Įkraunama...
Įkraunama...

Apie tikėjimą matomu/nematomu

QUOTE(*Mirabella* @ 2013 01 09, 16:28)
Is esmes galima irodyti bet kuri teigini, net ir ta, kuris yra neteisingas. Zmogaus racionaluji suvokima galima "apmuilinti".

Pvz issauta strele juda ar ne? Zmogaus akimis ji juda. Filosofo akimis Ne.

"Lekianti strėlė dabartiniu momentu nejuda, o kybo ore ir nenutolsta tokiu atstumu. Ir taip yra kiekvieną momentą. Kadangi laikas susideda iš momentų, vadinasi, strėlė nė kiek negali pajudėti į priekį, o visą laiką yra rimties būvyje.

Žemėn mestas grūdas nesukelia garso; vadinasi, be garso turėtų išbirti ir maišas grūdų, nes kaip visuma galėtų sukelti garsą, jei jo nesukelia nei viena jo dalis? O išberiamas grūdų maišas sukelia garsą.

Kai daiktas juda ir turi nueiti tam tikrą kelią, pirmiausia jis turi įveikti pusę to kelio, paskui pusę likusios jo dalies, paskui pusę likučio ir taip iki begalybės. Kad ir koks trumpas būtų tas kelias, jis visada privalo įveikti begalinį skaičių atkarpų, o per baigtinę laiko trukmę šito padaryti neįmanoma, vadinasi, judėjimas yra negalimas."

Tai, kad galima irodyti bet koki teigini zino, ne tik filosofai, bet ir literatai. Ar mokyklos laikais nerasydavot tekstu analiziu, kur jums buvo rasomi pazymiai uz tai, kad PARASYTUMETE, KA ANOT LITERATUROS KRITIKU MASTE AUTORIUS : )))) ir kaskart gaudavot mazesni pazymi kai jums atrode kitaip. Bet argi nesipiktindavot tarpusavyje su klasiokais, akcentuodami, kad autorius mires ir is kur ta mokytoja po paraliais galetu zinoti, ka autorius maste : )))

Fizikais nepasitikiu  biggrin.gif

O turite aiškų, logišką ir nuoseklų mąstymą smile.gif Gal kada teks persigvoti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Juvira @ 2013 01 09, 17:12)
Gal galėtum tą  nuorodą dar kartą įvesti?

Be Higgso bozono nebūtų ir mūsų

Jis mokslo istorijai svarbus ne tik todėl, kad patvirtina fizikų teorijas, bet ir tuo, kad be jo šiandien mūsų nebūtų.

Prieš keliolika milijardų metų, sąveikaudami su kitomis dalelėmis, Higgso bozonai suteikė joms masę. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad be to nebūtų susidariusios žvaigždės, planetos, nebūtų atsiradusi ir gyvybė. Kaip teigia CERN mokslininkai, dalelės, iš kurių sudaryta visata, būtų likusios tarsi „sriuba“.

„Šiuo atveju Higgso teorija yra patraukliausia, pati paprasčiausia, siekiant paaiškinti, kodėl kūnai turi masę. Galbūt gamta galėjo pasirinkti ir sudėtingesnį modelį, ne tik pasiūlytą profesoriaus P. Higgso, bet yra ir kitos teorijos, kurios galėtų tai paaiškinti. Taip kad gamta būtų pasirinkusi kitą teoriją, ir masė vis tiek egzistuotų, nes tai yra eksperimentinis faktas. O jeigu būtų pripažinta, kad masės, kaip tokios, iš viso nėra, tai tada nebūtų ir kam svarstyti šios problemos, nes vargu ar galėtų susiformuoti kokie nors kitokie materijos gniužulai“, – tikino fizikas J. Vaitkus.

<...>
Kaip viskas prasidėjo? Moksle šiuo metu palankiausiai vertinama Didžiojo sprogimo teorija, kurią 1927 metais pirmasis pasiūlė Belgijos kunigas, astronomas Georges Lemaitre`as. Anot jo, visata susikūrė iš vieno taško, po „pirminio atomo“ sprogimo. Vėliau per kelias sekundės dalis susidarė mikrodalelės, žvaigždės, planetos ir visa kita, ką matome šiandien.

