Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 2

doh.gif niekaip nesuprantu, ka siais skaiciavimais norima suzinoti? Ar naudot antra kolektoriu, ar plonint magistralini (tranzitini) vamdzi ? biggrin.gif
Jei jau temp kris 10 laipsn grindyse - tai bus salta (min 2-3)

Apziurinejom viena nama, katiline - tai apake. Sakau seimininkui, davai "patobulinkim supaprastinimo budu" tau sia dujine katiline su akumuliacija, nemokamai. O as is likusiu medziagu sau isirengsiu biggrin.gif
Pradejo galvot.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 04 04, 13:02)
O d25 magistralėje 0,4 m/s x 5 =  2 m/s... kas jau pasidaro tikrai daugoka. 

Info rastas internete šiuo klausimu:
Maksimalus vamzdžiuose leistinas greitis yra 1,0 m/s, tačiau variniuose vamzdžiuose, kad būtų išvengta turbulencijos sukeliamo triukšmo ir korozijos, greitis turi neviršyti 0,5 m/s.
Atsakyti
BangaS,
galvoju apie tavo postą, bet neturiu ką atsakyti, nes nesu tokia specė, kaip tu.
Nors tavo mąstyme yra tiesos, tačiau vamzdžių diametro skaičiavimas pagal skerspjūvio plotą yra originalus.
Jei aš sumažinu dt iki 5°C, prie 4 kW, tuomet reikia d25 ir greitis bus 0.53 m/s.
Daugiau nebesigilinsiu. Pasikliausiu savo montuotojų nuomone, nes kaip suprantu, jų patarimas dėl 2-ojo kolektoriaus šiame forume buvo sutiktas itin palankiai smile.gif
QUOTE(arkava @ 2014 04 04, 13:42)
doh.gif niekaip nesuprantu, ka siais skaiciavimais norima suzinoti? Ar naudot antra kolektoriu, ar plonint magistralini (tranzitini) vamdzi ?  biggrin.gif
Jei jau temp kris 10 laipsn grindyse - tai bus salta (min 2-3)

Apziurinejom viena nama, katiline - tai apake. Sakau seimininkui, davai "patobulinkim supaprastinimo budu" tau sia dujine katiline su akumuliacija, nemokamai. O as is likusiu medziagu sau isirengsiu  biggrin.gif
Pradejo galvot.

Aš bandau įrodyt, kad antras vamzdis turi būt plonesnis, nei d32. Štai ko aš siekiu.

lotuliukas.gif

QUOTE(mintas @ 2014 04 04, 14:02)
Info rastas internete šiuo klausimu:
Maksimalus vamzdžiuose leistinas greitis yra 1,0 m/s, tačiau variniuose vamzdžiuose, kad būtų išvengta turbulencijos sukeliamo triukšmo ir korozijos, greitis turi neviršyti 0,5 m/s.

Optimalus greitis 0,7 m/s
Atsakyti
Senam name buvo sistema su d25 vamzdziu: pradzioj pajungtas kolektorius 1a i grindis 7 viju, toliau 2a 5 radiatoriai per kolektoriu. Is ju 2-is ilgojo tranzitinio vamzdelio, darant atsisakojima.
Nesuprantu, ka norima israsti? Nauja dvirati?

Aš bandau įrodyt, kad antras vamzdis turi būt plonesnis, nei d32. Štai ko aš siekiu.

lotuliukas.gif
Optimalus greitis 0,7 m/s
[/quote]
Atsakyti
Gal gali kas pasakyti,kiek dienu reikia naudoti 20 laipsniu temperatūrą į grindis džiovinant betoną (stežkę).Po kiek laiko galima kelti temperatūrą. Betonui 3 savaitės.Ačiu už atsakymus.
Atsakyti
Sveiki,
Turiu toki keista klausima: ar galimas grindininis sildymas po medinemis grindimis arba parketu (ne parketlente)?

Santechnikai sake, kad galima, ir kad jie turi patirties, yra taip dare, bet man kazkaip atrodo nesamone, nes medis savaime gyvas ir vaiksto nuo silumos-salcio.. nors jei gerai isdziuves.. zodziu.. gal kas turite konkrecios patirties ar ziniu, ar galimas toks variantas ir ar nebus dideli silumos nuostoliai?
Atsakyti
QUOTE(La Lobe @ 2014 04 09, 08:01)
Sveiki,
Turiu toki keista klausima: ar galimas grindininis sildymas po medinemis grindimis arba parketu (ne parketlente)?

Santechnikai sake, kad galima, ir kad jie turi patirties, yra taip dare, bet man kazkaip atrodo nesamone, nes medis savaime gyvas ir vaiksto nuo silumos-salcio.. nors jei gerai isdziuves.. zodziu.. gal kas turite konkrecios patirties ar ziniu, ar galimas toks variantas ir ar nebus dideli silumos nuostoliai?

