Jus man pasakykit, kuo skyriasi petunija nuo surfinijos
kazkaip pradedu itart, kad cia tas pats
ejau pirkti petuniju, tai kad neradau nevienos, visos surfinijos
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 02 25, 21:39)
Aciu, ramiau pasidare
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2013 02 26, 00:28)
Surfinijos - tai tos, kur grazesnes
QUOTE(stryga @ 2013 02 26, 00:31)
Aciu, ramiau pasidare
. Katik dariau eksperimenta - sodinau tuos daigelius, kirpau virsunes (tiksliau, beveik visa augaleli
), nes kai pirkdavau ta toki geresni daiga, tai jis budavo su trim sakelem i sonus ir be virsuneles visai, tai bandysiu toki daryt
ir tas virsuneles voliojau Schultz "Augink saknis", kisau i vazonelius ir dengiau stiklainiais. Nukeliavo ant palanges. Eksperimentas remiantis SM sio skyrelio patirtimi, tik nepamenu, kurios mergaites...
Ziuresim, kas dabar bus, ar neliksiu isvis be nieko - anie neprigis, o tiem per daug nukirpta ir uzsilenks 
Aš irgi taip šiemet kelis pabandysiu
beje, kaip minėjau, sėjau dichondras, prisiskaičiau, kad sunkiai dygsta, 30 dienų net
QUOTE(tany @ 2013 02 26, 01:28)
Pagrindinis skirtumas tas, kad petunijos dauginamos sėklomis arba auginiais, o surfinijos tik auginiais, nes sėklų jos nesubrandina.
XX a. 7-8 dešimtmečiuose selekcininkų, genetikų ir citologų bendromis pastangomis atsirado unikalūs nauji hibridai, gavę surfinijos ( Surfinia ) prekinį pavadinimą. Jos panašios į svyrančias petunijas, jų stiebai svyrantys, lankstūs, žiedų viduriukas visuomet su tamsia ar šviesia dėme. Surfinijos dauginamos tik auginiais, nes sėklų nesubrandina arba sėjinukai neatitinka veislės požymių." Surfinija yra petunijos hibridas.
Visas straipsnis
http://www.rojaussod...s-ir-surfinijos
labai grazios gelytes, as irgi greitu laiku pirksiu sodinukus surfiniju ir sodinsiu i lovelius.
Kazin kiek litru zemiu telpa i 80cm ilgio loveli???
Kazin kiek litru zemiu telpa i 80cm ilgio loveli???
merginos sakykite isleido 2 mazus lapelius surfinijos bet visa savate taip stovi ir nieko gal kokokiu Seasoliu palieti, kad augtu greiciau ir tvirtesnes
ar butu pajudegimas daigeliu
Aciu, kas patarsite.
QUOTE(mamadonata @ 2013 02 26, 07:52)
Pagrindinis skirtumas tas, kad petunijos dauginamos sėklomis arba auginiais, o surfinijos tik auginiais, nes sėklų jos nesubrandina.
XX a. 7-8 dešimtmečiuose selekcininkų, genetikų ir citologų bendromis pastangomis atsirado unikalūs nauji hibridai, gavę surfinijos ( Surfinia ) prekinį pavadinimą. Jos panašios į svyrančias petunijas, jų stiebai svyrantys, lankstūs, žiedų viduriukas visuomet su tamsia ar šviesia dėme. Surfinijos dauginamos tik auginiais, nes sėklų nesubrandina arba sėjinukai neatitinka veislės požymių." Surfinija yra petunijos hibridas.
Visas straipsnis
Visas straipsnis
oj kaip aciu
QUOTE(georgiana @ 2013 02 26, 19:08)
merginos sakykite isleido 2 mazus lapelius surfinijos bet visa savate taip stovi ir nieko gal kokokiu Seasoliu palieti, kad augtu greiciau ir tvirtesnes
ar butu pajudegimas daigeliu
Aciu, kas patarsite. 
aš tai neliesiu niekuo
as irgi siandien savuosius saknydinimo miltukuose voliojau ir stiklainiukais uzdengiau. kazin, o per kiek dienu jau bus aisku, kad saknytes isleido? laaabai smalsu
kazin db ka daryt
mano petunijos, kur is seklyciu daigintos (paprastosios) jau db turi tokius stipresniu lapelius , o kotelis toks mizernas, galvoju, gal jau is mazu daigykl4liu perkelti i didesnes... lapeliai jau tokie stambesni daros, gal sakau reikia jas truputi giliau isodinti, ar zemiu pridet - nebezinau
Siemet kazkokios anomalijos pas mane su petunijom. pernai augo kaip isprotejusios, o siemet... Pasirode po lyg ir trecias lapelis ir stojo augimas. Vakar pabandziau persodint. Sakau gal kokia nevykusia zeme busiu naudojus
Viskas kazkaip sunkiai siemet
QUOTE(Rdk @ 2013 02 27, 08:23)
kazin db ka daryt
mano petunijos, kur is seklyciu daigintos (paprastosios) jau db turi tokius stipresniu lapelius , o kotelis toks mizernas, galvoju, gal jau is mazu daigykl4liu perkelti i didesnes... lapeliai jau tokie stambesni daros, gal sakau reikia jas truputi giliau isodinti, ar zemiu pridet - nebezinau 
As visuomet isodinu giliau, manau drasiai galima, kazkur skaiciau,kad iki seklaskilciu (nezinau ar teisingas terminas tu pirmuju lapeliu