BangaS,
galvoju apie tavo postą, bet neturiu ką atsakyti, nes nesu tokia specė, kaip tu.
Nors tavo mąstyme yra tiesos, tačiau vamzdžių diametro skaičiavimas pagal skerspjūvio plotą yra originalus.
Jei aš sumažinu dt iki 5°C, prie 4 kW, tuomet reikia d25 ir greitis bus 0.53 m/s.
Daugiau nebesigilinsiu. Pasikliausiu savo montuotojų nuomone, nes kaip suprantu, jų patarimas dėl 2-ojo kolektoriaus šiame forume buvo sutiktas itin palankiai
QUOTE(arkava @ 2014 04 04, 13:42)

niekaip nesuprantu, ka siais skaiciavimais norima suzinoti? Ar naudot antra kolektoriu, ar plonint magistralini (tranzitini) vamdzi ?
Jei jau temp kris 10 laipsn grindyse - tai bus salta (min 2-3)
Apziurinejom viena nama, katiline - tai apake. Sakau seimininkui, davai "patobulinkim supaprastinimo budu" tau sia dujine katiline su akumuliacija, nemokamai. O as is likusiu medziagu sau isirengsiu
Pradejo galvot.
Aš bandau įrodyt, kad antras vamzdis turi būt plonesnis, nei d32. Štai ko aš siekiu.
QUOTE(mintas @ 2014 04 04, 14:02)
Info rastas internete šiuo klausimu:
Maksimalus vamzdžiuose leistinas greitis yra 1,0 m/s, tačiau variniuose vamzdžiuose, kad būtų išvengta turbulencijos sukeliamo triukšmo ir korozijos, greitis turi neviršyti 0,5 m/s.
Optimalus greitis 0,7 m/s