Įkraunama...
Įkraunama...

Autizmas ir DAN (nugalėkime autizmą kartu)

Sveikos mamytes, noreciau pagalbos, informacijos apie autizmas, kokiu turitte sunkumu ir pns. Auginu triju su puse metu berniuka, kuriam yra itariamas autizmas, lankome terapija, taip pat zadam lankyti aba terapija. Mano berniukas nekalba, bet naudoja savo kalba bendraudamas. Moka kelata zodeliu, neturi jokiu keistu polinkiu, nedaro keistu dalyku ir pns, juda kaip normalus tokio amziaus vaikas, bendrauja su zmonemis, yra inteligentiskas, protingas, visalaika pasakys aciu, pazysta skaicius keleta raidziu, svesaforo spalvas, nera tokiu keistu dalyku kurie primintu autizma, Musu problemes yra su daktarais, su galvos plovimosi, su puoduku, Gyvenu Vokietijoje, mums atliko tomografija- vikas gerai, genetini tyrima- viskas gerai, o vat su magnetiniu rezonancu- kazkas negerai. Buvom pas ausu daktara, sake kad gali buti uzsikimsusi vidine ausis, t, y, atsirade kresuliukai, kuriuos reikes pasalinti, ir ides kazkaki daigta kad neatsirastu vel. Labai tikuosi kad gal but del tu kresuliuka mano vaikutis negali kalbeti ir viskas po tos operacijos susitvarkys su kalba, aisku nenoriu neigti, kad jis neg ali byti autistas, todel prasau jusu pagalbos,
Atsakyti
QUOTE(Karutistutis1 @ 2013 09 25, 15:45)
Sveikos mamytes,  noreciau pagalbos, informacijos apie autizmas, kokiu turitte sunkumu ir pns. Auginu triju su puse metu berniuka, kuriam yra itariamas autizmas, lankome terapija, taip pat zadam lankyti aba terapija. Mano berniukas nekalba, bet naudoja savo kalba bendraudamas. Moka kelata zodeliu, neturi jokiu keistu polinkiu, nedaro keistu dalyku ir pns, juda kaip normalus tokio amziaus vaikas, bendrauja su zmonemis, yra inteligentiskas, protingas, visalaika pasakys aciu, pazysta skaicius keleta raidziu, svesaforo spalvas, nera tokiu keistu dalyku kurie primintu autizma, Musu problemes yra su daktarais, su galvos plovimosi, su puoduku, Gyvenu Vokietijoje, mums atliko tomografija- vikas gerai, genetini tyrima- viskas gerai, o vat su magnetiniu rezonancu- kazkas negerai. Buvom pas ausu daktara, sake kad gali buti uzsikimsusi vidine ausis, t, y, atsirade kresuliukai, kuriuos reikes pasalinti, ir ides kazkaki daigta kad neatsirastu vel. Labai tikuosi kad gal but del tu kresuliuka mano vaikutis negali kalbeti ir viskas po tos operacijos susitvarkys su kalba, aisku nenoriu neigti, kad jis neg ali byti autistas, todel prasau jusu pagalbos,