Taigi mokslininkams reikėjo atkartoti mažytę Didžiojo sprogimo kopiją, kad pamatytų, ar Higgso bozonas – pirminė dalelė – egzistuoja. Tam pasitelktas CERN esantis Didysis hadronų kolaideris (LHC), kitaip – dalelių greitintuvas. 26 kilometrų ilgio požeminiame vamzdyje protonai paleidžiami skrieti beveik šviesos greičiu – per 11 tūkst. kartų per sekundę. Skriedami iš priešingų pusių, protonai, lyg dideliu greičiu lekiantys automobiliai, susiduria ir sprogsta. Tikėtasi, kad iš šių sprogimų išlėks Higgso bozonai. Kiekvieną sekundę įvyksta 600 tokių susidūrimų.

Tuo paciu atsakiau ir iklausima, o kas sukure Dieva-tai pirminis sprogimas, sprogo vienut vienutelis atomas.
Vel gi, kyla klausimas, o kas ta vieninteli atoma sukure lotuliukas.gif
Straipsnis cia
http://www.ve.lt/nau...monijai-790874/
Visas straipsniu apie Dieviskaja dalele ciklas:
http://www.ve.lt/zym...viskoji-dalele/
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 09, 18:10)
[color=blue]Be Higgso bozono nebūtų ir mūsų

Jis mokslo istorijai svarbus ne tik todėl, kad patvirtina fizikų teorijas, bet ir tuo, kad be jo šiandien mūsų nebūtų.

Straipsnis cia

Taigi, pirmas atomas, Higgso bozonas, kas juos sukure 4u.gif Ne mokslininkai mirksiukas.gif Kad ir kokie jie ten gudruciai butu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 09, 19:10)
Straipsnis cia
http://www.ve.lt/nau...monijai-790874/
Visas straipsniu apie Dieviskaja dalele ciklas:
http://www.ve.lt/zym...viskoji-dalele/

hi.gif
Kaip ten bebūtų, bet sąmoningumo vaidmuo peršasi pirmiau, nors tu ką biggrin.gif
Beje, ir tie bozonai nėra mažiausia dalelė, nes mokslas jau kasasi giliau.
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2013 01 09, 18:28)
Tai, kad galima irodyti bet koki teigini zino, ne tik filosofai, bet ir literatai. Ar mokyklos laikais nerasydavot tekstu analiziu, kur jums buvo rasomi pazymiai uz tai, kad PARASYTUMETE, KA ANOT LITERATUROS KRITIKU MASTE AUTORIUS : )))) ir kaskart gaudavot mazesni pazymi kai jums atrode kitaip. Bet argi nesipiktindavot tarpusavyje su klasiokais, akcentuodami, kad autorius mires ir is kur ta mokytoja po paraliais galetu zinoti, ka autorius maste : )))

SUPER išdėstei konkrečiai šią mintį.

QUOTE(*Mirabella* @ 2013 01 09, 14:18)
Istorijos moralas toks, kad mes is prigimties is tiesu norim gyventi, bet paprasciausiai sau to neleidziam. Mintimis apie beprasmybe mes neleidziame sau tiesiog gyventi, o kadangi neleidziame tiesiog gyventi, tai ir nematome prasmes, nes negyvename o svarstome...

Aš tik dabar permetu akimis trijų dienų postus, bendro konteksto nesekiau, bet kai kurie perliukai išties įdomūs.

Kaip įdomiai išdėstyta mintis.
Juk paprastai dėstoma, galvojama, kad neleidžiam sau mirti.
Argi ne taip - vaikštom pas gydytojus, gydomės, ieškom ligų, kad jas įveikti, dirbame, kad maisto turėtume ir badu nemirtume... ir t.t.... ir t.t....

