Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 01 24, 10:57)
Norėjau pasakyt: nuostabus žmogus. Juk mintį vistiek pagavai  smile.gif

nekeliu aš tokių sau uždavinių- nuostabiais užauginti. Mane, jei atvirai, iš viso labai vargina pakeltos girnos. Tas toks atotrūkis nuo realumo, nuo gyvenimo realaus. "Pagražinimai" kad atrodyčiau malonus, kad kažkam įtikčiau, kad kažkas skaitytų- kaip medų gertų. Nepriimk asmeniškai.
Esu pakankamai realistinis tipažas. Ir labai gerai žinau jog joks nuostabus neužaugs. Bus sunkus žmogus, pakankamai sunkus, labai ribotų gebėjimų ir galimybių. Svarbu jis pats suprastų jog jo sunkumas yra jo pačio problemos, o ne aplinkinių. Jei jis mokės pats su savim sutarti- mokės ir su kitais- jei ne, tada bus bėdų.
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 01 24, 08:11)
Gerai.Klausė,ar aš bausta administracine tvarka.Atsakiau,kad ne.Dar kelis kart perklausė.Buvau pamiršus.Gi gatvę ne per perėją perėjau 

labai džiaugiuosi gera pabaiga 4u.gif na ką- dabar kai jau esi keturių vaikų mama- per gatves vietoj vaikščiok biggrin.gif pavyzdį rodyk biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 24 sausio 2013 - 10:11
o mano vaikas atkrito. sad.gif nuėjo į mokyklą, parėjo ir meluoja vėl . kažkaip po tokio šventiško nuostabaus advento buvau įsisvajojus sad.gif kad problema įveikta, kad meluoja ne daugiau nei kiti... o dabar - kasdien. Užvakar skiepijau nuo melo. Po pamokų paskambino - sutartų darbų nedarys. prastai jaučiasi, galvą skauda ir išvis serga. Sėdžiu darbe, nervuojuosi, gi gripai, skambinu vėl - aha, temperatūra, guliu, pareinu - žaidžia ramiai su klasioke (kai namie manęs nėra, draudžiama vestis vaikus). Termometro ji net neiškojo.... Suleidau vitaminą C - gydo ne tik ligas, bet ir melą. Vakar - aha, ieškau popieriaus stalčiuje ir tuoj eisiu į būrelį. O kodėl mašinos pravažiuojančios ūžia? ir svarbiausia - žino, leisiu vėl vitaminus doh.gif
Jaučiuosi siaubingai. Ir dėl vaiko elgesio, ir dėl savo bejėgiškumo, galų gale ir dėl savo elgesio.... Įvertinimai mokykloje - raudoni, reiškia - nededa pastangų visiškai ....
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 01 24, 11:32)
o mano vaikas atkrito. sad.gif nuėjo į mokyklą, parėjo ir meluoja vėl .  kažkaip po tokio šventiško nuostabaus advento buvau įsisvajojus sad.gif kad problema įveikta, kad meluoja ne daugiau nei kiti... o dabar - kasdien. Užvakar skiepijau nuo melo.  Po pamokų paskambino - sutartų darbų nedarys. prastai jaučiasi, galvą skauda ir išvis serga. Sėdžiu darbe, nervuojuosi, gi gripai, skambinu vėl - aha, temperatūra, guliu, pareinu - žaidžia ramiai su klasioke (kai  namie manęs  nėra, draudžiama vestis vaikus). Termometro ji net neiškojo.... Suleidau vitaminą C - gydo ne tik ligas, bet ir melą. Vakar - aha, ieškau popieriaus stalčiuje  ir tuoj eisiu į būrelį. O kodėl mašinos pravažiuojančios ūžia? ir svarbiausia - žino, leisiu vėl vitaminus doh.gif
Jaučiuosi siaubingai. Ir dėl vaiko elgesio, ir dėl savo bejėgiškumo, galų gale ir dėl savo elgesio.... Įvertinimai  mokykloje - raudoni, reiškia - nededa pastangų visiškai ....

Geras tas tavo elgesys. Vitaminas C nekenksmingas- geležį pasisavina, jai kaip tik. Karusia, kai tik va toks būna staigus šoktelėjimas- pabandyk skydliaukės hormonus pasidaryti. Atsekti tą svyravimą. Nes čia irgi yra- išmeta toksinus, ir paskui kol susibalansuoja. Nebūtinai melas dėl galvos ir prastos savijautos.
Pasitaisys. Neturi kito pasirinkimo. Ir ji tai puikiai žino. Pasiėmė atostogas nuo gero elgesio, bet grįš į darbą smile.gif
Atsakyti
ji ir nesijautė prastai. teisiog pamelavo, kad nereiktų tvarkytis kambario. Kuriuos darytI? TTH ir THT 4?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 01 24, 12:03)
ji ir nesijautė prastai. teisiog pamelavo, kad nereiktų tvarkytis kambario. Kuriuos darytI? TTH ir THT 4?

