QUOTE(stripulis @ 2013 09 16, 10:42)
mes su logopede spėliojam, kad kalbėjimui kišo koją perfekcionizmas. maniškė ko nedaro tobulai iškart - nedaro išvis.
ir kokie gali būti siūlomi būdai šiai bėdai įveikti? Įtariu, ir mums tai kiša koją...

Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2013 09 16, 20:52)
vaikas iš mano pavyzdžio gali išmokti tik dar didesnio perfekcionizmo, tai tiesiog sudarinėju sąlygas atrasti vietų, kur teks mokytis (pvz. karate treniruotės - kai reikėjo šokti per šokdynę, taip nuliūdo, kad nemoka, jog apsiverkė ir paskui visą treniruotę tiesiog gulėjo ant grindų). bet paskui jai kiti vaikai sakė, kad nemokėjo iš karto (ji sakė - užaugsiu ir gausis iš karto), o labiausiai nudžiugo, kai išgirdo, kad ir treneris nemokėjo iš karto, o mokėsi -sakė - tikraiiii? ir paskui jau treniruotėj kitoj darė viską ir stengėsi mokytis...
Papildyta:
o mano pavyzdys netiktų, nes aš karate treniruotėse šokdynę stengiuosi numuilinti - nes šokinėju kaip dramblys, ne kaip drambliui šokinėt nepavyksta, tai lendu už kokios kolonos nuo trenerio ir vaizduoju šokinėjančią - ir taiiip savęs nekenčiu už tai, kad perfect nepavyksta, kad nors gulk ant grindų ir bliauk.
tai baisiai apsidžiaugiau, kai užklausus trenerio, ar man reiktų ją pamokyt, sakė, kad nereik. treneris irgi baisiai apsidžiaugė, kad nemokysiu, nes sakė, kad tėvai kai primoko, tai nors šaukis paskui
Papildyta:
o mano pavyzdys netiktų, nes aš karate treniruotėse šokdynę stengiuosi numuilinti - nes šokinėju kaip dramblys, ne kaip drambliui šokinėt nepavyksta, tai lendu už kokios kolonos nuo trenerio ir vaizduoju šokinėjančią - ir taiiip savęs nekenčiu už tai, kad perfect nepavyksta, kad nors gulk ant grindų ir bliauk.
tai baisiai apsidžiaugiau, kai užklausus trenerio, ar man reiktų ją pamokyt, sakė, kad nereik. treneris irgi baisiai apsidžiaugė, kad nemokysiu, nes sakė, kad tėvai kai primoko, tai nors šaukis paskui

beveik radau vieną iš galimybių