Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Sophi @ 2013 02 23, 21:04)
"Šviežios" atvežtinės daržovės žiemą apskritai, man rodos, nieko bendra su sveika mityba neturi schmoll.gif

Man tai sviezias visada geriau nei saldytas rolleyes.gif o tos saldytos gi irgi ne lietuviskos, o atveztines.
Atsakyti
neblogas straipsniukas unsure.gif

KIEK kAINUOJA MAISTAS IVAIRIOSE ŠALYSE?
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2013 02 24, 00:51)

tikrai įdomus, gaila kad lietuva nepamineta g.gif
Atsakyti
QUOTE(dukartdu4 @ 2013 02 23, 23:22)
Taip ir galvojau kad prie to prisikabinsit lotuliukas.gif
,turių pigesnę transporto priemonę-1 žmogaus galingumo lotuliukas.gif .Vasara dviratis,žiema pėstute thumbup.gif

palaikau dukartdu4 drinks_cheers.gif
nagi tikrai Lietuva vien Vilnium ar Kaunu neapsiriboja. As gyvenu miestelyje (iki 100000 gyv.), tai cia nuodeme butu surio ar duonos su masina vaziuot. Dabar einu apsipirkt pestute, vasara su dviraciu palekiu, tai maisto produktu "medziokle" tikrai nekainuoja. Ir tikrai nesunku apeit visas parduotuves, jei reikia (ir sportas, tipo biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2013 02 24, 00:39)
Man tai sviezias visada geriau nei saldytas  rolleyes.gif  o tos saldytos gi irgi ne lietuviskos, o atveztines.

Ne lietuviškos, bet ir ne ispaniškos ax.gif Ispanijos maisto produkcijos vengiu daug labiau nei PL ax.gif Lenkiškas pomidoras vis dėlto 5 kartus skanesnis nei ispaniškas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2013 02 24, 11:53)
Ne lietuviškos, bet ir ne ispaniškos ax.gif Ispanijos maisto produkcijos vengiu daug labiau nei PL ax.gif Lenkiškas pomidoras vis dėlto 5 kartus skanesnis nei ispaniškas unsure.gif

Sophi, o kas negerai su ispaniskom g.gif
as siaip nesivaikau lt produkcijos, mielai vartoju pl, kai ka net mieliau bigsmile.gif

siaip tinkamai/teisingai uzsaldytos darzoves ju augimo metu, tikrai yra geriau uz bile kur bile kaip uzauginta sviezia, nezinia, kur jis keliavo iki musu ir kada uzauges ir kaip laikytas g.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2013 02 24, 11:01)
Sophi, o kas negerai su ispaniskom g.gif

