QUOTE(Kriiste @ 2013 01 27, 18:18)
smagu kad manes kazkas pasiilgsta, nors ir biskiuka
Papildyta:Gal gali ivardint - kame jis pasistumejo konkreciai

Na jei jau rasau, vadinasi pasiilgau DAUG
Galiu. Ypaciausiai pasistumejo tokiame dalyke, kuris angliskai skamba kaip "problem solving" :-) Kol netaikem ABOS lyg ir neblogai pati lavinau savo vaika. Budadamas 2 metu jis mokejo gal 6 zodzius, budamas 2.2 metu- 25 (turiu uzsirasiusi), o budamas 2.6 jis jau turejo ju nesuskaiciuojama kieki. Dabar is viso yra tarskaliukas, istisa diena tarska nesustodamas, taciau daznai neaiskiai, zinoma dar labai klaidingai, ir vis dar nemazai naudoja echolaliju. Kai issigasta, susijaudina, bijo-tada pac echolaliska ta kalba buna, nors siaip buityje mes su juo susikalbam jau 100 proc. iki tokio lygio, kad "pataisyk kelnes", "batukas spaudzia", "kepkim blynu" arba "neisiu gult":-)
Bet...Ka as, mano nuomone, dariau blogai. Ogi blogai pateikdavau uzduotis, ko pasekoje didiji darba padarydavau pati uz vaika-t.y paprastai kalbant vos ne "pati paklausi-pati atsakai", kas salygojo tai,jog su manim dirbant jis rodydavo puikius rezultatus, nes as, pateikdama jam uzduoti,isaiskindavau ja iki absoliutaus paprastumo, kai jau vaikui beveik nelikdavo ka galvot.

Uztat jam buvo labai paprasta su manim "tobulet":-) Bet butu pakake papult pas svetima "testuotoja-mokytoja" ir mano vaikas butu susimoves is karto. :-)Todel pritardama tam, ka cia anksciau raset, kad "didziausia darba padaro tevai" tiesiog noriu pasakyt, kad ABA gal ne tiek paciam vaikui atnese naudos didziausios, bet atnese jos MAN, nes parode, kuria linkme, kaip, kiek ir ko yra geriausia man mokyt savo vaika.

Zinoma, moko ir jie patys. Ju metodikoje yra ir dalyku, kurie man ne visai priimtini, todel sio metodo niekaip nesuabsoliutinu. Taciau sakau, kad to savarankiskumo mokymosi procese, o ir pacio pazinimo prasme (na ismoko tu formu, spalvu, atpazinti lytis (vyras,moteris, kudikis, berniukas, mergaite), ismoko rusiuoti, daugiau kopijuoti, ir siek tiek kitokiu dalyku, kuriu galbut buciau ji ismokius ir pati viena,tiesiog jie tai gal kiek pagreitino) vaikas tikrai pasistumejo priekin. Gaila, bet elgesio, soc kontakto su bendraamziais, imitavimo prasmemis kolkas reikalai stovi vietoje. :-) Nors sita terapija vaikui bandom taikyt dar tik trecias menuo...