QUOTE(Dešimtukas @ 2015 04 29, 14:22)
Jeigu tiek kiek aš išleidžiu Jums atrodo daug, tai Jūs labai mažai težinot kiek kainuoja naujesnių mašinų išlaikymas. Tos pačio klasės visiškai naujos mašinos išlaikymas yra kur kas brangesnis. Ten vien garantiniai techniniai apsilankymai pas atstovą kainuoja vai vai kiek. Jeigu mašina pirkta lizingu, dar ir kasko draudimas yra privalomas. Nežiūrint to mielai pirkčiau naują mašiną, nes tai, nors ir nelabai praktiška, tačiau labai malonu.
5-10 metų amžiaus mašinų išlaikymas yra kur kas brangesnis negu mano mašinos, nes kuo naujesnė mašina tuo dalys brangesnės. Genda mašinos ne dėl metų skaičiaus, o dėl nusidėvėjimo ir to kaip ji buvo prižiūrėta ankstesnių savininkų. Penkių metų mašina gali atrodyti gan gerai, bet jos rida gali būti didesnė ir ji gali būti mačiusi daugiau vargo negu kitos dešimt ar penkiolios metų mašinos, tad vien amžius mažai pasako apie mašinos tech. būklę.
Bloga žinia yra ta, kad naujų mašinų resursas vis mažesnis. Jeigu Mercedes Benz 123 kėbulu turėjo 30 metų resursą (dar ir dabar jie rieda vios pasaulio keliais), tai labai abejotina, kad dabartiniai tiek ištrauks.
Ar aš kalbu apie visiškai naują? Atsinaujinti metus, aš turiu omenyje atsinaujinti pagal kišenę. Jei šiuo metu žmogus turi jau pakankamai senoką 99 mašiną, tai nė nesitikiu, kad jis šoks į naujausią.
Aišku, žinoma, galiu klysti. Gal taupė taupė, laikė seną ir dabar jau pirks naujausią...
Bet aš kalbėjau apie tuos atvejus, kai žmonės neužsilaiko tiek senų ir vis po kažkiek laiko kažkeliais metais atnaujina. Todėl ir nesuprantu to, kaip jau ta bus žymiai blogesnė

Nelogiškai man skamba

99 metų iš kažkur jau auksinė ištraukta, o jau atsinaujinti ir nusipirkti 2003-2005 metų tarkime nebeįmanoma, nes bus griuvena?

Atleiskite, bet savo aplinkoje negirdėjau taip mąstančių, todėl ir nesusišnekame tikriausiai
Būtent, pats rašote, kad genda dėl nusidėvėjimo ir ankstesnių savininkų veikos. Taip kaip senutė bus mažiau nudėvėta už naujesnę?

Nebent laikoma tik garaže kaip relikvija

Kodėl ta 99 metų kažka nupirkta turėjo idealius savininkus, o 2005 m. jau niekaip neturės? Nebent ta 99 metų buvo pirkta iš salono kažkada, tai tada suprantu: labai daug sukišta, dabar gausi kapeikas ir jei pinigų kalnai baigėsi, tai ir tenka sėdėti su ta senute, kol iki galo susivarys. Taip, tokius variantus aš žinau. Tuomet reikėjo iš karto apie tai paaiškinti, nes akivaizdžiai nesusišnekame.