TTH tiroksiną žiūrėti. Apie skydliaukę ir šiaip žinau, ir pati turėjau ir vis vien liko tų problemų. Vat nepasakysi kad jau taip tikrai prastai jautiesi- bet kažko nedarai ir viskas, tas nerimas toks nepaaiškinamas, nenoras, lyg nuovargis, lyg baimė. Ir verksmingumas ir rėksmingumas.
Kai po vių krizių praėjo jau man, nebereikia gerti tų hormonų, vis tiek būdavo ta būsena tokia. Radau visai per netyčia labai gerą endokrinologę. Tai ji ir papsakojo, kad nebūna visai gerai- kai su skydliauke yra ir mažų problemėlių. Pas daugelį visada būna tos atakos. Ras ir išmetė tiroksino, išbalansuoja iš karto. Per savaitę susinormalizuoja.
Tai va tokiais atvejais sakė reik daryt taip- ir tu pabandyk, man padeda ir niekam nekenkia- gerti nuovirus labiau nei kompotus, jai gal cukraus gali kiek ir įdėti- juodųjų slyvų, razinų, abrikosų džiovintų. Ir širdies raumenį stiprina, ir pasipildo mineralais, ir nervų sistemą stiprina, ir retėja tie tokie nemalonūs elgesiai tos liaukos. Bet gert reikia reguliariai. Man skanu.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 01 24, 10:11)
na ką- dabar kai jau esi keturių vaikų mama- per gatves vietoj vaikščiok biggrin.gif pavyzdį rodyk biggrin.gif
Tai kad ir vaikštau.Įdomu,prieš kiek metų tas "teistumas" buvo... ax.gif Tada gal ir vandeniu būčiau vaikščiojus-tokiam strese buvau verysad.gif
QUOTE(šeimos kaklas @ 2013 01 24, 09:10)
dabar po truputuką viskas grįžta į savo vietas, bet dar tik grįžta ir tai po 1,5 metų. Tikiuosi, kad dar po 1,5 metų jau "stogas bus parvažiavęs namo" galutinai biggrin.gif
Viskas taip,kaip turi būt.Adaptacija ilgesnis procesas,nei gedėjimas.Aš vieną vienturtėlę Pupą turėdama bliaudavau galvą į spintelę įkišus,o pas tave du pupuliukai -nėra lengva 4u.gif Bet nesakyk,ir džiugių akimirkų padaugėjo,ania? wub.gif
QUOTE(Karusia @ 2013 01 24, 11:03)
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 24 sausio 2013 - 13:34
na, taip Germine, džiugių irgi yra, gal net jų daugėja. Tas džiaugsmas gal tame, kad man su jais įdomu, užsiiminėti įdomu, įdomu ir dėl to, kad matau prasmę. Aišku, kartais užknisa, bet jau rečiau. O ir darbe, būna, atsiverčiu jų foto kur įvaikinimo tarnyba siuntus, abu mažiukai, gležnučiai, trumpai kirpti kaip zekiukai, o man širdį suspaudžia, kad su tokiais pipirais aš taip negražiai elgdavausi. Tas adaptacinis periodas išties žiaurus.
Atsakyti
kakle, kad žinotum, kaip Tave suprantu:)
Atsakyti
Norejau pasiteirauti,tos kurios pasieme globoti vaikucius ar daug sunkumu buvo tvarkant visa popierizma? ar ilgai tai uztruko? Mes norime pasiimti globoti vaikuti,o veliau ji isivaikinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2013 01 25, 17:09)
Norejau pasiteirauti,tos kurios pasieme globoti vaikucius ar daug sunkumu buvo tvarkant visa popierizma? ar ilgai tai uztruko?  Mes norime pasiimti globoti vaikuti,o veliau ji isivaikinti smile.gif

ilgiausia truko turto pažymos išsiėmimas. 10 dienų. Visa kita atlikau per dieną.
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2013 01 25, 16:09)
Norejau pasiteirauti,tos kurios pasieme globoti vaikucius ar daug sunkumu buvo tvarkant visa popierizma? ar ilgai tai uztruko?  Mes norime pasiimti globoti vaikuti,o veliau ji isivaikinti smile.gif

palyginus su tuo, kiek ir kur tenka vaiką vežioti - grynas mizeris. ir ne daugiau.
Atsakyti
Geras, mums ir to nereikėjo g.gif

QUOTE(alfija @ 2013 01 25, 16:17)
ilgiausia truko turto pažymos išsiėmimas. 10 dienų. Visa kita atlikau per dieną.

Papildyta:
Popierizmas - lengvoji ir greitoji dalis
Kursai - ilgoji ir ne visada patogioji dalis (priklauso nuo darbų grafiko)

O va "globoti vaikuti,o veliau jį įsivaikinti" manau bus sunkioji dalis
Nes prašyme taip formuluoti negalėsite, prašymas bus arba globai, arba įvaikinimui.

Jei globai - galite gauti vaiką kurio niekada negalėsite įvaikinti, jei įvaikinimui - galite gauti vaiką, kuriam neleis steigti net ir laikinos globos.

QUOTE(Jovitele78 @ 2013 01 25, 16:09)
Atsakyti