Nuo žmonių charakterio daug kas priklauso. Dabar vyrauja vartotojiškas požiūtris į daiktus: nusiperki, viens du, nusibodo, metu lauk, nes jau paseno morališkai ir visaip kitaip nebemadingas daiktas. Dar daug kam svarbu neatsilikti nuo mados, nes mašina tai lyg ir statuso išraiška. Ne visiems toks požiūris būdingas. Pavažinėjau po Italiją ir ten tokių senų mašinų pamačiau, kokių pas mus seniai jau nebėra. Ten mat šiltas klimatas, žiema nėbarsto druskos, tai trisdšimt metų ir senesnės mašinos važiuoja ir važiuoja. Naujos irgi labai paprastos ir nebrangios. Su Fiat 500 ten lygis važiuoti ir studentui ir profesoriui.
Va va, Desimtuk- as neturiu to vartotojisko poziurio
Daiktai kaip daiktai man yra visiskai nesvarbus, svarbi tik ju atliekama funkcija, ir jei atliekama gerai ir man tinka- nematau prasmes to daikto keisti... tegu jam nors ir 100 metu buna...
Beje, man nepatinka naujos masinos- nu negrazios nors ka, tie ispusti sonai, visu supanasejimas- baisu... vien del isvaizdos nenoreciau tokios, jau geriau tada multipla, arba isvis zigulys

Beje, man nepatinka naujos masinos- nu negrazios nors ka, tie ispusti sonai, visu supanasejimas- baisu... vien del isvaizdos nenoreciau tokios, jau geriau tada multipla, arba isvis zigulys

QUOTE(denaxa @ 2015 04 29, 16:07)
nes tikrai nebus taip kad "sedi ir vaziuoji" su deveta masina).
Bus, jei moki rinktis, neskubi, pažįsti sąžiningus prekeivius

denaxa pavaro su multipla

Šiaip aš ir nesu vartotojiška, bet būtent, kad ta senesnė nuo dėvėjimo ima braškėti ir jau žiū reik tą keisti, tą tvarkyti, todėl pas mane atsiranda natūralus poreikis atsinaujinti mašinos metus, markę, nes galbūt pasirodė, kad turima markė nebetenkina, nes susižinojau apie kažkokius būtent šios markės defektus ir pan.
Ir aš nesutinku su tuo, kad pakeitus į liuksiškai išlaikytą naujesnę mašiną nesėsi ir nevažiuosi
Būtent, sėsi ir važiuosi, o tuos pinigus būsi investavęs į naujesnę mašiną, o ne į senos remontus. Nemokate rinktis tuomet, žmonės, jei jums kitaip gaunasi
Gal tada samdykite mus su vyru? Padėsime jums išsirinkti
Ir aš nesutinku su tuo, kad pakeitus į liuksiškai išlaikytą naujesnę mašiną nesėsi ir nevažiuosi

QUOTE(džu @ 2015 04 29, 17:10)
Man zinok ji patinka...

Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 29, 17:07)
Yra toks dalykas kaip einamieji remontai ir darbai- tikrai nebus taip, kad pardavejas pries parduodamas visa tai padarys... taigi bet kokiu atveju reikes kazka tvarkyti... bus pasideveje ir amortizatoriai, ir kaladeles, bus nekeisti filtrai, tepalai...ir t.t... naujai masinai visa tai padaryti kainuoja stipriai brangiau nei senai...

Aisku, kada nors ir man teks keisti, maniske amzinai nevaziuos, bet, kaip sakiau- dairysiuos didesnes, busiuko

P.s. clio pirkau is pakankamai saziningu zmoniu, deja... ten zmogus isivaizdavo kad masina labai tvarkinga ir priziureta, nes nieko daryti nereikejo...sutiko i mano nurodyta servisa apziurai vaziuoti... o po apziuros teko stipriai numesti kaina

Nežinau nežinau, žmonės, jūsų pasiklausius, galima depresija susirgti
Mano aplinkoje dauguma keičiasi mašinas gana dažnai, būtent dėl to tokio atsinaujinimo, kai kas gal ir dėl vartotojiškumo. Ir tikrai žmonės skųstųsi, jei mašinos vien tik autoservise stovėtų. Dabar gi gana retai skundžiasi ir pagrinde tie, kuriems nepasisekė nupirkti, nes paprasčiausiai nelabai moka rinktis ir tiek.

Mano aplinkoje dauguma keičiasi mašinas gana dažnai, būtent dėl to tokio atsinaujinimo, kai kas gal ir dėl vartotojiškumo. Ir tikrai žmonės skųstųsi, jei mašinos vien tik autoservise stovėtų. Dabar gi gana retai skundžiasi ir pagrinde tie, kuriems nepasisekė nupirkti, nes paprasčiausiai nelabai moka rinktis ir tiek.
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 29, 16:07)
Bus, jei moki rinktis, neskubi, pažįsti sąžiningus prekeivius 

"Sąžiningas prekeivis". Čia geras bajeris

Šiaip yra toks niuansas, kad tada, jei mokėsi rinktis, tai Lietuvoje išvis bus neįmanoma naudotos mašinos nusipirkti, nes visiškai tvarkingų auto paprasčiausiai nerasite, visose primaklinta visko - kitokių į LT neveža, nes per brangios.
QUOTE(valkata @ 2015 04 29, 19:56)
Šiaip yra toks niuansas, kad tada, jei mokėsi rinktis, tai Lietuvoje išvis bus neįmanoma naudotos mašinos nusipirkti, nes visiškai tvarkingų auto paprasčiausiai nerasite, visose primaklinta visko - kitokių į LT neveža, nes per brangios.
Tikrai taip

QUOTE(valkata @ 2015 04 29, 18:56)
"Sąžiningas prekeivis". Čia geras bajeris 

Tikrai taip. Vokietijoje mašinos brangesnės nei tų pačių metų Lietuvoje, o tos kurios parduodamos Lietuvoje būna neseniai parvežtos iš Vokietijos. Tai kaip gali būti, kad mašinos ten brangesnės, jų parvežimas irgi kainuoja, o pardavėjas dar ir uždirba. Spėkit iš trijų kartų.

ką perka, tą veža, nes lietuvis nusiperka ant išvaizdos, čia nr.1, gali būt apleista, bet svarbu, kad vaizdo turėtų, tuomet metai, nesvarbu, kad modelis eina kažkiek ten metų vienodas, bet iš principo, svarbiau metai, nei tvarkinga.
QUOTE(Dešimtukas @ 2015 04 29, 20:38)
Tikrai taip. Vokietijoje mašinos brangesnės nei tų pačių metų Lietuvoje, o tos kurios parduodamos Lietuvoje būna neseniai parvežtos iš Vokietijos. Tai kaip gali būti, kad mašinos ten brangesnės, jų parvežimas irgi kainuoja, o pardavėjas dar ir uždirba. Spėkit iš trijų kartų. 

Nu bl, užknisot jau negyvai