Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(lututė @ 2013 08 06, 15:50)
na,antra konsultacija ne tokius "bešenus" pinigus kainuoja...folio metodas...aš vedžiau dukrą,bet kažkaip irgi nepasitvirtino  rolleyes.gif

o pati matai savarankiškai pasigydžiau  tongue.gif
gali irgi pati mėgint,juokas juokais,bet gal labiau pasiseks... 4u.gif čia ne chemija,kur viską pasigadint galima,rizikos nedaug... ax.gif

Nu čia senai buvo, antra berods šimtą tuo metu kainavo g.gif

Pasiskaičiusi radau ir kitų būdų svo bėdai, tai daugiau neisiu schmoll.gif Dabar bendradarbė kalbina vaikus vesti, sako astmą išgydys g.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2013 08 06, 16:55)
Nu čia senai buvo, antra berods šimtą tuo metu kainavo  g.gif

Pasiskaičiusi radau ir kitų būdų svo bėdai, tai daugiau neisiu  schmoll.gif  Dabar bendradarbė kalbina vaikus vesti, sako astmą išgydys  g.gif

aš suplojau 230 su vaistais doh.gif prieš kokius...gal 6-7 metus...
ir tikrai nežinau,ar vaikui praėjo nuo jų,ar išaugo... g.gif
vienžo,aš pati tikrai neisiu,tik iki vaistinės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 08 06, 15:31)
*nes kai prasideda aršus visko taupymas,tai ir stogo važiavimas lygiagrečiai-karti patirtis... tongue.gif
**ojej...panašiai ir aš visada dirbau,spėju,kad tai gamyboj... blush2.gif sąnariai labiausiai kenčia žiemą... unsure.gif

* tikrai pritariu, kad nevalia beprotiskai ant visko taupyt (nebent tikrai reikia). Reikia ir sau kazka mielo skrandziui leist. Ir grazesni ruba sau leist nusipirkt. Reikia gi save kazkaip pasilepint. Galu gale, kokia gi prasme numirt sveikutelem biggrin.gif Kirminai ir tokia ir kitokia sues biggrin.gif
**ne, ne gamykloj, metalinej budelej LT pasienyje, toli nuo civilizacijos (kad ir kaviniu, o dar neseniai ir su lauko WC doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 08 06, 18:30)
* tikrai pritariu, kad nevalia beprotiskai ant visko taupyt (nebent tikrai reikia). Reikia ir sau kazka mielo skrandziui leist. Ir grazesni ruba sau leist nusipirkt. Reikia gi save kazkaip pasilepint. Galu gale, kokia gi prasme numirt sveikutelem  biggrin.gif Kirminai ir tokia ir kitokia sues  biggrin.gif
**ne, ne gamykloj, metalinej budelej LT pasienyje, toli nuo civilizacijos (kad ir kaviniu, o dar neseniai ir su lauko WC  doh.gif  )

biggrin.gif 4u.gif
nu tada išvis nekaaas ...jamk 4u.gif šiom dienom turėtum kept... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2013 08 06, 16:34)
Bet tais žirniukais dar tikėt reikia (placebo efekta sman rodos), nes aš bendradarb
ės paraginta dėl kitų bėdų ėjau, sąžiningai vartojau ir niekas nepasikeitė  schmoll.gif

Vaika saziningai gydziau nuo slogos kelis menesius, nepadejo anei kiek schmoll.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Įkišiu ir aš trumpam savo trigrašį pasakyti, kad mane tie žirniukai pakėlė iš tokio patalo, kai stipriausi antibiotikai nebegelbėjo. [Buvau dar vaikas, penkta klasė]. Galavausi tris mėnesius su antibiotikais ir siuntinėjimais visur. Nieko.. O žirniukai per dvi savaites pastatė... 4u.gif
Atsakyti
Greičiausiai turi tikti - jei kažkas nelimpa ir poveikio nėr ax.gif bet visada sakau,kad pabandyt verta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 08 06, 10:17)
...didžiausio kepalo savikaina (apie 1.5-2 kg),kurį valgom savaitę-apie 2.78 lt.Na,kas labai darbščios-tai 2 didelių batonų savikaina 60 ct

kaip ta kaina taip tiksliai isskaiciavot?
gal tuomet galit ja ir issmulkint? smalsu kokia elektros dalis kainoje ax.gif ir is ko turi buti pagamintas batonas, kad kainuotu 30cnt? sutinku, kad abu galima kepti vienu metu orkaiteje, bet netikiu, kad elektrine orkaite ''rytu'' tik keleta centu schmoll.gif

