Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

Sveikos merginos smile.gif
vis paskaitau šią temą, tai pagaliau ir aš nusprendžiau parašyti smile.gif

Gyvenam dviese, be vaikų, šiuo metu iš vieno vyriškio atlyginimo. Skaičiuoti išlaidas pradėjom praeitą pavasarį, kai norėjom pirmų bendrų atostogų išvažiuot už LT ribų... tai mūsų metodika buvo paprasta, tiesiog apsišarvavom kantrybe ir vesdavom į Exelį keikvieną čekį, visus transporto talonėlius, arbatpinigius, viską viską (jei nepasiimdavom čekio,ar turguj prekinamės, tai vyriškis viską iškart į telefoną susirašo). Tai labai toks metodas padėjo abiems suprasti kaip ir kur mūsų išlaidos susidaro.. labiausiai pamatėm ir išsigandom, kiek išsileidžiam ant alaus ar kokių užkandžių būdami mieste... g.gif tiesiog jau buvo įprotis kur bebūtume ką beveiktume, vis kokį bokalą paimti... tai dabar jau daug rečiau taip darom biggrin.gif dabar jau jei ir perkam,tai tikrai todėl kad norim biggrin.gif

Vis dar sekam savo maisto išlaidas, tik gaila nenuosekliai, buvo čia porą pertraukų vis susidarę smile.gif kantrybės pritrūkstam ax.gif

Taigi taip - bulvių/svogūnų neperkam, gaunam iš tėvų daržo, vasarą tiek uošvienė visokių obuolienių privirė, tiek aš pati iš daržo gėrybių prisikonservavau, tai dabar tikras išgelbėjimas būna smile.gif
Mėsą perkam vieną kart per mėnesį, jau seniai žinau kiek kokios daugmaž mėsos susivalgo,(kelių rūšių po truputį perku) jei pritrūkstam tai būna bemėsės dienos smile.gif daugmaž mėsai išlaidos ~100lt, eigoje tik retkarčiais kokių dešrelių nusiperkam.

Šiai dienai nuo vasario pirmos dienos maisto išlaidos 429lt. Čia tokia suma todėl, kad jau buvo įvykdyti didieji mėnesiniai apsipirkimai, kai nusiperkam esminių prekių į priekį, ir į parduotuvę einam tik jau kai prireikia kažko konkretaus.

Taupymui labai padėjo pradėti daryti savaitiniai apsipirkimai, o dabar užtenka ir kas dvi savaites..
Vyras pietums neišleidžia,nes dirba šalia namų, ir šį pusmetį pakeitėm gyvenimo vietą, gyvenam šalia darbo,tai pariena namo pietauti.. pasijautė tai,kad susitaupo po 50lt per savaitę vien dėl nevalgymo peitų kavinėj.

Kur dar taupyt maisto atžvilgiu nebesumastom,nes tikrai labai reguliuojam ir kontroliuojam ką ir kiek perkam..

Jei turėsit kokių pasiūlymų, mielai priimsiu smile.gif

Sėkmės taupančioms smile.gif
Atsakyti
Mes dviese mėnesiui išleidžiame ne mažiau 1000 Lt. Mėsos pirkti nereikia, vežamės iš kaimo.
Žinau, kad daug, ir puikiai suprantu, kad nemaža dalis tų pinigų nukeliauja "niekniekiams" - būtų mano valia, sumą pamažinčiau keliais šimtais, laisvai matau, kur galėtume sutaupyti, nes pati augau gan taupiai, ir studijų laikais visada parduotuvėje žiūrėdavau į kainas, o šokoladuko ar čipsų nusipirkimas jau būdavo savęs palepinimas, o ne "ai, gal visai ir suvalgyčiau"...
Bet kad mano ir vyro nuomonės šiuo klausimu išsiskiria - man tikrai gaila nueiti į pardę prie namų šiaip sau iš neturėjimo ką veikt ir išleist kokius 50lt ant "ne maisto" - cocacolos, ar alaus, ar čipsų, kokio sūrio ar pyrago, kurių paskui gal net nesuvalgysim.
O jam - nieko tokio, nes maždaug "koks skirtumas, tie 50lt - gi net nepajausi".
O aš geriau tuos kelis šimtus į mėnesį pataupius, po pusmečio naują sofą nusipirkčiau biggrin.gif
Atsakyti
o as neiskintejau iki menesio galo ir siandien suskaiciavau kiek isleidom maistui nuo vasario 1d. tai suma 483,69 doh.gif dar MB rukalai irgi 150lt doh.gif ( nezinau kaip ikalbeti MB mesti sita reikala, savaitgaliais namuose neruko, kadangi tingi i lauka eit, o darbe po pakeli suruko doh.gif )

Vienu zodziu islaidaujam mes kaip reikalas, reikia rimciau i viska ziureti.... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 02 21, 16:38)
Bet kad mano ir vyro nuomonės šiuo klausimu išsiskiria - man tikrai gaila nueiti į pardę prie namų šiaip sau iš neturėjimo ką veikt ir išleist kokius 50lt ant "ne maisto" - cocacolos, ar alaus, ar čipsų, kokio sūrio ar pyrago, kurių paskui gal net nesuvalgysim.
O jam - nieko tokio, nes maždaug "koks skirtumas, tie 50lt - gi net nepajausi".

