Įkraunama...
Įkraunama...

Apie tikėjimą matomu/nematomu

Mirabella, jūs esate be galo pozityvus, mielas žmogus smile.gif nenorėčiau griauti nei vieno žmogaus tikėjimo, taip, kaip sugriuvo manasis, bet seniau man susižavėjimą kėlę tokie patys dalykai, kokius jūs minite, išgaravo susipažinus su realybe per mokslinius straipsnius, tyrimus. Žinoma, mokslininkai apskritai kitokie žmonės, jų prigimtis logiška, racionali... Bet jų dėka supratau, kad visas stebuklas yra žmogaus smegenyse... Kurios anksčiau ar vėliau numiršta... Esu sukūrusi temą, turbūt po senu niku "Ar pasaulyje nebeliko stebuklų?", kur dar priešinausi gautai informacijai apie įvairius tyrimus KODĖL žmonės tiki antgamtinėmis jėgomis? Ne dėl to, kad jos egzistuotų... vat viską suvirškina mūsų smegenėlės. Jos priskiria keistus reiškinius dievui, stebuklui, nes taip jos kuria tvarką suvokime. Žmogus nelinkęs į chaosą, tiksliau jo smegenys, apdoroja, operuoja, kategorizuoja, ir yra viena vieta, kur sumetami tokie visokie žavingi reiškiniai, kaip vaiduokliai, dvasia, stebuklai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juvira: 09 sausio 2013 - 11:56
QUOTE(Juvira @ 2013 01 09, 11:54)
Mirabella, jūs esate be galo pozityvus, mielas žmogus smile.gif nenorėčiau griauti nei vieno žmogaus tikėjimo, taip, kaip sugriuvo manasis, bet seniau man susižavėjimą kėlę tokie patys dalykai, kokius jūs minite, išgaravo susipažinus su realybe per mokslinius straipsnius, tyrimus. Žinoma, mokslininkai apskritai kitokie žmonės, jų prigimtis logiška, racionali... Bet jų dėka supratau, kad visas stebuklas yra žmogaus smegenyse... Kurios anksčiau ar vėliau numiršta... Esu sukūrusi temą, turbūt po senu niku "Ar pasaulyje nebeliko stebuklų?", kur dar priešinausi gautai informacijai apie įvairius tyrimus KODĖL žmonės tiki antgamtinėmis jėgomis? Ne dėl to, kad jos egzistuotų... vat viską suvirškina mūsų smegenėlės. Jos priskiria keistus reiškinius dievui, stebuklui, nes taip jos kuria tvarką suvokime. Žmogus nelinkęs į chaosą, tiksliau jo smegenys, apdoroja, operuoja, kategorizuoja, ir yra viena vieta, kur sumetami tokie visokie žavingi reiškiniai, kaip vaiduokliai, dvasia, stebuklai...

Nezinau, man regis nevisai mane supratote, bet man tai ir nesvarbu. Gamta, iv gyvenimo "dovanos" yra absoliuciai realus dalykai. Tai galima dziaugtis tais realiais dalykais, kuriuos mato, kuria musu smegeneles, nebutina tai priskirt kazkam antgamtiska. As pvz karameliniam pyrage is Rimi nematau Dieviskumo, na bet po paraliais kai as ji valgau, pamirstu visus rupescius lotuliukas.gif
Na koks skirtumas, kad mirsim. Galim mirt ir ryt ir po savaites ir po kelesdesimt metu, na tai ar nera prasminga tas dienas pasidziaugti tuo, kas mums duodama, ka patys susikuriame.
Va apsiginsit magistra, argi tai nenuostabu? Kiek zmoniu niekada neturejo galimybes ir gebejimu to padaryti. Ir esme net ne pozityvizme (gyvenime yra visokiu spalvu ir visokiu ivykiu, tikrai ne tik pyragu valgymas ir ciauzymas ant ledo biggrin.gif ), bet svarbu pastebeti ir tuos realius malonius dalykus. As nezinau kodel zmones labiau nori verkti smile.gif Jie siekia materialiu dalyku, bet kai tai gauna suvokia, kad tai ka jie laike realiau uz bet ka realaus ir svarbiau uz bet ka svarbaus yra laikiniausia is visu laikinima. O pvz gamtos ciklai yra amzini ... Nera metu, kad neateitu pavasaris.
Papildyta:
Yra tokia istorija.

