Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki ž

QUOTE(Blümchen @ 2013 03 07, 13:38)
taip, priklauso nuo priezasties ir kiek laiko pries tai isdirbta. Ir svarbu iskart keliauti i darbo birza. Nes kitaip jie dar uzdes taip vadinama Sperre keliems menesiams, nes ne laiku kreiptasi.

Jeigu bent 12 menesiu per paskutinius du metus oficialiai isdirbta, tai priklauso bedarbio pasalpa. Jeigu ne, tai gauni taip vadinama Hartz4. Taciau priezastis, del ko tu negali dirbti ir negali ieskoti net maziausio darbo, turi buti rimta ir neisprendziama bet kokiu atveju.
as karta isejau is darbo, nes man dvasiskai ir praktiskai nebesinorejo, tai pakisau vaikus kaip priezasti, nes man reikejo ten ir vakarais dirbti. Kadangi jie manes negalejo versti del vaiku vakarais dirbti, mano isejimas is darbo nebuvo man pripaisytas kaip klaida ir gavau bedarbio pasalpa. Bet prisiregistravau darbo birzoj iskart issiuntus Kündigung, kaip ir priklauso.

ačiū už atsakymus!
priežastis yra tik asmeninė, bet labai svarbi. čia ne dėl ligos, tad kam nors kitam gal ir neatrodytų rimta. ar reikės darbo biržoj būtinai pasiaiškinti, kodėl išėjau? o gal man mėginti darbdavio gražiai paprašyti, jog jis įrašytų, kad mane patys atleido..

esu išdirbusi tik 6mėn. ieškotis kito darbo iškart pradėsiu. aš tik noriu apsidrausti tam atvejui, jeigu nieko taip greitai nerasčiau. ok, pasiskaitysiu tiksliau dėl Hartz4
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbataa: 07 kovo 2013 - 18:32
Mergaites, DIDELE aciu jums uz pagalba!!! Buvau nuvaziavus i Jugendamt, tai sakiau "arba darzeli duosit, arba vaziuoju nafig i LT", tai snd jau paskambino ir sake, kad priims i darzeli nuo balandzio 1!!!!!!!
ACIU!!!
Atsakyti
C`est_la_vie, kaip smagu 4u.gif

Mergaitės aš ir vėl su klausimu, dabar tvarkausi selbständig. O vokišką sveikatos draudimą galiu pradėti tvarkytis tik tada, kai gausiu Steuernummer?
Atsakyti
QUOTE(mamukas... @ 2013 03 07, 12:59)
Padekit . Pirmiausiai kada reikia kreiptis tvarkyts sveikatos draudimo korteles vaikams ir mamai?(teciui sutvarko darbdavys?)
Nuo ko pradeti del kindergeld?? Buciu labai dekinga uz atsakymus .

manyciau, jeigu vyras turi draudimo kortele, tai ant jos yra parasyta, koks butent draudimas, tai i ji reikia kreiptis, i artimiausia biura ir pranesti ten apie kitus seimos narius.
cia daugiau
o del kindergeld tai turbut reiketu nueiti i Rathaus ir ten buna bent pas mus dar koridoriuj visokie uzpildymo lapai, del Kindergel ir Elterngeld. Tai tuos pasiimi ir uzpildai. Kindergeld gauna visi vaikai iki kol baigiau profesini issilavinima, o Elterngeld gauna gimus kudikiui metus laiko berods.
cia daugiau
QUOTE(Biscotti @ 2013 03 08, 07:50)
Mergaitės aš ir vėl su klausimu, dabar tvarkausi selbständig. O vokišką sveikatos draudimą galiu pradėti tvarkytis tik tada, kai gausiu Steuernummer?

