QUOTE(Sypsena777 @ 2013 03 22, 18:32)
Mano vaikas kur augo seimynoje, tai globeja sake, kad jie net negali priimti vaiku tevu i namus, nes tai butu pazeidziamos kitu vaiku teises i saugu/ramu gyvenima ir sake, kad jeigu yra tevu noras pasimatyti su vaiku globejai privaledavo/privalo vaika nuvezti i neutralia aplinka. Cia kalba eina apie Kauno r. seimyna.
O salygos toj seimynoje tragiskos, kaimo glodumoj taip vaikai negyvena, lygiai tas pats ar toj seimynoj ar asocialioj seimoj, aplinka ta pati tik nera girtavimu, namas baisus, kiemas baisus, zaislu ner ( 1 lego) 16 vaiku, apie maista tyliu, paprasiau meniu sudaryt vien miltai, koses, bulves, tik kartais i savaite karta arba du zuvis/mesa, nors patys ukininkauja, pilna triusiu, vistu ir laukai kitu gerybiu. Apie vaiku tobulinima tai isvis tyliu, nei aciu, nei prasau 3 metu vaikas nezinojo! Nieko nezinojo, jauriau, nei stalo, nei piestuko, nei wc popieriaus nieko nezinojo. Neisivaizduoju kaip ten leidzia tiems vaikuciams gyventi, siaubu siaubas.
Kol pati buvau nesusidurus, maniau kad geriau vaikas is seimynos, nei i GN, bet kaip susiduriau, tai jau geriau is GN, nei is tokios seimynos. GN bent pavalge, gal maziau, bet ivairesni maista, zaislu yra, tobulejimas yra, bent jau minimalus, o ne taip kaip toj seimynoj.....
Sypsena 777, kaip tu tiksliai pataikiai. Musu vaikai is tos pacios seimynos, kam aktualu ir nezino. Ir as visiskai pritariu, nors as biski galiu ta seimyna ir apginti. Daug vaiku, nespeja visiem demesio parodyti, kaimas, ukis(kokie dar lego zaidimai

). As buvau ten metais anksciau, negu tu, vasara. Tai mes lauke pagrinde buvome, kieme. Ten baseinas didelis buvo, maziukams mazas. Smelio dezeje zaislu aisku jokiu ten super nebuvo, bet vaikai kazkaip nelabai ir zaide. Supynes. Gal ne taip ir blogai, kaip atrodo?
Bet tai, kaip vaikas elgesi kada parsivezem, daug aiskiau pasidare, kaip ten gyvena vaikai. Prie stalo, atsisedes, uzdenge rankomis lekste, kad niekas neatimtu, nekramtydamas i burna viska pasiema ir sedi, kaip "chomiakas", net praryti negali. Pamates maista, plojo rankytemis. Ir vis duona ir obuolius valge. Pastebejau toki zaidima, pagulde zaislus, paeme dirza ir pradejo visiem duoti per uzpakalius. Ir cia 1.8 metu vaikas. Nesakau, kad jisai pas mane negauna, aisku bijo ir dabar, kai paimu dirza, bet nera tuo, kaip anksciau: vyras paeme dirza kad i kelnes ideti, o jis pamates pradejo rekti:ne, ne.
Nuveziau ten plomasterius, kai lankem savo vaika. tai globeja greiciau paslepe, nes maziukai i burnas ima sako, piesia kur nereikia.(maniskis tada jaunesnius buvo.) . O tai ka tada vaikams daryti? Tai as vistiek biski su vaikais papiesiau ir nieko ten baisaus, kai priziurimi yra, juolab ten ir vyresni vaikai padeda.