Silumos atidavimas per medines grindis mazesnis, o ir medis nebuna taip stipriai isdziuves, kad nebesitrauktu, ar nesipletu, todel nerizikuociau tikrai. Pas mane azuoline komoda namie ziema pabuvus, pradejo sunkiai stalciai darinetis, nes isdziuvo labiau, tai ka kalbet apie grindis. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gandre*: 09 balandžio 2014 - 09:46
QUOTE(La Lobe @ 2014 04 09, 08:01)
Sveiki,

Turiu "gyvą pavyzdį" taip sakants.
Mano tėvai turi grindinį šildymą ir susidėję laminatą prieš kokius 8 metus. Laminatas tikrai ne iš brangiųjų. Katilas KKK, taigi temperatūrų svyravimai pakankamai nemaži (tai atšyla, tai atšala). Jokių problemų su laminatu. Grindys atrodo, kuo puikiausiai, niekas neišsivaikšiojo, tarpų neatsirado.
Bet tik tiek, kad šilumos tai taip nesijaučia, kaip ant plytelių. Tikrai, daug malonesnis pojūtis kai yra grindinis šildymas ir plytelės ant viršaus.

Beje, reikėtų tik, kad ir laminatą kokybiškai sudėtų. Nes pvz tėvas dėjo pas mus vienam kambarį laminatą, suveržinėjo diržais, žodžiu tikrai kruopščiai darė, tai dabar po 10 m viskas čiki piki. Kitiem kambariam samdėm meistrus - išsivaikščiojo viskas, tarpai vietomis pasidarė nebepakenčiami.
Atsakyti
QUOTE(Gandre* @ 2014 04 09, 09:45)
Silumos atidavimas per medines grindis mazesnis, o ir medis nebuna taip stipriai isdziuves, kad nebesitrauktu, ar nesipletu, todel nerizikuociau tikrai. Pas mane azuoline komoda namie ziema pabuvus, pradejo sunkiai stalciai darinetis, nes isdziuvo labiau, tai ka kalbet apie grindis.  mirksiukas.gif

Nu vat as irgi taip galvoju, kad ieko gero cia nebus, reiks kitokio sildymo sprendimo ieskot, bo baisiai grazu man tikro medzio grindys blush2.gif

QUOTE(Lakštingala @ 2014 04 09, 09:54)
Turiu "gyvą pavyzdį" taip sakants.
Mano tėvai turi grindinį šildymą ir susidėję laminatą prieš kokius 8 metus. Laminatas tikrai ne iš brangiųjų. Katilas KKK, taigi temperatūrų svyravimai pakankamai nemaži (tai atšyla, tai atšala). Jokių problemų su laminatu. Grindys atrodo, kuo puikiausiai, niekas neišsivaikšiojo, tarpų neatsirado.
Bet tik tiek, kad šilumos tai taip nesijaučia, kaip ant plytelių. Tikrai, daug malonesnis pojūtis kai yra grindinis šildymas ir plytelės ant viršaus.

Beje, reikėtų tik, kad ir laminatą kokybiškai sudėtų. Nes pvz tėvas dėjo pas mus vienam kambarį laminatą, suveržinėjo diržais, žodžiu tikrai kruopščiai darė, tai dabar po 10 m viskas čiki piki. Kitiem kambariam samdėm meistrus - išsivaikščiojo viskas, tarpai vietomis pasidarė nebepakenčiami.

Laminatas ir neturetu reaguoti i silumos pokycius. Jei zemesnes klases, gali bijoti dregmes, bet ne silumos. Su parketlente, kiek girdejau irgi viskas ok turetu buti su grindininiu sildymu, nes ten tos specialios gamybos technologijos, o va gyvas medis kitaip biski..
Atsakyti
QUOTE(La Lobe @ 2014 04 09, 10:05)
Nu vat as irgi taip galvoju, kad ieko gero cia nebus, reiks kitokio sildymo sprendimo ieskot, bo baisiai grazu man tikro medzio grindys blush2.gif

Dirbu medzio apdirbimo imoneje, todel dar pasikalbejau su zinovais, sake joookiais budais nedeti grindinio sildymo ir medzio lentu! Be kalbu. Yra parketlentes kurios tinka grindiniam sildymui, o atrodo kaip medis. Kainu nezinau, bet primetu, kad nepigu http://www.grigostudio.com/lt blush2.gif
O kas del alternatyvu grindiniam sildymui, as ju neieskociau, rinkciausi tik grindini, o jau del grindu pagalvociau... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gandre* @ 2014 04 09, 10:24)
Dirbu medzio apdirbimo imoneje, todel dar pasikalbejau su zinovais, sake joookiais budais nedeti grindinio sildymo ir medzio lentu! Be kalbu. Yra parketlentes kurios tinka grindiniam sildymui, o atrodo kaip medis. Kainu nezinau, bet primetu, kad nepigu http://www.grigostudio.com/lt  blush2.gif
O kas del alternatyvu grindiniam sildymui, as ju neieskociau, rinkciausi tik grindini, o jau del grindu pagalvociau...  4u.gif

Aciu uz nuomone!
Atsakyti
Sveiki ,koki polisterolio sluoksni patartumet dėti į grindis 20 ar 25cm g.gif Visame name bus grindinis šildymas ,ties vidinėm pertvarom sumažinsiu 5cm polisterolio ,vietoj jo bus betonas .
Atsakyti