Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

QUOTE(Dolyte @ 2013 08 05, 23:01)
o ar spinatu galima iki 12val?

ar mp kokybe nesugenda jei tik tuos kokteilius gerti?

o kodėl negalima būtų ? biggrin.gif taigi šviežia ląsteliena thumbup.gif ne koks mėsos šmotas ant duonos riekės, ar tuo lab sausi pusryčiai su karvės pienu ...schmoll.gif mirksiukas.gif

na, tokias valymo dienas sakyčiau geriau atlikti jau po maitinimo arba baiginėjant , čia mano nuomonė rolleyes.gif

o vanduo pilnai padeda organizmuo išsivalyti, tik reikia jį gerti thumbup.gif ne kokią kavą, gaivą, limonadus, arbatas, sultis.... , o būtent VANDENUKĄ mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gera_mamyte333 @ 2013 08 06, 10:04)
Laba diena,
skaitineju tema...labai idomu. Ir as kaip vienos minetos nares giminaiciai ir be maisto derinimo sulieknejau...bet ne ta noriu pasakyti. Iki siandien tik teoriskai buvau girdejusi apiemaisto derinima...mano visas derinimas - nevalgau bulviu su mesa tik su darzovemis. bet net nezinodama kokia yra seltono teorija tikrai pastebejau, kad kaloringesni maista saldumynus geriau valgyti anksti o ne vakarop, kad veliau pavalgius prabundu kazkokia netokia su sunkumo jausmu...
vistienos su grietinele tai neatsisakysiu nebent panasaus skonio galima kokiu kitu pakeisti produktu...bet grudai turbut irgi nedera su mesa...nenoriu  nei dribsiu atsisakyti...o su kuo tada juos valgyti? su sultimis galbut...ir keptas maistas keptuveje man labai patinka... blush2.gif
kol kas klausimu neuzdavinesiu nes reikia isigilinti i maisto derinima, nes tikrai ilga teorine dalis...o tada jau ir paklausiu smile.gif
bet bananiniai ledai labai suzavejo...nors kitose temose sitas vaisius laikomas labai kaloringu ir netgi atsisakytinu maisto produktu... doh.gif
kol kas viskas superpainu, bet aisku tik todel kad neisigilinau. unsure.gif

sveika mirksiukas.gif

neiko čia painaus nėra , tiesiog nemaišyti baltymų su angliavandeniais ir tiek mirksiukas.gif

vištiena grietinėlės padaže- niu labai skanu, bet sunkus maistas skrandžiui, tai ir prasideda visokie sunkumai skrandžio srityje, raižymai, dujos išeidinėja, atsiraugėjama... o visų šių reiškinių neturi būti valgant gerai suderintą maistą ax.gif

taigi ,čia daugiau ne svorio metimui, bet organizmo išvalymui mirksiukas.gif tai yra normali mityba, tik suderinta ir viskas biggrin.gif

mėsa/žuvis valgoma - TIK SU DARŽOVĖMIS .. arba viena mirksiukas.gif

prie mėsos/žuvies negali gali būti jokių duonų, makaronų, ryžių (tuo labiau) , bulvių mirksiukas.gif

sausi pusryčiai .. taip, reikės pieno prie jų atsisakyti , o tai kada norisi jų ? ryte? niu nepakeliui su Šeltonu - jis siūlo tik vaisius ir jų sultis rytais iki 12val. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 08 06, 15:44)

neiko čia painaus nėra , tiesiog nemaišyti baltymų su angliavandeniais ir tiek  mirksiukas.gif 

vištiena grietinėlės padaže- niu labai skanu, bet  sunkus maistas skrandžiui, tai ir prasideda visokie sunkumai skrandžio srityje, raižymai, dujos išeidinėja, atsiraugėjama... o visų šių reiškinių neturi būti valgant gerai suderintą maistą  ax.gif 

taigi ,čia daugiau ne svorio metimui, bet organizmo išvalymui  mirksiukas.gif  tai yra normali mityba, tik suderinta ir viskas  biggrin.gif

mėsa/žuvis valgoma - TIK SU DARŽOVĖMIS  .. arba viena  mirksiukas.gif 

prie mėsos/žuvies negali gali būti jokių duonų, makaronų, ryžių (tuo labiau) , bulvių mirksiukas.gif 

sausi pusryčiai .. taip, reikės pieno prie jų atsisakyti , o tai kada norisi jų ? ryte? niu nepakeliui su Šeltonu - jis siūlo tik vaisius ir jų sultis rytais iki 12val.  mirksiukas.gif

taip perkaiciau visa teorija is pirmo temos psl.
sausus pusrycius ne tik ryte norisi valgyti seip uzsimanau doh.gif

del paryskinto posto sita tik ir zinojau taisykle apie maisto derinima tai taip seniai darau kokie metai man skaniau, nes su bulvem uzsikemsa skrandis.

