Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki ž

QUOTE(vajetau @ 2013 03 15, 15:51)

as net nezinojau, kad is ten kazkada nebeskraide g.gif jau pries kelis metus skrido pazistami is Weezes i Lietuva, bet gal tada i Kauna skraide g.gif
Atsakyti
QUOTE(Blümchen @ 2013 03 15, 14:01)
o kaip draudimas?

Pamirsau apie draudima doh.gif Draudima issirinkom pries vaziuojant registruoti, tik jau apie draudima nieko nezinau ax.gif mb viska tvarke
Atsakyti
laba dienelė,
linkėjimai iš žiemiškosios LT 4u.gif
prisipažinsiu - jau keli mėnesiai skaitau čia tyliai kamputyje tūnodama blush2.gif
klausimų ir rūpesčių beprotiškai daug, bet kol esu LT, klausimas pradžiai vienas - ar įmanoma pragyventi DE šeimai 4 asmenų, kai dirba vienas vyras ir uždirba maždaug 1500 į rankas? vaikai jau mokyklinukai. pradžiai tiek
Atsakyti
Deisi,priklauso kokiam mieste gyventumet,pvz jei kokiam Miunchene,tai ten vien nuoma nuo 1000 euru prasideda..
Rytu Vokietijoj pigiau..
Bet mano manymu,visai seimai uz tokia suma pragyventi sunkoka..
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2013 03 17, 17:33)
Deisi,priklauso kokiam mieste gyventumet,pvz jei kokiam Miunchene,tai ten vien nuoma nuo 1000 euru prasideda..
Rytu Vokietijoj pigiau..
Bet mano manymu,visai seimai uz tokia suma pragyventi sunkoka..

ačiukas smile.gif supratau. vadinasi man nėra ko blaškytis ir rizikuoti. gal kaip nors iškentėsim atskirai. nes jis pats gyvena netoli miuncheno. tuo labiau, kad jam būstą dabar apmoka darbovietė
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2013 03 17, 15:36)
ačiukas smile.gif supratau. vadinasi man nėra ko blaškytis ir rizikuoti. gal kaip nors iškentėsim atskirai. nes jis pats gyvena netoli miuncheno. tuo labiau, kad jam būstą dabar apmoka darbovietė

jei busta ir toliau apmokes darboviete, tai tikrai pragyvensit, ir dar atliks. Juolab, kad jums atsikrauscius, jo atlyginimas turetu kilti, ty, mazeti mokesciai g.gif
Atsakyti
Deisi, tu nesiblaskyk, o paskaiciuok.
Kaip supratau, jeigu jus atsikraustysit, tai jums reikes jieskoti buto? Pasidomek, kur tiksliai gyvena vyras ir per skelbimu puslapius paziurek kokios ten nuomos kainos. Kaip jau paminejo, vyro mokesciai turetu sumazeti, o dar ir uz vaikus pinigus gausite. Pasiskaiciuok, kiek tiksliai viso iseis. Galbut pradziai taupiai pagyvensit, mazesniam bute, o veliau galesi susirasti darba ir pajamos padidetu. Taciau visa seima butu kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2013 03 17, 17:28)
laba dienelė,
linkėjimai iš žiemiškosios LT  4u.gif
prisipažinsiu - jau keli mėnesiai skaitau čia tyliai kamputyje tūnodama  blush2.gif
klausimų ir rūpesčių beprotiškai daug, bet kol esu LT, klausimas pradžiai vienas - ar įmanoma pragyventi DE šeimai 4 asmenų, kai dirba vienas vyras ir uždirba maždaug 1500 į rankas? vaikai jau mokyklinukai. pradžiai tiek

kiek laiko vyras dirba vokietijoje ?
gal galesite kokia pasalpa gaut, jei nepakaks lesu. Primokes jums..
darba veliau rasit-tai nera sunku.
as tik uz, kad seima, kartu butu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, pries pora menesiu atvykau i vokietija, darbu, dabar radau buta ir kelsiuos i ji gyventi. Tik va suzinojau, kad konteineri sukslems reikes paciai nusipirkti ir kazkaip ji priregistruoti. Ar kuriai teko pirkt ta konteineri ? kokios ju kainos, kur pirkt reikia ?
Atsakyti
blink.gif šiaip jau, gyvenant bute, konteineris(-iai) priklauso visai namo bendrijai, o ne kiekvienam butui atskiras blink.gif ar tu gal privataus namo daly gyvensi? bet ir tada..paprastai šiukšlėm rūpinasi savininkas, t.y. nuomotojas. g.gif
o šiaip kiekvienas miestas turi savo šiukšlių firmą, joje ir užsakomi konteineriai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 18 kovo 2013 - 00:38
QUOTE(moocho @ 2013 03 18, 01:32)
blink.gif šiaip jau, gyvenant bute, konteineris(-iai) priklauso visai namo bendrijai, o ne kiekvienam butui atskiras blink.gif ar tu gal privataus namo daly gyvensi? bet ir tada..paprastai šiukšlėm rūpinasi savininkas, t.y. nuomotojas. g.gif
o šiaip kiekvienas miestas turi savo šiukšlių firmą, joje ir užsakomi konteineriai..

Na taip privatus namas ten ir padaryti du butai, vienas pimam kitas antram aukste. Nesuprantu dabar jau cia kaip daryt, as irgi pradzioj maniau, kad savininkas konteineriu rupintis turetu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2013 03 17, 15:28)
laba dienelė,
linkėjimai iš žiemiškosios LT  4u.gif
prisipažinsiu - jau keli mėnesiai skaitau čia tyliai kamputyje tūnodama  blush2.gif

Jeigu jums buta visa laika apmokes, tai pragyvensit, bet jei teks patiems nuomotis, tai neuzteks algos. As gyvenu rytuose nuo miuncheno keleta km, tai butai nepigus :-( 1000 euru tikrai reikia. Aisku galima rasti pigesniu, bet reikia ieskoti, arba tie butai buna labai prasti.

QUOTE(~*Bella*~ @ 2013 03 17, 23:18)
Sveikutes, pries pora menesiu atvykau i vokietija, darbu, dabar radau buta ir kelsiuos i ji gyventi. Tik va suzinojau, kad konteineri sukslems reikes paciai nusipirkti ir kazkaip ji priregistruoti. Ar kuriai teko pirkt ta konteineri ? kokios ju kainos, kur pirkt reikia ?

Mes kai atsikraustem i buta , tai cia buvo mazas konteineris, vyras savivaldybej ( rathaus) pasiteiravo, tai jie mums ir pakeits i didesni. Bandyk ir tu kreiptis i savivaldybe. Bet cia labai idomiai , kad tau paciai reikia del to rupintis.
Atsakyti