Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(veiducka @ 2013 01 17, 19:21)
o mums buronil skyre, jis ir nuo miego ir nuo emociniu sutrikimu. o vaiko gyditoja pasake daryt pertrauka, tai dar pora savaiciu neisim i darzeli.

maniske irgi pries darzeli streikuot pradejo, sunkoka ryte issiskirt, nenori manes paleist, verkia, rekia. Zinau kas pasikeite, anksciau buvo vos keli vaikai, du-trys grupeje, o dabar-visi po ligu grizo, o jai nepatinka but dideleje grupeje vaiku. Ji isvis megsta buti viena miegamajame, zaisti. Dar jai ypac patinka viena aukletoja, tikriausiai su ja jauciasi saugiai. Beda, kad visai nenori prileist kitu vaiku prie sios aukletojos, rekia, trypia..Zodziu, kaip ir mane taip ir aukletoja manoji merguzele laiko savo nuosavybe doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo begemotė: 17 sausio 2013 - 21:20
QUOTE(begemotė @ 2013 01 17, 19:08)
Mes irgi prasem psichiatres israsyti ko nors geresniam miegui, bet ji pasiule relakseno sirupa, notta arba sedalia pagerti, kad ir dviguba doze nei nurodyta, nes stipresni uz juos tik priesepileptiniai vaistai. Isbandem visus minetus, bet ryskaus poveikio nebuvo. Dukreles miegas iki siol prastas, keliasi 1-2kart per nakti. Anksciau supdavau vakare 1-1,5val kol uzmigdavo. Dabar nebemigdau specialiai pietu miego, todel uzmiega per 10-15min, bet nakti vistiek keliasi. Truputi paskaiciau apie ta melatonina, kad sunku nustatyti jo doze, o perdozavimas labai pavojingas sveikatai, bet jei VRC skyre, tai gal zino ka ir kiek  unsure.gif

as irgi skaiciau apie tyrimus su melatoninu ir autistukais, ir apie imanomus salutinius poveikius g.gif bet ten raso apie 3- 10 mg doze nakciai, o mum skire tik 1 mg... kai bandziau nupirkti, Eurovaistineje kilo samysis, sake, kad vaikui neparduos vaisto, kuris skirtas moterims virs 55 metu su miego sutrikimais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lealia @ 2013 01 17, 22:45)
as irgi skaiciau apie tyrimus su melatoninu ir autistukais, ir apie imanomus salutinius poveikius  g.gif  bet ten raso apie 3- 10 mg doze nakciai, o mum skire tik 1 mg... kai bandziau nupirkti, Eurovaistineje kilo samysis, sake, kad vaikui neparduos vaisto, kuris skirtas moterims virs 55 metu su miego sutrikimais biggrin.gif

as bijociau duot..nezinau, tikriausiai neisdrisciau, arba pirma pati pabandyciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(begemotė @ 2013 01 17, 22:18)
maniske irgi pries darzeli streikuot pradejo, sunkoka ryte issiskirt, nenori manes paleist, verkia, rekia. Zinau kas pasikeite, anksciau buvo vos keli vaikai, du-trys grupeje, o dabar-visi po ligu grizo, o jai nepatinka but dideleje grupeje vaiku. Ji isvis megsta buti viena miegamajame, zaisti. Dar jai ypac patinka viena aukletoja, tikriausiai su ja jauciasi saugiai. Beda, kad visai nenori prileist kitu vaiku prie sios aukletojos, rekia, trypia..Zodziu, kaip ir mane taip ir aukletoja manoji merguzele laiko savo nuosavybe  doh.gif

bet aukletojos keiciasi kasdien, kaip ji reaguoja kai jos tadiena nera?
Papildyta:
QUOTE(begemotė @ 2013 01 17, 23:25)
as bijociau duot..nezinau, tikriausiai neisdrisciau, arba pirma pati pabandyciau  blush2.gif

bet va istikruju kazin ar yra kazkokiu vaistu ta tema vaikams. nes kiek mums yra rase vaistu tai jie visi suaugusiems. ir tas buronil raso kad suaugusiems nuo psichoziu. poto dar neurologe buvo tanakan parasiusi, o jie irgi kazkokie nuo senatvines silpnaprotystes... ziauru kai pagalvoji doh.gif nuo tanakan tai mums ziauriai blogai buvo, vaikas kaip isprotejes visai
Atsakyti
QUOTE(kengūrytė @ 2013 01 17, 12:15)
Sveikos,

