QUOTE(Piranij@ @ 2008 05 14, 16:59)
Jungiames ir mes i alergiuku kluba.
Mano vaikui 3 men., pradejo berti nuo 2 - ir taip jau visa menesi ,,banguoja,, veiduko berimas, taciau neisnyksta ir po truputi pleciasi. Matau, kad laikas didziausias musu priesas. As jau pradejau laikytisnhipoalergines dietos, tacoiau norisi kuo greiciau issiaiskinti kokiu produktu negaliu valgyti (maitinu MP).
Gal patarsite - kokia pati griezciausia dietos versija - vienas produktas? Kaip ilgai tik ji vartoti (per kiek mazdaug pranyksta esantys berimai)? Ir kaip mama papildo raciona mineralais i kitais elementais (gerti sintetinius - bent jau Kalci??).
Padekit, prasau
labutis, sveika įstojusi į mamų su alergiškais vaikais klubą

nors ištikrųjų geriau nereikėjo stoti
aš laikiausi tokios dietos:
Hipoalerginė dieta
Nevartoti:
1.
Saldumynų (cukraus, medaus, saldainių ir kt.).
2.
Pieno ir grietinėlės.
3.
Produktų iš kviečių (duonos ir pyrago gaminių), manų ir kvietinės košės.
4.
Vynuogių, braškių, žemuogių ir jų sulčių.
5.
Veršienos, vištienos, jautienos.
6.
Šviežios ir konservuotos žuvies, žuvies sultinių, sūdytos žuvies, ikrų, krabų, vėžių.
7.
Kiaušinių, produktų, kurių sudėtyje yra kiaušinio baltymo.
8.
Grybų.
9.
Pomidorų, pomidorų padažų, pomidorų pastų, sulčių.
10.
Rūkytų gaminių.
11.
Acto, kremų, garstyčių, majonezo, prieskonių.
12.
Šokolado ir šokoladinių gaminių, kavos.
13.
Citrusinių vaisių, vyšnių, žemuogių, juodųjų serbentų, agrastų, šermukšnių sulčių ir uogienių.
14.
Burokėlių, morkų (individualiai).
15.
Kategoriškai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus ir limonadą.
Rekomenduojami produktai:
1. Švieži kopūstai, šviežių kopūstų sultys, ropių, agurkų sultys, švieži agurkai.
2. Bulvės (individualiai).
3. Virta triušiena, kiauliena, nutrijiena, kalakutiena.
4. Ruginė ir diabetinė duona.
5. Sviestas ir aliejus, rūgštūs pieno produktai (kefyras, rūgštus pienas, grietinė), neaštrus lydytas sūris.
6. Kruopos (avižos, grikiai (individualiai), miežiai, perlinės kruopos, ryžiai). Kruopos verdamos vandenyje.
7. Obuoliai, bananai (individualiai).
8. Trešnės, slyvos.
mums ji visai neblogai padėjo. tik nereikia tikėtis greito efekto. pradėjus laikytis dietos pirmiausia išsivalo tavo organizmas, vėliau vaikučio. jei laikaisi visų rekomendacijų (bent jau mums taip buvo) po savaitės bėrimų ima mažėti, vaizdas gerėja. tik nereikia skubėti nutraukti dietos, nes tada (dažniausia) bėrimai grįžta. papildomai nevartojau jokių vitaminų, nes jie gali alergizuoti mažylį. svarbiausia, kad nemažėtų pienelio gerk daug skysčių.
aš laikiiausi šitos dietos tris mėn. vaikučio alergijos gerokai sumažėjo. dabar jau valgau viską, o jam stengiuosi duoti hipoalerginį maistą. beje vis dar maitinu MP, bet jau praktiškai nebeberia.
sekmės
Papildyta:
beje, mamytės, gal katra duodat savo vaikučiui sinlac košę? aš nusipirkau dėžutę, bet nelabai suprantu kaip ją paruošti

ant pakuotės yra parašyta tik vokiškai, o aš šitos kalbos nesuprantu

gal katra galėtumėt parašyti kokiomis proporcijomis, kiek ko dedat