Sveika, mano autistukas nuo 5 metų skaito, kalba angliškai, groja fortepijonu, ne visi autistai turi protines negalias, mūms didžiausia problema yra emocijos, jis jas suvaldo sunkiai, dažnai verkia, išsigąsta, nesupranta kitų vaikų juokų, jam visada atrodo kad iš jo juokiasi. Ir yra dalinis kalbos neišsivystimas. Linkiu, kad jum viskas išsispręstu, bet jeigu pripažins autizmą, juk svarbiausia nenuleisti rankų, daug dirbant galima pasiekti neblogų rezultatų, ir vaikeliui gyvenimas bus truputi lengvesnis. Sėkmės jums, ir tikiuos kad viskas bus gerai.
Atsakyti
Labai smagu girdeti kad Jusu sunelis toks gabus. Mano sunui Su emocijom viskas normaliai. Norejau Paklaust o kaip siaip Jusu Vaikas Atrode 3 metu , ar plika akimi Buvo Galima matyt kad jis nera toks Koks Turetu buti. Nu as ziuriu i savo Vaika ir niekaip nesuprantu Kodel jam yra itariamas autizmas. Aisku jis nekalba Tai daug ka keicia yra nelenga Bet meldziu Dievo kad Tai galbut del tos ausytes, Gi kiekviena motina Nori kad Jos vaikelis Butu Sveikas.
Atsakyti
QUOTE(Karutistutis1 @ 2013 09 26, 22:33)
Labai smagu girdeti kad Jusu sunelis toks gabus. Mano sunui Su emocijom viskas normaliai. Norejau Paklaust o kaip siaip Jusu Vaikas Atrode 3 metu , ar plika akimi Buvo Galima matyt kad jis nera toks Koks Turetu buti.  Nu as ziuriu i savo Vaika ir niekaip nesuprantu Kodel jam yra itariamas autizmas. Aisku jis nekalba Tai daug ka keicia yra nelenga Bet meldziu Dievo kad Tai galbut del tos ausytes, Gi kiekviena motina Nori kad Jos vaikelis Butu Sveikas.

Vaikai autistukai iš išvaizdos niekuo nesisikiria nuo sveikų vaikų, maniškis taip pat nesiskyrė, ir net dabar (jam 10 metų)kai sužino kad jis autistas iš karto klausia kuo tai pasireiškia, nes žiurint net nepanašu kad jam kas nors negerai, viskas pasimato kai pradeda kalbėti ir išlenda emocijos. Jei pas vaikelį yra tik nekalbėjimas, tai dar nereikia nusiminti. Aš pažįstu vaiką kuris nekalbėjo iki 4 metų, na tik savo kalba, o paskui su logopedo pagalba kai prakalbo tai iš karto sakiniais ir net nešveplavo. Reikia tikėti kad viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(E.K.O. @ 2013 09 20, 01:19)
Sveikos. Mano penkiametis taip pat yra autistas.  Gyvename UK, cia ir buvo pripazinta s negalavimas/liga pediatro. Rasote, kad Anglijoje specialistai geri ir pan. Na... NOrs mes jokios pagalbos nesulaukiam. Einam pas kalbos specialistes , kuri praleidzia su juo 45min-1h. Pazaidzia, bei pavarto paveikslelius. Dar mokykloje sunui paskyre padejeja kuri pirmus metus buvo su juo rytais, o dbr bus per visa diena, bet kiek supratau, ji taip pat pades klases auklytei ir kitus vaikus priziureti. Isvada tokia, arba as nezinau kur kreiptis ir ieskoti arba apie lb gerus specialistus esancius UK tai tik ispustas burbulas. Na, dar mokykloje prasiau sunui suteikti Statement, bet viskas cia taip ilgai tesiasi, tai jei gausit Statement, gal tada bus galima daugiau ko reikalauti.
Mes taip pat UK.Pagalba UK siektiek skiriasi nuo Lietuvoje.Musu vaikui taip pat 5metai.Logopedas ateina i jo mokykla karta per savaite.Turi asistente,kuri jam padeda.Niekas cia nesivercia per galva ,kad vaika zut but pakeisti.Va cia ir esme,Lietuvoje stengiasi is vaiko isspausti,kad butu savarankiskas,nesukeltu problemu aplinkiniams ir t.t.,o UK jis geras toks koks yra,nes jam suteikiama pagalba visur ,mokykloje,yra specialios autistu bendruomenes ir t.t.
Mes cia buvom susirade lietuve logopede,jei norite sake ,kad vaikas kalbetu,koreguoti jo elgesi,taip imanoma padaryti tik Lietuvoje.
Cia UK gerai tas ,kad i mano vaika neziuri kaip i nenormalu vaika.Nezinau i kokia mokykla reiktu leisti mano vaika Lietuvoje ir ar jis turetu asistente visa diena?
Atsakyti

