Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 25, 16:41)
ant 'vatos' daiginu tik tokias, dėl kurių daigumo yra abejonių. O kurios be klaustukų, tai sėju tiesiai į substratą. Velnias jų neima  irnesakyk.gif

As ciliukus ir paprikas ant vatos daiginu, nes reikia man tiksliai zinoti skaiciu planuojanciu dygti seklyciu. Nes as paprikas ir cilius is skarto padaiginus seklas seju i kibirelius nuo silkes arba puses litro plastikinius bokalus. Kai zinau, kaip jos nemegsta buti persodinamos ir ir vietos pas mane ant palanges ne fontanai,kad apsikrauti indais bereikalingais, tai labai jau pravercia padaiginimas pries tai seklyciu ax.gif Jei matau,kad kazkuri uodegos net nesiruosia isleisti, tai pakeiciu ja kita ir tiek ziniu ir vel laukiu uodegos smile.gif Nereikia kapstytis zemese ir ieskoti prapuoleliu blush2.gif
Atsakyti
Aisku, tai as tada irgi kisiu tiesiai, nedaiginsiu, kaip bus, taip, kazkaip paprikos ir ciliukai tiek neuzkabine, vo del pomidoru galva tik skauda biggrin.gif
Kada ten tas paprikas ,cilius laikas seti? si savaitgali?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 01 25, 16:58)
Aisku, tai as tada irgi kisiu tiesiai, nedaiginsiu, kaip bus, taip, kazkaip paprikos ir ciliukai tiek neuzkabine, vo del pomidoru galva tik skauda  biggrin.gif
Kada ten tas paprikas ,cilius laikas seti? si savaitgali?

Siandien tinka, bet kirminu diena
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 25, 15:57)
As ciliukus ir paprikas ant vatos daiginu, nes reikia man tiksliai zinoti skaiciu planuojanciu dygti seklyciu. Nes as paprikas ir cilius is skarto padaiginus seklas seju i kibirelius nuo silkes arba puses litro plastikinius bokalus. Kai zinau, kaip jos nemegsta buti persodinamos ir ir vietos pas mane ant palanges ne fontanai,kad apsikrauti indais bereikalingais, tai labai jau pravercia padaiginimas pries tai seklyciu  ax.gif Jei matau,kad kazkuri uodegos net nesiruosia isleisti, tai pakeiciu ja kita ir tiek ziniu ir vel laukiu uodegos  smile.gif  Nereikia kapstytis zemese ir ieskoti prapuoleliu  blush2.gif

Mitas, kad nemėgsta persodinimo bigsmile.gif Aišku, kiekvienas dirba kaip pačiam patogiau. Man žymiai mažiau vietos reikia sėjant, nes į vieną indelį po 4-6 sėklas sėju. T.y. geriau mažiau rūšių, bet tos pačios daugiau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2013 01 25, 16:21)
Siandien tinka, bet kirminu diena

Mitas taip pat, nes šiandien sėjau ir ankstesniais metais per kirminų dienas sėdavau tongue.gif
Atsakyti
einu seti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 25, 17:38)
Mitas, kad nemėgsta persodinimo  bigsmile.gif Aišku, kiekvienas dirba kaip pačiam patogiau. Man žymiai mažiau vietos reikia sėjant, nes į vieną indelį po 4-6 sėklas sėju. T.y. geriau mažiau rūšių, bet tos pačios daugiau  mirksiukas.gif
Papildyta:

Mitas taip pat, nes šiandien sėjau ir ankstesniais metais per kirminų dienas sėdavau  tongue.gif

Mitas sakote bigsmile.gif Nu va doh.gif Bet kai pas mane max 4 seklos vienos rusies bus, o rusiu daug, tai nelabai cia pasiteisines dalykas i viena kruva seti blush2.gif Siemet ivairoves norisi, todel apsistatysiu indukais ir vazoniukais cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 01 25, 13:55)
Merginos, paprotinkit, kaip jus tas parikas ir ciliukus sejat? Is pradziu daiginat, kol uodega pasimato, tik po to i zeme kisat? Bet tai kaip jus tada tas dienas "vaisingas"  biggrin.gif atspejat, kai buna pipirams dienos palankios seti, nes gi nezinia, kada tos uodegytes pasimatys.Ar jus skaiciuojat butent nuo tada,kai tas seklytes uzmerkiat?

