Alfija, tu vis dar savam stiliuje-pati varai paklodes pamokslų, bet negirdi ką sako kiti. Tam tikra gynybinė reakcija, jei nepasiseks, jei vaikai nueitų šunkeliais, jau tu dėl to tikrai nekalta, tipo laisvus augini,padedi tik jiems ir t.t, o kaip jau jie nugyvens kaip ir ne tavo bėdos.
QUOTE(Vistik @ 2013 02 28, 11:43)
Alfija, tu vis dar savam stiliuje-pati varai paklodes pamokslų, bet negirdi ką sako kiti. Tam tikra gynybinė reakcija, jei nepasiseks, jei vaikai nueitų šunkeliais, jau tu dėl to tikrai nekalta, tipo laisvus augini,padedi tik jiems ir t.t, o kaip jau jie nugyvens kaip ir ne tavo bėdos.
KĄ reiškia nepasiseks? Ką tu nori pasakyti? Aš negaliu atsakyti už tai, už ką atsakyti negaliu- kas ir kada , kuriam vaiko gyvenimo kelio etape kas nutiks. Niekas negali. Aš už save neduoti jokių garantijų, kaip kiekvienas žmogus. Vat nėr žmogui garantijos, garantinio taisymo ir pakeitimo kitu, nesugedusiu.
Aš negaliu prisiimti pono Dievo vaidmens, ir nuspręsti kaip bus gerai kitam, kaip jis turi gyventi, kad jis gyventų gerai. Vaikas yra atskiras nuo manęs žmogus, mano pagimdytas ar ne. Jokio skirtumo. Labiausia tai aš noriu girdėti savus vaikus ir suprasti kokios mano pagalbos reikia, paremti, palaikyti, atjausti, paguosti. O jų šunkeliai, keliai, autostrados. Yra tik jų, ir niekieno kito.
Kiniečiai turi patį geriausią metodą, kaip tas įkyrias mamas pastatyt į vietą, kad jau jos daugiau nebelįstų į vaikų gyvenimą. Va toms, kurios nori kartu gyventi, už vaiką gyventi- tai ima kartu į armiją jas, su vaiku. Yra sąlyga, kad jos viską kaip ir vaikas. Tie patys tarnnybos pagrindai. Paprastai tai padeda suprasti, kad ji daro visai ne tą, ko ji norėjo ir ko jai reikia. Apkasai, krosiukas, kliiūčių ruožai, politinis parengimas ir visa kita, kas armijoj būna, iškrato mamoms iš galvos visas durnystes, kad suprast- jog 40-etei bobai ne vieta ten. Ir jokių pretenzijų valdžiai, vat sudarė visas sąlygas būt su vaiku ir jį auklėti ir auginti

QUOTE(alfija @ 2013 02 28, 11:42)
Kiniečiai turi patį geriausią metodą, kaip tas įkyrias mamas pastatyt į vietą, kad jau jos daugiau nebelįstų į vaikų gyvenimą. Va toms, kurios nori kartu gyventi, už vaiką gyventi- tai ima kartu į armiją jas, su vaiku. Yra sąlyga, kad jos viską kaip ir vaikas. Tie patys tarnnybos pagrindai. Paprastai tai padeda suprasti, kad ji daro visai ne tą, ko ji norėjo ir ko jai reikia. Apkasai, krosiukas, kliiūčių ruožai, politinis parengimas ir visa kita, kas armijoj būna, iškrato mamoms iš galvos visas durnystes, kad suprast- jog 40-etei bobai ne vieta ten. Ir jokių pretenzijų valdžiai, vat sudarė visas sąlygas būt su vaiku ir jį auklėti ir auginti 

Man patiktų, dar ir kaip, tik va jau nebebūsiu 40 metė, o ir ne Kinijoje

Tu Alfija labai gerai supratai ką aš norėjau pasakyti. Ir nereikia pavyzdžių nesamoningų apie kiniečius. Kaip sakant vėl gynybinė reakcija-aš viską žinau, kiti tai nieko. Juk patogu suvesti viską į tai, kad tipo kažkas (na mama) gyvena vaiko gyvenimą, o tu gi šauni, taip negyveni. Čia visai ne apie tai ir tu tą suvoki.
QUOTE(Sunute @ 2013 02 28, 14:01)
Man patiktų, dar ir kaip, tik va jau nebebūsiu 40 metė, o ir ne Kinijoje
. Su siaubu galvoju, kad tuoj paaugs ir kartu indėnų nebežaisime ...

