QUOTE(Seterių_mama @ 2013 10 25, 18:48)
suvokimas, kad viskas ko šuo gyvenime trokšta ateina per šeimininką. Šuo nieko neturi ir nieko negali pats pasiimt, viską jam duoda žmogus.
taip TAIP
Dabar prisiminiau, kažkada kažkur skaičiau (autorystės neprisimenu) apie santykius su šunimi: norint kažką pasiimti, turi būti kažką įdėjęs. Man labai patiko.
Šiaip su maistu patarimas geras, maistas yra užsidirbamas atliekant veiksmus, kurių pageidauja vedlys, t.y. įtinkant vedliui. Tik aišku, tai yra viena iš sudėtinių komplekso dalių. Prie to paties darbo su maistu eina daug svarbių smulkmenų ir niuansų. Aš jau minėjau kitoj temoj, kad tų niuansų forume neaprašysi, turi matyti vedlio ir šuns komandą, turi matyti jų darbą ir bendravimą, tada gali bandyti kažką kalbėti.
O šiaip dresūroj ir aplamai, santykiuose su šunimi, labai LABAI svarbus trikampis, t.y. šuo-vedlys-motyvacinis faktorius. To trikampio įsisavinimas pačiam ir jo išaiškinimas šuniui, bei jo praktinis naudojimas atneša afigienus rezultatus
Papildyta:
QUOTE(Tuoj @ 2013 10 25, 22:29)
Klausiu, nes kai kurių dresuotojų naudojami metodai man nepriimtini, būtų gaila laiko... Bet ačiū už info, pasidomėsiu
Pažinti ir suprasti visada naudinga. Kaip galėsit nuspręsti, kuri gėlė skaniausiai kvepia, jei būsit uosčiusi tik vieną? Na, čia perkeltine prasme

bet mintį turbūt supratot.
Papildyta:
Taip pat klaipėdiečiams ir aplink info ar pasiūlymas, ar kaip čia įvardint - spalio 30d. 19 val. Pointe vyks seminaras tema "Šiuolaikinė dresūra", lektorius - dresuotojas Andrej Popov.