Įkraunama...
Įkraunama...

DRESŪRA, auklėjimas,mokslai

Tai vat ir bandysim uz ribu pasiziuret dabar keleta uzsiemimu praleisim nes isvyksta dresuotojas i seminara tai savaite su trupuciu kovosim smile.gif mtatai tas tempimas jei jis prieina i akis ziuri bet skanuko nenori aisku gryztam prie to pacio maisto davinio bet jis tkrai nera tiek prisertas kiek istikro gali suesti nebebt moka is rezervo gyvent smile.gif na sendien bus be vakarienes ryt be pusryciu matysiu kaip elgsis, o dar sestatienis ilgas ax.gif isisvalys organizmas.
Atsakyti
QUOTE(Dovis330 @ 2013 08 01, 20:06)
Kol nesuejo 6 men buvo be priekaistu

Ateina paauglystė biggrin.gif
o ką dresuotojas salo, ką reiktų daryt?
Atsakyti
Sauja sausiako - per daug. Kąsniukais ir jokių saujų, o po vieną gabaliuką.
Kitas dalykas - mažiau tampykitės šunį su savimi. Jei jis nuolat su Jumis, visur ir visada, visą dieną, nu Jūs jam neįdomus jau. Jei norit daugiau dirbančio šuns, mažinkit nuolatinį buvimą kartu. Aš su savuoju buvau perspaudus ir nuolat tąsiausi su juo. Kai įkišau narvan per dieną (net jei pati namie esu), nustojau vežiotis visur, leisti gulėti po kojom, šuo pradėjo geisti dėmesio sau ir jo reikalauti. Tapau įdomi ir vis nauja jam.
Atsakyti
QUOTE(Dovis330 @ 2013 08 01, 20:58)
Nu ok bet tai vedziojant ji kai jis kiekviena akmeni uosto kaip tada? Eit toliau nekreipt demesio ? Tai jau vos ne ziaurus tempimas iseina

QUOTE(Shirbake @ 2013 08 01, 21:16)
O kame bėda dėl uostymosi nesupratau - juk vedat šunį pasivaikščiot, o ne tiesiog einat pasivaikščiot, tai tegu uostosi, jie gi taip pasaulį pažįsta. Ir iškastruokit, visiems palengvės.

Dėl šito pritariu - juk šuo labai daug ką "mato" per kvapą, jam tai svarbus dalykas. Leiskit apsiuostyt, patikrint "naujienas" o ne vien visą kelią žiūrėk jums į akis. Kaip mūsų dresuotoja sako - vedžioti šunį tas pats, kaip su draugu eiti į kokią parodą. Įsivaizduokit kad vos jums priėjus kažko paskaityt ar pačiupinėt draugas ima jus temti nuo ten ir stengiasi kad visą parodą jūs žiūrėtumėt į jį tongue.gif
Atsakyti
pirma nesherti namie,tik lauke ish rankos ir tai trecdali normos. o dar svarbiau Dubliuoti Visas komandas. yra-greta-ideali,kai ziuri I akis,yra -einam-kai uostinejasi bet netampo pavadzio,eina nedaugiau metra nuo sheimininko-o kai galima-zaisk ir tegul pasitampo kartais.taip shuniui paprasciau suprasti-Ko ish jo norima?
Atsakyti
Sveiki. Noriu patarimo ir pamokymo. Ka daryti kad suo butu ramus,mazai lojantis? Kiek teko susidurti su sunimis artimesnej draugu aplinkoj tai jue nuolat loja begioja suka ratus ir tiesiog buna be vietos, bet dabar teko savaite patureti skotu vestuka iir suvokimas apie sunis pasikeite. Ji labai rami neagresyvi,aisku ir zaisminga. Bet tas nuostabus ramumas mane labai suzavejo. Ir idomu pasidare kaip reikia aukleti suni kad jis toks butu ar suns toks charakterio bruozad yra laimes dalykas?
Atsakyti
QUOTE(Smilgelė* @ 2013 08 05, 20:28)
Sveiki. Noriu patarimo ir pamokymo. Ka daryti kad suo butu ramus,mazai lojantis?  Kiek teko susidurti su sunimis artimesnej draugu aplinkoj tai jue nuolat loja begioja suka ratus ir tiesiog buna be vietos, bet dabar teko savaite patureti skotu vestuka iir suvokimas apie sunis pasikeite. Ji labai rami neagresyvi,aisku ir zaisminga.  Bet tas nuostabus ramumas mane labai suzavejo. Ir idomu pasidare kaip reikia aukleti suni kad jis toks butu ar suns toks charakterio bruozad yra laimes dalykas?

