Įkraunama...
Įkraunama...

DRESŪRA, auklėjimas,mokslai

ne nebijau nes buvo tokiu situaciju kai reikejo jai parodyt kas seimininkas. tai tfu yfu. tfu nuleidzia tada galva net neburzgia.o vat kai kaimynas pora kartu bande ja nutildyt , uzsimojo ranka ar su lazda kuom pasispirt kad nelotu tai maniau voljera isnes.Seip seiminika ji laiko mane.vyras jai ne toks stiprus autoritetas, bet jai rykteli tai pusiau tvarka.vaika begalo myli ta tai virsum gali varynet ant jos.Bet as nelabai leidziu dukrai plestis ten ja tampant maza kas.Man kas liecia vaika atsarga gedos nedaro.
Papildyta:
QUOTE(mondioring @ 2013 07 17, 12:22)
na negi sunku shuniui sudaryti tokias salygas,kad jis noretu ishgyventi ir mokytis? maciau dauguma shunu,kur dresuoja vien per ~teigiama  motyvacija~ o rezultatas NULINIS...
ankciau dar leisdavausi I diskusijas-dabar siunciu naaaachui ir dirbu tik su praktishklais zmonemis ,o ne teoretikais...

Papildyta:

ir kuo zmogus maziau klause pasaku ish ivairiu dresuru-tuo lengviau...dresuuura laaaabai lengva-tik reikia rasti shuniui idomu  dalykeli ir per ji viskas vyksta...

As sutinku jai yra noro viska galima bet ir ziniu reikia.As tai zalia visai dresuroj uztat 4u.gif duomiosi. aisku gal reikejo kai suniukai buvo jie, bet tada atrode kad sugebu juos valdyt puikiai.o dabar prasau pagalbos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tigriuke: 17 liepos 2013 - 12:28
na sekmes jumi,bet ka cia bendra turi su dresura,su valdomu shunimi??? kai per 100 metru lakstydamas sesis ir gulsis ir pas mane-tada Aleliuja!!
shiaip ne I tema ,,,,ash 99 procentu sheimininku nesuprantu... Kam jumi shuo??? juk mokslas pazenges-pirkite robotukus!!!! nereikia aukleti!!!
Papildyta:
QUOTE(tigriuke @ 2013 07 17, 13:34)
ne nebijau nes buvo tokiu situaciju kai reikejo jai parodyt kas seimininkas. tai tfu yfu. tfu nuleidzia tada galva net neburzgia.o vat kai kaimynas pora kartu bande ja nutildyt , uzsimojo ranka ar su lazda kuom pasispirt kad nelotu tai maniau voljera isnes.Seip seiminika ji laiko mane.vyras jai ne toks stiprus autoritetas, bet jai rykteli tai pusiau tvarka.vaika begalo myli ta tai virsum gali varynet ant jos.Bet as nelabai leidziu dukrai plestis ten ja tampant maza kas.Man kas liecia vaika atsarga gedos nedaro.
Papildyta:
As sutinku jai yra noro viska galima bet ir ziniu reikia.As tai zalia visai dresuroj uztat  4u.gif duomiosi. aisku gal reikejo kai suniukai buvo jie, bet tada atrode kad sugebu juos valdyt puikiai.o dabar prasau pagalbos drinks_cheers.gif

