QUOTE(given444 @ 2013 02 23, 08:53)
o sokoladas su 70proc kakavos - irgi jau taip blogai? gal visgi geriau nei bandeles?
berods, jau esi kažkada šio dalyko klaususi
manau, kad šokoladas yra geriau, bet tada rinkčiausi tą 90 -99 % kakavos
nors mane ir nuo šokolado beria...

tad jei padauginu kokio šokoladinio pyrago, tai garantuotai po 2-3 dienų puikiuosis koks "gražuolis"
o kas bandelėje - pilna gliuteno ( alergeno) , jos juk dažniausiai kepamos iš kvietinių miltų, tad jose iš vis nieko gero, o jei lyginti su juoda duona tai tada geriua juoda duona bei bandelė
Papildyta:
QUOTE(*rasa* @ 2013 02 23, 12:59)
as tai net nepamenu kada bandeles valgiau, as turiu omenyje visokius sokoladinius, riesutinius batonelius, saldainius ir pan..
Na, bet nuo snd jau imuosi i rankas, ziuresim kaip seksis
štai kokią alternatyvą galiu pasiūlyti - ir riešutų daug ir kakavos ( šokolado skonio) ir saldumas nuo medaus ir jo daug nesuvalgysi
receptas
QUOTE(*rasa* @ 2013 02 23, 12:59)
Aj dar iskilo klausimas del raugintu kopustu

ziauriai juos megstu patroskintus su darzovemis, tai iskilo klausimas - ar cia geras derinimas?
žaliavalgiai raugintus kopūstus mėgsta -geras dalykas, bet jei juos kaitinti su daržovėmis, niu kaip ten ta jų rūgštis aukštoje temperatūroje reaguoja...
bet jei į tai nekreipti dėmesio, tai tada derinti pagal tai, kad dera su rūgštimi , kokios daržovės
QUOTE(*rasa* @ 2013 02 23, 12:59)
Ir dar klausimukas - kas sveikiau medus ar klevu sirupas?
rinkčiausi medų, mat klevų sirupas vistiek yra apdirbamas tam tikroje temperatūroje, o medus- natūralus dalykas
Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2013 02 23, 17:21)
Aciu uz skanius receptukus, siandien pietums cukinija su pomidoru tyres padazu

Tik nusprendziau cukinijos nevirti, o padaza vos vos pasildyti, bet buvo vistiek ziauriai skanu
skanaus

ooo žalia cukinija- ji man labai gardi ir neapdorota termiškai, tik griežinėliais susipjaustau ir arba vieną be nieko, arba su kokiu nepiktybiniu padažiuku sau lnegvai užkandu