eini i sveikatos draudima i aiskiniesi. Steuernummer del to manau nereikia.
Atsakyti
kur de galima nusipirkt sodos (valgomosios...) maisto padruotuvese nematau.
Jodo duos be recepto vaistineje ir ar isvis gryno tures ? smile.gif

gal kas zinos ar imanoma nusipirkti kur pichtovoje maslo (nznau kaip lietuviskai vadinas blush2.gif ) ar kur isvis aliejai inchaliacijom parsiduoda..?
Tik internetinese padruotuvese ? Gal zinot kuriose?
Negi teks is LT siustis g.gif smile.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2013 03 08, 09:39)
kur de galima nusipirkt sodos (valgomosios...) maisto padruotuvese nematau.
Jodo duos be recepto vaistineje ir ar isvis gryno tures ? smile.gif

gal kas zinos ar imanoma nusipirkti kur pichtovoje maslo (nznau kaip lietuviskai vadinas blush2.gif ) ar kur isvis aliejai inchaliacijom parsiduoda..?
Tik internetinese padruotuvese ? Gal zinot kuriose?
Negi teks is LT siustis  g.gif  smile.gif

Aciu 4u.gif

visko bandyk ieskoti rusu parduotuveje mirksiukas.gif tikrai daug ko turi ,jei reikia ir uzsako 4u.gif
Atsakyti
Jus man paaiskinkit apie tas Tagesmutter ? kokiu atveju jos skiriamos,kiek kainuoja,kur kreiptis???
Atsakyti
soda tai "natron". Pvz. http://www.avivamed....0_g_p:3024.html

aliejus gausi turbūt kiekvienoj bio-eko parduotuvėj arba gal ir vaistinėse (nežinau, nes ta tema nesidomiu, bet spėju kad yra, nes ten visokų atseit natūralių dalykų irgi galima rasti). Vadinasi "Ätherische Öle".
Jei nežinai kaip išversti, pasižiūri LT puslapy kaip tai bus lotyniškai, ir po to ieškai vokiškam googly su lotynišku pavadinimu, voila.

Jodas, jei tau skysto reikia, vadinasi "Jod" arba "Jod Lösung", gausi vaistinėj.

Kam tos rusų parduotuvės, kai viskas po ranka tongue.gif mirksiukas.gif na ok ne viskas, bet daug kas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 09 kovo 2013 - 00:00
QUOTE(Amarete @ 2013 03 08, 23:49)
visko bandyk ieskoti rusu parduotuveje mirksiukas.gif tikrai daug ko turi ,jei reikia ir uzsako 4u.gif

dekui !

QUOTE(mamukas... @ 2013 03 09, 00:43)
Jus man paaiskinkit apie tas Tagesmutter ? kokiu atveju jos skiriamos,kiek kainuoja,kur kreiptis???

Tagesmuter tai, kaip pas mus aukle smile.gif ja pasiimi, kai dirbt/mokytis reik, o tuo laiku darzelis nedirba. as turiu tagesm, kuri priziuri mano vaika savaitgaliais, nes as dirbu. kainuoja, manau priklausomai nuo zemes...kaikuriais atvejais jas apmoka miestas-jus susimokat tik simboline suma i men.i Jugentamt kreiptis...
pries tai sioj temoj ar praeitoj buvo kalbeta sia tema... bet nieks Jusm tiksliau nepasakys, nei Jugentamte 4u.gif

[quote=moocho,2013 03 09, 00:50]
soda tai "natron". Pvz. http://www.avivamed....0_g_p:3024.html

dekui !
Kaiser-Natron Pulver (250 g)-maciau ir ne kart, bet negalvojau, kad tai soda biggrin.gif
rusu parduotuviu isvis nera mano mieste..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 09 kovo 2013 - 11:50
Soda valymui ir namu ukio reikalams dar yra pavadinimu 'reine soda'
http://www.brauns-he...ger/reine-soda/

Buna lentynose salia skalbimo milteliu ir pan.
Tai natrio karbonatas, ne natrio hidrokarbonatas,kas yra mums iprasta valgomoji soda, bet ji taip pat vartojama maistui (zymima kaip priedas E500).
Atsakyti
Sodos kepimui yra visada prie kepimo milteliu,vaniliniu cukru ir t.t tam skyriuj. mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu visom atsakiusiom 4u.gif
man reik gerklei skalaut... smile.gif tu visu pastiliu nevartojam...
Atsakyti