Pamirkau sėklytes pireš sėją apie 18 val, o po to sėju iškart į tabletes ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 25, 13:31)
Ruskij razmer yra linija, o ne veislės pavadinimas  4u.gif Tokiu gali būti tiek pomidorai, tiek čiliai, paprikos, ridikėliai ir t.t. Tiesa, vienmečių gėlių taip pat yra tokiu pavadinimu.

Žinau. Aš buvau davus būtent pomidorų tai sakau, kad nebūčiau supainiojus ko tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 25, 17:38)
Mitas, kad nemėgsta persodinimo  :bigsmile
Papildyta:

Mitas taip pat, nes šiandien sėjau ir ankstesniais metais per kirminų dienas sėdavau  tongue.gif

drinks_cheers.gif Po viskuo pasirašau biggrin.gif Jei atsargiai su žemėmis persodini, nieko nenutinka.
Aš irgi sėju per kirminų dieną biggrin.gif Taip gaunasi, kad susiruošiu, o paskui nebekeičiu nuomonės.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 25, 16:38)
Mitas, kad nemėgsta persodinimo  bigsmile.gif

tą mitą pavadinčiau neteisingu situacijos interpretavimu.Esmė tame,kad persodinus papriką,ji pajautus didesnę erdvę, paprasčiausiai, pradeda auginti šaknyną ,todėl tuo metu sustoja viršutinės augalo dalies t.y. pačio krūmo augimas. Ir visiems kažkodėl atrodo,kad paprikai nepatinka pats persodinimas smile.gif
Atsakyti
O siaube..tik ką suskaičiavau kiek naujų aštrių paprikų veislių ruošiuosi sėti..28 blink.gif blink.gif pati negaliu tuo patikėti.O jų šiltnamyje maniau melionus, vaškūną įtupdyti..
Reikia patarimo. Turiu Aji geltoną, oranžinį, raudoną ir amarillo. Kai apie juos skaičiau, visi Aji sunoksta iki oranžinio. Nes jei jie visi bus vienos spalvos, tada man reiktų sodint tik 1.. Gal kas auginot ir galit papasakot. Po 1 augalą jau sočiai susidarys kelmų. Na, pora veislių žemos, tai į šiltnamį nevešiu. Galės vazone, balkone gyvent.
Nu jau čia tos aštrios, pralenks pomidorų naujas veisles:)
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 01 26, 16:22)
O siaube..tik ką suskaičiavau kiek naujų aštrių paprikų veislių ruošiuosi sėti..28  blink.gif  blink.gif pati negaliu tuo patikėti.O jų šiltnamyje maniau melionus, vaškūną įtupdyti..
Reikia patarimo. Turiu Aji geltoną, oranžinį, raudoną ir amarillo. Kai apie juos skaičiau, visi Aji sunoksta iki oranžinio. Nes jei jie visi bus vienos spalvos, tada man reiktų sodint tik 1.. Gal kas auginot ir galit papasakot. Po 1 augalą jau sočiai susidarys kelmų. Na, pora veislių žemos, tai į šiltnamį nevešiu. Galės vazone, balkone gyvent.
Nu jau čia tos aštrios, pralenks pomidorų naujas veisles:)

28 veisles bigsmile.gif bigsmile.gif Man ir keturiu siemet uzteks,kad tik deretu wub.gif O Jus meliona leidziate tarp ciliuku laisvai augti ar atskirai ji tupdote siltnamyje isskyre vieta? g.gif
Atsakyti
Pernai ketvirtadalis plėvelinio šiltnamio buvo laisvas, taip apgyvendinau plaušenę, melotriją, vaškūną, melioną. Kitoj pusėj augo aštrios paprikos. Kai kas buvo paskirstyta, kad nesusipainiuotų augdami. Kadangi buvo pastatytas 3čias šiltnamis neįsivaizdavau kiek ko jame tilps. Patiko taip auginti. Jei šiemet bus nors truputis vietos, kažką tarp, šalia, tikrai auginsiu.
Atsakyti