Tai tu džiaukis, kad tu ne Kinijoj, nes ten tarnauti reikia

Papildyta:
QUOTE(Vistik @ 2013 02 28, 14:03)
Tu Alfija labai gerai supratai ką aš norėjau pasakyti. Ir nereikia pavyzdžių nesamoningų apie kiniečius. Kaip sakant vėl gynybinė reakcija-aš viską žinau, kiti tai nieko. Juk patogu suvesti viską į tai, kad tipo kažkas (na mama) gyvena vaiko gyvenimą, o tu gi šauni, taip negyveni. Čia visai ne apie tai ir tu tą suvoki.
po liubomu nesuprantu. Nes tada yra visiškai neaišku, kaip tu neišleidus dar į pensiją , neišauginus savo vaiko, neišsprendus visų įmanomų jo problemų paėmei Fėją. Visiškas atskomybės nebuvimas. Garbės žodis.
QUOTE(Vistik @ 2013 02 28, 07:52)
Aš manau, kad dar lemia ir labai artimas ryšys, bendravimas. Kai vaikui svarbu tavo patarimai.
Aš nemanau, kad tu jo gaili, aš tiesiog manau, kad tu nepabaigusi vieno darbo-vaikas problematiškas, reiklaujantis ypač daug dėmesio, daug mąstymo, išmąstymo, pagalbos, sutarimo ir viso kito, bet konkrečiai iš TAVĘS, o ne iš tų visų institucijų po kurias tu lakstai dėl jo, o tu pasiimi mažiukę , kuri reiklauja daug dėmesio.
Aš nemanau, kad tu jo gaili, aš tiesiog manau, kad tu nepabaigusi vieno darbo-vaikas problematiškas, reiklaujantis ypač daug dėmesio, daug mąstymo, išmąstymo, pagalbos, sutarimo ir viso kito, bet konkrečiai iš TAVĘS, o ne iš tų visų institucijų po kurias tu lakstai dėl jo, o tu pasiimi mažiukę , kuri reiklauja daug dėmesio.
Vistik, noriu paklausti, kaip čia gaunasi. Jei vaikas šeimoje yra problematiškas, ar buvimas kitų vaikų šeimoje jam padeda ar trukdo?
Taip, faktorius yra mamos (bio ar ne nesvarbu) laikas, bet... savo kailiu patyriau kaip tas per daug rūpinimasis, sužiūrėjimas, klausinėjimas padaro daug žalos. Žinoma mano patirtis tik bio vaikų auginime. Todėl būtų įdomūs tavo argumentai.
Va čia va tas yra reikalas, kada kiekvienas vertinam pagal save. Pagal savo gebėjimus šiuo atveju atviruoti. Vistik yra uždara moteris, ir taip maždaug pagal ją būtų, tai kad tai ką š čia rašau yra tik problemų aisbergo viršūnė. O dar labai daug visko paslėpta. O pagal mane pačią, tai yra tik tiek, kiek parašiau.
Kaip su tuo piktumu, griežtumu, vat jei jau aš taip sau leisčiau, tai čia maždaug būtų pikta ir griežta. O iš tiesų tai yra labai normalu, daugumoj moterys vis tiek arčiau 40, negu 20 gi esam, jau visko gyvenime patyrusios ir žinančios viena kitos problemas, na tas su kuriom susiduria mūsų vaikai- mintinai. Tai kam suokti. Jei kada suprasiu suokimo ir čiulbėjimo naudą, ir aš pabandysiu išmokt. Pažadu.
Kaip su tuo piktumu, griežtumu, vat jei jau aš taip sau leisčiau, tai čia maždaug būtų pikta ir griežta. O iš tiesų tai yra labai normalu, daugumoj moterys vis tiek arčiau 40, negu 20 gi esam, jau visko gyvenime patyrusios ir žinančios viena kitos problemas, na tas su kuriom susiduria mūsų vaikai- mintinai. Tai kam suokti. Jei kada suprasiu suokimo ir čiulbėjimo naudą, ir aš pabandysiu išmokt. Pažadu.
kaip gyvenime viskas būna žemiška, taip žemiška kad visiškai. Šiandien taip netyčia sužinojau, kad mūsų klasėje pasirodo reikėjo sumažinti klasę dviem vaikais. Kažkam pasirodė, jog geriausia būtų tai padaryti pašalinus mano vaiką. Žodžiu nepaaiškinami reiškiniai, dažniausia, turi patį žemiškiausią paaiškinimą.
oer Lietuva tiesiogiai - Lryto tv apie globą, išmokas, deinstitulalizaciją*** et ctr. Taip pat ir Žiobienė. buvo Šalaševičiūtė - nuo Seimo, dar kažkas nuo seimo.
Nespėjau.Einu spaudoj ieškot