QUOTE(Smauglius @ 2008 06 04, 21:47)
O jergutėliau

Na, ilgai aiškint čia ne vieta, o ir pasiskaityt galima literatūros, jei iš tiesų įdomu ir nori pasigilinti.
Jei labai trumpai - kalorija tėra abstrakcija, ty. energetinis gaunamo maisto produkto kiekio matas (kaip metras- ilgio matas). Maistas nevirsta kalorijomis

Jis patenka į organizmą savo sudėtinių dalių - baltymų, angliavandenių ir riebalų pavidale, kurias organizmas virškinimo procese ir naudoja. Taigi, riebalai (o ypač gyvulinės kilmės) dideliais kiekiais organizmo nepanaudojami, o prištabeliuojami prie jau turimų riebalų, dar paprasčiau - didėja riebalinės ląstelės. Organizmo apykaitos procesams labiausiai reikalingi angliavandeniai ir baltymai. Riebalai - tik tie, kurie naudingi, t.y. augaliniai ar naudingi gyvuliniai (riebiosios žuvys, pavyzdžiui). O ir šių dienos racione turėtų būti ne daugiau kaip 60 g (čia jei svorio mesti nereikia). Taigi, vaizdžiai kalbant, jei suvalgysi lašinių gabaliuką - viršysi net maximalų riebalų kiekį parai, o ką jau tada kalbėt apie likusį dienos racioną, kaip jis atrodys? Tuomet jau kalba neis apie subalansuotą mitybą
Nesakau, kad tavo mintis nesąmonė, bet man toks jausmas, kad pati iki galo nesuvoki kaip tai veikia

nes tas, kas suvokia, tam paaiškint kaip savo penkis pirštus pati žinai ką
5 suvalgytos kiaulės riebalinės ląstelės tikrai neprilimpa tiesiai prie suvalgiusiojo pilvo

bet va kaip ten veikia iš tiesų kaip matau pati tiksliai negali pasakyt
Man patinka, kai žmonės viešai dėstydami savo nuomonę, gali ją pagrįsti
O šiaip tai mes čia biškį pavystėm

sorry merginos
Grįžtam prie nekaloringų patiekalų