Įkraunama...
Įkraunama...

DRESŪRA, auklėjimas,mokslai

Štai ir pageidautas straipsnio vertimas, grįžimo prie darbų Vilniuje proga.

http://www.canis.lt/quadrants.html
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2013 11 10, 21:45)
Štai ir pageidautas straipsnio vertimas, grįžimo prie darbų Vilniuje proga.

http://www.canis.lt/quadrants.html

na neblogas straipsniukas zaliems, bet prisikabinsiu vos vos... --Per kelias sekundes, kurias trunka ištarti Geras, jūsų šuo gali daryti kažką visai kito---
na tipo klikeris geriau uz Geras... na ABSURDAS, ash visada pats ir ishmokau klientus protishkai neatsilikusius,kad sugebetu ishtarti GERAS per 0.1 sekundes(ir visada tokiu pat tembru). ir nereikia tampytis klikerio,geras visada galiu pasakyti tiksliai per milisekunde po teigiamo shuns veiksmo.
ir antras absurdas-kad sheimininkas gauna daug ziniu kazkur teoriniam seminare ir tada renkasi dresuotoja pagal savo supratima... kas gaunasi? zmogus ateina NE Mokytis ish dresuotojo,o ateina tam,kad dresuotojas Patvirtintu jo mastymeli... jei dresuotojas duoda pastabas ir 100% nesutinka su kliento ishankstiniu nusistatymu-jis tam klientui Durnas ir Netinka...
man superiniai klientai,kurie ateina Mokytis,o ne patvirtinti savo kliedesiuku.
p.s. shimtais prisizejau,kai neklauso ka sakai,irodineja,kad jo metodai puikus,o rezultato kaip ner-taip ner. po 6 menesiu mokymosi -pas kazka ar savarankishkai,shuo Net nesugeba atbegti pas sheimininka kada to nori Sheimininkas,nesigula po vienos komandos su dziaugsmu bet kada ir bet kur,tai kur luzeri ta tavo superfine metodika????
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 11 11, 11:00)
p.s. shimtais prisizejau,

Aš, Jūsų vietoj, džiaugčiausi - gi tie ŠIMTAI vėliau pas Jus ateina. O tas atėjimas lyg ir neturėtų būti blogai Jums. Ar klystu? ax.gif
Atsakyti
miela pasauliete agnyte. mano mastymas visishkai skiriasi nuo jumi panashiu. man geriau vienas klientas normalus,nei 10 pridurku . ash badu nemirshtu,veiklos turiu ir tikrai nesidziaugiu kai ateina daug su savo nuomonemis,kad tik jas patvirtinciau smile.gif))) Dievas kai reikia,man atsiuncia idealiu klientu. o mase,didmenine prekyba,daug klientu,daug skatiku-tas ne man smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 11 11, 12:15)
miela pasauliete agnyte. mano mastymas visishkai skiriasi nuo jumi panashiu.

Nemanau, kad žinot, koks mano mąstymas. Greičiau net manyčiau, kad klystat smile.gif
Tiesiog... žinau, ką reiškia domėtis dresūra šiek tiek daugiau ir galbūt tik teoriškai. Jei kažkada nebūčiau pasidomėjus pati daugiau šia sritim ir pamačius, kad tų žmonių, pas kuriuos tada lankiau paklusnumo, apsaugos ir net agility treniruotes, ne tik nuomonė, bet ir požiūris ne toks, koks mano, galbūt dabar neturėčiau ir elementaraus BH testo išlaikyto, ir ganėtinai gero šuns paklusnumo, puikaus agility sportininko ir šiaip, manau, nebūtų meilės dresūrai.
Išsiplėčiau. Tik esmė ta, jog kartais tikrai geriau pasidomėt ir į kokį seminarą nuvažiuot pačiam, kad pamatyt, jog galbūt ne tuo keliu eini ir kad kažką reikia keist - veiklą, pobūdį, aplinką arba žmones, pas kuriuos dirbi. Nepasidomėjęs tiesiog gali nepamatyt alternatyvos.
Atsakyti
zmogus gime turedamas gabumu jausti shuni-arba ne. sutinku su jumi,ka rashete beveik agnyte. na nesakysiu cia vardo,nes jin dabar daug gerbemesne uz mane smile.gif na mergina ishvaiksciojo daug dresuotoju,daug domejosi,o kaip nebuvo kontakto su shunimi-taip nebuvo. atejo pas mane-viskas pasikeite... ne todel,kad ash kazkoks talentas,ne. bet jin atejo Klausytis,o ne bandyti irodineti savo teisybes!!!! kai zmogus ateina Klausytis-na miela dirbti,o kai jis savo irodineja... na baisu. na gerai-jei jau savo-tada rodyk REZULTATA!!!
ash nesu nei priesh viena metodika,ju tukstanciai,bet Ziurim ka Turim. jei po 4 menesiu darbo shuo vizgindamas uodega per 50 metru daro vietoje ir sedet ir gullet ir stovet komandas-PUIKU!!!!, o jei po metu darbo,prie kaires kojos shuo atsigula po 10 komandu.... sakai sheimininkui ka reikia-o jis sako-tylek-laukiu kontakto su shunimi.... kontakto jis laukia,shuo ziuri I menuli,sheimininkas-gulet-shuniui po barabanu... pauze,laukia 30 sekundziu akiu kontakto....vel gullet.... vel Nieko.... laukia.... na sakau-per 10 min-tavo shuo gulsis per zaidima Tolko tak!!!! neeee,sheimininkas sako-ash lankiau 11 menesiu dresura vien per teigiam motyvacija-be korekciju-tai vienintele trenere Lietuvoje... viskas OK,o kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur REZULTATAS?????
Atsakyti
Klikeris greičiau už geras. Ir šeimininką labiau įpareigoja mechaninis veiksmas. Bet trūkumų yra. Turėti jį reikia ir ranką užima. Šeipinge dirbant aplinkoje be dirgiklių, t.y. patalpoje ar aikštelėje, nemaišo. Bet aš pati renkuosi verbalinį markerį, kadangi aplinkos ir situacijos keičiasi. Tik ne žodį, o garsą. Teemu Parviainen seminare Daria tą garsą suprato, aš ir palikau. Labai trumpas.

