Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka 2

QUOTE(erikusia @ 2013 01 18, 19:54)
O sakykit bandet pildyti el.sistemoj nuo 2014 metu? uzpildyt leido, bet patvirti ne. tipo bus galima tik nuo 2014 m.
bet laukti tai manau neverta. mano sunus gime 2012.10.31. Tai gal galima i darzelius nueiti parasyti prasyma? kaip manot? katik iskepta mamyte esu, tai nepagaunu tos sistemos smile.gif is anksto dejoku uz atsakyma  4u.gif

O as mastau ar tik sioje vietoje nebutu sistemos spraga-klaida g.gif . Tarkime, jus uzregistruojate vaika dabar lankymui nuo 2013.09. Jei prasyma ir priimtu, aisku jums rasytu, kad nera tinkamos amziaus grupes ir jusu i eile nestatys siais metais (pas mano bendradarbe raso taip, nes darzelis priima nuo 2 metu, o vaikui 2 bus tik 2014 vasari). Taciau atejus 2014 metams, tinkama amziaus grupe atsiras ir jus su siuo perkeltu prasymu stovetumete eiles pradzioje, nes prasyma pateikete pries metus, kai kiti teveliai teiks tik 2014 sausio menesi g.gif .
Aisku klausimas, ar leidzia registruoti prasyma, kai nera tinkamos amziaus grupes unsure.gif . Bendradabes prasymas buvo perkeltas popierinis is darzelio, tai del to neisivaizduoju. Jei leidzia, tada jau spraga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vipa: 19 sausio 2013 - 15:05
QUOTE(Strazdaniukė @ 2013 01 19, 13:59)
LAbas...
Musu situacija is viso kebli, kai daviau prasyma del dukrytes i darzeli, jis buvo musu teritorijoje, o dabar nauju isakymu teritorija pakeista, o pagal teritorija is viso nepatogus,

kaip galejo taip atsiktikti ? darzelis anskciau priklauses pagal gyv vieta dabar priskirtas kitam rajonui (ne tam, kur jus gyvenate)? bet tada pagal nauja tvarka jums priklauso 5 jusu rajono darzeliai, kuriuose turite pirmenybe (daugiavaike), bet kuriuo atveju busit ne bendros eiles gale, o tik pirmenybiniu gale.
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2013 01 19, 16:02)
O as mastau ar tik sioje vietoje nebutu sistemos spraga-klaida g.gif . Tarkime, jus uzregistruojate vaika dabar lankymui nuo 2013.09. Jei prasyma ir priimtu, aisku jums rasytu, kad nera tinkamos amziaus grupes ir jusu i eile nestatys siais metais (pas mano bendradarbe raso taip, nes darzelis priima nuo 2 metu, o vaikui 2 bus tik 2014 vasari). Taciau atejus 2014 metams, tinkama amziaus grupe atsiras ir jus su siuo perkeltu prasymu stovetumete eiles pradzioje, nes prasyma pateikete pries metus, kai kiti teveliai teiks tik 2014 sausio menesi  g.gif .
Aisku klausimas, ar leidzia registruoti prasyma, kai nera tinkamos amziaus grupes  unsure.gif . Bendradabes prasymas buvo perkeltas popierinis is darzelio, tai del to neisivaizduoju. Jei leidzia, tada jau spraga.

