Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 10:26)

As irgi pirkciau, bet saldiklyje dabar vietos nebera, pilna uogu, nes uogieniu beveik neverdu, viska saldau. Dar saldytu darzoviu prisiperku per akcijas, tai vos dureles uzsidaro...

Aš irgi prisiperku šaldytų daržovių drinks_cheers.gif Visad turiu šaldytos mėsos, maltos ir gabalais po ~ 1 kg, žuvies file, vištienos krūtinėlių, cielų vištų, ketvirčių, dar aš šaldau varškę, visad turiu prišaldytų sriubų ir troškinių po porą konteinerių, tešlos lakštais, ledukų, vasarą ledų, bet va jokių šaldytų uogų ne. Vienais metais prišaldėm ir neturėjom kur dėt unsure.gif Nesugalvojau, kur pritaikyt unsure.gif blush2.gif Uogienių taip pat nevalgom visiškai ...
Atsakyti
o kam reikia mėsos po 1 kg? ax.gif
netgi kaime, kai pjaudavome kiaulę, šaldydavome gabalais po tiek, kiek suvalgoma vienu metu... tarkime - karbonadus supjaustydavome riekutėmis.
Dabar stengiuosi užsišaldyti faršo 'kąsnelių", t.y. po 200-300-400 gr - virtinių įdarams, makaronų padažui ar kukuliukams į sriubą.

Papildyta:
p.s. dar vienas būdas taupyti maistą - suvartoti likučius. Tarkime - liko mėsos - ji 'sueina" į žemaičių blynų įdarą arba piemenų pyragą. Liko deršelių, rūkytos mėsos riekutė - į mišrainę arba ant picos.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 11 03, 12:14)
Aš irgi prisiperku šaldytų daržovių  drinks_cheers.gif  Visad turiu šaldytos mėsos, maltos ir gabalais po ~ 1 kg, žuvies file, vištienos krūtinėlių, cielų vištų, ketvirčių, dar aš šaldau varškę, visad turiu prišaldytų sriubų ir troškinių po porą konteinerių, tešlos lakštais, ledukų, vasarą ledų, bet va jokių šaldytų uogų ne. Vienais metais prišaldėm ir neturėjom kur dėt  unsure.gif  Nesugalvojau, kur pritaikyt  unsure.gif  blush2.gif  Uogienių taip pat nevalgom visiškai ...


Kokio dydžio Jūsų šaldiklis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 11 03, 13:23)
o kam reikia mėsos po 1 kg? ax.gif
ą arba piemenų pyragą. Liko deršelių, rūkytos mėsos riekutė - į mišrainę arba ant picos.


1 kg - mūsų šeimai kaip tik vienam kartui ir yra, turiu omeny "vienai gamybai", kadangi visad gaminu bent jau 2, o geriau 4 dienom į priekį. Nes tikrai neturiu laiko gaminti kasdien unsure.gif Kilograminį gabalą paprastai kepam orkaitėje, rankovėje.
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2013 11 03, 13:26)
Kokio dydžio Jūsų šaldiklis?  g.gif

90 l talpos 4u.gif 3 stalčiai, vieną skiriu mėsai, kitą - žuviai ir paukštienai, trečią - šaldytoms daržovėms, sriuboms, troškiniams, tešlai, varškei ir tt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 11 03, 13:14)
Aš irgi prisiperku šaldytų daržovių  drinks_cheers.gif  Visad turiu šaldytos mėsos, maltos ir gabalais po ~ 1 kg, žuvies file, vištienos krūtinėlių, cielų vištų, ketvirčių, dar aš šaldau varškę, visad turiu prišaldytų sriubų ir troškinių po porą konteinerių, tešlos lakštais, ledukų, vasarą ledų, bet va jokių šaldytų uogų ne. Vienais metais prišaldėm ir neturėjom kur dėt  unsure.gif  Nesugalvojau, kur pritaikyt  unsure.gif  blush2.gif  Uogienių taip pat nevalgom visiškai ...


Pas mus kaip tik uogos labai susivalgo, ir saldytas megstam labiau nei uogienes, todel saldom viska ka imanoma - zemuoges, braskes, melynes, avietes, serbentus, vysnias ir t.t. Uogas saldau mazais indeliais, kad susinaudotu per karta. Naudojam prie blynu, keptu varskeciu,saldziu apkepu, su varske, pyragams ir t.t.