na Jumi suprantu-nepykite baisiai ant manes smile.gif
Atsakyti
ne ne nepikstu as suprantu kad cia mano aplaidumas visiskas kad suo nelabai klauso.
Atsakyti
Turiu 6 men bulterjera i dresura pradejau vesti nuo 3 men tai va jau 3 menesiai dirbam du kart per savaite su dresuotoju o likusi laika pats bandau. Kol nesuejo 6 men buvo be priekaistu bet dabar jausmas toks kad kuo daugiau dresuojamas tuo maziau klauso prasidejo nieko nematau nieko negirdziu. Nuvaziuojam i dresuros aikstele beveik viskas ok smile.gif dirba aisku kolkas jaunas, bet tik iseinam i lauka visi mokslai baigias uosto koja kelia eina kur jam reikia (vedziojamas kaip minimum 2 val per diena, namie nepaliekamas ilgam, visur vezuos kartu taip sakant socializuoju). Rysio su seimininku nelaibai jaucias, net parejus po pasivaiksciojimo ilsisi arba kitam kambary arba kitam kambario gale smile.gif prie seimininko koju nenori, gryzus namo toks jausmas kad O TU CIA GRYZAI NU IR GERAI JEI NORI DZIAUKIS PATS smile.gif MAN NEIDOMU. Kazkaip atrodo kad jam geriau ir smagiau su nepazystamais zmonem smile.gif bandziau kelias dienas paignoruoti aisku ir maisto duoti tik tada kai rodo demesi ir nora dirbti bet kita diena vel vejas galvon velnias ruron smile.gif beje visas maistas tik is ranku ir neuzdykaaaa , bet pauostyt, pamyst ir paspoksot i kitus zmones ar sunis svarbiau uz desreles. Drasura su prof aisku nebaigta dirbam toliau, diskutuojam ,bet nerimas vistiek yra.
Atsakyti
QUOTE(Dovis330 @ 2013 08 01, 20:06)
Turiu 6 men bulterjera i dresura pradejau vesti nuo 3 men tai va jau 3 menesiai dirbam du kart per savaite su dresuotoju o likusi laika pats bandau. Kol nesuejo 6 men buvo be priekaistu bet dabar jausmas toks kad kuo daugiau dresuojamas tuo maziau klauso prasidejo nieko nematau nieko negirdziu. Nuvaziuojam i dresuros aikstele beveik viskas ok  smile.gif  dirba aisku kolkas jaunas, bet tik iseinam i lauka visi mokslai baigias uosto koja kelia eina kur jam reikia (vedziojamas kaip minimum 2 val per diena, namie nepaliekamas ilgam, visur vezuos kartu taip sakant socializuoju). Rysio su seimininku nelaibai jaucias, net parejus po pasivaiksciojimo ilsisi arba kitam kambary arba kitam kambario gale smile.gif  prie seimininko koju nenori, gryzus namo toks jausmas kad O TU CIA GRYZAI NU IR GERAI JEI NORI DZIAUKIS PATS smile.gif MAN NEIDOMU. Kazkaip atrodo kad jam geriau ir smagiau su nepazystamais zmonem  smile.gif  bandziau kelias dienas paignoruoti aisku ir maisto duoti tik tada kai rodo demesi ir nora dirbti bet kita diena vel vejas galvon velnias ruron  smile.gif beje visas maistas tik is ranku ir neuzdykaaaa , bet pauostyt, pamyst ir paspoksot i kitus zmones ar sunis svarbiau uz desreles.  Drasura su prof aisku nebaigta dirbam toliau, diskutuojam ,bet nerimas vistiek yra.