Jie ima derliu n+k kartų per metus, žemė nualinta, tam, kad kas nors augtų reikalingi milžiniški kiekiai chemijos. Be to, klimatus labai palankus veistis visokiom zarazom. Kad nuo jų apsaugotų augalus, irgi chemiją naudoja kibirais unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 24 vasario 2013 - 11:42
Aišku pasirodisiu labai zanudnas diedas bet galiu nuramint-valgom ir nežinom nuo ko tunkam blush2.gif jo jo šviežios daržovės labai gerai g.gif ,ipač iš turgelių kur bobutės pardavinėja.Pavz.1. man perėjus per kiemą yra turgelis-daržovės,gėlės,duona ir t.t-tai ten pastebėjau viena bobulka daržovęs,vaisius iš savo kiemo pardavinėja,viskas kaip ir gerai butu,bet žinau kur ji gyvena ir kur jos daržas-ogi prie pat pagrindinės gatvės lotuliukas.gif švyno,ir kitokių brūdų sočiai.Taip pat nesuprantu žmonių kurie perka pakelėsę uogas,grybus ar ties Kėdainiais agurkus-visą dieną prastovėję prie kelio oi kiek brūdo prisikaupia.Pvz.2. dirbau kažkada gamykloj(remontavau patalpas) tai ten buvo išmetimui tokių talpų 20ltr. (tvirtos,kakliukai platūs,užsukymai geri-bet juose laikyti chemikalai,net ant etikėčių nupaišyta kaukolė-ir ką,žiuriu bendradarbė nešasi namo 2,klausiu kur juos dėsi-į kaimą,pienui bus.Taigi sakau nuodai čia buvo-ai nieko namie su vandeniu praplausiu gerai bus lotuliukas.gif -dar gyva,bet manau jai vėžys garantuotas.Taip kad pasižiuriu į bobulkas kur iš po skverno pardavinėja pieną,surius ir t.t-nea gyvent dar noriu blush2.gif .Pavz.3. sūnui kai mažas buvo pirkdavau pastoviai veršieną iš turgaus pas žmonos klasiokę-tai ji sako,šytą gali pirkt iš manęs o tos geriau nepirk,klausiu kodėl taip,juk pardavinėja tik savo išaugintą mėsą-nuraudo,numykė kažką ir tiek-galėčiau pavyzdžių čia 2 lapus prirašyt,bet esu tokios nuomonės tunki žmogus,nežinai nuo ko,bet akys nemato širdis neskauda.Visada reikia rast aukso viduriuką-nesu nei labai fanatiškas aleekologiškų turgelių mėgėjas,nei visu prekybos centrų fanas.Tai tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes apsiperkam vieną rimtą kartą kas 10 d. maždaug, be jokių sąrašų (reiktų pradėt rašytis ir pratintis pirkti griežtai pagal sąrašą). Prieš tai, žinoma, išnagrinėjam akcijinius laikraščius. Būna kad važiuojam kelis kartus iš eilės į Maximą, paskui po kelių mėnesių į Norfą ir t.t. Šiaip visad pasižiūriu, net jei ir nuspręsta važiuoti į Norfą, ko geriau nepirkti, nes pvz. Maximoj pigiau (Maxė prie darbo yra, tai galiu užlėkti kokios mėsos, jei apsimoka). Visa kita smulkmė - pienas, duona, kažkas, ko staigiai prireikė patiekalui perkama IKI, nes ji arčiau namų laugh.gif
Papildyta:
QUOTE(dukartdu4 @ 2013 02 24, 14:44)
Visada reikia rast aukso viduriuką-nesu nei labai fanatiškas aleekologiškų turgelių mėgėjas,nei visu prekybos centrų fanas.Tai tiek mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif nelabai aš mėgstu tuos turgelius ir jų siūlomą produkciją.. o dėl sveikų daržovių... nu blyn, man juoką kelią, kai pažįstama moteris akis drasko, kad mes nesveikai maitinamės, nes tinginiai esam ir žemės dirbt nenorim (turim nedidelį plotelį, tai ten užsisėjam visko po truputį, kad vasarai būtų šviežienos ir žiemai truputi agurkų, keli stiklainiai burokėlių) o va ji tai sveikai - iš daržo viskas, o daržas didžiulis, šalia oro uosto (čia, nežinau, kodėl, bet visad pabrėžia, gal koks prestižas, kai lėktuvai leisdamiesi degalus nupila ant tavo auginamo maisto g.gif lotuliukas.gif doh.gif )

Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2013 02 24, 12:01)
siaip tinkamai/teisingai uzsaldytos darzoves ju augimo metu, tikrai yra geriau uz bile kur bile kaip uzauginta sviezia, nezinia, kur jis keliavo iki musu ir kada uzauges ir kaip laikytas g.gif

pritariu, bet nesibaidau ir šviežių, atvežtinių. Manau svarbiausia suvalgyti daržovių, kad ir ne pačios aukščiausios kokybės, ne iš savo daržo, o apipurkštų, atvežtų. Laikomės principo, kad pirmiausia sezoninės, auginamos 500 km spindulių, bet ir kitokių suvalgome.
Perku kartą savaitėje, be jokių sąrašų, viskas seniausiai galvoje . Eini pagal skyrius: daržovės, reikia tokių ir anokių. Pieno skyrius- reikia to ir ano ir t.t. Šaldytuvo ir spintelių turinys prieš akis, juk metai iš metų perku. Savaitės viduryje retkarčiais tenka apsilankyti papildomai, jei pritrūksta pieno ar duonos. Šiokį tokį savaitės meniu pirkdama visada turiu, nes sakykime varškės kiekvieną savaitę neperku, o jei jau perku, žinau ką iš jos pagaminsiu.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2013 02 24, 11:01)

Pritariu. Man geriau kokioj Italijoj ar Maroke sezono metu uzkenservuotas pomidoras, nei lietuviskas ar lenkiskas "is siltnamio" ziemos metu.

O siaip net idomu, siuo metu laiku kurios sv. atveztines darzoves yra skanesnes uz uzsaldytas sezono metu.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2013 02 24, 15:57)
Pritariu. Man geriau kokioj Italijoj ar Maroke sezono metu uzkenservuotas pomidoras, nei lietuviskas ar lenkiskas "is siltnamio" ziemos metu.

O siaip net idomu, siuo metu laiku kurios sv. atveztines darzoves yra skanesnes uz uzsaldytas sezono metu.

o aš daug mieliau renkuosi lenkišką nei marokietišką produktą. Gaila, bet jei ne lenkai, daržovių pasirinkimas būtų žymiai skurdesnis, sunkoka rasti lietuviškų ridikų, salierų ir pan.

* porai, paprika.
Atsakyti