Perskaičius pagalvojau, kad apie mano vyrą rašote, mes daržoves ( šviežias ir koncervuotas) valgome savo, mesą gauname iš tėvų, bet vis tiek daug išleidžiame, kas svarbiausia , kad kai vyras komandiruotėse aš per savaitę maistui sau išleidžiu apie 20-30 lt., kai vyras namie dienai tiek neužtenka ( pietus vyras įsideda iš namų), mano vyras į parduotuvę eina TIK mineralinio vandens parsinešt, o grįžta su pilnu maišeliu užkandžių ir pan. doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karjeriste: 21 vasario 2013 - 21:22
QUOTE(Karjeriste @ 2013 02 21, 21:21)
mano vyras į parduotuvę eina TIK mineralinio vandens parsinešt, o grįžta su pilnu maišeliu užkandžių ir pan.  doh.gif  doh.gif

matyt dar viena taupymo taisyklė - vyrų, kaip ir vaikų - į parduotuvę vienų neleisti, einant kartu - ne daugiau kaip 1 prekė.
Atsakyti
Aš paskaičiavau, kad mano vaikas labai valgus: brokolis 7lt, kalafioras - 6 lt, mėsos apie 20lt/4k (jautiena iš eko pardės)
vieni jo pietūs kainuoja apie 10 lt blink.gif bet ant vaiko juk netaupysiu g.gif gal kas žino kur galima daržovių pigiau pirkti? turiu omeny tokias kaip pvz brokoliai.
Atsakyti
QUOTE(Pumasha @ 2013 02 22, 13:32)

na, kazkaip abejoju, kad vaikas visa brokoli ar kalafiora suvalgo g.gif gal paauglys? Tada cia jau niekuo sutaupyt nebus imanoma.
Darzoves pigiau? g.gif nebent sezono metu ir saldyti. Bet ar turit pakankama saldikli?
Atsakyti
suvalgo biggrin.gif metinukas dar. pvz šiandien košę viriau iš mėsos, žirnių, saliero ir pusės brokolio. Čia dviem kartams.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 02 21, 22:58)
matyt dar viena taupymo taisyklė - vyrų, kaip ir vaikų - į parduotuvę  vienų neleisti, einant kartu - ne daugiau kaip 1 prekė.

oj nesusilaikiau lotuliukas.gif ir dar kainos limitą nustatyti
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2013 02 20, 14:05)
Na tuomet Jums tėveliai labai padeda, tikrai didelis pliusas mirksiukas.gif Bet šiaip ar taip, nesvarbu, kad nekainuoja daugelis dalykų konservavimui, man pačio darbo būtų gaila, nes tikrai ilgai užtrunka viską padaryti..

Na kai nuvaziuojam i kaima tai vyras eina dirbti rimtu darbu, o as nelabai turiu ka (darzu raveti nereikia, namu tvarkyti irgi) tai tiesiog ilsiuosi, na arba vakuoju viska ka duoda, o ir vakuojant anyta padeda viska suskinti, nuplauti ir t.t. Tiesa, sia vasara jau turesiu darbu, mat zadu pati darzininkauti ir pasiauginti saldymui/vakavimui/valgymui darzoviu ir vaisiu pati, nes siemet jau pamaciau ka daugiau vartojam blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2013 02 20, 13:05)
Na tuomet Jums tėveliai labai padeda, tikrai didelis pliusas mirksiukas.gif Bet šiaip ar taip, nesvarbu, kad nekainuoja daugelis dalykų konservavimui, man pačio darbo būtų gaila, nes tikrai ilgai užtrunka viską padaryti..

maistą pagaminti irgi užtrunka. arba perki šaldytus koldūnus - 1 kg 8 lt, arba tą pačią sumą išleidi ir pasigalimi 2 kg koldūnų. Perki keptą vištą, kainą - 1/2 didesnė nei iškeptos namuose. bet užtrunka.

su vakavimais tas pats. gali nusipirkti 3 kg agurkų ir pasidaryti 5 litrinukus marinuotų arba gali žiemą nusispirkti 1 litrą marinuotų.
Tada skaičiuoji - apsimoka neapsimoka, dirbsiu kitą darbą, kad uždirbčiau konservuotiems agurkams.
p.s. mano vaikas nevalgo pirktinių konservų - nei agurkų, nei burokėlių.
Atsakyti
tai čia jūs skaičiuojat apsimoka ar ne, o aš skaičiuoju sugadinsiu produktus ar ne lotuliukas.gif
Atsakyti