QUOTE(lututė @ 2013 08 06, 14:22)
kas dėl alkoholio-galiu parekomenduot pigų putojantį vyną "MUSKATAS",kaina 3,99,parduoda Maksima,gamina Italiana.Labai skeptiškai žiūrėjau,nes jokių piguškių nevartoju,bet pabandžiau ir patiko-tikrai ne aspirinas. biggrin.gif

P.S. šiandien turguj išleidau apie 30 lt,o to užteks ketveriems pietums : ešerio faršas-kotletukams,Paprašiau,kad sumaltų mėsos kg-bus koldūnai,pusė -spagečiams,pirkau kiaulienos krūtinėlės-sriuba su mėsa;gali būti,kad ir dviem dienoms  tongue.gif

jau geriau tokio dalyko nerekomenduokit blink.gif doh.gif

kas ta kiaulienos krutinele? papilve/lasinys su papais(kai kazkada seniai nusipirkau, kaip sonine, teko ismest verysad.gif ) g.gif

siaip, tarkim, mano seima labai greit pastebi likuciu perdirbimus unsure.gif gal esu labai prasta seimininke, bet pastebi visur doh.gif kazkada mergina skundesi stovykla cekijoje del nevalgomu maistu- jei ryte sasiskos, tai pietums troskinis is sasisku, vakarienei salotos su jomis (na, esme tokia).tai jeigu vaikas pastebejo tokius dalykus, tai ka as zinau unsure.gif

QUOTE(mergaiciukas1 @ 2013 08 06, 16:34)
Bet tais žirniukais dar tikėt reikia (placebo efekta sman rodos), nes aš bendradarbės paraginta dėl kitų bėdų ėjau, sąžiningai vartojau ir niekas nepasikeitė  schmoll.gif

drinks_cheers.gif butent 4u.gif man homeopatiniai reikalai, tai balon ismesti pinigai ir, deja, ne tokie ir mazi verysad.gif ypac, kai siulo ''augalini antibiotika'' vaikams bigsmile.gif ir paskui dziaugiasi, kad padejo lotuliukas.gif doh.gif jei reikia antibiotiku, tai jokie augalai nepades, o jei nereikia, tai kam tie augalai g.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2013 08 07, 11:20)
gal tuomet galit ja ir issmulkint? smalsu kokia elektros dalis kainoje ax.gif

As irgi stabdausi duona kept elektrineje orkaiteje,del sanaudo valandos kepimo..

Mano vaikams irgi nepatinktu jei is likusios pieniskos vermiseliu sriubos-dar koki apkepa is ju iskepciau.. Jei padauginu su kiekiu isvirus,greiciausiai skrenda i siuksledeze..Suauge irgi nevalgom is reikalo jei nebenorim..

Apie namuose gaminta maista.
Pirmiausia planuojant maisto islaidas-pradeti gaminti namuose 4u.gif
Per savaite rasti laiko skirto naminiu pusgaminiu gamybai..Laiko manau nesusigaisina daugiau nei po darbo uzsukti i parduotuve ir karstligiskai spelioti ka pagaminti siandien vakarienei.. g.gif
Apgalvoti mazdaug savaites meniu..apziureti ka turima ir ko trukstama..Su visa seima(nepamirsti itraukti vaikus)apsvarstyti kas bus pusryciams,pietums,vakarienei..Paskaiciuoti kiek kainuos dienos produktai..Gal galima brangiai kainuojancius produktus pakeisti pigesniais..
Darbe maitintis naminiu maistu,pliusas jei yra mikrobange..Gal yra galimybe su bendradarbiais organizuotis bendrus pietus bigsmile.gif Kiekviena diena pietus ruosia vis kitas kolega ax.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2013 08 07, 10:20)
kaip ta kaina taip tiksliai isskaiciavot?

kas ta kiaulienos krutinele? papilve/lasinys su papais(kai kazkada seniai nusipirkau, kaip sonine, teko ismest verysad.gif ) g.gif

siaip, tarkim, mano seima labai greit pastebi likuciu perdirbimus unsure.gif gal esu labai prasta seimininke, bet pastebi visur doh.gif

drinks_cheers.gif butent 4u.gif man homeopatiniai reikalai, tai balon ismesti pinigai ir, deja, ne tokie ir mazi verysad.gif

matau skeptikę mirksiukas.gif .Tiesiog žinau,kiek kainuoja 6 stiklinės miltų,3 valgomi šaukštai cukraus ir 2 druskos...ai,dar 2 kmynų.Žinau,kiek elektros kilovatų naudoja mano orkaitė per valandą-gal kitų ir kitaip.Batonas kepa viso labo 20 min,o iš tos normytės,ką darau,išeina du.

