ar neatsiranda kokia tai alerginė rekcija į naują daržovę ir ,jei atsiranda, jos atsisakyti.
Trečias žingsnis būtų daržovių tyrelė su mėsa. Tik reikėtų nepamiršti, kad jei yra alergija karvės pienui, tai gali berti ir nuo jautienos ir veršienos. Tokiu atveju tinka triušiena , ėriuko mėsa, kalakutiena, vištiena, kiauliena.
Po daržovių tyrelės su mėsa, reikėtų kūdikį pratinti prie grūdinių košių arba prie vaisinių tyrelių. Labai svarbu neskubėti vaikui įvesti vaisius dar iki daržovių, nes jie nėra tokie vertingi. Vaisius irgi reikia pratinti pamažu, nuo vienos rūšies, palaipsniui išbandant kitas.
Alergiškam vaikui geriau rinktis pramoniniu būdu pagamintas tyreles, nes terminis vaisių apdorojimas sunaikina vaisiaus alergizuojantį poveikį, nes suardoma tokia alergizuojanti medžiaga kaip haptenas. Ir tikrai nepatariu duoti atvežtinius vaisius- bananus, persikus, obuolius - jie kūdikių mitybai netinka, nes nokinti nuskinti, apipurkšti chemikalais, o kūdikiams tai labai kenksminga ir gali nuo jų berti.

Jei vaikas alergiškas, kruopas irgi reikėtų bandyti po vieną kruopos rūšį. Dažniausia alergizuoja kviečiai. Jei vaikas alergiškas karvės pienui, košes galima ruošti su mamos pienu arba hidrolizuotu mišiniu, su vandeniu ar vaisių tyrelėmis.
heart.gif
Atsakyti
Laba diena, perskaičiau jusu komentara ir turiu keleta kalusimu.
Pirma priesistore:auginu 2 metuku dukryte, kuria iki siol maitinu savo pienu. Ji alergija susirgo nuo 1 men (vartojau antibiotikus unasyne nuo gimdos uzdegimo), is pradziu visa buvo nuejusi zaizdom, bet kai jai suejo 7 men, tai susitvarke. Nuo tada jos istisai neberia, bet buna greita alergine reakcija jei ko ne taip uzvalgo, t.y. isberia dideliais spuogais kaip uodo ikandimas, ji pradeda koseti, tinti, davus Claritine po kiek laiko praeina. Keli menesiai iki 2 m jai prasidejo dusulio priepuoliai(vienas paraejo per 5 min savaime, kitas su vaistais).Dabar istyre kam alergiska ir nustate, kad dulkiu erkutems, katei, suniui, pienui, kiausiniams). Kodel kai nustatoma kad vaikas alergiskas dulkiu erkutems, jam uzskaitoma astma? Ir ka ne taip padariau kad mano mergaite vis del to susirgo astma? Laikiausi visu nurodymu, bronchitu ji sirgo tik karta ir nesunkiai, namai priziurimi kaip reikalaujama turint alergiska vaika, maistas jai duodamas atskirai. Beje ji sveria tik 10 kg ir nenori augti svoris. Ka daryti? Ir su tustinimusi yra problemu, t.y. tustinasi tik su laisvinamuju pagalba jau 3 men.
Aciu
Atsakyti
Labai dėkoju Jums gydytoja už tokį išsamų paaiškinimą. Tai kaip supratau, nieko tokio, kad savo 7,5 mėn dukrytei, kuriai alergija karvės pienui iki šiol nepasireiškė, kruopų košes balinu karvės pienu, nes kitokių košių (virtų tik su vandeniu, paskanintų tyrelėmis ar vaisiais ir kt.) ji nevalgo. Tiesa, pati ją maitinau iki 6 mėn, tebemaitinu ir dabar, bet pieno nusitraukit negaliu - jis paprasčiausiai nebėga. Tik mažoji sugeba jį kažkaip "pasiimti".
Atsakyti
QUOTE(Violetukas @ 2005 03 22, 17:46)
Labai dėkoju Jums gydytoja už tokį išsamų paaiškinimą. Tai kaip supratau, nieko tokio, kad savo 7,5 mėn dukrytei, kuriai alergija karvės pienui iki šiol nepasireiškė, kruopų košes balinu karvės pienu, nes kitokių košių (virtų tik su vandeniu, paskanintų tyrelėmis ar vaisiais ir kt.) ji nevalgo. Tiesa, pati ją maitinau iki 6 mėn, tebemaitinu ir dabar, bet pieno nusitraukit negaliu - jis paprasčiausiai nebėga. Tik mažoji sugeba jį kažkaip "pasiimti".