Cia UK gerai tas ,kad i mano vaika neziuri kaip i nenormalu vaika.Nezinau i kokia mokykla reiktu leisti mano vaika Lietuvoje ir ar jis turetu asistente visa diena?
[/quote]
Na o Lietuvoje tai neįmanoma, į juos žiuri visai kitaip, vadina keistuoliais, o apie asistentę visai dienai nėra nė ko svajoti. Sėkmės jums. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2013 01 23, 17:04)
O nesat nieko girdėję apie organizmo biokorekciją autistams?
Yra pasaulyje tokia gydytojų grupė psichologų ir holistinės medicinos atstovų, kurie gydo autizmą organizmo biokorekcijos būdu. Kitaip sakant gydo tai patys tėvai, tačiau gydytojai teikia visokeriopas konsultacijas. Nes darbo tėvams yra daug.
Tokių gydytojų nėra daug, daugiausia yra JAV, tačiau viena yra Ukrainoje ir Tedžikistane viena.
Visa sistema yra tokia, kad daugelio tyrimų atveju paaiškėjo, kad autitiniams vaikams yra probelemų su žarnynu ir kitom cheminėm medžiagom. T.y. tegiama, kad jų oraganizme yra per daug vario ir per mažai cinko. Be to vartojant maistą su gliutenu ir kazeinu (grūdai ir pienas) jų organizme gamiasi opiunatai ir morfinas. Dėl to kad tos medžiagos nepakliūtų į smegenis smegenis pradeda jas blokuoti. Blokuodamos nebegauna reikiamų medžiagų ir pradeda "badauti". Čia duodu nuorodą į knygą kuri vadinasi "Vaikai, kurių semgenys badauja".
Koks gydymo būdas. Visų pirma griežta dieta be gliuteno, kazeino, cukraus, sojos, mielių ir kitų produktų, kurie yra narkotikai vaikui.
Antras etapas yra "chelirovanie" (tai išvestinis žodis rusiškai iš angliško, tad nežinau kaip skambėtų lietuviškai) t.y. sunkiųjų metalų išvalymas iš organizmo.
Ir toliau natūralūs maisto papildai, kurie turi savyje reikiamus vaikui mineralus.
Įspūdingiausia yra tai, kai pamatai kokius vaikus išgydo šis metodas.
Tėvų patirtis, filmuota medžiaga tiesiog įtikina. Kai kurie vaikai vos po kelių mėnesių griežtos dietos ir maisto papildų, pradeda žiūrėti į akis, nustoja įsterikuoti ir pradeda kalbėti. Kai kuriems prireikia ne mėnesių, o metų ar 3 metų. Bet pagerėja visiems.
Tokių išgijusių vaikų yra tikrai daug ir jie yra didžiausia viltis.
Visa bėda yra tame, kad Lietuvoje niekas apie tai rmtai nežino. Kažką girdėje, bet net nesigilina. Todėl rasti specialistą kuris padėtų nustatyti dietą ir papildų normas deja nėra. Visi kam užsimeni apie tai, pradeda aiškinti, kad tas metodas netinka, o va jų metodas yra pats geriausias.
Tačiau vilčių yra, nes amerikiečiai dirba nuotoliniu būdu, į ameriką galima siųsiti ir analizus ir testus užpildyti ir reikiamus papildus įsigyti. Tik reik viską tikrinti, reikia bendrauti su žmonėmis kurie jau praėjo kelią ir pasveiko. Jie tikrai viską žino kaip. Duoda nuorodas į patikimus šaltinius.
Vienas tėvas amerikietis, rekomenduoja. Kad kai ateini pas gydytoją visų pirma reikia klausti kiek vaikų jis yra išgydęs, ne teoriškai žino, o kiek konkrečiai yra išvydęs. Tai yra pagrindinis rodiklis.