QUOTE(Karusia @ 2013 11 03, 13:23)
o kam reikia mėsos po 1 kg? ax.gif
netgi kaime, kai pjaudavome kiaulę, šaldydavome gabalais po tiek, kiek suvalgoma vienu metu... tarkime - karbonadus supjaustydavome riekutėmis.
Dabar stengiuosi užsišaldyti faršo 'kąsnelių", t.y. po 200-300-400 gr - virtinių įdarams, makaronų padažui ar kukuliukams į sriubą.

Papildyta:
p.s. dar vienas būdas taupyti maistą - suvartoti likučius. Tarkime - liko mėsos - ji 'sueina" į žemaičių blynų įdarą arba piemenų pyragą. Liko deršelių, rūkytos mėsos riekutė - į mišrainę arba ant picos.


As buna sunaudoju per karta ir 1 kg, stengiuosi gaminti 2 dienom, kad nereiktu prie puodu kas diena stoveti. Va ir dabar verda 1 kg jautienos, siandien valgysim atvesusia, ryt jei nesinores, gal kazkoki patiekala dar su jautiena sugalvosiu.

Del likuciu labai pritariu drinks_cheers.gif vis stengiuosi sugalvot kaip panaudoti "kas like nuo vakar" wink.gif
Neseniai likusias virtas bulves sunaudojau virtu bulviu bandutem essen.gif arba sunaudoju bulves vokiskom bulviu salotom. Tik fantazijos reikia, man labiausiai padeda google smile.gif ivedu ka turiu ir ieskau ka lengvo greito galiu is to pagaminti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barbarise: 03 lapkričio 2013 - 13:03
QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 12:48)
Pirmiausia man rūpi vaikų sveikata.
Antra, gaminimas ir valgymas kartu ugdo vaikų savarankiškumą, dalijimosi kultūrą, atsakomybę.
Trečia, maistas yra vienas iš malonumų.
Ketvirta, neišmesdama maisto aš sutaupau, todėl galiu pirkti kokybiškus produktus, gaminti visaverčius patiekalus.

O šiaip visos turim tas pačias 24 val.
Aš renkuosi darbą, kuris manęs neišsunkia tiek, kad norėtųsi tik griūti miegoti. Kol vaikai maži, stengiuosi kuo daugiau skirti laiko jiems. Na, o kai jie užaugs, manau, pasidarysiu dar didesnė planuotoja ir "skriaga".

Na,as anksciau,kai vaikai buvo mazi-turejau darba,kuris manes tiek neissunkdavo-tada galejau daug laiko skirti vaikams ir skirdavau,buvo daug laisvo laiko(leidom ji turiningai-paprastai kulturindavomes arba traukdavom i gamta),bet sedejome tusciais pilvais,vasara/rudeni daugiausia misko gerybemis maitinomes,mesa budavo dazniausiai tik algos diena...valgydavom visos kartu-dazniausiai tai budavo kokia nors kose,keptos bulbes,batviniai ir pan.,rudeni-grybai (pusryciams,pietums,vakarienei ir naktipieciams biggrin.gif ).. smile.gif Vaikai,beje,augo sveiki ir stiprus... ax.gif O as negaliu dirbti darbo,kuris man nepatinka,vien tik uz pinigus,darba as turiu megti,nes atiduodu jam save visa...taigi dabar dirbu kaip arklys ir del to gyvename geriau,bet kazka tenka aukoti...na,ir kaip galima suderinti/suplanuoti valgyma kartu,jei visu skirtingi rezimai? Ar vaikai turi neiti miegoti iki 1-2 val.ir laukti manes griztancios is antros pamainos kad kartu pavalgyti? O i pirma pamaina,pvz.,iseinu mazdaug 4 ryto... biggrin.gif Tokiom salygom neimanoma kazka suplanuoti,gali tik pasirupinti,kad saldytuve butu maisto... ax.gif

Papildyta:
QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 14:01)
Pas mus kaip tik uogos labai susivalgo, ir saldytas megstam labiau nei uogienes, todel saldom viska ka imanoma - zemuoges, braskes, melynes, avietes, serbentus, vysnias ir t.t. Uogas saldau mazais indeliais, kad susinaudotu per karta. Naudojam prie blynu, keptu varskeciu,saldziu apkepu, su varske, pyragams ir t.t.

