Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

Alfijos ir Germines atsakymai apie šeimynas skirias kaip diena nuo nakties. Vadinas viskas nuo VTAT su kuriuo bendrauji priklauso.

P.S. Nu ne neįsileisčiau seniūno su miinistru į savo namus, net jei gaučiau algą smile.gif. Nes neprivalau.
Papildyta:
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 03 22, 11:19)
Aš buvau šią savaitę globos namuose savo mieste. (Žadu lankyti ten vaikučius). pavedžiojo, parodė man kaip vaikai gyvena. Yra 6 šeimynos po 10 vaikų. Kiekviena šeimyna kaip atskira teritorija. Šeimynoje kartu broliukai ir sesutės. Tai gaunasi kad vienoje šeimynoje 2-3 šeimos. Bendra svetainė, virtuvė, vonios kambarys, ir paskui atskiri kambariai, gyvena po 1 arba po 2 kambariuose. Vienu metu 1 auklėtoja. maisto mačiau ėjo parsinešti į valgyklą. parsineša į savo virtuvę, tada dalinasi ir valgo visi kartu savo virtuvėje prie 1 stalo. taip pat sakė, skiriama pinigų maisto produktams is kurių jie gaminasi maistą ir patys savo virtuvėse. Virtuvėje mikrobangė, viryklė, šaldytuvas, skalbimo mašina ir t.t. vaikai pasakojo kad kepė pyragą, virė cepelinus, kepa blynus ir t.t.

Labai panašiuose GN savanoriaujam su mano vyresnėlėm. Mūsų šeimynoje 8 mergaitės. Trys poros sesių, viena mergytė ir viena jau paauglė lankanti spec. mokyklą internatą, į šeimyną grįžta tik savaitgaliais. Šeimynos 2 auklėtojos labai šiltos, rūpestingos. Nuolat vaikai ir ant kelių ir apkabinti ir pabučiuoja. Nemanau kad čia prieš mus nori pasirodyt. Visko visur yra.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 03 22, 15:08)
Alfijos ir Germines atsakymai apie šeimynas skirias kaip diena nuo nakties. Vadinas viskas nuo VTAT su kuriuo bendrauji priklauso.

P.S. Nu ne neįsileisčiau seniūno su miinistru į savo namus, net jei gaučiau algą smile.gif. Nes neprivalau.

tai aišku skirias, mes skirtingi žmonės, akcentuojamės į kitokius dalykus. Bet tom šeimynom irgi yra dar ir kiti reikalavimai. Berniukams ir mergaitėms atskiri WC, kambarių ten atskiras įrengimas- irgi yra nurodymai, bendroms patalpoms- nurodymai. Kol praeini, irgi turi investuot nemažai. Arba savo, arba nuomotis. Pastogė truputį kitaip jie ten tas šeimynas steigia, ir globa ten kiek kitokia. Dar ir dėl to kitaip kalbam.
Ne vienam rajone girdėjau, kad kai išima vaikus iš šeimos, ne retai taip jau labai ir neklausinėja šeimynų- jei nėr "vietų" globos namuose, veža pas juos. Ir tokius 6 Karusios aprašytus, retai bet būna atveža.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 03 22, 14:14)
Na,gali būti,kad skiriasi pažadai.O realybėj... mirksiukas.gif Juk ieškojom Pupai sesės,o gavom trynukus.Pasisodino ir psichologiškai apdirbo ax.gif Taip pat gali būti ir su šeimyna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 22, 14:16)
Berniukams ir mergaitėms atskiri WC, kambarių ten atskiras įrengimas- irgi yra nurodymai, bendroms patalpoms- nurodymai.

globos namuose to juk nėra! su braške viename kambaryje miegojo vienuolikmečiai - dvylikamečiai vaikinai!
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 22, 14:16)
šeimynom irgi yra dar ir kiti reikalavimai. Berniukams ir mergaitėms atskiri WC, kambarių ten atskiras įrengimas- irgi yra nurodymai, bendroms patalpoms- nurodymai. Kol praeini, irgi turi investuot nemažai. Arba savo, arba nuomotis.
Ne vienam rajone girdėjau, kad kai išima vaikus iš šeimos, ne retai taip jau labai ir neklausinėja šeimynų- jei nėr "vietų" globos namuose, veža pas juos. Ir tokius 6 Karusios aprašytus, retai bet būna atveža.
Bet čia įžvelgiu prieštarą-juk jei egzistuoja normos,papildomi šeši vaikai jas visiškai pažeidžia g.gif Sakykim,mūsų planuojamas keturių kambarių butas:didysis kambarys trims mūsų panelėms,Žirnis su būsimu broliu vienam kambary,tėvų miegamas trečiam,o ketvirtas bendras -pavakaroti,tv pažiūrėti,kompu pažaisti.Tai kur aš dėčiau dar kelis vaikus?Kad ir du,ar tris? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 03 22, 15:23)
globos namuose to juk nėra! su braške viename kambaryje miegojo vienuolikmečiai - dvylikamečiai  vaikinai!

būtent, kad nėra. O čia va taip. Bendravau su ne vienu tą šeimyna turinčiu. Ir su mūsų kol kas vienintele forume bendraujančia šeimyną turinčia irgi bendravau. Ji pirmoji ir papsakojo apie tuos WC. Žodžiu, kažakip nei gaunami pinigai šeimynoms mna atrodo mažoki. Rimtai.
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 03 22, 15:27)
Bet čia įžvelgiu prieštarą-juk jei egzistuoja normos,papildomi šeši vaikai jas visiškai pažeidžia  g.gif Sakykim,mūsų planuojamas keturių kambarių butas:didysis kambarys trims mūsų panelėms,Žirnis su būsimu broliu vienam kambary,tėvų miegamas trečiam,o ketvirtas bendras -pavakaroti,tv pažiūrėti,kompu pažaisti.Tai kur aš dėčiau dar kelis vaikus?Kad ir du,ar tris? g.gif

tai tada ima ir parašo išvadose, iš anksto- sąlygos netinkamos. Juk parašo tai ne vien VAT reikia. Dar yra tikrinančių. Kai aš pagalvoju apie Kauną, visokius ten esančius kildas, tai kaip kokiam mažiukui susuks vidurius iki ligoninės, tai kaip iškvies visokius. Tai Germinė iš vis man didvyrė atrodo, jau vien dėl norų.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 22, 13:41)
ne. Deja privalo. Ir net pijokus atėjusius aplankyti savo vaikų- turi įsileisti. Šeimyna yra globos namai pagal savo esmę, tik mažesni, modernesni.

Va šitai baisiausia doh.gif Vis akyse ta draskoma šeimyna mūsų rajono, augina vaikus ramiai, atvažiuoja senelis, sukelia širšalą, vaikus išdrasko ir noi komisija po komisijos, ar viskas ten gerai doh.gif

QUOTE(Sunute @ 2013 03 22, 13:51)
Ne. Yra globos namų, kuriuose imituojama šeima. Vaikai gyvena po keletą (kokie 2-3 kambariai, paprastai vaikai iš vienos ar dviejų šeimų, įvairaus amžiaus), turi bendrą virtuvę, kur gamina patys, bendrą svetainę. Kelioms tokioms šeimynoms vienas auklėtojas ir šeimininkė.
Nemanau, kad visi globnamiai taip tvarkosi, bet tokį mačiau čia Lietuvoje. Nuo žmonių, nuo ten dirbančių asmenybių priklauso.

Aš tik tokius ir mačiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 22, 13:41)
ne. Deja privalo. Ir net pijokus atėjusius aplankyti savo vaikų- turi įsileisti. Šeimyna yra globos namai pagal savo esmę, tik mažesni, modernesni.

Mano vaikas kur augo seimynoje, tai globeja sake, kad jie net negali priimti vaiku tevu i namus, nes tai butu pazeidziamos kitu vaiku teises i saugu/ramu gyvenima ir sake, kad jeigu yra tevu noras pasimatyti su vaiku globejai privaledavo/privalo vaika nuvezti i neutralia aplinka. Cia kalba eina apie Kauno r. seimyna.
O salygos toj seimynoje tragiskos, kaimo glodumoj taip vaikai negyvena, lygiai tas pats ar toj seimynoj ar asocialioj seimoj, aplinka ta pati tik nera girtavimu, namas baisus, kiemas baisus, zaislu ner ( 1 lego) 16 vaiku, apie maista tyliu, paprasiau meniu sudaryt vien miltai, koses, bulves, tik kartais i savaite karta arba du zuvis/mesa, nors patys ukininkauja, pilna triusiu, vistu ir laukai kitu gerybiu. Apie vaiku tobulinima tai isvis tyliu, nei aciu, nei prasau 3 metu vaikas nezinojo! Nieko nezinojo, jauriau, nei stalo, nei piestuko, nei wc popieriaus nieko nezinojo. Neisivaizduoju kaip ten leidzia tiems vaikuciams gyventi, siaubu siaubas.
Kol pati buvau nesusidurus, maniau kad geriau vaikas is seimynos, nei i GN, bet kaip susiduriau, tai jau geriau is GN, nei is tokios seimynos. GN bent pavalge, gal maziau, bet ivairesni maista, zaislu yra, tobulejimas yra, bent jau minimalus, o ne taip kaip toj seimynoj.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sypsena777: 22 kovo 2013 - 17:34
Na Germinės šeimyna būtų, įsitikinus tiesiog, būų geresnė. Bet jų tikrai būna visokių. 16 vaikų žiauriai jau daug.
Bet va tas virtimas iš fizinio asmens, globėjos, į juridinį- šeimyną yra visai nepriimtinas. Čia liūtė, kaip tikra liūtė žada nieko nepriimti, bet negali būti va taip. Kaip globos namai leidžia lankyti, irgi neturėdami atskirų patalpų, taip ir šeimynos- turi ir viskas. Privalo.

