QUOTE(Smilgelė* @ 2013 08 05, 23:28)
Sveiki. Noriu patarimo ir pamokymo. Ka daryti kad suo butu ramus,mazai lojantis? Kiek teko susidurti su sunimis artimesnej draugu aplinkoj tai jue nuolat loja begioja suka ratus ir tiesiog buna be vietos, bet dabar teko savaite patureti skotu vestuka iir suvokimas apie sunis pasikeite. Ji labai rami neagresyvi,aisku ir zaisminga. Bet tas nuostabus ramumas mane labai suzavejo. Ir idomu pasidare kaip reikia aukleti suni kad jis toks butu ar suns toks charakterio bruozad yra laimes dalykas?
Charateris yra paveldimas, jei šuo temperamentingas, aktyvus, neauklėtas ir nedresuotas-jis bus lakstantis lojantis, beldžiantis galvą kaip reikia. Toks šuo puiki medžiaga dresūrai, iš jo galima daug padaryt, bet reikia daryt. Tuo atrpu kiti būna ramūs, lėti, jie patogūs, bet jei galvot apie dresūras-su tokiu toki nenuvažiuosi. Bet tai indvidualūs bruožai, tai nereiškia, tikrai ne, kad visi vestukai bus toki, nes aplink mane pvz gyvena 4 vestukai-visi nepaleidžiami nuo pavadžių, lojantys iki išprotėjimo. Aš su savais šunimis galiu eit palaidais, jie net nežiūri į juos, o tuos šeimininkai besidraskančius orel pakabinę laiko.....Taigi viskas priklauso nuo auklėjimo ir dresūros. Iš greito ir aktyvaus šuns jūs galit padaryt super šunį, reikia tik užsimt. Aišku ramūs jie nebus jei tokiais negimė, bet jie išmoksta paliepus tam tikr metu tokiais būt