norėjau pasiklausti, gal kas nors Jūsų savo mažylius leidžia į dailės pamokėles ar mokyklėlę? Manoji keturmetė turi lengvo autizmo bruožų (F84.8), tačiau kalba (dabar mokomės ilgensiais sakiniais nei iš 2-3 žodžių), yra visiškai neagresyvi, mėgsta pamokėles, bet jau su dėmesiu doh.gif Itin mėgsta piešti ir labai gražiai tai daro, kai vertino jos raidą Vilniaus RC, tai sakė, kad paišo kaip šešiametė. Tai ir galvoju, gal į kokią dailės mokyklėlę ją leisti  ax.gif Bet tik labai norėčiau sužinoti tokią, kur pamokose nebūtų daug vaikų ir kur suprastų, kad kai kuriems vaikams reikia kelis kartus pakartoti, kol jie padaro ko prašomi. Nes pasakymas: "Vaikai, dabar piešim rudenį" manajai pro vieną ausį įeis, pro kitą išeis, net neatsisuks į mokytoją, reikia, kad konkrečiai į ją kreiptųsi, tada supras, kad čia ir jai taikoma...  blush2.gif Gal kokią  privačią mokytoją samdyti?  g.gif Bet noriu ir reikia, kad su vaikais bendrauti mokytusi tai ir galvoju apie pamokėles ar mokyklėlę. Tai ir nežinau. Patarkit  4u.gif

http://www.artmusict...ika/kontaktaim/
Manau cia tiktrai sulauksit visko ko jums reikia...sekmes 4u.gif

O mano vaikas prakalbo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2013 01 18, 12:42)

bet va istikruju kazin ar yra kazkokiu vaistu ta tema vaikams. nes kiek mums yra rase vaistu tai jie visi suaugusiems. ir tas buronil raso kad suaugusiems nuo psichoziu. poto dar neurologe buvo tanakan parasiusi, o jie irgi kazkokie nuo senatvines silpnaprotystes... ziauru kai pagalvoji  doh.gif nuo tanakan tai mums ziauriai blogai buvo, vaikas kaip isprotejes visai

ziauru... mums poliklinikos neurologe irgi siule tanakan gerti, kai vaikui gal metai buvo, bet as nedaviau ax.gif
o melatonina skire Mikulenaite, tai tikejausi, kad ne mums vienems g.gif
Papildyta:
QUOTE(Žvėriukė @ 2013 01 18, 13:06)

O mano vaikas prakalbo  wub.gif

dideliausi sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2013 01 18, 12:42)
bet aukletojos keiciasi kasdien, kaip ji reaguoja kai jos tadiena nera?
Papildyta:

bet va istikruju kazin ar yra kazkokiu vaistu ta tema vaikams. nes kiek mums yra rase vaistu tai jie visi suaugusiems. ir tas buronil raso kad suaugusiems nuo psichoziu. poto dar neurologe buvo tanakan parasiusi, o jie irgi kazkokie nuo senatvines silpnaprotystes... ziauru kai pagalvoji  doh.gif nuo tanakan tai mums ziauriai blogai buvo, vaikas kaip isprotejes visai

Del aukletojos, tai ten aukletojos padejeja, bet kad geriau tvarkosi su vaikais nei bet kuri aukletoja, tai man net nesivercia liezuvis jos taip vadinti ax.gif Ir aukletojos padejeja buna kiekviena diena smile.gif
Del tu vaistu tai as atsargi, persiskaitau internete aprasymus, mamu atsiliepimus, nes nenoriu dar didesniu bedu nei yra savo vaikui.
Papildyta:
QUOTE(Žvėriukė @ 2013 01 18, 13:06)
http://www.artmusict...ika/kontaktaim/
Manau cia tiktrai sulauksit visko ko jums reikia...sekmes  4u.gif

O mano vaikas prakalbo  wub.gif

Kokios geros zinios. Sveikinimai!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lealia @ 2013 01 18, 13:24)
ziauru... mums poliklinikos neurologe irgi siule tanakan gerti, kai vaikui gal metai buvo, bet as nedaviau  ax.gif
o melatonina skire Mikulenaite, tai tikejausi, kad ne mums vienems g.gif
Papildyta:
dideliausi sveikinimai 4u.gif

na mums buvo kokie 4 metai kai tanakan israse, bet neurologe iskart pasake kad poveikis turi buti iskart, jei jo nera tai neverta ir gerti, tai po keliu tableciu ir nutraukem nes vaikas pasidare kaip nesavas, nuo kiekvieno grieztesnio zodzio isterijos ir verkimas po kokia valanda.
Papildyta:
QUOTE(begemotė @ 2013 01 18, 14:43)
Del aukletojos, tai ten aukletojos padejeja, bet kad geriau tvarkosi su vaikais nei bet kuri aukletoja, tai man net nesivercia liezuvis jos taip vadinti  ax.gif Ir aukletojos padejeja buna kiekviena diena  smile.gif
Del tu vaistu tai as atsargi, persiskaitau internete aprasymus, mamu atsiliepimus, nes nenoriu dar didesniu bedu nei yra savo vaikui.

pas mus grupej aukletojos padejeja tokia jaunute mergaite, kaip jinai ten tvarkosi nezinau nes grupej nebunu. as paprasciausiai manau kad mano D negauna tiek demesio kiek yra prates gauti todel jam ir blogai. kai grupej 12 vaiku juk aukletoja nesedes su juo vienu. vat taip ir gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2013 01 18, 15:11)
na mums buvo kokie 4 metai kai tanakan israse, bet neurologe iskart pasake kad poveikis turi buti iskart, jei jo nera tai neverta ir gerti, tai po keliu tableciu ir nutraukem nes vaikas pasidare kaip nesavas, nuo kiekvieno grieztesnio zodzio isterijos ir verkimas po kokia valanda.
Papildyta:

pas mus grupej aukletojos padejeja tokia jaunute mergaite, kaip jinai ten tvarkosi nezinau nes grupej nebunu. as paprasciausiai manau kad mano D negauna tiek demesio kiek yra prates gauti todel jam ir blogai. kai grupej 12 vaiku juk aukletoja nesedes su juo vienu. vat taip ir gaunasi.