Šelma, dėl tų senelių, vat дураку закон не писан . O gal kas ir pamoko.

Globos namų visokių irgi yra. Obeliuose buvom, tai ką tu- oho kaip ten gražu. O va pačiam Vilniuje, tai ne taip ir visur. Panevėžy buvau seniai, ir tai tik pas kūdikius. Nebuvau sužavėta.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 22, 19:58)
Obeliuose buvom, tai ką tu- oho kaip ten gražu. O va pačiam Vilniuje, tai ne taip ir visur. Panevėžy buvau seniai, ir tai tik pas kūdikius. Nebuvau sužavėta.

O vyresnėliai mano sakė, siaubas, kaip baisu ten biggrin.gif Antazavėj apsilankyt tau dar reik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 03 22, 20:34)
O vyresnėliai mano sakė, siaubas, kaip baisu ten  biggrin.gif  Antazavėj apsilankyt tau dar reik  biggrin.gif

tai visiškai įmanomi dalykai, kad mes dar apsireikšim ir ten biggrin.gif . Džiugas gi iš karto sakė, kad Obeliuose tai daug gražiau negu pas Žilviną.
Atsakyti
QUOTE(Sypsena777 @ 2013 03 22, 18:32)
Mano vaikas kur augo seimynoje, tai globeja sake, kad jie net negali priimti vaiku tevu i namus, nes tai butu pazeidziamos kitu vaiku teises i saugu/ramu gyvenima ir sake, kad jeigu yra tevu noras pasimatyti su vaiku globejai privaledavo/privalo vaika nuvezti i neutralia aplinka. Cia kalba eina apie Kauno r. seimyna.
O salygos toj seimynoje tragiskos, kaimo glodumoj taip vaikai negyvena, lygiai tas pats ar toj seimynoj ar asocialioj seimoj, aplinka ta pati tik nera girtavimu, namas baisus, kiemas baisus, zaislu ner ( 1 lego) 16 vaiku, apie maista tyliu, paprasiau meniu sudaryt vien miltai, koses, bulves, tik kartais i savaite karta arba du zuvis/mesa, nors patys ukininkauja, pilna triusiu, vistu ir laukai kitu gerybiu. Apie vaiku tobulinima tai isvis tyliu, nei aciu, nei prasau 3 metu vaikas nezinojo! Nieko nezinojo, jauriau, nei stalo, nei piestuko, nei wc popieriaus nieko nezinojo. Neisivaizduoju kaip ten leidzia tiems vaikuciams gyventi, siaubu siaubas.
Kol pati buvau nesusidurus, maniau kad geriau vaikas is seimynos, nei i GN, bet kaip susiduriau, tai jau geriau is GN, nei is tokios seimynos. GN bent pavalge, gal maziau, bet ivairesni maista, zaislu yra, tobulejimas yra, bent jau minimalus, o ne taip kaip toj seimynoj.....

Sypsena 777, kaip tu tiksliai pataikiai. Musu vaikai is tos pacios seimynos, kam aktualu ir nezino. Ir as visiskai pritariu, nors as biski galiu ta seimyna ir apginti. Daug vaiku, nespeja visiem demesio parodyti, kaimas, ukis(kokie dar lego zaidimai smile.gif ). As buvau ten metais anksciau, negu tu, vasara. Tai mes lauke pagrinde buvome, kieme. Ten baseinas didelis buvo, maziukams mazas. Smelio dezeje zaislu aisku jokiu ten super nebuvo, bet vaikai kazkaip nelabai ir zaide. Supynes. Gal ne taip ir blogai, kaip atrodo?
Bet tai, kaip vaikas elgesi kada parsivezem, daug aiskiau pasidare, kaip ten gyvena vaikai. Prie stalo, atsisedes, uzdenge rankomis lekste, kad niekas neatimtu, nekramtydamas i burna viska pasiema ir sedi, kaip "chomiakas", net praryti negali. Pamates maista, plojo rankytemis. Ir vis duona ir obuolius valge. Pastebejau toki zaidima, pagulde zaislus, paeme dirza ir pradejo visiem duoti per uzpakalius. Ir cia 1.8 metu vaikas. Nesakau, kad jisai pas mane negauna, aisku bijo ir dabar, kai paimu dirza, bet nera tuo, kaip anksciau: vyras paeme dirza kad i kelnes ideti, o jis pamates pradejo rekti:ne, ne.
Nuveziau ten plomasterius, kai lankem savo vaika. tai globeja greiciau paslepe, nes maziukai i burnas ima sako, piesia kur nereikia.(maniskis tada jaunesnius buvo.) . O tai ka tada vaikams daryti? Tai as vistiek biski su vaikais papiesiau ir nieko ten baisaus, kai priziurimi yra, juolab ten ir vyresni vaikai padeda.
Atsakyti