tikrai zinau kad galima grietinele pasidaryti is riesutu...paieskosiu straipsniu as zurnale skaicius esu bet vaikai nunioge...
tik kas is to riesutai su mesa kaip ir pienu matau blogiausiuose deriniuose lotuliukas.gif

o ka sako Seltonas apie grybus? Ir ar rugpienis/kefyras/raugintos pasukos irgi tokie nedraugiski produktai? g.gif
Atsakyti
labukas pasidalinu savo patirtimi, sveriuosi kas antra diena, nes vis tikiuosi nerealiu rezultatau biggrin.gif:D

jei ryte sveriu maziau, tai vakare kilogramu daugiau. Dabar mata, kad vakare jau sveriu tik keliais simtais g. daugiau, jau pamazu krenta svoris ir po kelis simtus vis mazeja. thumbup.gif

ir vaisiu koklteliai tikrai mane zavi to man labai truko. Dar pastebejau kad labai skanu suris, jo dabar labai noriu.

Atsakyti
tiksliausias svoris yra ryte, nevalgius/negėrus be jokių drabužių ir po visų WC reikalų biggrin.gif vakare nėra prasmės svertis , kaip ir mėnesinių dienomis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 08 07, 18:30)
tiksliausias svoris yra ryte, nevalgius/negėrus be jokių drabužių ir po visų WC reikalų  biggrin.gif  vakare nėra prasmės svertis , kaip ir mėnesinių dienomis ax.gif

pastebejau net pilvas issipucia biggrin.gif:D:D
Atsakyti
Smagu pasidziaugti, kad per beveik 4 savaites nera 3 kg.
dabar tik reikia pasidometi kokiu galima apkepu issikepti, kad visiems patiktu.
Atsakyti
na va kaip šaunu thumbup.gif

manieji juda irgi , o kokteilių pagalba iš vis riedėti pradėjo (geriu ryte ir vakare, jei netyčia vakarienę užvėlinu... ax.gif )

apkepai ? visokie, na varškės - skanu, bet koks sunkenybė virškinimui (ir aišku, kodėl, nes kiaušiniai su varške nepakeliui, o jei dar grietinės užvarvolini...) doh.gif labai retai kepam, nes po to nekokia savijauta būna jo užvalgius mirksiukas.gif

daržoviniai , daržovių ir sūrio, daržovių ir kruopų , daržovių (ne bulvių) ir mėsos mirksiukas.gif žodžiu, galima varijuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos kiek jus cia priraset, saunuoles kad laikotes ir tokiu sezonu kai pagundu pilna smile.gif As ir maista derinu ir toliau tik buna dienu kad ir sudernto maisto bet prisikemsu kazkaip nesamoningai. Vakar apie 20 val valgiau jautienos kepeneles su sveziom darzovem. Ar cia labai blogai? Jokiu padazu nenaudoju. Tiek kad manau reikejo anksciau man valgyti o ne 20 val sad.gif
Atsakyti
labu, augjogx , viskas gerai su tavo vakariene mirksiukas.gif tik nereikėjo padauginti ir tiek, beje o kaip konkrečiai ruoštos kepenėlės? keptos riebaluose? virtos? mirksiukas.gif
Atsakyti
as net nustebau kad vakar vakariene mano buvo puse mocarelos surio su pomidoru, ir uzteko.
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 08 08, 10:12)
labu, augjogx , viskas gerai su tavo vakariene  mirksiukas.gif  tik nereikėjo padauginti ir tiek, beje o kaip konkrečiai ruoštos kepenėlės? keptos riebaluose? virtos?  mirksiukas.gif

Virtos, as kepto maisto nelabai, nes su virskinimu pas mane bedos visa laik. Tai keptas labai retai. Tiek kad gal truputi padauginau doh.gif
Bet dar pora klausimuku man kyla: juoda duona + sviestas+ pomidoras? Kaip suprantu tinka ar ne?
Skystas jogurtas+ bananas (kokteilis) - ar labai blogai? nes jei griztu po ddarbo labai velai kazka vistiek norisi imesti, neatrandu budo kaip atsilaikyti tiems vakariniams doh.gif reikalams . Aisku gerai kad tai ne kiekviena diena. Bet ka patartumet ypac lengvo, gal zalias kokteilis pvz? g.gif
Atsakyti
duona su sviestu tinka, pomidoras nelabai, nes rūgštinė daržovė, geriau koks agurkas
Atsakyti