Apie seminarus lyg nieko nerašiau. Bet man pačiai patinka kai šeimininkas žino, ko nori. Aš pakankamai lanksti kad prisitaikyčiau. O jei kažkas šuniui netinka, dar nebuvau sutikusi šeimininko, kuris to niekaip nesuprastų ir nesutiktų pabandyti kažką pakeisti. Kartais reikia laiko kad įtikinti, bet aš niekur neskubu.
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 11 11, 13:34)
zmogus gime turedamas gabumu jausti shuni-arba ne. sutinku su jumi,ka rashete beveik agnyte. na nesakysiu cia vardo,nes jin dabar daug gerbemesne uz mane smile.gif na mergina ishvaiksciojo daug dresuotoju,daug domejosi,o kaip nebuvo kontakto su shunimi-taip nebuvo. atejo pas mane-viskas pasikeite... ne todel,kad ash kazkoks talentas,ne. bet jin atejo Klausytis,o ne bandyti irodineti savo teisybes!!!! kai zmogus ateina Klausytis-na miela dirbti,o kai jis savo irodineja... na baisu. na gerai-jei jau savo-tada rodyk REZULTATA!!!
ash nesu nei priesh viena metodika,ju tukstanciai,bet Ziurim ka Turim. jei po 4 menesiu darbo shuo vizgindamas uodega per 50 metru daro vietoje ir sedet ir gullet ir stovet komandas-PUIKU!!!!, o jei po metu darbo,prie kaires kojos shuo atsigula po 10 komandu.... sakai sheimininkui ka reikia-o jis sako-tylek-laukiu kontakto su shunimi.... kontakto jis laukia,shuo ziuri I menuli,sheimininkas-gulet-shuniui po barabanu... pauze,laukia 30 sekundziu akiu kontakto....vel gullet.... vel Nieko.... laukia.... na sakau-per 10 min-tavo shuo gulsis per zaidima Tolko tak!!!! neeee,sheimininkas sako-ash lankiau 11 menesiu dresura vien per teigiam motyvacija-be korekciju-tai vienintele trenere Lietuvoje... viskas OK,o kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur REZULTATAS?????

eh kaip idomu butu su jumi susitikti kad mano klaidas paaiskintumet...
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 11 11, 12:34)
sakai sheimininkui ka reikia-o jis sako-tylek-laukiu kontakto su shunimi.... kontakto jis laukia,shuo ziuri I menuli,sheimininkas-gulet-shuniui po barabanu...

lotuliukas.gif nesusilaikiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 11 12, 12:52)
lotuliukas.gif nesusilaikiau  thumbup.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif cia jauciu man taip bus biggrin.gif
Atsakyti
Ką daryti, kad patinas neliptų ant kito. Per 4 metus taksas nelipo ant kitų šunų, na pabandydavo, bet greitas papurtymas ir paguldymas padėdavo. Dabar susitiko su pažįstamų šunių patinu ir pradėjo laižyti, uostyti ir lipti ant jo. Jokie purtymai ir guldymai nepadeda...cypia ir nori žaizti, tas net grybštelėjo į ausį, bet taksas vistiek su juo draugauti nori, na ir aišku rodyti savo dominavimą. Tas kitas patinas lėto charakterio ir į jokius žaidimus nesileidžia tik urgzia ir puola. Taksas draugiškas, žaidžia su ktiais šunimis, net su katėmis susidraugauja. Nelipa ant jų ir nerodo savo viršaus, o čia nežinau kas jam užėjo. Drausti ar leisti patiems aiškintis ribas ir dominavimą?
Atsakyti
QUOTE(stafisss @ 2013 11 25, 13:20)
Ką daryti, kad patinas neliptų ant kito. Per 4 metus taksas nelipo ant kitų šunų, na pabandydavo, bet greitas papurtymas ir paguldymas padėdavo. Dabar susitiko su pažįstamų šunių patinu ir pradėjo laižyti, uostyti ir lipti ant jo. Jokie purtymai ir guldymai nepadeda...cypia ir nori žaizti, tas net grybštelėjo į ausį, bet taksas vistiek su juo draugauti nori, na ir aišku rodyti savo dominavimą. Tas kitas patinas lėto charakterio ir į jokius žaidimus nesileidžia tik urgzia ir puola. Taksas draugiškas, žaidžia su ktiais šunimis, net su katėmis susidraugauja. Nelipa ant jų ir nerodo savo viršaus, o čia nežinau kas jam užėjo. Drausti ar leisti patiems aiškintis ribas ir dominavimą?

draust negalima-nes taip pazeisi geju teises,dabar mes ES- tai butina gerbti mazumu teises. ar nori teistis su Geju piderastu vadove Povilioniene???? tegul lipa,normalu,XXI amzius-tegyvuoja Tolerancija
Atsakyti