Cukrų visiems pravartu išsitirti,o šiaip, tai didžioji dalis hipertenzijos yra pirminė, tai yra be kažkokios priežasties, tiesiog. Aš jau seniai mečiau iš galvos smegenų ieškojimą anam gale. Nes vis skaitau, kaip be pabaigos matomos ieško priežasties ~40m. žmonės, kodėl gi pas juos spaudimas aukštas. Sergu arterine hipertenzija nuo 17metų, kai buvau 16m. buvo prehipertenzija. Pradžiai gėriau perindoprilio 5m. tada bandė su amlodipinu derinti, bet nuo jo pradėjo kulkšnys nerealiai tint, kaip kaladės buvo.

Tada tiesiog padvigubino perindoprilį iki 10mg ir vsio, gyvenu su normaliu AKS, pasimatuoju kartkartėm (tiksliau dažniausiai kas 2 mėn. pamatuoja slaugytoja, kai nueinu vaistų išsirašyti,nes namuose nesimatuoju, nebent kas su savijauta ne taip). Yra buvę visko per tuos metus ir dabar, su vaistais esu turėjusi stresinių situacijų, kai kraujospūdis labai kilo (pvz. prieš operaciją, matyt dėl įtampos), yra ir kritęs labai. Žodžiu, šiaip gyvenu kaip normalus žmogus, tiek, kad labai mėgstu druską ir labai mėgstu vandenį. Kas metus (jei neturiu ypatingų nusiskundimų) darausi tyrimus, dėl druskos viskas ok, vandenį pastarąjį pusmetį šiek tiek apribojo. Tiek turbūt iš mano fronto. Jei dar kas domina- klauskit. Tiesa, man jokios liaudiškos priemonės spaudimo nenumuša, nei cinamonas, nei fizinis krūvis kasdienis atitinkamas (neviršijant savo galimybių), nei joga, nei kalio papildai arba vienu metu, dėl pakeistos gyvenamosios vietos 3 mėnesiai natūralaus kalio- kalno bananų per dieną.