Ką reiktų daryti iš pat pradžių. Tai pasaidaryti visus reikiamus analizus. Kraujo, plaukų, šlapimo ir iš.. plius maisto netoliaravimo testą.
visa esmė ta, kad kraujo tyrimai, kuriuos čia daro neduoda tų medžiagų ataskaitos, kurių mums reikia.
Mums reikia žinoti cinko kiekį, vario kiekį. Mums reikia žinoti ar organizme nėra givsidabrio. Reikia žinoti ar yra žarnyno grybelis candida.
Maisto netoliaravimo testas taip pat turi būti ne kraujo, nes kraujo testą kur daro, tai rodo tik alerginę reakciją, o ne toliaravimą.
Rašoma, kad tėvai kurie pasidarė išsamius testus, yra žymiai labiau motyvuoti laikytis griežtos dietos. Kiti tėvai dažvai pameta kelią pusiaukelėje, vos vaikui šiek tiek pagerėja jie nustoja laikytis dietos.
O ten net jei vaikas rado ir suvalgė bent vieną sausainį, jis atmetamas keliom savaitėm ar net mėnesiams atgal ir viską vėl reik pradėti iš naujo.

Me patys esam tik kelio pradžioje. Aš pusę metų rinkausi visą informaciją apie šį gydymo metodą, skaičiau knygas, portalus ir bendravau su tėvais, kurių vaikai jau yra pilnai pasveikę.
Susidariau planų, tyrimų sąrašą. Tačiau nerandu gydytojo, kuris būtų vedlys šiame kelyje. O be jo baisu padaryti ką nors ne taip. nepadauginti dozių ir pan.
Esu nusižiūrėjusi konsultantą amerikoje, kuris dirba nuotoliniu būdu, skypu. Tačiau vis dar tikiuosi ką rasti Lietuvoje.
Dėl to ieškau, kad gal būt jau kas nors gerokia labiau pažengę yra šiame metode nei mes. Kas jau senai laikosi grižtos dietos, žino kur pasidaryti reikiamus tyrimus ir kas galėtų profesionaliai juos pakomentuoti.

O jei ne, tai kaip tik ką žinosiu ir pasieksiu, viską pranešiu čia.


labas.esu nevylty...mano berniukuj katik diagnozavo mum 6 metai...nekalbam, iki siol buvo misrus raidos sutrikimas.... norisi mirti kai matai kaip vaikas verkia gaves elementariausia darba... prasau patarkit ka daryt...gal jau Jums pasiseke siuo budu kazka pasiekti? mums db rekomenduoja ABA programa...
Atsakyti
QUOTE(jurgituteee @ 2014 06 01, 21:32)
labas.esu nevylty...mano berniukuj katik diagnozavo mum 6 metai...nekalbam, iki siol buvo misrus raidos sutrikimas.... norisi mirti kai matai kaip vaikas verkia gaves elementariausia darba... prasau patarkit ka daryt...gal jau Jums pasiseke siuo budu kazka pasiekti? mums db rekomenduoja ABA programa...

Isivaizduoju kaip turetu but sunku... stiprybes jum mamytes. o as tik noreiau suzinoti kokio amziaus vaikam prasideda autizmo sindromas? kuom jis pasireiskia? zinau kad mum dar ankstoka apje tai galvit (11 men) bet mazylis megsta trankyt galva u kedutes atlosa ir pan. skaiciau kad tai gali but autizmo simptomas...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

mano sunui iki 1,6 menesiu viskas buvo gerai... normalus, sveikas, judrus vaikas. Gime sese ir prasidejo doh.gif tuomet dar persikrausteme i kita buta, tuomet bandeme pradeti lankyti darzeli doh.gif kalba ne tik kad sustojo, bet ir sugrizo atgal... atrodo su juo kalbi, bandai jam kazka paaiskinti, o jis tik ziuri i viena taska. Su kitais vaikais visiskai nebendrauja (isskyrus tuos atvejus, kai sese ikyriai ji kviecia zaisti).

Autizmo mums dar nediagnozavo... kolkas ilgose eilese pas vaiku psichologa esame, tada kursas pas logopeda, o tuomet raidos centras.

Nezinau kaip su juo dirbti, kaip ji man paciai lavinti... kartais norisi tiesiog nuleisti rankas, bet blogos mintis nueina, stojiesi ir toliau nori daryti, padeti jam.