Jūs neteisingai supratote, kad jei nėra alergijos, kūdikiui galima duoti gryną karvės pieną (gerti ar ruošiant košes). Iki 1 metų karvės pienas kūdikių mitybai nerekomenduojamas, o košes reikia ruošti su pieno mišiniu arba rinktis pieniškas košes, kurios savo sudėtyje turi pieno mišinį. Pieniškos (su pieno mišiniu) kruopų košės yra vertingesnės už bepienes.
Atsakyti
Sveiki, iš tiesų, daktare, Jūsų komentaras labai išsamus, bet ir aš turiu klausimą apie vaiko maitinimą kai jam jau virš metukų. Aš savo mažają maitinau iki 1m.2mėn., bet dėl ligos turėjau netikėtai nutraukti maitinimą ir dabar nežinau ką jai būtų geriau duoti ar pieno mišinį nuo 1m., ar galima pratinti prie pirktinio karvės pieno (alergija pienui nėra nustatyta, nes dar nebuvo didelio reikalo tai daryti,aš tik turiu įtarimų, kad ją gali alergizuoti). O gal visai atsisakyti pieno?
Atsakyti
Labai norėjau padėkoti pediatrei už tokį išsamų aprašymą 4u.gif
Sužinojau daug naujų dalykų ir pati alergijos sąvoka tapo aiškesnė...

Ir dar supratau, kad daug klaidų dariau verysad.gif doh.gif

Atsakyti
Sveiki daktare, norėčiau šiek tiek paprieštarauti. Aš manau , kad kiekvienas tūri būti savo srities specialistas. Ar iš tikrųju nereikia skubėti esant alergijai pas alergologus? Ar tikrai Jūs, pediatrai ,esate pirmieji alergologai? Juk kiekvienam asmeniui alergijos pasireiškimas yra individualus, o ir jautrumas maisto produktams taip pat. Ar tikrai hippo hipoalerginiu mišinėliu galima išpręsti problemą? Juk be šių mišinių yra dar ir gydomieji, kuriuos skiria alergologai. Karvės piene pagrindinis alergenas yra kazeinas. Kazeinas yra atsparus aukštai temperatūrai, o pieno baltymo alergeniškumas virinant pieną ženkliai sumažėja. Apie vaikų tuštinimasi - taip, tai susiję su žarnynu, bet ar tikrai padės tik hidrolizuoti mišiniai? O apie papildomą maitinimą - ar tikrai nuo daržovių pradedamas maitinimas? Daug klausimų ir nė vieno atsakymo, tačiau aš jums jų ir nesiruošiu pateikti. Aš ne daktarė, aš tik mama,kuri dabar eina kryžiaus kelius dėl pediatrų patarimų ne savo srityje. Gyditojų nurodymu delsiau kreiptis pas alergologus. Trūko kantrybė, gerai, kad dar buvo ne visiškai vėlu. Mielos MAMOS, kreipkitės pas specialistus, nes tai Jūsų mažylių sveikata. Nebijokite būti drąsios , nes kol kas Jūs Jūsų vaikučių laimės kalviai.
Atsakyti
sveiki neseniai buvom pas daktare ir mum prirase ibufena (apelsino skonio) , nes buvo sukilusi temperatura gerem dvi dienas paskui pastebejau kad mano mazyli pradejo labai berti ir berimas daugejo net ant veido ir viso kuno atrode nekaip. Tai reiskia kad mum netiko tie vaistai tai paskui reikejo gyditis nuo ju . tas ibufen kainuoja 84 lt. , o paskui gerem nuo elergijos .Noreciau paklausti tai gal mum veliau net apelsino ar mandarino negales valgyti .Dabar vaika as pati dar maitinu savo pienu duodu paskanaut uoboliu , banana .
Papildyta:
user posted image