Manau prasyma neperkels, o atmes, del tos pacios priezasties, kad grupes nera. Nes is kart sukuzdetu visos mamytes rasyti vaikus nuo pat gimimo, savivaldybe ir tai vos tvarkosi, jei dar reikes visus ka tik gimusius registruot plius perkelinet - durniu laivas... nereikia mastyt, kad kiti yra kvailesni. Su darzeliais galima buvo rasyt nuo gimimo, del to tas prasymas buvo priimtas, ir dabar laukia savo eiles. Savivaldybej yra nustatyta tvarka, atidziau pasiskaitykite. Atmintinai nepacituosiu, bet yra irasas - prasymai i TAIS METAIS FORMUOJAMAS GRUPES. Kas sioj vietoj gali but neaisku?
Atsakyti
Tiek to, nesiplesiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vipa: 19 sausio 2013 - 15:34
Renkam jauniausią darželinuką.
Mano vaikis gim. 2012 05 20 kolkas sėkmingai stovi eilėje į penkis darželius grupėje nuo 1,5 - 3m. Rugsėji jam bus metai ir trys mėnesiai. Priima nuo metų ir šešių mėnesių. Bet dėl trijų mėnesių sistema mano sūnaus neišbrokavo.
Gal kam trūksta daugiau mėnesių iki reikiamos grupės?

QUOTE(Julija_15 @ 2013 01 19, 15:12)
... nereikia mastyt, kad kiti yra kvailesni.

Savivaldybej yra nustatyta tvarka, atidziau pasiskaitykite. Atmintinai nepacituosiu, bet yra irasas - prasymai i TAIS METAIS FORMUOJAMAS GRUPES. Kas sioj vietoj gali but neaisku?

Geriau būti kvaile , bet su darželiu, nei labai protingai - be darželio. biggrin.gif

Taip savivaldybėje yra nustatyta tvarka. Tik galėtų jie patys ten skaityti ir savo sprendimų laikytis. Nu juk ne kartą taisyklės keitėsi mirksiukas.gif

Aš suprantu jus ir jūsų pasipiktinimą. Ir aš norėčiau būti rami , kad mano vaikai abu į darželį papuls. Šiaip labai jau didelis skirtumas ar mokėti per mėnesį 300 lt (valdiškame darželyje) ar 1000 lt (privačiame). Todėl ir papulti į juos norima visais įmanomais būdais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2013 01 19, 18:37)
Renkam jauniausią darželinuką.
Mano vaikis gim. 2012 05 20 kolkas sėkmingai stovi eilėje į penkis darželius grupėje nuo 1,5  - 3m. Rugsėji jam bus metai ir trys mėnesiai. Priima nuo metų ir šešių mėnesių. Bet dėl trijų mėnesių sistema mano sūnaus neišbrokavo.
Gal kam trūksta daugiau mėnesių iki reikiamos grupės?
Geriau būti kvaile , bet su darželiu, nei labai protingai - be darželio. biggrin.gif

Taip savivaldybėje yra nustatyta tvarka. Tik galėtų jie patys ten skaityti ir savo sprendimų laikytis. Nu juk ne kartą taisyklės keitėsi  mirksiukas.gif

Aš suprantu jus ir jūsų pasipiktinimą. Ir aš norėčiau būti rami , kad mano vaikai abu į darželį papuls. Šiaip labai jau didelis skirtumas ar mokėti per mėnesį 300 lt (valdiškame darželyje) ar 1000 lt (privačiame). Todėl ir papulti į juos norima visais įmanomais būdais  mirksiukas.gif

Nesu as pasipiktinus. Tiesiog pati esu valstybes tarnautoja, ir zinau, kad yra tam tikru zmoniu, kurie zino taisykles, bet dar vistiek klausineja po 10 kartu, gal jiems kokia isimties tvarka pritaikys.
Niu 3 menesiai, ne 8 mirksiukas.gif bet laikas parodys. Sakysit, kad priima, kai tikrai priims 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2013 01 16, 21:20)
Niu va, grizau is savivaldybes. ... nes nuolatinis zmoniu srautas konsultuotis neleidzia uzsiimt tiesioginem funkcijom. ...Bet kadangi visi puole konsultuotis, popieriai guli ir laukia savo eiles. Isvada - be reikalo nelekt ir nestabdyt visos sistemos.

kiekvienai mamai savo problemos yra svarbiausios, nes priemimas ir patekimas i darzeli yra opi problema visiems (tarkim man jau treti metai), tai as vaziavau ir vaziuosiu tol, kol man kils klausimu, nes telefonu susisisketi dar niekada nepavyko:( kaip kazkas rase "sistema veikia, bet sistema neveikia", tol ir eiles ir klausimu bus iki valios, ir bus nuolatinis srautas norinciu konsultuotis, nes mamos nori buti uztikrintos, kas vyksta su priemimu i darzelius.