as manau , kad suniui pilna rura agurku. Jam jusu demesio jau perdaug. O jus ta maista tik is ranku padarykit taip, kad jo isvis nebera kelias dienas. O sakykit, dirbat mokotes "pats bandau" kaip tai vyksta? Ir man atrodo, kad jus per anksti suni pradejote spaust ant mokslo...tai ne malinua, kuriam tik seimininkas galvoj, bultikai linksmi bendraujantys sunekai, nenorekit apatisko aplinkai ir jusu koja apsikabinusio
Atsakyti
Aš irgi būčiau už maistą lauke, kad ne medeliai ir paukšteliai būtų įdomūs, ir po kelių dienų bado
Atsakyti
Perskaiciau tema nuo pradziu prisipazystu pats pagadinau reikala kai pries savaite pries paroda uz komanda i vieta ir ten atsigulus daug sauju duodavau, reikejo trupuciuka forma atstatyt parodine. Tai va kalte mano. Bandau pats vyksta taip - einam i lauka begiojam dukstam, koki 10 - 15 min padirbam komabda pas mane, greta sedet, gulet tada sauja sausiako uz gera darba , laisvalaikis smile.gif keliokika minuciu veikimo ko nori (uostymo sisiojimo lakstymo ratais) paskui komanda pas mane su zaislais. Gerbiama kolega as jo tikrai nespaudziu kad dirbtu kaip malina to tikrai nesiekiu tik noras kad vebdziojant nuo kiekvienos apsisiotos vietos nereiktu isispyrus nutemp blush2.gif
Manau reiks su maistu pasikoreguot gal ir teisybe del tos ruros su agurkais
Atsakyti
QUOTE(Dovis330 @ 2013 08 01, 21:30)
Perskaiciau tema nuo pradziu prisipazystu pats pagadinau reikala kai pries savaite pries paroda uz komanda i vieta ir ten atsigulus daug sauju duodavau, reikejo trupuciuka forma atstatyt parodine. Tai va kalte mano. Bandau pats vyksta taip - einam i lauka begiojam dukstam, koki 10 - 15 min padirbam komabda pas mane, greta sedet, gulet tada sauja sausiako uz gera darba , laisvalaikis smile.gif keliokika minuciu veikimo ko nori (uostymo sisiojimo lakstymo ratais) paskui komanda pas mane su zaislais. Gerbiama kolega as jo tikrai nespaudziu kad dirbtu kaip malina to tikrai nesiekiu tik noras kad vebdziojant nuo kiekvienos apsisiotos vietos nereiktu isispyrus nutemp blush2.gif
Manau reiks su maistu pasikoreguot  gal ir teisybe del tos ruros su agurkais

Dovi , as ir neturejau omeny, kad siekiate is tokio i kazka paverst smile.gif ir sauju nereikia duot, geriau po kasniuka wink.gif ir maziau demesio reiktu kreipt u jus demesio nekreipianti suni smile.gif Tiesiog pamirskit , kad toki turit. Ir begiojimai, manau jau iskrauna suni. Tik isejote ir dirbate, ne 15min, o 5minutes
Atsakyti
Nu ok bet tai vedziojant ji kai jis kiekviena akmeni uosto kaip tada? Eit toliau nekreipt demesio ? Tai jau vos ne ziaurus tempimas iseina
Atsakyti
Aš manau, tempčiau ir kiekvieną kartą kai nutemptas šuo ateitų prie manęs, duočiau vieną skaniuką. Pas mus panašiai ir vykst su mažąja, 2 mėn avigane - veikia, žiūri akis pakėlusi ir eina šalia. Aišku, kai hormonai šauna į galvą, gali ir neveikti. Geriausia tai būtų pasitarti su savu dresuotoju - jis visgi situaciją mato geriau, nei mes internetu. Gal gali pasižiūrėti už aikštelės ribų.
Atsakyti
QUOTE(Dovis330 @ 2013 08 01, 21:58)
Nu ok bet tai vedziojant ji kai jis kiekviena akmeni uosto kaip tada? Eit toliau nekreipt demesio ? Tai jau vos ne ziaurus tempimas iseina

nu tai logiskai, vedziojant suni jis ir uosto, juk patinas, kaip jam atsizymet, o jau einant gatve naudokite dresura, ta komanda greta, kad suo tik jus ir matytu, juk siaip negalite suniui uzdrausti uostytibent pasivaiksciojimo metu. Dar bandykite, jei jau truks kantrybe garsiai surekti"Ei!" kad suo net krupteltu ir padaryti nestipru pakirtima, tuomet pagirti ir ijungti kelis pratimus dresuros, ir cia bus panasu, kaip reagavimas i kitus sunis, keiskit krypti.
Papildyta:
QUOTE(Dovis330 @ 2013 08 01, 21:58)

o jusu dresura individuali, ar grupeje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malinua: 01 rugpjūčio 2013 - 21:13
Teisingai pasakė dėl pilnos ruros agurkų - aš su savo vokiete buvau tą klaidą padarius. Sumažinau dėmesio ir susitvarkė viskas smile.gif
O kame bėda dėl uostymosi nesupratau - juk vedat šunį pasivaikščiot, o ne tiesiog einat pasivaikščiot, tai tegu uostosi, jie gi taip pasaulį pažįsta. Ir iškastruokit, visiems palengvės.
Atsakyti