O kas jusu supratimu yra ramus ir mazai lojantis suo? Ir kas yra nuolat begiojantis ir lojantis suo? g.gif Man ramus suo yra tas kuris namu negriauna isejus porai valandu ir palikus ji viena. Mazai lojantis suo? Vieni neloja nes tokio yra charakterio (MB seimos suo 12 metu vos pora kartu gyvenime yra sulojes), kiti loja kai zaidzia, treti loja tik lauke, nes yra mokomi namie neloti. Kiti bijo isleisti garsa, nes seimininkai laikrasciu gerai atitvatina kai pabando. Sunu elgesys priklauso nuo charakterio ir nuo aplinkybiu itakojanciu viena ar kita elgesi. Vienos formules "kaip padaryti suni ramiu" nera. Jei suns elgesys nepatinka, ji dresuoja. Bet vis tiek smalsu... kaip turi elgtis ramus ir mazai lojantis suo? Ant pagalveles guleti visa diena? g.gif
Atsakyti
na nebuna daznai taip-kad sheimininkas judrus-shuo judrus. buna daug bedu... vienas sheimininkas isivaizduoja idealu shuni toki-kitas anoki. na Kam Jumi Gyvas shuo??? juk bus situaciju kai jis neatspes jusu minciu ir noru ir nepasiteisins smile.gif man idealus shuo mano Zoro-o manishkei tai galvos skausmas smile.gif
Shuo NIEKADA neitiks visiems zmogo norams.
p.s. o jei jis nedresuojamas-tai ishvis bomba uzdelsto veikimo
moteroms pasakysiu rusihkai- chociech I rybku sjiest I nach..I siest smile.gif taip nebuna-Visada pliusai ir minusai. Apsispresk,ko tu nori!!!!
Atsakyti
QUOTE(Smilgelė* @ 2013 08 05, 23:28)
Sveiki. Noriu patarimo ir pamokymo. Ka daryti kad suo butu ramus,mazai lojantis?  Kiek teko susidurti su sunimis artimesnej draugu aplinkoj tai jue nuolat loja begioja suka ratus ir tiesiog buna be vietos, bet dabar teko savaite patureti skotu vestuka iir suvokimas apie sunis pasikeite. Ji labai rami neagresyvi,aisku ir zaisminga.  Bet tas nuostabus ramumas mane labai suzavejo. Ir idomu pasidare kaip reikia aukleti suni kad jis toks butu ar suns toks charakterio bruozad yra laimes dalykas?

Tik neapsigaukit su terjerais, oi kokių jų būna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilgelė* @ 2013 08 05, 23:28)

Charateris yra paveldimas, jei šuo temperamentingas, aktyvus, neauklėtas ir nedresuotas-jis bus lakstantis lojantis, beldžiantis galvą kaip reikia. Toks šuo puiki medžiaga dresūrai, iš jo galima daug padaryt, bet reikia daryt. Tuo atrpu kiti būna ramūs, lėti, jie patogūs, bet jei galvot apie dresūras-su tokiu toki nenuvažiuosi. Bet tai indvidualūs bruožai, tai nereiškia, tikrai ne, kad visi vestukai bus toki, nes aplink mane pvz gyvena 4 vestukai-visi nepaleidžiami nuo pavadžių, lojantys iki išprotėjimo. Aš su savais šunimis galiu eit palaidais, jie net nežiūri į juos, o tuos šeimininkai besidraskančius orel pakabinę laiko.....Taigi viskas priklauso nuo auklėjimo ir dresūros. Iš greito ir aktyvaus šuns jūs galit padaryt super šunį, reikia tik užsimt. Aišku ramūs jie nebus jei tokiais negimė, bet jie išmoksta paliepus tam tikr metu tokiais būt
Atsakyti
Dar karta gryztu prie dresuros smile.gif su buliuku sekas gerai kai perejau prie drastiskos dietos valgyt tika lauke ir TIK uz komandas. Atrodo ir senaiu taip buvo bet turbut per dideles normos buvo. smile.gif vienas klausimas iskyla kaip reikia isdirbt ta dalyka kad be pavadzio toli nebegtu ? kaip kolega anksciau minejo keletas metru aplink kad lakstytu butu idealu smile.gif bet va jis kai randa ka pauostyt tai tas prcesas trunka laaabai ilgai tada galiu ir 50 metru nueit smile.gif kai babaigia uostymo rituala zibo greiciu atbega ir uz tai gauna apdovanojima. O gal cia normalu gal bereikalo ieskau kirminu ?
Atsakyti
Estijoje mačiau labai puikiai visą IPO dirbantį bulterjerą, ir paklusnumas, ir apsauga,tik kad šuo itin agresyvus, bet gražu.
Dėl uostymo-jei leidžiat-ok, tegu uosto, bet jei liepta nustot-turi tuoj pat nustot uostyt
Atsakyti