Papildyta:
4u.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(renka29 @ 2006 04 27, 09:03)
sveiki neseniai buvom pas daktare ir mum prirase ibufena (apelsino skonio) , nes buvo sukilusi temperatura gerem dvi dienas paskui pastebejau kad mano mazyli pradejo labai berti ir berimas daugejo net ant veido ir viso kuno atrode nekaip. Tai reiskia kad mum netiko tie vaistai tai paskui reikejo gyditis nuo ju . tas ibufen kainuoja 84 lt. , o paskui gerem nuo elergijos .Noreciau paklausti tai gal mum veliau net apelsino ar mandarino negales valgyti .Dabar vaika as pati dar maitinu savo pienu duodu paskanaut uoboliu , banana .
Papildyta:
user posted image

Papildyta:
4u.gif user posted image


Jeigu į sudėtį įeina natūralus citrusinių vaisių ekstraktas, tai panašu, kad kūdikis bus alergiškas šiems vaisiams. Bet gali išberti ir nuo sirupo, ir nuo dažomųjų medžiagų, tada alergijos citrusiniams gali ir nebūti.
Tik noriu atkreipti Jūsų dėmesį, kad alergiškam kūdikiui bananai,bei dabartiniai atvežtiniai obuoliai netinka (nes jie nėra natūraliai nunokę, be to apdoroti chemikalais). Todėl išberti gali kūdikį ir nuo šių vaisių.
Atsakyti
Jau tiek prisiskaiciau apie alergijas, ir tiek su maistu prisieksperimentavom, o rezultatu jokiu sad.gif
Maitinau iki 1,5 m. Kartais berdavo kojyciu linkius bet mazai. Kartais is vis - nieko.
Dabar kazkoks siaubas, koju ir ranku linkiai isberti, tiesios dalys irgi, pilvas nugara isberti, zodziu visas isbertas. Ir tai ne spuogai, o kazkokios demes.
Tyrimas is venos neparode nieko - absoliuciai jokio jautrumo jokiam produktui, jokioms dulkems. Vistiek nusipirkom kita koldra, isejom net i kita kambari miegoti, i kita lova - nieko. Gerem ir tavegili, tepem advantanu, geriam Claritina - nieko...nieko...nieko...
Poliklinikoj lyg gera gydytoja - bet kazkaip matosi, kad jiems nelabai idomu. Taigi eisim privaciai. Tik vilties kazkaip maza...
Gal kas turejot panasiu problemu? Vaikiukui du metukai jau sueis...
Atsakyti
Yra labai daug argumentų, kodėl visi patarimai dėl maisto yra nevertingi:

1. Tiek mūsų atveju, tiek labai daugelio vaikučių atveju, tiesiog nėra galimybės nustatyti, kodėl vaikutis alergiškas, nes alergija nesiliauja maitinančios mamytės racioną apribojus iki ryziu kruopu ir vandens, o vaikucio iki MP. O tyrimai tikrai daugeliu atveju būna neinformatyvūs.