O kas gi mąsto taip, kaip išdėstė Mirabella? Kad patys neleidžiame sau gyventi? smile.gif

Jo, daug čia jūs panarstėte energijas ir visas daleles...

Nors man mokykloje pagal įdomumą fizika buvo antra po geometrijos, tačiau gilintis į visa tai smulkmeniškai, ką rašėte, noro nejaučiu.

Tiems, kurie susiejo savo gyvenimą su fizika, arba tik dabar gilinasi į ją, tai, be abejo, įdomu ir svarbu.

Bet realus GYVENIMAS yra visų susipažintų mokslų, patirties, gyvenimiškų situacijų, kasdienio gyvenimo miksas.

Yra laikas mokytis, studijuoti, ir yra laikas GYVENTI.

GYVENIME kiekviena diena atneša kažką naujo. Pagal situacijas taikai tai vieną mokslą, tai kitą, ir jau ne su konkrečiomis formulėmis, o tai, ką visų savo mokslų ar žnių dėka jau jauti. Ne kiekvienas mokslas mums duoda pajautą, to mokslo atskirų sričių pajautą.
Juk gyvenimiškoje situacijoje nepradedi spręsti fizikos uždavinuko smile.gif Visi, spręsti anksčiau, tavy palieka pėdsaką, ko pagrindu ir GYVENI. Net nejauti to.

Bet visų šiame forume diskutuotų minčių pagrindą man asmeniškai vainikuoja senos pažįstamos išsakyta mintis - "Viena mintis be žmogaus negalima".

"Kiekvienas atskiras žmogus - pasaulis savyje,
ir lyg žvaigždė - skaisčiai šviečiąs tik atstume
".
(V.M.)
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 01 12, 02:59)
Bet visų šiame forume diskutuotų minčių pagrindą man asmeniškai vainikuoja senos pažįstamos išsakyta mintis - "Viena mintis be žmogaus negalima".

"Kiekvienas atskiras žmogus - pasaulis savyje,
ir lyg žvaigždė - skaisčiai šviečiąs tik atstume
".
(V.M.)

Va taip zmogus nenoredamas ir gali patekti i garsiu filosofu sarasa lotuliukas.gif Gal po keliu tukstanciu metu kas nors remsis mano tuo sakiniu lotuliukas.gif

Man patinkantis posakis(nezinau kieno): "zmogus per klystkelius suranda tikra kelia" drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Stengiuosi juo remtis, viska isbandyti(aisku, proto ribose, kokiu narkotiku ni ni-sociai klystkeliu ir be ju biggrin.gif )
Atsakyti
Padėkite... Mirties baimė pas mane visai išbujojo. Pajutau jos realumą. Seniau galvodavau - mirsim, bet kada nors... Neapibrėžtame laike. Net ne laike, o kažkaip... Kažkada.

Dabar supratau, kad tikrai mirsiu, neišvengiamai. Toks finalas. Mano gyvenimo rezultatas. Nieko nesinori, tik miegoti. Bijau susitikti su žmonėmis, nenoriu eiti pasidažyti, susitvarkyti kambario, nes mąstau - o kam, vitiek mirsiu... Bijau susitikti su savo mylimiausiu, brangiausiu vaikinu, galvoju - kam...? Vistiek mes būsime išskirti kažkada.

Noriu eiti pas gydytoją, kad sumažintų nerimą, bet vėl galvoju - kokia prasmė, koks skirtumas...

Ar mane dėl to uždarys į durnyną?
Atsakyti
QUOTE(Juvira @ 2013 01 12, 20:27)
Ar mane dėl to uždarys į durnyną?