Pastebejau, kad bendraudamas su sunimis pradeda tarti sava kalba garsus... bandysime pas vyro seseri dazniau vezioti (turi dideli ir labai draugiska suni). Ir apie kate namuose galvojam, gal tie gyvunai jam geros itakos duoda.

Rudeni bandysim pradeti lankyti darzeli, valstybinis... nezinau kaip seksis, vis tikiuosi, kad kiti vaikai ji skatins kalbeti ir bendrauti, kad jam bus lengviau eiti pirmyn, mokytis.

Noreciau jusu paklausti.... kokias uzduotis darote namie su vaikais? Kaip uzsiemate? kokius zaidimus zaidziate? kaip skatinate kalbeti?

Atsakyti
http://www.supermama...?...375995&st=0

http://www.supermama...;#entry66652036
Atsakyti
QUOTE(jurgituteee @ 2014 06 01, 20:32)
labas.esu nevylty...mano berniukuj katik diagnozavo mum 6 metai...nekalbam, iki siol buvo misrus raidos sutrikimas.... norisi mirti kai matai kaip vaikas verkia gaves elementariausia darba... prasau patarkit ka daryt...gal jau Jums pasiseke siuo budu kazka pasiekti? mums db rekomenduoja ABA programa...


Na diagnozuotas autizmas yra kur kas geriau, nei nediagnozuotas. kai žinai diagnozę, gali susirasti informaciją ir ką toliau daryti. o kai nežinai, tai gali blaškytis ir prarasti laiko, kuris šiuo atveju labai svarbu. Kuo anksčiau gauni diagnozę tuo geriau. Geriausiai į visus klausimus gali atsakyti patys autistai, taigi labai gerai yra perkskaityti jų pačių rašytas knygas. Templ Grandin "Atveriant vilties duris", Iris Johansson "Kitokia vaikystė", na ir žinoma ką tik lietuvių kalba išėjusi Kristine Barnett "Mano mažasis genijus". Jose labai daug informacijos apie vaiko autisto suvokimą.
Lietuvoje iki šiol dar tik akmens amžius šioje srityje, tad "specialistų" klausyti neverta. Riekia patiems ieškoti būdų prieiti prie savo vaiko. Jei rasit, pamatysit kaip viskas pradės keistis.
Kas liečia dietą, ji tikrai padeda, bet mano vaikas išsirinko kitą dietą pats, gal būt jam jos labiau reikia šiuo metu.
Dar labai neblogų rezutatų kalbos ir elgesio korekcijai duoda du preparatai L-Glutathione ir Carozine. Čia SM kžkur yra atskiri skyreliai apie tai.
Paskutinėje knygoje aš išskirčiau keletą esminių dalykų. Jei norim, kad autistas vystytųsi, jam turi būti nenuobodu, tai yra reikia leisti daryti, ką jis nori, o ne ką norim mes. Leisti jam būti tokiu, koks jis yra, o ne tokiu kokį norim matyti mes. Tai žingsnis po žingsnio jis tobulės, gerės ir socialumas ir kaba. Mūsų vaikas kalba angliškai, nes šią kalbą išmoko pats per kompiuterį, jei būtumėm draudę tai daryti, jis irgi būtų neklabėjęs. Dabar kuo labiau tobulėja anglų kaba, tuo labiau tobulėja ir lietuvių kalbos suvokimas. Kuo vaikui įdomiau, tuo jis labiau atsipalaidavęs, tuo mažiau isterikų. Aš asmeniškai tikrai nesiskundžiu, kad vaikas autistas. Yra dvi pusės, kaip ir visų kitų dalykų. Yra sunkiau, bet žymiai įdomiau. Jis atveria mums visai kitokią žmonijos pusę, žmogaus galimybes. Vienintelė bėda, tai kitų žmonių netolerantiškumas ir nesuvokimas, tas vargina.
Atsakyti
QUOTE(Eufforija @ 2014 06 05, 16:55)
Isivaizduoju kaip turetu but sunku... stiprybes jum mamytes. o as tik noreiau suzinoti kokio amziaus vaikam prasideda autizmo sindromas? kuom jis pasireiskia? zinau kad mum dar ankstoka apje tai galvit (11 men) bet mazylis megsta trankyt galva u kedutes atlosa ir pan. skaiciau kad tai gali but autizmo simptomas...