2. Kartais ir dažnai neįmanoma rasti produktų, nuo kurių vaikutis būtų nealergiškas, nes
vieną produktą reikia duoti savaitę ir neduoti visų kitų produktų. Įsivaizduokite, kad duodate ryžių košę tris dienas, o ketvirtoje pasireiškia alergija... Po to duodate grikių košę keturias dienas, o penktą pasireiškia alergija. Duodate kukurūzų košę dar tris dienas, o ketvirtą vėl sustiprėja alerginė reakcija. Praeis du mėnesiai ir mamytė bus neviltyje, kad nėra nei vieno produkto, kurį vaikutis gali valgyti. O du mėnesiai nevisaverčio maitinimo tokiam mažam vaikučiui yra brangūs.
Tokie eksperimentai ir vaikučiui, ir mamai atsieina labai brangiai, nes daugelio vaikučių organizmas gali nuo vienodo maisto pertekliaus įsialegrinti (nes esant alergijai maistui, negalima dažnai duoti to paties maisto). O mamos organizmas silpsta, nes negauna pakankamai mediagų. Jeigu tarp tokių eksperimentų padaroma pertrauka ir duodamas įvairesnis maistas - tuomet nutolsta viltis nustatyti, nuo ko vaikutis alergiškas.

3. Laikantis hypoalerginės dietos silpsta maitinančios mamos organizmas ir bent jau mano organizmas reagavo į tai pienuko dingimu. Tik tuomet kai pradėjau valgyti visavertį maistą, jo pradėjo atsirasti. O vaikučiui tikrai yra geriau MP, nors ir viską valgančios mamytės, negu mišinėliai, nors ir hidrolizuoti, nes nuo jų irgi daugelį beria.

4. Morkos ar bulves gali buti lygiai VIENODAI tokie pat alergenai kaip ir visi kiti produktai, iskyrus citrusinius vaisius. Todel nuo morku arba bulviu pradeti yra lygiai taip pat nesaugu kaip ir nuo bet kurio kito produkto.

5. Pramoniniu paruoštas maistas yra mūsų išbandymu niekalas. Seniau, kai alergijos dar nebuvo taip paplitusios, niekas apie jokius pramoniniu būdu paruoštus vaikų maistus nebuvo nei girdejes nei regejęs. Valgydavo daržoves is savo pačiu daržo arba is močiučių kaimo. Kad HIPP produkcija bent jau labai neigiama poveiki turi vaikucio alergijai, supermamos forumuose be galo daug atsiliepimų. Tas pasitvirtino ir mums. Todel po dvieju menesiu nesekmingo bandymo maitintis pramones apdorotu maistu, mes valgeme TIK turguje is bobuciu pirktas darzoves ir vaisius.

6. Kai vaikučiui alergija, pediatras ir alergologas yra bejėgis. Jų atsakymas iš anksto žinomas: "nevalgykite to maisto, nuo kurio alergija. O nuo ko jūsų vaikui alergija, jūs pats turite tai sekti ir sužinoti, mes už jus to nepadarysime. Ir galbūt gerkite po 5 lašus per dieną Zyrtec ar kokio nors kitokio vaisto turinčio ilgą sarašą bauginančių šalutinį poveikį turinčių indikacijų". Ir svarbiausia, kad tie vaistai yra trumpalaikio veikimo. Nustojus juos gerti, bus ne geriau. Apie tai byloja irgi N šio forumo mamų žinučių.

Atsakyti
Vat būtent. Nepadėjo mums nei ligoninė, nei visi joje padaryti tyrimai. Ir iš ten mus išleido su ta pačia bėda - be jokių rekomendacijų, apart kažkokio standartinio lapo, ką galima valgyti ir t..t ką ir taip seniausiai žinome...
Nesuprantu vieno, kodėl daktarai negali papasakoti apie hemeopatiją, ir pasiūlyti pabandyti kreiptis ten? Ar čia kažkas nelegalaus, uždrausto? Jeigu ne forumas, aš būčiau nežinojusi apie tokią galimybę, o juk išbandyti norisi viską, kad vaikui padėti?
Taigi pirmadienį keliaujam ir turim didelių vilčių smile.gif
Atsakyti