O maniske reikalauja, kad su ja viena sedetu ir net atskiroj patalpoj, jei prieina kitas vaikas, rekia stumia ji.Taip pat ji elgdavosi anksciau su savo broliu ir net su teciu namie, isstumdavo is kambario, kad liktume mes dviese.Jei nenusileidi.. rekia ji gan skardziai, taigi pergale buna(dazniausiai) irgi jos. Bet teigiamas dalykas, kad pradejus lankyti darzeli, ji daugiau bendrauja su broliu, praso pakilnoti, nebeziuri i ji, kaip i konkurenta, galinti pasigrobti mamos demesi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(begemotė @ 2013 01 18, 15:46)
O maniske reikalauja, kad su ja viena sedetu ir net atskiroj patalpoj, jei prieina kitas vaikas, rekia stumia ji.Taip pat ji elgdavosi anksciau su savo broliu ir net su teciu namie, isstumdavo is kambario, kad liktume mes dviese.Jei nenusileidi.. rekia ji gan skardziai, taigi pergale buna(dazniausiai) irgi jos. Bet teigiamas dalykas, kad pradejus lankyti darzeli, ji daugiau bendrauja su broliu, praso pakilnoti, nebeziuri i ji, kaip i konkurenta, galinti pasigrobti mamos demesi  rolleyes.gif

mano vaikas irgi teti daznai is kambario ispraso, bet jis moka ji sudomint visokia technika, irankiais biggrin.gif o maniskis labai i bloga pasikeite, nori miegot tik su manim, vakare kol isprasom eit i savo lovele tai ir 2-3 val praeina. saukia manes net kai i vc ar praustis nueinu. kai darau valgyt maziausiai 20 kartu turiu ateit jam pasirodyt kad vis dar esu namuose doh.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2013 01 18, 17:57)
mano vaikas irgi teti daznai is kambario ispraso, bet jis moka ji sudomint visokia technika, irankiais  biggrin.gif o maniskis labai i bloga pasikeite, nori miegot tik su manim, vakare kol isprasom eit i savo lovele tai ir 2-3 val praeina. saukia manes net kai i vc ar praustis nueinu. kai darau valgyt maziausiai 20 kartu turiu ateit jam pasirodyt kad vis dar esu namuose  doh.gif

Matot, mane ir kai dar nelanke darzelio dukra persekiodavo. Viska ka isvardinot tik pakelt kvadratu biggrin.gif Niekas ir dabar nepasikeite, gal tik uz rankos paemusi daugiau visur tempia, tai slapciomis nueiti pvz i wc dar didesnis issukis pasidare. O vakare uzmiega ji supama ant mano ranku, tada ikeliu i lovyte. Pamiega kokias 5val, atsigeria ir tada jau tik su manim i lova, apie jokias lovytes nebegali but nei kalbos. O su ja miegojima sunkiai galima miegu pavadinti,turi nuolat budeti, kad ji nenusiristu nuo lovos ar butu uzsiklojus, nes nuolat malasi, sukasi, spardosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(begemotė @ 2013 01 18, 20:32)
Matot, mane ir kai dar nelanke darzelio dukra persekiodavo. Viska ka isvardinot tik pakelt kvadratu  biggrin.gif Niekas ir dabar nepasikeite, gal tik uz rankos paemusi daugiau visur tempia, tai slapciomis nueiti pvz i wc dar didesnis issukis pasidare. O vakare uzmiega ji supama ant mano ranku, tada ikeliu i lovyte. Pamiega kokias 5val, atsigeria ir tada jau tik su manim i lova, apie jokias lovytes nebegali but nei kalbos. O su ja miegojima sunkiai galima miegu pavadinti,turi nuolat budeti, kad ji nenusiristu nuo lovos ar butu uzsiklojus, nes nuolat malasi, sukasi, spardosi  doh.gif

na maniskis tai pabudavo ir vienas, pazaisdavo prie kompo mano fb biggrin.gif ir seip issivertes zaislu deze pasededavo, o dabar turiu but salia ir viskas doh.gif . na o vakare tai pabuna pas mus ir jau isprasom nes jau didelis yra ir nepatogu miegot kaip silkem backoj biggrin.gif na keliuos ir as kelis kartus per nakti apklostyti nes makaluojasi labai miegodamas
Atsakyti