Pas Osho ateina zmogus ir sako: "As metu metus galvoju apie savizudybe, niekur nera prasmes". Osho jam atsake "tai eikite ir nusizudykite, kodel jus metu metus apie tai galvojate, eikite ir nusizudykite". Zmogus ispucia akis "Bet ka jus man sakote? Kaip tai? As metu metus aglvoju apie savizudybe ir ieskau kas mane padetu, ir ateinu pas jus pagalbos, o jus man liepiate nusizudyti". Osho "Suprantate jus vistiek mires, nes metu metu jus NEGYVENATE o galvojate apie savizudybe, todel imkite ir nusizudykite". Zmogus "Bet..."

Istorijos moralas toks, kad mes is prigimties is tiesu norim gyventi, bet paprasciausiai sau to neleidziam. Mintimis apie beprasmybe mes neleidziame sau tiesiog gyventi, o kadangi neleidziame tiesiog gyventi, tai ir nematome prasmes, nes negyvename o svarstome...Is tiesu mes labai trokstame, kad kazkas mus isgelbetu, kai issigelbejimas yra visai cia pat, galvoje.
Ir jeigu nematanciam prasmes kasnors pasiulytu nusizudyti (nes juk vistiek prasme nera) zmogus pasipiktintu ir sakytu "ka tu durnele cia paistai, juk as NORIU gyventi ir ieskau prasmes nors jos ir nematau".
Ne vien tikra yra tai, kas matoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 09 sausio 2013 - 12:20
QUOTE(Juvira @ 2013 01 09, 12:54)
Bet jų dėka supratau, kad visas stebuklas yra žmogaus smegenyse... Kurios anksčiau ar vėliau numiršta...
... vat viską suvirškina mūsų smegenėlės. Jos priskiria keistus reiškinius dievui, stebuklui, nes taip jos kuria tvarką suvokime. Žmogus nelinkęs į chaosą, tiksliau jo smegenys, apdoroja, operuoja, kategorizuoja, ir yra viena vieta, kur sumetami tokie visokie žavingi reiškiniai, kaip vaiduokliai, dvasia, stebuklai...

O kas priverčia smegenis galvoti?
Atsakyti
QUOTE(Takelis @ 2013 01 09, 13:45)
O kas priverčia smegenis galvoti?

Vaiduokliai ir ateiviai hihihi.gif
O jei rimtai-negi cia medicinos 6 metu kursus i viena posta sudeti?
Atsakyti
QUOTE(Juvira @ 2013 01 09, 13:54)
Žinoma, mokslininkai apskritai kitokie žmonės, jų prigimtis logiška, racionali... Bet jų dėka supratau, kad visas stebuklas yra žmogaus smegenyse...

Pati pasirinkai taip tikėti, paskui pati stresuoji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 09, 13:47)
Vaiduokliai ir ateiviai hihihi.gif 
O jei rimtai-negi cia medicinos 6 metu kursus i viena posta sudeti?

Na paaiškinkit nesusiprantančiam blink.gif , kas priverčia smegenyse vykti tam, kas ten vyksta?
Atsakyti
QUOTE(Takelis @ 2013 01 09, 14:32)
Na paaiškinkit nesusiprantančiam  blink.gif , kas priverčia smegenyse vykti tam, kas ten vyksta?

http://www_sos03_lt/.../Kas_yra_protas
Cia labai graziai parasyta, mastymas prilyginamas Sielai, kosmoso energijai biggrin.gif Patiko, kad tik pabaigoje parase, jog mus mastyti privercia tu nematomu atomu trintis(branduoli supa magnetinis laukas, visas jo judejimas panasus i zieda ir t.t., kazkaip panasiai, meniskai, o ne mediciniskai). lotuliukas.gif
Bet, manau, kad toks paaiskinimas jums turetu tikti 4u.gif
O va cia jau kur kas protingiau ir moksliskiau paaiskinta:
http://www.unimed.lt...as-ir-sveikata/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 09 sausio 2013 - 14:11
QUOTE(be rėmų @ 2013 01 09, 13:00)
Pati pasirinkai taip tikėti, paskui pati stresuoji smile.gif

