Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(madmuazele @ 2013 01 24, 23:26)
jolituxxx, visas paprikas susejai?

Galima sakyti, jog taip, jei kas neišdygs vėliau atsėsiu. Pas mane keletas senesnių sėklų jau pernai sunkiai dygo tai šiemet kažin ar išvis dygs g.gif Neuždengiau jokiais polietilenais- ilgiau dygs ax.gif Turiu lempų tai manau po jomis kišiu kai išdygs
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 24 sausio 2013 - 23:37
QUOTE(tany @ 2013 01 24, 23:36)
Kada sodinai? Gal pameni blush2.gif... Galvoju vasario 21 seti jas... Nebus pervelu?

Saldziasias paprikas pernau sejau vasario 6 ir 24d, neatsizymejau kurias kada o po savaites jau buvo sudygusios.
Atsakyti
Gal kas turit atsiliepimų apie aštrius pipirus Hungarian Yellow Wax Hot. Rašo, kad labai aštraus skonio, tinka džiovinti ir konservuoti g.gif o kaip ten iš tikrųjų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2013 01 25, 07:33)
Gal kas turit atsiliepimų  apie aštrius pipirus Hungarian Yellow Wax Hot. Rašo, kad labai aštraus skonio, tinka džiovinti ir konservuoti g.gif o kaip ten iš tikrųjų smile.gif

Man jis visai neastrus... Kitiem labai astrus-cia jau nuo jusu skoniu receptoriu priklauso smile.gif Dziovinimui gal ir tinkamas-bet jo sieneles tokios storesnes, sultingesnes-ilgai dzius. As siemet jau ir seklu jo nebeturiu ir neplanavau seti...

Vakar sunkiai issirinkau seklytes-ir tu norisi, ir anu... Pasizadejau tik 30 daigeliu auginti, bet pasejau gal 70 blush2.gif NA, bet neisdygs, atiduosiu... O 40 sutalpinsiu lotuliukas.gif Pavarciau sasiuvini-pernai seti vasario pab. ciliukai nespejo dereti pas mane. Vistik reikia anksciau juos seti ir popinti. PErnai, pamenu, kai jau dienos sviesos nebudavo-stovedavo pora valandu po lempomis jie pas mane.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 24, 23:19)
O man patinka anksti turėti paprikučių, pasėtos sausio pabaigoje- vasario pradžioje prasideda kartu su aukštaūgiais pomidorais sėtais kovo mėnesį,  kartais net anksčiau ax.gif Vėlyvesnes paprikytes, pasėjus vasario pabaigoje ar kovo pradžioje jos gali nesuspėti normaliai užderėti. Bent jau tokias išvadas darau iš savo patirties, gal pas kažką greičiau jos auga tai kitaip  4u.gif
Kai kurie čiliai ilgai dygsta, iki mėnesio kažkur  4u.gif Galima neklot tada anksčiau išlenda, aš tai vos vos apkloju, nes kartais padžiovinu tabletes kai daug visko prisisėju, nepamatau visko  doh.gif  o kai apklotos vistiek ne taip greitai išdžiūsta pačios sėklytės. Šiaip tas apklojimas nieko blogo, gal tik vėliau lenda, svarbu didelio sluoksnio neužvaryt... Galima labai atsargiai su krapštuku nukloti  ax.gif

siandien jau 3 galvas iskiso... Cheyenne, Ruskij Rasmer (astrus) ir jau minetas Fish Pepper.

