QUOTE(Blümchen @ 2013 03 07, 13:38)
taip, priklauso nuo priezasties ir kiek laiko pries tai isdirbta. Ir svarbu iskart keliauti i darbo birza. Nes kitaip jie dar uzdes taip vadinama Sperre keliems menesiams, nes ne laiku kreiptasi.
Jeigu bent 12 menesiu per paskutinius du metus oficialiai isdirbta, tai priklauso bedarbio pasalpa. Jeigu ne, tai gauni taip vadinama Hartz4. Taciau priezastis, del ko tu negali dirbti ir negali ieskoti net maziausio darbo, turi buti rimta ir neisprendziama bet kokiu atveju.
as karta isejau is darbo, nes man dvasiskai ir praktiskai nebesinorejo, tai pakisau vaikus kaip priezasti, nes man reikejo ten ir vakarais dirbti. Kadangi jie manes negalejo versti del vaiku vakarais dirbti, mano isejimas is darbo nebuvo man pripaisytas kaip klaida ir gavau bedarbio pasalpa. Bet prisiregistravau darbo birzoj iskart issiuntus Kündigung, kaip ir priklauso.
Jeigu bent 12 menesiu per paskutinius du metus oficialiai isdirbta, tai priklauso bedarbio pasalpa. Jeigu ne, tai gauni taip vadinama Hartz4. Taciau priezastis, del ko tu negali dirbti ir negali ieskoti net maziausio darbo, turi buti rimta ir neisprendziama bet kokiu atveju.
as karta isejau is darbo, nes man dvasiskai ir praktiskai nebesinorejo, tai pakisau vaikus kaip priezasti, nes man reikejo ten ir vakarais dirbti. Kadangi jie manes negalejo versti del vaiku vakarais dirbti, mano isejimas is darbo nebuvo man pripaisytas kaip klaida ir gavau bedarbio pasalpa. Bet prisiregistravau darbo birzoj iskart issiuntus Kündigung, kaip ir priklauso.
ačiū už atsakymus!
priežastis yra tik asmeninė, bet labai svarbi. čia ne dėl ligos, tad kam nors kitam gal ir neatrodytų rimta. ar reikės darbo biržoj būtinai pasiaiškinti, kodėl išėjau? o gal man mėginti darbdavio gražiai paprašyti, jog jis įrašytų, kad mane patys atleido..
esu išdirbusi tik 6mėn. ieškotis kito darbo iškart pradėsiu. aš tik noriu apsidrausti tam atvejui, jeigu nieko taip greitai nerasčiau. ok, pasiskaitysiu tiksliau dėl Hartz4