QUOTE(4vilkai @ 2013 03 03, 21:57)
Sveiki, atsakymas daugiau negu paprastas: panaudokite
socialinį instingtą 
o patarimu pasinaudoti arba ne - tai jau Jūsų reikalas:)
tai jumi papasakokite zmonems kaip ir kas ir su kuo jis valgomas tas jusu soc. instinktas.
ash ir patarsiu-panaudokite "atgalinio skatinimo moduli"... na kvaila kalbeti nesamones su "gudriais " zodeliais.
DRESURA- zmogui turi buti lengvai suprantama ir PAP_RAS_TA,o ne kazkokiu nesuprantamu zodeliu rinkinys.
mano kaimiecio patarimas paprastas-neeesherti shuns namie visai-nenumirs,nori valgyti-valgyk dresuros aikshteleje uz darba ir viskas.
P.s. vienas ish daugelio atveju-ateidavo i mano aikshtele moteris su VA,na sherdavo vishtos shlaunelem,jis jas pauosto ir nusuka galva,i zaisla nereaguoja,na neeeeera kaip mokyti jo...jegos naudoti nesinori.
na vargo menesi,kaskart kaldavau i galva jai-badas-badas-badas. organizmas prasivalys,shuo nenumirs,suzais instinktai-panores gyventi- prades valgyti bet kada ir bet kur ir bet ka.
na ishvaziavo poilsiauti-paliko shuni mano vieshbuti. prisake,kad sauso needo jokio jau 6 menesiai,jam reikia mesos ir t.t. nunu
sistema buvo paprasta,ryte paduodu sauso norma-jis pauosto bliudeli ir nueina sau,vakare tas pats.ash bliudeli po 3 minuciu patraukiu,na maivesi 4 paras. NIEKO nevalge sausiako. po 4 paru pradejo esti sausa kaip nubludes,o uz duona dirbdavo tolko tak. gryzta sheimininke,pasiima shuni-ateina i dresura-su savo shlaunelem pirmus kartus-dirba ir mokosi kaip malinua... na praeina kelios savaites....vel ziuriu-regresas.... shuniui palei nosi vishtos shlaunis-jis nusuka galva ir nebenori mokytis.... pakalbejau su sheimininke-viskas tapo aishku.... nes vyrui daro maista atskirai,shuniui kepa ir troshkina atskirai...
tai ash zmonems visada sakau paprasta pvz."Jumi moketu uz Dyka 1000 litu per diena" ar dirbtumete uz 100 litu???????
tai kaip shuo gali mokytis-jei jis zino,kad namuose gaus na chaliavu paesti kiek nori... patarimas ne gudriais zodeliais,o zmogishkai- BADAS!!!!