Ne. Israsys AD(antidepresantus).
Atsakyti
Kad jau ir taip vienus geriu.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 12, 19:30)

Taip, ir problemos nėra. Kažkada ir man išrašė,kai buvau sunerimusi dėl artimo ligos, kuri įvardijama kaip nepagydoma, bet čia tik statistika. Tuo metu reikėjo tiek nedaug, o tuo pačiu daug-tikėjimo, vilties. Problema-nerimas išlindo po 10 metų ir trigubas , kai artimas susirgo daug pavojingesne liga. Kažkodėl man atrodo, kad skubama skirti AD nepasikapsčius iki priežasčių, nepasigilinant į tolimesnes pasekmes, neįspėjus paciento, kas jo laukia vienu ar kitu atveju.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 08, 07:25)
Apie KGB metodus, tiesa pasakius, as zalio supratimo neturiu ir nebijau to prisipazinti drinks_cheers.gif Reikes praplesti savo akirati ir pabandyti paieskoti per google.
Apie jusu uzverbuota drauge... Nezinau, kaip kitoms, bet man toks logiskas klausimas kilo: kam Armijai reikia sapnu pagalba verbuoti padeveta, pagimdziusia du vaikus, praradusia sportine forma, pagyvenusia seimos moteriske, vietoj to, kad kad sapnu pagalba gali verbuoti 18mecius jaunus, sportinio pasiruosimo vaikinus? Cia ka-Amerijos Armija eme verbuoti visokias klipatas, nes jaunimas netiki tokiais dalykais ir per sapnus ju neina paveikti? biggrin.gif
Uzduosiu viena klausima-kas neiprasto toje ligonineje, kur gulejo drauges mama, krito jums i akis?
Aciu, su mastanciais diskutuoti labai malonu, nesvarbu, kurioje barikadu puseje aponentas stovi aciuks.gif 

Tai klausimas, kuris man irgi baisus ir neduodantis prasmes. doh.gif Suprantu, kai zmogus gimsta ir senatveje mirsta, tai tikrai visa ko pradzia ir pabaiga. Manau, kad mirciai kiekvienas senolis subresta, ji tampa nebaisi, su ja susigyvena, nesidomedami, kur paskui keliaus-pas Dieva, i kosmosa ar tiesiog supus zemeje. Tuo tarpu, kai mirsta mazi vaikai, jauni zmones-man visada nori rekti, kodel Dievas toks negailestingas, kodel palieka senius kreteti sioje zemeje, o pasiima graziausius ziedus, pries tai dar pakankine(liga, trauma, tevu nemeile) doh.gif Bandziau mastyti, gal mes, krikscionys, pasirinkome ne ta Dieva? Bet pasiziurejus, kiek mirsta musulmonu, kokie gamtos kataklizmai vyksta tarp budistu ir induistu, kai zuva vel nekalti vaikai, suprantu tik viena-Dievas tik energija, tai kuriamoji ir naikinamoji galia, be jausmu, be emociju, net be...minciu. Malda-tai sukurta paciu zmoniu kaip psichologinis saves guodimo ir raminimo metodas. Saviitaiga. Juk minties galia isties didele, ji zmogu irgi tiek nuzudyti gali, tiek pagydyti. drinks_cheers.gif Ir pasakysiu ranka prie sirdies pridejusi, as TIKIU Dievu, ne ta energija, o tuo seneliuku ant debesies, as nuosirdziai meldziuosi, is sirdies. Ir man buna tada labai lengva. wub.gif
P.S. vaiduokliais, velniais, baubais as vis tiek netikiu, nors jus mane uzmuskit. blush2.gif

Sena pazistama labai stipri psichologiskai ir dvasiskai, jei jos nekabina jokie vaiduokliai ir ateiviai, tai tuo labiau zmoniu ji nebijo ir ja isesti ne taip paprasta lotuliukas.gif Kol temoje bus bent vienas MASTANTIS zmogus, kad ir kitos pozicijos, tol ir ji bus temoje, nes per diskusijas atsiranda ir moksliniai isradimai 4u.gif

Mano tevas serga veziu. Paskutine stadija. Ne siandien, tai ryt iseis jis. Paklausiau onkologu apie netradicines medicinos gydomaji poveiki, apie visokius papildus, kuriu pilna dabar internete, apie vezio gydyma sodos dozemis-as nekukli ir nebaili, taip kaip diskutuoju su jumis drasiai, taip ir onkologu tiesiai sviesiai paklausiau. Syptelejo jie ir atsake, jei butu veiksmingi tie gydymai, kad bent simtaja dalimi, tai farmacija, kuri bizni daro net is oro, tikrai griebtusi tu metodu. Juk lengviau zmogui israsyti 100 piliuliu ir is ju uzdirbti pinigus, nei kad pjaustyti kasdien zmogu ar nuodyti ji chemija.
To atsakymo man pakako.

