Karts nuo karto ir mane ši problemėlė aplanko. Pirmą kartą gydytoja išrašė antibiotikų ir liepė druskos tirpalu skalaut. Po kelių mėn. kitas gydytojas pasakė, kad druskos tirpalas sausina, ir tik dar labiau skatina šią bėdą, ir išrašė kokio tai aliejuko, vaistinėje gaminamo, kurį per nosį reikdavo lašint. padėjo. bet vėliau vėlgi atsirasdavo, tik jau dideli tokie
tačiau po dienos ar dviejų iškrisdavo, palikdami duobę gerklėje

nu pagaliau ir as zinosiu kas cia per "varskes"
man sis dalykas pasitaiko labai retai,jie patys iskrenta tie kamsciai,vis galvodavau kas cia per zaraza...o ir kvapas
nu dabar viskas aisku

ir as su sitais geltonais smirdanciais dariniais kankinuosi. jau 8 menesiai nepraeina nei vienos dienos be ju. kvapas tai geriau neissizioti.
is pradziu buvo kad nekrapstydavau ju - tai patys krisdavo, per diena po viena po du. baisiausia kai su vaikinu buciuojies buciuojies ir iskrenta koks
( sugadina viska.
paskui pradejau juo krapstyti. tai keli menesiai jau taip darau. iskrapstau net is duobuciu kur tik randu su plonu 0,7mm storumo piestuku. atrodo jau ten nieko nera - bet deja. vis tiek smirdet ima.
aisku ejau pas gydytoja, tai ji pasake skalauti su obuoliu actu ir tepti jodu - per 2 savaites praeis. bet niekas nepraeina. taip ir kankinuosi
(( siaubinga.
(man kokie 5 metai jie nuolat atsinaujina...) va.. ;/
gal galit parekomenduoti kurioje poliklinikoje kuri gydytoja gali isplauti? nes mano nesusipranta..
is pradziu buvo kad nekrapstydavau ju - tai patys krisdavo, per diena po viena po du. baisiausia kai su vaikinu buciuojies buciuojies ir iskrenta koks

paskui pradejau juo krapstyti. tai keli menesiai jau taip darau. iskrapstau net is duobuciu kur tik randu su plonu 0,7mm storumo piestuku. atrodo jau ten nieko nera - bet deja. vis tiek smirdet ima.
aisku ejau pas gydytoja, tai ji pasake skalauti su obuoliu actu ir tepti jodu - per 2 savaites praeis. bet niekas nepraeina. taip ir kankinuosi

gal galit parekomenduoti kurioje poliklinikoje kuri gydytoja gali isplauti? nes mano nesusipranta..
QUOTE(Spra @ 2008 08 19, 08:25)
ir as su sitais geltonais smirdanciais dariniais kankinuosi. jau 8 menesiai nepraeina nei vienos dienos be ju. kvapas tai geriau neissizioti.
( sugadina viska.
(( siaubinga.

Jei Vilniuje, tai Šeškinės poliklinikoje gydytoja Lapinskienė - aš pas ją gydžiausi ir tikrai patiko

tai yra tiesiog tonziles,jos man pakyla kas kart persalus...baisei smirdi is burnos kai jos pakilusios ,jas gydytoja man vale tai jau jausmas eina s... koks gyvneime daugiau neprisileisiu o ten kaip isvalo tai ohoho kiek man buvo kaip as sakau visas kotletas
seip tai operacijas daroma ale as nesiryztu

QUOTE(Irdange @ 2008 08 20, 10:36)
tai yra tiesiog tonziles,jos man pakyla kas kart persalus...baisei smirdi is burnos kai jos pakilusios ,jas gydytoja man vale tai jau jausmas eina s... koks gyvneime daugiau neprisileisiu o ten kaip isvalo tai ohoho kiek man buvo kaip as sakau visas kotletas
seip tai operacijas daroma ale as nesiryztu 

O ko čia nesriryžti? Atsigulat į ligoninę, su vietine nejautra išpjauna, rytojaus dieną gali išleisti namo, jei pažadėsit gražiai elgtis ir turėti galimybę greitai atvažiuot į ligoninę, jei pradėtų kraujuoti. Grįžus namo savaitę reikės būti namie, neiti į viešas vietas, nes didelė infekcijos tikimybė. Aš išsioperavau prieš porą metų ir laikau tai labai geru sprendimu, nes baigėsi tie kamščiai ir kvapai

QUOTE(prieblanda @ 2008 08 20, 13:41)
O ko čia nesriryžti? Atsigulat į ligoninę, su vietine nejautra išpjauna, rytojaus dieną gali išleisti namo, jei pažadėsit gražiai elgtis ir turėti galimybę greitai atvažiuot į ligoninę, jei pradėtų kraujuoti. Grįžus namo savaitę reikės būti namie, neiti į viešas vietas, nes didelė infekcijos tikimybė. Aš išsioperavau prieš porą metų ir laikau tai labai geru sprendimu, nes baigėsi tie kamščiai ir kvapai 

rimtai baigesi? o nesake ,kad ataugti gali atsinaujinti ta prasme?

QUOTE(Irdange @ 2008 08 20, 18:59)
baigėsi tikrai

dėl išoperuotos anginos yra viena bėda - vargina faringitas, bet man jis kur kas geriau už tuos dvokiančius kamščius

Dar pamiršau pasakyti, kad kai tie kamštukai pasidengia pūlinukais, tai jau yra pilna indikacija tonziles operuot lauk, nes tai jau tampa lėtiniu infekcijos šaltiniu, o tai, kaip žinia, atsiliepia širdžiai ir sąnariams. Dėl širdies nusiskundimų neturiu, bet su sąnariais tai kartais privargstu, kai pradeda mausti

QUOTE(Irdange @ 2008 08 21, 22:55)
dar man iskilo klausimas,o ta operacija darant ka reikia daryti
nu ta prasme nueiti pas gydytoja seimos ar kur pirmiausia? ir ar reikia tas tonziles operuoti kai jos nepakilusios ar geriau kaip pakilusios ? ( sito niekaip neismastau)

Geriau, kai yra paūmėjimas eiti pas gydytojus. Pirmiausiai pas šeimos, tas duos siuntimą pas ausų, nosies, gerklės gydytoją. Šis apžiūrės ir parašys siuntimą į ligoninę. Galėsit net rinktis į kokią ligoninę norit eit

Aš operavausi Santariškėse pas gydytoją Alfonsą Burkų, paskui pas jį operavosi ir mano kolega, abu esam patenkinti jo darbu

Beje, jei didelio noro nerodysit, tai gali ir neišoperuot, nes man irgi siūlė pagalvot, ar tikrai noriu, nes po operacijos dažniau sergama faringitu.