gal tiesiog vaikutis neranda savo megstamo uzsiemimo... siaip db jau nuo 18 men gali itarti...
Papildyta:
QUOTE(Narajana @ 2014 06 09, 10:22)
Na diagnozuotas autizmas yra kur kas geriau, nei nediagnozuotas. kai žinai diagnozę, gali susirasti informaciją ir ką toliau daryti. o kai nežinai, tai gali blaškytis ir prarasti laiko, kuris šiuo atveju labai svarbu. Kuo anksčiau gauni diagnozę tuo geriau. Geriausiai į visus klausimus gali atsakyti patys autistai, taigi labai gerai yra perkskaityti jų pačių rašytas knygas. Templ Grandin "Atveriant vilties duris", Iris Johansson "Kitokia vaikystė", na ir žinoma ką tik lietuvių kalba išėjusi Kristine Barnett "Mano mažasis genijus". Jose labai daug informacijos apie vaiko autisto suvokimą.
Lietuvoje iki šiol dar tik akmens amžius šioje srityje, tad "specialistų" klausyti neverta. Riekia patiems ieškoti būdų prieiti prie savo vaiko. Jei rasit, pamatysit kaip viskas pradės keistis.
Kas liečia dietą, ji tikrai padeda, bet mano vaikas išsirinko kitą dietą pats, gal būt jam jos labiau reikia šiuo metu.
Dar labai neblogų rezutatų kalbos ir elgesio korekcijai duoda du preparatai L-Glutathione  ir Carozine. Čia SM kžkur yra atskiri skyreliai apie tai.
Paskutinėje knygoje aš išskirčiau keletą esminių dalykų. Jei norim, kad autistas vystytųsi, jam turi būti nenuobodu, tai yra reikia leisti daryti, ką jis nori, o ne ką norim mes. Leisti jam būti tokiu, koks jis yra, o ne tokiu kokį norim matyti mes. Tai žingsnis po žingsnio jis tobulės, gerės ir socialumas ir kaba. Mūsų vaikas kalba angliškai, nes šią kalbą išmoko pats per kompiuterį, jei būtumėm draudę tai daryti, jis irgi būtų neklabėjęs. Dabar kuo labiau tobulėja anglų kaba, tuo labiau tobulėja ir lietuvių kalbos suvokimas. Kuo vaikui įdomiau, tuo jis labiau atsipalaidavęs, tuo mažiau isterikų. Aš asmeniškai tikrai nesiskundžiu, kad vaikas autistas. Yra dvi pusės, kaip ir visų kitų dalykų. Yra sunkiau, bet žymiai įdomiau. Jis atveria mums visai kitokią žmonijos pusę, žmogaus galimybes. Vienintelė bėda, tai kitų žmonių netolerantiškumas ir nesuvokimas, tas vargina.

aciu smile.gif uz palaikyma.o kalbant apie "specialistus" tai tikrai, kad akmens amzius...pritariu,kad vaikui darbas turi buti idomus td jam ir patiks ir naudos bus daugiau, o db mums leipe vaikiskas deliones deliot...2 kart sudeda ir moka mintinai g.gif mane lb supykde psichologe su savo pastoviu "toks vaikas" as net paklausiau ar jis melynas ar raudonas?kas cia per "TOKS? ziuri ne i vaiko gabumus ar negabumus bet grynai kaip i atversta knyga... pas mus tokio dalyko kaip agresija pries save ar kitus nera tik kadangi "pametem" kalba tai emocijas buna isreiskia nugniauzdamas kumstukus ar ikasdamas(buvo taip 3 kartus unsure.gif )manasis pvz labai megsta lipti ir kuo auksciau smile.gif.... o zmoniu reakcija ziauri ir tikrai lb skaudina...ypac kaip zmogus net nesuvokiantis kas yra tas autizmas pasako: "as suprantu kaip tau sunku" koki velnia supranta? mgina palikyt moraliskai?kazkodel man nepadeda....