Kiaulienos krūtinėlė-tai ties krūtine užsibaigianti šonkaulių dalis,paprastai naudojama sriuboms arba troškinimui.Papilvė naudojama kepimui arba spirgams.

Perdirbimas nėra blogas dalykas,jei išradingai naudojami geri produktai."Sasyskų" išvis nei perku,nei perdirbu.

Na,kad homeopatiniai vietoj gaminami žirniukai yra brangūs,drįstu paprieštaraut-kainos siekia nuo 9 iki gal 20 lt už dėžutę,kuri naudojama labai ilgai. Kiek ima įvairios privačios med įstaigos už apžiūrą-tai klausimas nr. 2. Be to,kiekvienam savo.Labiau prie dūšios antibiotikai-gydykitės jais,aš savo nuomonės niekam neperšu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*Gina @ 2013 08 07, 10:43)
Pirmiausia planuojant maisto islaidas-pradeti gaminti namuose 4u.gif
Per savaite rasti laiko skirto naminiu pusgaminiu gamybai..Laiko manau nesusigaisina daugiau nei po darbo uzsukti i parduotuve ir karstligiskai spelioti ka pagaminti siandien vakarienei.. g.gif
Apgalvoti mazdaug savaites meniu..apziureti ka turima ir ko trukstama..Su visa seima(nepamirsti itraukti vaikus)apsvarstyti kas bus pusryciams,pietums,vakarienei..Paskaiciuoti kiek kainuos dienos produktai..Gal galima brangiai kainuojancius produktus pakeisti pigesniais..

drinks_cheers.gif labai teisingai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2013 08 07, 10:43)
As irgi stabdausi duona kept elektrineje orkaiteje,del sanaudo valandos kepimo..

as ir duonkepe turiu, bet trunija spintelej doh.gif
mb neskani namie kepta duona, as jos beveik nevalgau unsure.gif mb nori paprastos juodos duonos, tokios kaip buvo senais laikais, o tokios net ir pasitelkus papildomus ingredientus iskepti nepavyko verysad.gif

QUOTE(lututė @ 2013 08 07, 10:57)
matau skeptikę  mirksiukas.gif .Tiesiog žinau,kiek kainuoja 6 stiklinės miltų,3 valgomi šaukštai cukraus ir 2 druskos...ai,dar 2 kmynų.Žinau,kiek elektros kilovatų naudoja mano orkaitė per valandą-gal kitų ir kitaip.Batonas kepa viso labo 20 min,o iš tos normytės,ką darau,išeina du.

Kiaulienos krūtinėlė-tai ties krūtine užsibaigianti šonkaulių dalis,paprastai naudojama sriuboms arba troškinimui.Papilvė naudojama kepimui arba spirgams.

Perdirbimas nėra blogas dalykas,jei išradingai naudojami geri produktai."Sasyskų" išvis nei perku,nei perdirbu.

Na,kad homeopatiniai vietoj gaminami žirniukai yra brangūs,drįstu paprieštaraut-kainos siekia nuo 9 iki gal 20 lt už dėžutę,kuri naudojama labai ilgai. Kiek ima įvairios privačios med įstaigos už apžiūrą-tai klausimas nr. 2. Be to,kiekvienam savo.Labiau prie dūšios antibiotikai-gydykitės jais,aš savo nuomonės niekam neperšu  ax.gif

kodel skeptike? tiesiog realiste 4u.gif jei jums skani duona is miltu ir vandens, tai liuks thumbup.gif mums tokia neskani schmoll.gif beto, kad iseitu tamsi juoda duona, toli grazu vien ruginiu miltu nepakanka doh.gif mano receptai tikrai su daugiau sudetiniu daliu- ir dribsniai, ir semenys, ir selenos ar gemalai, seklos, beigi ruginis salyklas ir t.t. 4u.gif kas pas jus iskelia duona? mieles ar raugas? batonas irgi is miltu ir vandens?
na visgi, pakartotinai prasau, isskaidykit kaina 4u.gif mano orkaitei reikia laiko ikaisti, mazdaug 10min. aisku, iseitis kazka kepti vienas po kito, tuomet nereikia sildyti orkaites smile.gif
papilve yra tasi, kaip kepta tasu lasini valgyt? wacko.gif

sasiskos buvo tik pirmas soves i galva pavyzdys 4u.gif yra begale dalyku, kuriu neperdirbsi g.gif kaip perdirbt atlikusi pyraga, varskecius, blynelius? igrisusi troskini? sriuba? seima apkepu is kruopu/kosiu nevalgo, kur jas kist? kotletuose suranda ir nevalgo doh.gif man yra tas ''perdirbimas'' likuciu pavirtes i didesnes islaidas- uzuot atsikracius nebevalgomo daikto, gaistamas laikas kazka is jo lipdant ir dar pridedant papildomu priedu(kurie kitoje situacijoje butu sunaudoti) ir finale sedevras visgi siukslineje doh.gif tik jau ''brangesnis'' verysad.gif

o jusu nebrangus homeopatiniai zirniukai, aisku, padeda nuo visu ligu?
yra begale ligu, kurias isgydo TIK antibiotikai, bet jusu teise rinktis gydytis homeopatiniais zirniukais ir uzsilenkti pvz nuo plauciu uzdegimo, meningito ar sepsio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2013 08 07, 11:31)
kodel skeptike? tiesiog realiste 4u.gif jei jums skani duona is miltu ir vandens, tai liuks thumbup.gif mums tokia neskani schmoll.gif beto, kad iseitu tamsi juoda duona, toli grazu vien ruginiu miltu nepakanka doh.gif mano receptai tikrai su daugiau sudetiniu daliu- ir dribsniai, ir semenys, ir selenos ar gemalai, seklos, beigi ruginis salyklas ir t.t. 4u.gif kas pas jus iskelia duona? mieles ar raugas? batonas irgi is miltu ir vandens?
na visgi, pakartotinai prasau, isskaidykit kaina 4u.gif mano orkaitei reikia laiko ikaisti, mazdaug 10min. aisku, iseitis kazka kepti vienas po kito, tuomet nereikia sildyti orkaites smile.gif
papilve yra tasi, kaip kepta tasu lasini valgyt? wacko.gif

sasiskos buvo tik pirmas soves i galva pavyzdys 4u.gif yra begale dalyku, kuriu neperdirbsi g.gif kaip perdirbt atlikusi pyraga, varskecius, blynelius? igrisusi troskini? sriuba? seima apkepu is kruopu/kosiu nevalgo, kur jas kist? kotletuose suranda ir nevalgo doh.gif man yra tas ''perdirbimas'' likuciu pavirtes i didesnes islaidas- uzuot atsikracius nebevalgomo daikto, gaistamas laikas kazka is jo lipdant ir dar pridedant papildomu priedu(kurie kitoje situacijoje butu sunaudoti) ir finale sedevras visgi siukslineje doh.gif tik jau ''brangesnis'' verysad.gif

o jusu nebrangus homeopatiniai zirniukai, aisku, padeda nuo visu ligu?
yra begale ligu, kurias isgydo TIK antibiotikai, bet jusu teise rinktis gydytis homeopatiniais zirniukais ir uzsilenkti pvz nuo plauciu uzdegimo, meningito ar sepsio 4u.gif

Kaina skaičiuota seniai,nepykit,tikrai tingiu perskaičiuot.Gal vakare prisėsiu.Duoną mano namiškiai valgo tik juodą-taigi taip,paprasta duona kepama tik iš miltų ir iš vandens,aš kepu su raugu.Ir kadangi čia kaip supratau tema taupančioms,tai ir pateikiau pigiausius varijantus.O kai kada pavarijuoju su duonos rūšim-mano receptų skrynioj yra ir plikyta,ir su salyklu,ir grūdinė.Ir naminė,net paprasčiausia-kelis kart skanesnė už pirktinę-bet vėl-negaliu ginčytis dėl kiekvieno atskiro skonio.
Batonai parduotuvėje lygiai taip pat kepami,kaip ir naminiai-miltai,vanduo,cukrus,druska,aliejus.Kai kada dedu kelis šaukštus pieno.
Sutinku,daugelis patiekalų neperdirbami-juos galima užšaldyti.Bet...kartais lieka keptos žuvies ar virtos mėsos ar kito gero produkto,kuris prašosi į mišrainę ar žemaičių blynus-tikrai niekada nemetu biggrin.gif
nematau prasmės ginčytis dėl individualių dalykų,t.y. asmeninės nuomonės,ir nematau reikalo ironizuoti ar šokti į kraštutinumus.Kartoju-kiekvienam savo.Ir dėl vartojamų produktų,ir dėl vaistų , ir dėl visko. Ir,beje,yra žmonių,kurie tą tąsią papilvę galbūt valgo kartą per mėnesį ir labai tuo džiaugiasi,nes kitko neįperka... schmoll.gif
Atsakyti