QUOTE(Toumei @ 2013 01 21, 23:12)
Na, o dėl sutarčių, nu gal jos ir panašios, bet tikrai ne pas visus tokios pačios. Ir pati turiu sutartį (vokiečių kalba), kuri TIKRAI labai skiriasi nuo kitų sutarčių. Ir pati jau esu pasikoregavusi savo sutartyje kelis punktus, kaip pati noriu, o jei pirkėjui netinka, tai arba žmoniškai susitariame ir pakeičiame kažką, arba jei nesutinka, tada tiesiog siūlau iš manęs nepirkti.
Žiūrint iš jūsų varpinės - as jus suprantu. Bet jei viena pusė nesidera dėl salygų, tai vadinasi "prisijungimo sutartimi". Tokia pat, kokią pasiršote besidrausdami, kokią pasirašote imdami abonentą Omnitelyje ir t,t,
Ir teisme jus - tampate stiprioji puse. Vadinasi teismas visada stengsis apginti silpnają pusę, šiuo atveju pirkėją.
Taip kad - rekomenduoju derėtis dėl salygų, ir nerašyti į vienus vartus. Tik tada tai bus jūsų interesus ginantis dokumentas. Kad ir kaip keistai skamba - tik tada, kai sutartyje įrašysite pirkėjo interesus ginančius punktus - tik tada pati sutartis gins ir jus.
Nes jūsų pasakymas - "nesutinka, tai pasiūlau nepirkti" - tai čia taip gudriai. Nežinau ar esate susidūrę, tačiau pardavėjui, pradėjusiam derybas - yra pareiga parduoti. Ir jau Lietuvos teismų praktikoje yra nemažai atvejų, kaip pardavėjo iniciatyva nutrauktas derybas teismas anuliavo - ir priverti užbaigti sandorį, derybų metu užfiksuotomis salygomis.
Taip jau yra, kad pardavėjas neturi išskirtinių salygų spresti kam parduoti o kam ne. Ir nesvarbu - ar parduodate kačiuką, ar benzo plūklą.
Bet kokia forma pateiktas pasiūlymas - tai derybos. Ir jos - turi teisines pasekmes. Yra tokia savoka "oferta". ir jei jūs, atstovaudami savo verslo interesus pateikėte savo pasiūlymą - aš kaip pirkėjas, galiu atsisakyti pirkti, bet ir tai - neturiu 100 procentinę teisę. Tarkime, jei aš pirma jums emeilu parašiau - reikia tokios ir anokios prekes, tokios specifikacijos, uz tokią kainą - ir jei jus man pateikiate 100 atitinkančią ofertą - net aš, kaip pirkėjas - taip lengvai negaliu atsisakyti pirkti. Nors Lietuvoje dar nebuvo teisinio precedento, kad butu privertę pirkti. Nes pirkėjui lengviau nuslysti, pasirinkti kitą tiekėją ir t.t.
O va pardavėjui pareiga parduoti - išlieka. Taip kad - neturi pardavėjas "išskirtinės teisės nuspresti, kam parduoti".
Skamba gal neteisingai, bet tokia ta teisė. Ir kaip keliais postais buvo parašyta - "aš tamstai neparduočiau" - tai taip nėra. Aišku - kas turi tiek laiko bylinėtis, bet jei taip sausai, teisiškai - priversti pardavėją parduoti nurodytomis salygomis, jei pats tas salygas nurodė - tai priversti nesudėtinga.
Taip ir su tomis sutartimis. Nu nesudėtinga priversti jus parduoti, ir ikelti reikalingus, lygiateisiškus punktus į sutartį, kad ji gintų vienodai abi puses...
Kaip sakoma: jei norite naudotis teisinės sistemos privilegijomis - privalote suprasti, kad turėsite priimti ir šios sistemos primetamas pareigas.
Teise negalima naudotis selektyviai.
Tik vėl - kaip veisėjai tingi duoti į teismą ji apgavusi pirkėją, taip ir pirkėjas tingi "pastatyti į vietą" persigalvojusį pardavėja. Juk šiais laikais yra tik vienas deficitas - pinigai. Ir kai turi deficito - visada susidarys eilė norinčių šiuo deficitu pasinaudoti
Papildyta:
QUOTE(Winter Garden @ 2013 01 21, 23:27)
Bet tiek to, žvaigždžių valanda greit baigsis
Čia tipo kai kačiuką nusipirksiu? Tai jus sakėte neparduosite, o kituose vieslynuose pirkti - as tiek pinigų neturiu. Taip kad - ilgai aš čia su jumis busiu, ilgai... Kol pašalpų į prieškrizinį lygį negražins...
Taip kad - turėsime draugauti šeimomis. Mes pas jus per velykas, jus pas mus - per vėlines