Kalbant apie visokias laidas, net per rimtas tv, tai, manau, kad cia siekiama zmonems sukelti panika, baimes jausma, pvz, kaip su ta pasaulio pabaiga ir maju pranesystemis, juk rode per Discovery labai rimtai, pati maciau, juk tokius zmones paskui lengva valdyti, jie nesirupins nei kainu kilimu, nei darbu netekimu, viena mintis jiems galvoje tebus-kaip nemirti, kaip isgyventi nuo vaiduokliu, nuo pasaulio pabaigos. Stai kodel tukstanciai zmoniu pasaulio pabaigos diena vaziavo ir slepesi Amerikos kalnuose.

jei farmacija naudotusi tais lengvais isgydymo budais piliulemis,tai tektu atsisakyti chemiju bei kruvos kitu piliuliu vezininkam.pasidomekit kiek kainuoja viena chemijos doze,kiek tukstantuku.tiek neuzdirbsi is piliuliu niekada
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 08, 09:25)
Pasidomejau apie KGB.
http://www.akiraciai...griuties-metais
Apie verbavima per sapnus nieko neraso. Uz tai KGB lengvesniu metodu verbavo zmones:
Vieną kitą atvykusį mėginta užverbuoti, prieš verbuojant mėginta sukompromituoti. Taikyti labai primityvūs metodai: vienam pakišdavo moterį, kitam – kontrabandą.. Analizuojant archyvus ir pokalbius su buvusiais verbuotojas, atrodytų, sėkmė kagėbistų nelydėjo, nes po chruščiovinėje imperijoje vengta bloginti santykius su Vakarais.

Susilpnėjus kontrolei, visose imperijos institucijose tapo įprasta prisirašinėti sau nepadarytus darbus. KGB čia ne išimtis. Pasirodęs horizonte pasirodęs Santaros-Šviesos sukėlė nemažai KGB galvos skausmo, mat šis judėjimas sulaukė plataus Lietuvos intelektualų susidomėjimo. Jų leidiniai įvairiais kanalais patekdavo į Lietuvą. KGB rūpėjo išaiškinti tos ir nelegalios Lietuvos spaudos patekimo į Vakarus kanalus. Tam siekta panaudoti išeivių gimines, gyvenančius Lietuvoje. Užverbuotam sudarydavo sąlygas išvykti į Vakarus.

Vadinasi, KGB daug lengviau zmogui pazadeti isvykti i uzsieni uz parsidavima KGB, nei kad bandyti paveikti ji per sapnus.
Dar patiko mintis, jog pati KGB skleide erezijas apie jos galia, tokiu budu laike zmones pastovioje baimeje. Mat ne vienas nezinojo, ar salia jo esantis kolega-ne KGB agentas.

Nu bet zinokit, kuo daugiau skaitau apie KGB, tuo man idomiau darosi thumbup.gif Susipazinimui 4u.gif
http://www.genocid.l..._Anusauskas.htm

kiekvienas cia galim pridet kruvas nuorodu ir i savo puse traukti virve,nes kiek nuomoniu,tiek tu laidu, straipsniu,knygu ir pan. KGB ne isimtis. jusu nuorodos nieko neirodo
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 12, 20:30)

antidepresantus nutrauks, o problema liks. stebuklingu piliuliu deje nera. islenda problemos bet kada vel. tada vel antidepresantais slopint,nustumt i sali, tai jau uzburtas ratas.
Atsakyti