Atsakyti
Hungarien Wax man pakankamai aštrūs..trumpiausią su sėklomis į guliašą sudėjau, tai slibininis buvo (Ramzis deda, o kodėl aš negaliu:))
Aštriamėgiams jis nebus aštrus. Kaip vienas sakė-pomidoras..o man stiprus. Aš juos šaldžiau. Džiovinimui jis man atrodė per storas - nedžiovinau,nes ilgai džiūtų.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 01 25, 09:26)
Hungarien Wax man pakankamai aštrūs..trumpiausią su sėklomis į guliašą sudėjau, tai slibininis buvo (Ramzis deda, o kodėl aš negaliu:))
Aštriamėgiams jis nebus aštrus. Kaip vienas sakė-pomidoras..o man stiprus. Aš juos šaldžiau. Džiovinimui jis man atrodė per storas - nedžiovinau,nes ilgai džiūtų.

niekad nebandžiau šaldyti bigsmile.gif reiks pabandyti.

mačiau foto juos farširuotus su faršu, tai pagalvojau, kad neturėtų būti labai aštrūs, bet matyt kiekvienam pagal receptorius, o gal dar nuo augimo sąlygų priklauso g.gif

reiks dar pasieškoti kažkokių aštrių džiovinimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 01 25, 10:44)

Vakar sunkiai issirinkau seklytes-ir tu norisi, ir anu... Pasizadejau tik 30 daigeliu auginti, bet pasejau gal 70 blush2.gif NA, bet neisdygs, atiduosiu... O 40 sutalpinsiu  lotuliukas.gif Pavarciau sasiuvini-pernai seti vasario pab. ciliukai nespejo dereti pas mane. Vistik reikia anksciau juos seti ir popinti. PErnai, pamenu, kai jau dienos sviesos nebudavo-stovedavo pora valandu po lempomis jie pas mane.

Oho, kokiais kiekiais auginate bigsmile.gif Ir visą derlių sunaudojate? Gerai derančių man ir 10 krūmelių užtenka smile.gif
Atsakyti
Siemet planuoju auginti Gourmet, Gloria, Orange Bell, Kubesnik, Purple Beauty, Bratec lys, Whitney H g.gif Del Glorios kazkaip dvejoju, nes raso, kad skirta po priedangom auginti. O lauke negerai tipo bus? Gal kas auginopte veisles sitas ir pakomentuoti galite?
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 01 24, 22:22)
na susėjau šiandien savo čiliukus. turėtų užteks manau. šiais metais 50 daigų planuose  doh.gif jei gerai sudis šiandien pasėtos sėklos, tai kokia kaunietei galėsiu perleist po kelis daigelius. Sėjau bird eye demon, jaloro, jalapenai, black hungarian ir hungarian yellow wax hot. Nes man tai jų tik po porą daigelių reik. O pabėriau tai nemažai  biggrin.gif na bet svarbiausia išdygtų - tada manau bus kam priglaust juos.

Kaip norėčiau vieno Jelapeno daigelio, jei atliks ax.gif

Turiu nemažai sėklyčių raudonų pailgų čilių, galiu su Kaunietėm pasidalinti. Tik tikslaus pavadinimo nežinau, bet atrodo tai taip:
user posted image

Aš juos vazone, stiklintam balkone auginu, nors jie ir aukšti auga. Prisidžiovinu ir labai puikūs prieskoniai gaunasi smile.gif

Čia kažkurios rašėt, kad storasienius sunku sudžiovinti, tai aš ant gyvatuko buvau parišusi - labai gerai džiūvo, cielus su viskuo džiovinau..
Atsakyti
Galiu pasidalinti spalvotu jalapenu, pernai berods zikas1970 klause, daug neturiu, dar lauuksiu kol zikas atsilieps ir liks kelios seklytes kas dar nores, mielai keisciausi i kelias saldziosios paprikos seklytes, as pernai sejau savo augintos paprikos geltonos sekliukus, tai man nepasiteisino, labai ilgai noko, tad mielai pasidalinciau kieno pasitvirtino sekliukes nokimo atzvilgiu (cia turiu galvoje saldziasias paprikas)
Atsakyti
Sveikos, pipirus ir paprikas manau reikia auginti arba ankstyvus arba vidutinio ankstyvumo, nes nespėja vėlyvesni subręsti ir duoti derliaus laiku? Gal ne taip? g.gif
Atsakyti