QUOTE(Toumei @ 2013 01 21, 23:57)
Būtent, kad gali tekti, o gali ir netekti.
Na - aš bendravimu laikau ne tik tokias "sveckas besedas", kaip "žiūrėk koks mano pupsikas", "vau, ačiukas, bučiukas".
Juk gali nutikti visokių situacijų. Gali kokios genetinės ligos pasireikšti. Pagaliau - gali papulti situacija, su kuria susiduri pirmą kartą, paklausti neturi pas ką, veterinaras, ir jam išeiginė. manau tokiu atveju skambinčiau veisėjui.
Va tai - manau - ir yra viena iš svarbesnių pirkimo iš oficialuas veislyno privalumų. Tai kaip pirkimas programinės įrangos su palaikymu.
Dabar - kai pasaulis pasidarė mažas - gana dažnai tenka pirkti kokią kuklią specifinę programėlę, kaip įskiepį didesnei sistemai. Ir kaina tarkime be palaikymo 100 eurų, o su 6 mėnesių palaikymu - 130 eurų. Tai po kelių pamokų - visada renkuosi truputį brangiau - bet ne katę maiše. Nes nusipirkus pigiau - ta programa gali visai nepasileisti, nesusiintegruoti, ir nemokedamas nustatymų - išleisi tuos 100, bet neturėsi nieko. O su palaikymu - parašysi emeilu autoriui - jis nuotoliniu būdu prisijungs, pakonfiguruos, ką nors adaptuos - ir vualia...
Gal čia per specifinį pavyzdį pateikiau, bet idėja manau aiški....
Papildyta:
QUOTE(Toumei @ 2013 01 22, 00:06)
Sutinku, kad jeigu veisėjas išdėsto savo sąlygas ir pirkėjas su jomis sutinka bei pradedamas sandoris - duodami rankpinigiai, pasirašoma sutartis ar pan., tada veisėjas įsipareigoja kačiuką parduoti su visomis tomis išvardintomis sąlygomis. :
Viskas dar bjauriau. Sutarties pasirašymas - jis paskutinis etapas. Čia jau kaip sakoma - ir arkliui aišku. Aš mėginu paaiškinti, kad tokias pat teisines pasekmes sukuria iš oficialaus veislyno emeilo į mano emeilą atsiustas pasiulymas: kaciuku turiu, kaina tokia, parduoti, pasiimti galesite po savaitės.
Mes žinoma - dar bananų respublika, bet ir pas mus jau yra pirmi precedentai. Bet tarkime amerikoje - tai labai naudojama. Ir esu visiškai isitikines - taip ir turi buti. Tas anspaudas - nieko iš esmės papildomai nesukuria.
Tarkime aš jokios sutarties dar nepasirašaiau. Bet tai nieko nekeičia. Sutartyje galutinai atšlifuosime detales, bet pati sandėrio esmė - ji jau suderinta, sandėris ivyko.
Tai normalu, nes kiekvienas, kalbedamas įmonės (arba veislyno) vardu - turi galvoti ką sako, ką rašo, ką siulo ir ką daro.
Tai toks kuklus patarimas: jei nenorite "užkibti ant kabliuko", jei nori kaip galima geriau atsirinkti pirkėja - nepulkite nieko siulyti. Geriau klauskite, klauskite, klauskite. Nes pirmas pateiktas pasiulymas - tai pareiga tai atlikti
Papildyta:
QUOTE(semlina @ 2013 01 22, 00:07)
Net malonu skaityti kai žmogus tiek gali pakovoti dėl savo augintinio.
O vaikams gausit grafiką sudaryti kada su kuo miegos

Pas mane nors ir ne viena katė visvien nepasidalina
Va čia bus situacija... 4 metų bernas ir 12 merga. Susibara, kurio čia katinas bus, su kuo labiau miegos... Ir kai visai isiaudrina - ateina pas mane - tipo pateisėjauk, pas ką katinas turėtų miegoti... Vienodas protelis.
Aš tai nieko jiems nesakau, bet tikiuosi kad miegos visai pas mane
Papildyta:
QUOTE(Winter Garden @ 2013 01 22, 00:07)
Tai ką jau čia, kokia dar kava... Prie Lexus'o netinka... Bent jau šampano...
Jei duosite "pavadelioti" Lexusa, atsinešiu tos šampės