Aš apskritai nepripažįstu to 'rinktis tikėjimą'. Tas pats, kas rinktis kokia pasaka tikėti. Arba tai yra ir egzistuja arba tas yra. O teigimas, kad gal yra, kad gal man atrodo nieko gero.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 09, 14:08)
http://www_sos03_lt/.../Kas_yra_protas
Cia labai graziai parasyta, mastymas prilyginamas Sielai, kosmoso energijai biggrin.gif Patiko, kad tik pabaigoje parase, jog mus mastyti privercia tu nematomu atomu trintis(branduoli supa magnetinis laukas, visas jo judejimas panasus i zieda ir t.t., kazkaip panasiai, meniskai, o ne mediciniskai). lotuliukas.gif
Bet, manau, kad toks paaiskinimas jums turetu tikti 4u.gif

o kas privercia tuos atomus judeti, kas sukuria magnetini lauka?

kas privercia nustoti plakti sirdi, kai tai vadinama naturalia mirtimi?

mokslas man kazkoks kosmosas biggrin.gif

Juvira, o nematyti niekur prasme tai jau gerai? Na kazkaip irgi alogiska laikyti savo egzistencija niekine, juoba, kad kiekvienas turim "misija" ir veiklas gyvenime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 09 sausio 2013 - 14:14
QUOTE(*Mirabella* @ 2013 01 09, 15:12)
o kas privercia tuos atomus judeti, kas sukuria magnetini lauka?

Magnetini lauka sukuria teigiami ir neigiami jonai, vienas kita ten stumia ir traukia, tokiu budu privercia judeti ir igyti forma. Stai kodel vaiduokliai neuzfiksuojami, nes ju nesudaro ne vienas atomas.
Dar viena straipsni idejau poste auksciau, perdedu cia
Mūsų organizmuose yra energijos gamybos sistema. Energija gaminama ląstelėse citoplazmoje, neefektyviai ir labai efektyviai – mitochondrijose. Mitochondrijos labai panašios į fizikų naudojamus dalelių greitintuvus. Mitochondrijų matrikse yra išrikiuota molekulių eilė, kuri formuoja elektronų pernešimo grandinę, kurios gale ir susidaro ATP (adenozintrifosfatas), cheminė medžiaga, kuri po to jau verčiama į mechaninę energiją raumenyse ir panaudojama kitoms vidinėms organizmo reikmėms. Nuo mitochondrijų kiekio ląstelėse, jų kokybės, jų darbo kokybės priklauso energijos lygis, kuriuo mes disponuojam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 09 sausio 2013 - 14:19
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 09, 14:16)
Magnetini lauka sukuria teigiami ir neigiami jonai, vienas kita ten stumia ir traukia, tokiu budu privercia judeti ir igyti forma. Stai kodel vaiduokliai neuzfiksuojami, nes ju nesudaro ne vienas atomas.
Dar viena straipsni idejau poste auksciau, perdedu cia
Mūsų organizmuose yra energijos gamybos sistema. Energija gaminama ląstelėse citoplazmoje, neefektyviai ir labai efektyviai – mitochondrijose. Mitochondrijos labai panašios į fizikų naudojamus dalelių greitintuvus. Mitochondrijų matrikse yra išrikiuota molekulių eilė, kuri formuoja elektronų pernešimo grandinę, kurios gale ir susidaro ATP (adenozintrifosfatas), cheminė medžiaga, kuri po to jau verčiama į mechaninę energiją raumenyse ir panaudojama kitoms vidinėms organizmo reikmėms. Nuo mitochondrijų kiekio ląstelėse, jų kokybės, jų darbo kokybės priklauso energijos lygis, kuriuo mes disponuojam.

Gal pasirodysiu visai lepse biggrin.gif bet ar nematerialus daiktai gali tureti atomus? Na pvz oro sroves jos turi kokius atomus ar ne?
Ir kodel tie jonai stumia vienas kita ir traukia, kodel jie na nera statiski blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Juvira @ 2013 01 09, 16:11)
Aš apskritai nepripažįstu to 'rinktis tikėjimą'. Tas pats, kas rinktis kokia pasaka tikėti. Arba tai yra ir egzistuja arba tas yra. O teigimas, kad gal yra, kad gal man atrodo nieko gero.

Bet juk visi tikėjimai ir yra pasakos, ar ne taip? Kad ir moksliniai argumentai. Na gerai, kažką bandoma pagrįsti, įrodyti, bet juk tai tik mažytė dalelė viso aplink mus supančio pasaulio, visa kita neįrodoma, nepaaiškinama ir pan. Tas pats ir su religijom, juk dažnai vienos religijos mokymas prieštarauja iš esmės kitam smile.gif
Atsakyti