Papildyta:
QUOTE(Narajana @ 2014 06 09, 10:22)
Na diagnozuotas autizmas yra kur kas geriau, nei nediagnozuotas. kai žinai diagnozę, gali susirasti informaciją ir ką toliau daryti. o kai nežinai, tai gali blaškytis ir prarasti laiko, kuris šiuo atveju labai svarbu. Kuo anksčiau gauni diagnozę tuo geriau. Geriausiai į visus klausimus gali atsakyti patys autistai, taigi labai gerai yra perkskaityti jų pačių rašytas knygas. Templ Grandin "Atveriant vilties duris", Iris Johansson "Kitokia vaikystė", na ir žinoma ką tik lietuvių kalba išėjusi Kristine Barnett "Mano mažasis genijus". Jose labai daug informacijos apie vaiko autisto suvokimą.
Lietuvoje iki šiol dar tik akmens amžius šioje srityje, tad "specialistų" klausyti neverta. Riekia patiems ieškoti būdų prieiti prie savo vaiko. Jei rasit, pamatysit kaip viskas pradės keistis.
Kas liečia dietą, ji tikrai padeda, bet mano vaikas išsirinko kitą dietą pats, gal būt jam jos labiau reikia šiuo metu.
Dar labai neblogų rezutatų kalbos ir elgesio korekcijai duoda du preparatai L-Glutathione  ir Carozine. Čia SM kžkur yra atskiri skyreliai apie tai.
Paskutinėje knygoje aš išskirčiau keletą esminių dalykų. Jei norim, kad autistas vystytųsi, jam turi būti nenuobodu, tai yra reikia leisti daryti, ką jis nori, o ne ką norim mes. Leisti jam būti tokiu, koks jis yra, o ne tokiu kokį norim matyti mes. Tai žingsnis po žingsnio jis tobulės, gerės ir socialumas ir kaba. Mūsų vaikas kalba angliškai, nes šią kalbą išmoko pats per kompiuterį, jei būtumėm draudę tai daryti, jis irgi būtų neklabėjęs. Dabar kuo labiau tobulėja anglų kaba, tuo labiau tobulėja ir lietuvių kalbos suvokimas. Kuo vaikui įdomiau, tuo jis labiau atsipalaidavęs, tuo mažiau isterikų. Aš asmeniškai tikrai nesiskundžiu, kad vaikas autistas. Yra dvi pusės, kaip ir visų kitų dalykų. Yra sunkiau, bet žymiai įdomiau. Jis atveria mums visai kitokią žmonijos pusę, žmogaus galimybes. Vienintelė bėda, tai kitų žmonių netolerantiškumas ir nesuvokimas, tas vargina.

aciu smile.gif uz palaikyma.o kalbant apie "specialistus" tai tikrai, kad akmens amzius...pritariu,kad vaikui darbas turi buti idomus td jam ir patiks ir naudos bus daugiau, o db mums leipe vaikiskas deliones deliot...2 kart sudeda ir moka mintinai g.gif mane lb supykde psichologe su savo pastoviu "toks vaikas" as net paklausiau ar jis melynas ar raudonas?kas cia per "TOKS? ziuri ne i vaiko gabumus ar negabumus bet grynai kaip i atversta knyga... pas mus tokio dalyko kaip agresija pries save ar kitus nera tik kadangi "pametem" kalba tai emocijas buna isreiskia nugniauzdamas kumstukus ar ikasdamas(buvo taip 3 kartus unsure.gif )manasis pvz labai megsta lipti ir kuo auksciau smile.gif.... o zmoniu reakcija ziauri ir tikrai lb skaudina...ypac kaip zmogus net nesuvokiantis kas yra tas autizmas pasako: "as suprantu kaip tau sunku" koki velnia supranta? megina palaikyt moraliskai?kazkodel man nepadeda.... verysad.gif

Atsakyti