Mes irgi drinks_cheers.gif pilnas saldiklis prisaldytu visokiausiu,naudojam visur,+dukra megsta ir taip jas valgyti,o as megstu su riebia grietinele... smile.gif na,ir visada svieziu vitaminu,taip sakant,yra.Verdu tik bruknes,ir nesaldau spanguoliu-jos ir taip pertrintos su cukrumi laikosi.
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2013 11 02, 22:36)
ziuriu belgijoj ne taip jau ir pigu pragyvent schmoll.gif

nepigu ne, niekas ir nesakė, kad pigu. biggrin.gif

QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 08:26)
Oho, cia toks brangus maistas Belgijoj ar jusu valgymo iprociai tiek "suryja"? wink.gif

ir tas, ir tas turbūt..
bet iš kitos pusės žiūrint, na negerai versti, bet paimkim šitus eur į litus bus 1207 lt. per mėn. čia kažkas seniau temoj rašė, kad išleidžia apie tūkst. litų maistui. bet jei mano alga sakykim 1700 eur (5865 lt) ir imkim tą algą lt. iš ko žmogus gyvena, tai tas skirtumas ne toks ir baisus gaunas. nors turbūt, tas, kas išleidžia tūkst. lt maistui tai ir alga turi būti bent 3 tūkst.

ir tai mums čia dar mažai gavos sakyčiau, nes šaldiklyje buvo mėsos daug, mažai pirkom šį mėn. ir šiaip perkam turguj ir šaldom, nes pvz. tokia jautiena ten už kg, moku 6 eur, pardėj apie 10-12, faršas 4-5 pardėj dvigubai, tai jei pirkčiau viską parduotuvėj tai būtų dar daugiau.

o įpročiai, tai net nežinau ar labai žiauriai skirias, na nevalgom kiaulienos, tai jau čia išeina brangiau, bet nevartojam ir alkoholio, na visai minimaliai, nepamenu kada pirkta kas, nebent jei kur eit vyno butelį, saldumynai ir pan. apmažinti, daug darau pati. bet valgom daaaug vaisių, tai ant čia išeina daug.

QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 10:00)
o savaitei spaudžiu obuolių, kriaušių, rečiau - apelsinų. Geriam maždaug trečdaliu skiestas, nes labai koncentruotos.

nu va aš kai spaudžiau morkų ir apelsinų kartu, man kitą dieną jau buvo neskanios, nesuprantu tik kaip taip greit prarūgo šaldytuve...
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 09:26)
Oho, cia toks brangus maistas Belgijoj ar jusu valgymo iprociai tiek "suryja"? wink.gif

g.gif jūs čia rimtai smile.gif kaip Belgijoj man grange išlaidos labiau į kukliąją pusę net.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 11 03, 13:14)
visad turiu prišaldytų sriubų ir troškinių po porą konteinerių,


Kaip iš siaubo filmo...smile.gif
Mano šaldiklyje -trintos braškės, juodi serbentai, mėlynės, pupelės, petražolės ir krapai.

QUOTE(grange @ 2013 11 03, 14:18)
nu va aš kai spaudžiau morkų ir apelsinų kartu, man kitą dieną jau buvo neskanios, nesuprantu tik kaip taip greit prarūgo šaldytuve...


Morkų sultys skanios tik šviežios. Netinka jas laikyti. Be to vaisių ir daržovių niekad nemaišau.
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 13:01)
saldom viska ka imanoma - zemuoges,


zemuogiu nesaldykit, valgykit sviezias, kai turit. Saldomos netenka viso, kas jose gero yra.
QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 13:35)
Kaip iš siaubo filmo...smile.gif


kodel? As tai nieko cia siaubingo nematau g.gif Jei galima nusipirkt saldyta pica, saldytus blynus ar cepelinus, tai kas siaubingo, kad zmogus savo gaminta troskini uzsaldo?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti