Milaa, tavo seima nevalgo kruopu, igrisusio maisto, bet juk yra, kas valgo. Tai tie "perdirbimai" ir skirti tokioms seimoms. As irgi perdirbu Siaip perdirbt tenka retai, nes paprastai viskas susivalgo, labai retai buna, kad maistas "igristu". Tokiu atveju reikia stengtis pasiskaiciuoti, kad tu varskeciu neatliktu.
Siaip as nelabai matau problemos, jei vaikas pastebejo rytine kose vakarienes blynuose
Duonos nekepu, nes namines pas mane, turbut, niekas nevalgytu (nors reiketu pabandyti). Bet esu kalbejusi su viena lietuvaite taupymo tema, tai ji man buvo sakiusi, kad prancuziska batona kepasi pati ir jai tai apsimoka! Vienu metu, berods, kepdavo sesis, dali uzsaldydavo. Ji buvo pasiskaiciavusi savikaina, itraukiant ir elektros islaidas.
Gaila, seniai su ja bekalbejau, duodavo labai geru minciu, kur ir kaip sutaupyti.
Beje, jei kepciau duona, tai tik gryna, su visokiais priedais man neskanu. Taip kad kas tinka vienam, nebutinai tinka kitam. Cia jau atsirinkti reikia.
QUOTE(milaaa @ 2013 08 07, 09:31)
yra begale dalyku, kuriu neperdirbsi kaip perdirbt atlikusi pyraga, varskecius, blynelius? igrisusi troskini? sriuba?
vat sutinku kad tokių dalykų nelabai perdirbsi dar kažkur, bet man geriausiai pasiteisino šaldymas. visa šita kas čia paminėta puikiai galima užšaldyti. ypač pas mane troškiniai tai visada šaldomi. pavalgom pirmą dieną, antrą, jei kas lieka, kad ir 2 v.š. aš šaldau,ir tada kitą kart jei darau panašų skoniu, paimu likusį panaudoju kaip pagrindą ir pridedu dar papildomai.
pirkom atskirai šaldiklį, nes jo nebuvo nuomojam bute, kad turėtume vietos mėsai ir kitiems produktams. man tai taip patinka labiau. nes vis dar neišmokau gaminti tiek, kad suvalgytume iškart.
taip pat darau ir su daržovėm, pvz. kokia paprika, prapjaunu, sunaudoju pusę, kitą dieną nereikia, žiūrėk jau ir vysta. ir tada iš kart į maišiuką mažais gabaliukais ir į šaldiklį. Bus sriubai ar troškiniui.. seniau jau mesdavau lauk, nes nesusivalgydavo...
gaila, agurkų ir pomidorų šaldyt neišeina
seniau turėjau duonkepę, kepiau ir aš, nemanau kad labai apsimokėjo, bet buvo skanu, daugiau nusibodo. pardaviau.
Dabar kartais išsikepu orkaitėj kokią ciabatta ar batoną, tie skanu, ir jaučiu, kad apsimoka, nes greit iškepa. bet mes duonos valgom nedaug, tai nusipirkus pakį užtenka, kas matos per 2-3 dienas nebus suvalgoma, į šaldiklį, kitą rytą toastui labai tinka
QUOTE(Pireja @ 2013 08 07, 12:32)
Milaa, tavo seima nevalgo kruopu, igrisusio maisto, bet juk yra, kas valgo. Tai tie "perdirbimai" ir skirti tokioms seimoms. As irgi perdirbu Siaip perdirbt tenka retai, nes paprastai viskas susivalgo, labai retai buna, kad maistas "igristu". Tokiu atveju reikia stengtis pasiskaiciuoti, kad tu varskeciu neatliktu.
Siaip as nelabai matau problemos, jei vaikas pastebejo rytine kose vakarienes blynuose
Duonos nekepu, nes namines pas mane, turbut, niekas nevalgytu (nors reiketu pabandyti). Bet esu kalbejusi su viena lietuvaite taupymo tema, tai ji man buvo sakiusi, kad prancuziska batona kepasi pati ir jai tai apsimoka! Vienu metu, berods, kepdavo sesis, dali uzsaldydavo. Ji buvo pasiskaiciavusi savikaina, itraukiant ir elektros islaidas.
Gaila, seniai su ja bekalbejau, duodavo labai geru minciu, kur ir kaip sutaupyti.
Beje, jei kepciau duona, tai tik gryna, su visokiais priedais man neskanu. Taip kad kas tinka vienam, nebutinai tinka kitam. Cia jau atsirinkti reikia.
Siaip as nelabai matau problemos, jei vaikas pastebejo rytine kose vakarienes blynuose
Duonos nekepu, nes namines pas mane, turbut, niekas nevalgytu (nors reiketu pabandyti). Bet esu kalbejusi su viena lietuvaite taupymo tema, tai ji man buvo sakiusi, kad prancuziska batona kepasi pati ir jai tai apsimoka! Vienu metu, berods, kepdavo sesis, dali uzsaldydavo. Ji buvo pasiskaiciavusi savikaina, itraukiant ir elektros islaidas.
Gaila, seniai su ja bekalbejau, duodavo labai geru minciu, kur ir kaip sutaupyti.
Beje, jei kepciau duona, tai tik gryna, su visokiais priedais man neskanu. Taip kad kas tinka vienam, nebutinai tinka kitam. Cia jau atsirinkti reikia.
Pireja, valgo kruopas, kaip tokias nevalgo is ju likuciu pagamintu dalyku apkepu, kotletu ar dar ten ko...
igryses maistas, tai tarkim sriuba, kuri lieka dar ir 3 dienai, tada mb jau nebenori. man ne visada pavyksta apskaiciuoti ir pagaminti tam kartui, ar 2 dienom.
o ka tu perdirbi?
as, aisku, mesos likucius irgi naudoju misrainem, zemaiciams, dar kam nors, bet, kaip jau sakiau, yra dalyku, kuriu perdirbti neiseina, saldyti tokius likucius nelabai megstu, nes ir vieta uzima, ir atsildzius irgi nelabai valgo
siaip, nelabai pas mus kas ir atlieka irgi
o tavo vaikai, vyras valgo tuos blynus? mazasis tai suprantu, bet didysis?
o kokia duona pas jus iprasta valgyti? pas mus parduoda tokia sviesia apvalia duona, vadinasi prancuziska, kiek ten panasi i tikra, nezinau, dar nesu pirkusi
man kartais skanu su priedais, su dziovintais pomidorais, ar alyvuogem ir feta, bet kepalo gi nesuvalgysi viena, o seima nevalgo. dar skanu tamsi su daaaug dziovintu vaisiu, riesutu ir grudu, vos ne kaip desertas prie kavos iseina
QUOTE(milaaa @ 2013 08 07, 11:49)
o ka tu perdirbi?
o kokia duona pas jus iprasta valgyti?
o kokia duona pas jus iprasta valgyti?
Viska, kas lieka Siaip retai tenka. Nu va dabar, ziuriu, sumustiniu duonai (balta formine) pasibaige galiojimas, tai vakare turbut kepsiu "pain perdu" (kur reikia suvilgyti kiausinio ir pieno plakinyje ir kepti ant sviesto), dali desiu i kamera (nes kiekis nemazas), bus kitam kartui "pain perdu" ar i farsha, gal dali dziovinsiu iki galo ir pasidarysiu dziuvesius. Dar SM skaiciau kazkoki recepta à la pyrago ar apkepo, kur dedasi baltos duonos gabaliukai, lyg obuoliai, uzpilama tesla ir kepama Jei kas turite panasu recepta, parasykite
Vakar viriau mazajam makaronu, tai kai pamaciau, kad padauginau, zadejau dali atideti ir pasidaryti makaronu salotu. Bet viska suvalge
Sriubas saldau visuomet. Blynelius kepu labai retai, nes juos valgo aplamai tik 2 is 4, nesvarbu, kas ten ideta.
Man gal tik pasenusi grietine nevisuomet susinaudoja, tenka ismesti.
Valgome prancuziskus batonus. Sestadieniais perku kazka panasaus i Palangos duona (tik sestadieniais todel, kad kitomis dienomis jos nekepa).
QUOTE(grange @ 2013 08 07, 12:44)
agurkus-raugint,pomidorus-į gaspačo...bent jau šiuo sezonu
sentelėjusi grietinė-į pyragą
o likusi bulvių košė sueina į bulvinius virtinius-kai kas kerta apsilaižydamas
Mes duona pamegom "Urtes",5,7grudu.. Maziukas ja pacia viena megsta pakramsnot..Visi kiti beveik nevalgom,batonus sumustiniams..o bereikalo,duona sveikiau..
Duona,bulka laikome saldytuve-niekad nesugenda,nesupelyja.
Dabar obuoliu metas,tai kepu obuoliu pyraga,su pienu uzkandziaujam,nesinori rimtesniu patiekalu per karscius tokius
4kiausiniai,stikline cukraus,1,5stiklines miltu ir kepimo milteliu saukstelis.Obuolius ant dugno ir teslos mase isplakta uzlieju.. Ant virsaus pabarstau ka turiu..moliugo,sezamo,saulegrazu seklu..
Cia lyg skaiciau,kad piena galima uzsaldyt?Virinta turbut?
Duona,bulka laikome saldytuve-niekad nesugenda,nesupelyja.
Dabar obuoliu metas,tai kepu obuoliu pyraga,su pienu uzkandziaujam,nesinori rimtesniu patiekalu per karscius tokius
4kiausiniai,stikline cukraus,1,5stiklines miltu ir kepimo milteliu saukstelis.Obuolius ant dugno ir teslos mase isplakta uzlieju.. Ant virsaus pabarstau ka turiu..moliugo,sezamo,saulegrazu seklu..
Cia lyg skaiciau,kad piena galima uzsaldyt?Virinta turbut?
QUOTE(Pireja @ 2013 08 07, 12:43)
Dar SM skaiciau kazkoki recepta à la pyrago ar apkepo, kur dedasi baltos duonos gabaliukai, lyg obuoliai, uzpilama tesla ir kepama Jei kas turite panasu recepta, parasykite
Gal padėsiu http://www.7ravioli....arlotte-sarlote
QUOTE(*Gina @ 2013 08 07, 12:56)
Cia lyg skaiciau,kad piena galima uzsaldyt?Virinta turbut?
Taip, virinta
O sita..pieno tema Mes karta i savaite gaunam naminio,o is parduotuves perkant-yra skirtumas kokybej?Koks? Riebumas,tai riebumas.. O vieni raso "naturalus".. Tai vistiek pasterizuotas kaip ir visi?Ar tipo maziau skiestas gal tada?.. Nes kainos skiriasi visu litu turbut..Perku pagal kaina,geresni atseit Vyras sako ner skirtumo is tikro
QUOTE(gaily @ 2013 08 07, 14:02)
Taip, virinta
nevirsta vandenuku su plaukiojančiu riebalu ?
Papildyta:
QUOTE(*Gina @ 2013 08 07, 14:10)
O sita..pieno tema Mes karta i savaite gaunam naminio,o is parduotuves perkant-yra skirtumas kokybej?Koks? Riebumas,tai riebumas.. O vieni raso "naturalus".. Tai vistiek pasterizuotas kaip ir visi?Ar tipo maziau skiestas gal tada?.. Nes kainos skiriasi visu litu turbut..Perku pagal kaina,geresni atseit Vyras sako ner skirtumo is tikro
manau,kad galiu atsakyti.Pirktinis pienas pasterizuojamas,ir,be abejo ,skiedžiamas.Pikti pletkintojai dar sako,kad pigesnis tai net iš miltelių daromas-bet nemanau,kad tiesa...Naminis,kadangi nepasterizuotas-turi visus reikiamus vitaminus,didesnio riebumo-taigi vertingesnis,jį,skirtingai nuo pirktinio, galime panaudoti gaminant rūgpienį,varškę,grietinę,net sviestą-žiūrint,kokį kiekį turite.Bet reikėtų pasidomėti,pas ką imat-kaip su švara,ar karvutė sveika...nes kitaip galima prisigaudyt įvairių bacilų...
QUOTE(lututė @ 2013 08 07, 12:53)
sentelėjusi grietinė-į pyragą
Nemegstu grietininiu pyragu Uztat ir tenka ismesti.
QUOTE(*Gina @ 2013 08 07, 13:10)
Mes karta i savaite gaunam naminio,o is parduotuves perkant-yra skirtumas kokybej?Koks? Riebumas,tai riebumas.. O vieni raso "naturalus".. Tai vistiek pasterizuotas kaip ir visi?Ar tipo maziau skiestas gal tada?..
Parduotuvinis buna tik pasterizuotas, man rods.
Beje, maniskiui karves pienas visiskai netiko, jam per riebus po parduotuviniu buvo.
Mergaiciukas, tikrai kazkas panasaus! Bent jau pavadinimas tikrai apie Charlotte buvo. Reikes pasistudijuoti ir kita savaite isbandyti.
QUOTE(Pireja @ 2013 08 07, 15:28)
Beje, maniskiui karves pienas visiskai netiko, jam per riebus po parduotuviniu buvo.
Mano vienas vaikas irgi priprato prie parduotuviniu(praskiestu,isplautu),dabar vos ne vos geria namini(kai nuvirinu nebent) O anksciau tik paduok