Papildyta:
QUOTE(Norvide @ 2013 01 19, 17:37)
PRITARIU:)
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2013 01 19, 17:37)

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai o kodel negali padaryt registracijos ir savivaldybeje istisus metus? Gime vaikas ir uzregistravai i tuos 5 darzus pagal gyv. vieta nuo kokiu nori metu. Nes nesamone registruotis visiems sausio 2 d. Siemet sistema neatlaike ir kitamet neatlaikys.
Atsakyti
QUOTE(Žoržetta @ 2013 01 21, 11:10)
Tai o kodel negali padaryt registracijos ir savivaldybeje istisus metus? Gime vaikas ir uzregistravai i tuos 5 darzus pagal gyv. vieta nuo kokiu nori metu. Nes nesamone registruotis visiems sausio 2 d. Siemet sistema neatlaike ir kitamet neatlaikys.

Todel, kad gime metu pradzioj tures pirmenybe pries veliau gimstancius, siekiama lygybes 4u.gif o dabar kas pirmesnis, tas gudresnis.
Atsakyti
O man is tikro labai gaila, kad valdininkai sukure tokia neaiskia ir neskaidria sistema unsure.gif . Tarsi, pasityciojimas is tevu. Manau visiems butu daug aiskiau, jei galetume matyti bendra darzelio eile, gi is ties reiketu matyti labai daug. Pvz., kiekvieno vaiko identifikacinis kodas (ne asmens kodas), prasymo pateikimo data ir laikas, ar turi pirmenybe (taip arba ne), ar gyvena darzelio priklausanciai teritorijai (taip arba ne). Tiek tereiketu, kad suprastum kodel stovi toje vietoje, o ne kitoje, ir jokiu asmens duomenu tam nebutina atskeisti. Deja, atrodo, kad informatikams tai tiesiog per sudentinga, o valdininkams tinka, nes leidzia uzmaskuoti netycines, o gal ir tycines klaidas verysad.gif . Jau isivaizduoju kas desis vasara, kai visi nepapuolusiu vaiku tevai begs i savivaldybe aiskintis, kodel jo vaikas nepateko unsure.gif .
Atsakyti

O man is tikro labai gaila, kad valdininkai sukure tokia neaiskia ir neskaidria sistema unsure.gif . Tarsi, pasityciojimas is tevu. Manau visiems butu daug aiskiau, jei galetume matyti bendra darzelio eile, gi is ties reiketu matyti labai daug. Pvz., kiekvieno vaiko identifikacinis kodas (ne asmens kodas), prasymo pateikimo data ir laikas, ar turi pirmenybe (taip arba ne), ar gyvena darzelio priklausanciai teritorijai (taip arba ne). Tiek tereiketu, kad suprastum kodel stovi toje vietoje, o ne kitoje, ir jokiu asmens duomenu tam nebutina atskeisti. Deja, atrodo, kad informatikams tai tiesiog per sudentinga, o valdininkams tinka, nes leidzia uzmaskuoti netycines, o gal ir tycines klaidas verysad.gif . Jau isivaizduoju kas desis vasara, kai visi nepapuolusiu vaiku tevai begs i savivaldybe aiskintis, kodel jo vaikas nepateko unsure.gif .
[/quote]
Pritariu thumbup.gif Butu visiems viskas aisku, ir tada jau tikrai butu galima sakyti kad turime skaidria darzeliu sistema, o db susidaro ispudis kad savivaldybe siekia ne skaidrumo o pasipelnymo ir visiko zmoniu suklaidinimo, nes kiek buvo ir yra neaikumu tevams su ta ju normaliai vis dar neveikiancia sistema doh.gif
Atsakyti